KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Etelä-Savo – Paikkaustavat valitaan tapauskohtaisesti

On monia tapoja korjata omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön katto Etelä-Savossa. Katon tiivistys voidaan tehdä paikkaamalla katossa oleva reikä (esimerkiksi lumen irrottaman lumiesteen aiheuttama). Katon korjaaminen voi tapahtua myös vaihtamalla kattopelti tai huopavuota. Jos kaikki kattopellit vaihdetaan kerralla, puhutaan osittaisesta kattoremontista. Katon vesivahingon korjaaminen vaatii isompaa urakkaa kuin pelkkää katon paikkausta. Katon vesivahingon kunnostaminen Enonkoskella, Heinävedellä, Hirvensalmella, Joroisilla, Juvalla, Kangasniemellä, Mikkelissä, Mäntyharjulla, Pertunmaalla, Pieksämäellä, Puumalassa, Rantasalmella, Savonlinnassa tai Sulkavalla edellyttää myös kosteusvaurioiden korjaamista. Yläpohjan kastuneet eristeet pitää vaihtaa, ja lahovauriot kunnostaa. Kattokorjaukseen Etelä-Savossa kuulunee myös aluskatteen osittainen uusiminen.

Olipa kyse katon saumojen tiivistyksestä, kattoläpivientien korjaamisesta, osittaisesta kattoremontista, kattovuodon korjauksesta tai vaikka koko katon vaihdosta, ota yhteyttä meihin ja pyydä sekä kilpailukykyinen että kotitalousvähennyskelpoinen tarjous! Kotisivujemme kautta pääset lukemaan lisää rahoituksesta, millä voi rahoittaa kaikenlaiset ja -kokoiset kattokorjaukset. Se, miten katto tullaan laittamaan kuntoon, selviää paikan päällä – tulemme nimittäin paikan päälle arvioimaan katon kunnon ja selvittämään sen tarpeet.

Huopakaton saumojen korjaus – miksi sitä tarvitaan?

Sekä palahuopakaton korjaus ja paikkaus että tavallisen huopakaton korjaus voi johtua sammaleista. Katolla ei saisi kasvaa sammaleita, koska ne haurastuttavat kattoa, availevat saumoja ja lisäävät kattovuotojen riskiä. Jos huopakatto vuotaa, voi kosteus pilata katon alla olevat rakenteet. Tasakatto ja satulakatto pidetään kunnossa vuodesta toiseen, kun se puhdistetaan ja tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Mahdolliset sammalet saa pois sammaleentuhokäsittelymme avulla. Kattotarkastuksen aikana käydään läpi myös piipun juuren tiiviys ja esimerkiksi jiirien kunto. Katto voi vuotaa saumoista, jiireistä tai läpivienneistä esimerkiksi sen takia, että talven lumet ovat painaneet niitä liiaksi Etelä-Savossa.

Peltikaton reikien korjaus – miksi ja milloin?

Aaltopeltikattoa, lukkosaumakattoa, tiilikuvioista peltikattoa ja muita peltikattoja voi joutua korjaamaan ruosteen takia. Ruoste ohentaa ajan kanssa kaikista paksuimmatkin kattopellit (ja teräskourut). Reikien paikkaus ehkäisee tai lopettaa peltikattovuodon. Jos ruosteisia ja huonