KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus kattoluukun ja kattoikkunan kohdalta

Aluskatteen korjaus kattoluukun tai kattoikkunan kohdalta

Aluskatteen korjaus on yleistä kattoluukun, kattoikkunan tai jonkin muun läpiviennin kohdalta.

Aluskatteen merkitystä katon toiminnan kannalta ei kannata vähätellä. Sillä on nimittäin erityisen tärkeä tehtävä katon terveyttä ja toimintaa ajatellen. Nimestään huolimatta harva vesikate on nimittäin itsessään täysin vesitiivis. Ei vaikka ne olisikin asennettu ammattimaisen oikeaoppisesti ja huollettu huolellisesti. Saumoista ja rakenneliitoksista voi nimittäin siitä huolimatta päästä tihkumaan vettä. Ja vesi voi väärään paikkaan kulkeutuessaan jäädä seisomaan alkaen hitaasti syömään rakenteita. Tuloksena voi olla piilevä lahovaurio, joka antaa itsestään ensimmäiset merkit sisäilmaongelmien muodossa. Ja hometta tuskin kukaan toivottaa mieluusti tervetulleeksi kotiinsa. Siksi varsinaisen vesikaton alle tarvitaan aina aluskate vastaanottamaan sade- ja sulamisvedet. Sekä myös pitämään vesikatteen alapintaan elämisen höyryistä muodostuvan kondenssiveden poissa katon rakenteista ja yläpohjan eristeistä. Jos aluskatetta ei siis olisi tai mikäli sen toiminnassa ilmenisi ongelmia, voisi vesi päästä tekemään tuhojaan, mistä pahimpina mainittakoon jälleen ne lahovauriot sekä homeongelmat.

Toimiva aluskate on aina vesitiivis koko katon mitalta. Yhtenä katon Akilleen kantapäistä eli niin ikään vuotoalttiimmista kohdista pidetään läpivientejä. Läpiviennit kuten ilmastointiputket, liesituulettimien hormit, savupiiput, kattoikkunat sekä -luukut kun kulkeutuvat usein kaikkien katon kerrosten lävitse aina sisätiloihin asti. Siksi, mikäli vuodon riski on olemassa, voi vesi päästä vuotavasta läpiviennistä mihin tahansa katon kerrokseen helposti ilman, että sitä on juuri mikään pysäyttämässä. Siellä se voikin sitten muhia tovin, ennen kuin tuhot ilmoittavat itsestään. Moni on hankkinut katolleen kattoikkunan tai kattoluukun, joka toimivana ja vuotamattomana tuokin ihanasti valoa sisätiloihin. Mutta nämäkin viattoman oloiset läpiviennit voivat alkaa jossain vaiheessa altistaa kattoa vuodoille. Toisaalta vuoto on voinut saada aikansa jostain aivan muualta, mutta nyt aluskate ikkunan tai luukun ympärillä on pilalla. Tästä syystä, mikäli kodinomistaja haluaa pitää kotinsa asumiskelpoisena, on aluskatteen uusiminen tai vaihtoehtoisesti korjaus myös kattoluukun tai kattoikkunan kohdalta välttämätöntä, jos vuotoa aluskatteessa on ilmennyt.

Me Katonkorjaus-palveluilla olemme kattoalan pitkän linjan raudanlujia ammattilaisia, joilta aluskatteen korjaus ja uusiminen sujuvat myös kattoluukun tai -ikkunan kohdalta. Meidän osaava tiimimme tietää sekä taitaa temput katon vesitiiviinä pitämiseen ja vuotojen paikantamiseen. Teemme katolla aina kokonaisvaltaista työtä, jättäen jälkeemme aina vain toimivan ja vuotovapaan katon kaikilta osin. Tähän kokonaisvaltaiseen työtapaamme kuuluu se, että hoidamme jokaista kattoa kuin omaamme, keskittyen muuhunkin kuin yksittäisiin yksityiskohtiin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että aina katolla käydessämme – oli kyse kuinka pienestä huoltotoimesta tahansa – toteutamme koko katon kattavan yleistarkastuksen veloituksetta. Tähän yleistarkastukseen voi kuulua monia toimenpiteitä aina koko katteen pinnan tarkistuksesta ruostumisen, erilaisten lommojen, repeämien, reikien, kulumien tai vaikkapa irronneiden tiilien varalta siihen, että varmistamme mahdollinen maalipinta suojaavuuden. Huolehdimme myös siitä, että harjatiiviste on nimensä mukaan tiivis, eikä mikään sauma tai reuna ole päässyt ajan kuluessa repsottamaan ikävästi. Katsastamme lisäksi katon eri läpiviennit savupiipun, ilmanvaihtoputken, kattoluukun ja liesituulettimen kohdalta varmistaaksemme niiden moitteettoman toiminnan sekä vuotamattomuuden. Emme unohda katsastaa myöskään kattotuotteiden ja kattoturvatuotteiden kuntoa sekä kiinnitystä aina pieneläinesteistä, kattosiltoihin ja lumiesteisiin. Rännien kohdalla varmistamme oikean kaadon ja riittävän kiinnityksen lappeisiin. Mikäli yläpohjaan on esteetön pääsy, tarkistamme vielä senkin kunnon mahdollisten valumajälkien sekä puutteellisten tai kastuneiden eristeiden varalta. Näin ollen kaikki osalliset pysyvät ajan tasalla katon todellisesta kunnosta ja jos kartoitusta tehdessämme jotain sellaista yllättävää havaitsemme, joka vaatisi välitöntä huomiotamme, voimme tehdä tarjouksen sen hoitamiseksi pois päiväjärjestyksestä muiden töiden ohella samalla kun kerran käymässä olemme.

Monia kattotöitä pohtivia huolettaa kuitenkin niihin liittyvät rahalliset menetykset eli toisin sanoen kustannukset. Taloudelliset tilanteet vaihtelevat ja toisille saattaa ymmärrettävästikin tuottaa haasteita kaapia kasaan pieniinkin korjaus- tai huoltotöihin vaadittavia hiluja, vaikka kyse olisi kuinka tärkeästä toimenpiteestä. Me Katonkorjaus-palvelulla olemme kuitenkin sitä mieltä, että jokaiselle kuuluu yhtäläinen oikeus saada kunnon katto päänsä päälle ja siksi pyrkineet aktiivisesti löytämään tapoja, joilla helpottaa toteuttamiemme kattotöiden kustantamista. Näin ollen kaikille toteuttamillemme kattotöille on nyt mahdollista hakea rahoitusta, joka tuo monien kaipaamaa joustoa maksamiseen. Sitä säästyy myös reissulta pankkiin, sillä homma hoituu kätevästi suoraan nettisivujemme kautta, vaikka omalta sohvalta käsin. Ja samalla, kun hakee rahoitusta, kannattaa muistaa myös kotitalousvähennyksen anominen tekemistämme töistä, nimittäin silläkin voi jo säästää selvää rahaa.

Meiltä takuuvarmasti toimiva ja pitkäaikainen aluskate

Me Katonkorjaus-palvelulla tarjoamme monet temput katollesi aina pienemmistä huoltotoimista suuriin kattoremontteihin – lähes kaiken, mistä olet koskaan uskaltanut haaveilla. Teemme työmme huolella, sinun kattosi parasta ajatellen sekä toiveitasi kuunnellen. Tämä pätee myös aluskatteen asentamiseen. Oikean asennustavan valinta riippuu siitä, mistä vesikate on tehty ja työtapaan vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa vaihdettavan osan suuruus. Pienempiä korjauksia ja huoltoja onnistutaan todennäköisesti tekemäänkin alakautta, mutta aluskatteen jälkiasennus sillä tavoin taloon, jossa sellaista ei ennestään ole ollut, ei välttämättä ole yksinkertaisin ratkaisu. Alakautta asennettuun aluskatteeseen liittyvät usein toisenlaiset ongelmat – mainittakoon tuuletus yhtenä niistä. Siksi aluskatteen kattava vaihto täysin uuteen kannattaa toteuttaa aina suuremman kattoremontin yhteydessä, jossa ylhäältä käsin työstäminen mahdollistuu, kun katto aukaistaan. Pienempien aluskateongelmien kimppuun käyminen voi, kuten jo todettu, onnistua sisäkauttakin usein hieman ongelmasta riippuen. Korjaus sekä osittainen uusiminen on mahdollisesti mahdollistettavissa ilman, että kaikki kattotiilet täytyy siirtää tieltä. Uusimaan ei kuitenkaan kannata ryhtyä turhaan, jos pelkällä korjauksella voidaan toteuttaa riittävästi ihmeitä. Parasta siis pyytää ammattilaisen arvio aluskatteesta, ennen kuin lähtee sitä omin pikku kätösin korjailemaan uuteen uskoon.

Kun me Katonkorjaus-palveluilla asennamme aluskatteesi, teemme sen paitsi aikatauluista kiinni pitäen myös niin hyvin, että voit rentoutua kotisohvalla turvallisin mielin. Meidän puuhastellessamme nimittäin tiedät, että kaikki työ niitä vuotoalttiimpia läpivientejäkin myöten tulee tehdyksi tarkasti ja ammattiylpeydellä. Meille on tärkeää tarjota juuri sitä palvelua, mitä sinä asiakkaana toivot, jotta lopputulos saadaan miellyttämään kutakin osapuolta. Haluamme nimittäin jättää sinut ihailemaan kättemme jälkeä tyytyväisenä, ei niinkään pettyneenä siihen, että tuhlasit taas rahaa merkityksettömiin turhuuksiin, joista ei ole edes hyötyä katon hyvinvoinnin kannalta. Siksi teemme työmme myös niin huolella, ettei meiltä jää mitään huomaamatta eivätkä tekemämme paikkaukset petä seuraavassa myräkässä. Näin et joudu pyytämään jotakuta toista korjaamaan kuukauden päästä jotain, minkä me lupasimme hoitaa pois päiväjärjestyksestä, mutta missä emme onnistuneet. Taataksemme sen, ettet sinä joudu tällaisissa harvinaisissa, mutta varsinaisen ikävissä tilanteissa maksumieheksi, toteutamme kaikki kattotyömme takuutöinä. Oman takuumme lisäksi monilla asentamillamme materiaaleilla ja kattotuotteilla on vielä valmistajien myöntämät omat takuut, jotta riittävä laatu saadaan taattua. Takuuta takuiden perään siis. Meidän tekemämme työ ei jää kuitenkaan puutteelliseksi, joten älä turhia murehdi – takuumme on olemassa ihan vain varmuuden vuoksi. Ja me pidämme siitä kiinni asiakastyytyväisyyden nimissä. Jos siis kaipaat toimivaa ja varmaa aluskatetta pitkäaikaiseksi elämänkumppaniksesi, älä aikaile olla yhteydessä meihin Katonkorjaus-palvelulla, niin potkaistaan prosessi liikkeelle.

Kattoluukun tai kattoikkunan poistoa voivat motivoida niin järki kuin tunteetkin

Kattoluukut ja – ikkunat ovat ihana lisä kodin suunnitteluun. Hieman valoa siitä suunnasta, mistä sitä luonnollisimminkin tulee enemmän. Niiden avulla ikkunaton huone tai muuten vain pimeä huone saadaan valaistua keinovalon sijaan myös luonnonvalolla. Mutta toisinaan niistäkin saattaa aika jättää ja kannattavaa hankkiutua eroon. Syitä kattoluukun eli huoltoluukun tai kattoikkunan poistoon voi olla monia. Yksi toivoo helpompaa huoltoa, toinen ei pidä katon läpi siivilöityvästä valoilmiöstä, kolmannen luukku on vain niin rikki, ettei vaihtoehtoja enää jää. Sen lisäksi, että me Katonkorjaus-palvelulla asennamme, korjaamme ja huollamme kattoluukkuja, – ikkunoita sekä niiden läpivientejä, voimme myös huolehtia niiden poistosta. Poisto vaatii ammattilaisen kädentaidot, työvälineet sekä tarkan tietämyksen siitä, miten paikata jäljelle jäänyt aukko asian mukaisesti. Siksi sitä ei kannata ihan kenen tahansa käsiin luottaa, vaan varmistua siitä, että tekijä tietää mitä tekee. Kattoluukun poistaminen on toisaalta myös käytännöllisyyteen liittyvä päätös, sillä alapuoliselle katto-osiolle olisi hyvä päästä aina huoltotoimien toteutuksen mahdollistamiseksi. Jos kattoon on kuitenkin olemassa käynti myös päätykolmiosta tai sisätiloista, voidaan kulku järjestää muutoin ja näin ollen vanha huoltoluukku lappeilta poistaa. Me asennamme myös ne päätykolmioosi kaipaamat käyntiluukut, joiden kautta aluskatteen uusiminen tai vesitiiviiksi korjaaminen voidaan toteuttaa. Kattoikkunan poistamisessa on taas vähemmän huomioitavaa, sillä kattoikkunan käytännöllisyys rajoittuu usein vain estetiikkaan. Kattoikkunan kautta ei toteuteta huoltoja, joten kyse sen poistamisessa on lähinnä tunnepäätöksestä.

Katon korjaaminen käytöstä poistetun kattotuotteen kuten ikkunan tai luukun kohdalta on katon kunnon kannalta erittäin tärkeä toimenpide, josta ei kannata lipsua. Mikäli kattoa ei korjattaisi vanhan läpiviennin jäljiltä auki jäävän kohdan osalta asianmukaisesti, asettaisi se koko katon vaaraan. Sanomattakin ehkä selvää, kuinka suuri kosteusvaurion riski avonainen kohta katossa on, joten paikkaamisen ajan kannattaa vilkuilla säätä, jotta sen muutoksiin osaa varautua. Ammattilainen tietää, millaisia sääsuojauksia katto kaipaa työstämisen eri vaiheissa ja hankkii ne valmiiksi, jottei asiakaan tarvitse levitellä pressuja lappeilleen. Ammattilaiselle on tuttua sekin, miten katon korjaus- ja paikkaustavat riippuvat katon materiaaleista sekä kohteen olosuhteista – jokaisen katon yksilöllisyyden huomioiden. Kun tilaat katonkorjaus-palvelun paikalle, osaamme me kattoalan erikoisasiantuntijoina kertoa sinulle täsmälleen, kuinka juuri sinun kattosi ja paikattavan tai korjattavan läpiviennin suhteen olisi paras toimia. Samalla voimme keskustella hinnoista, kun meille selviää, minkä laajuisesta työstä on kyse. Ja toki hoidamme toteutuksen alusta loppuun sen kaikkine välivaiheineen tyytyväisyystakuulla.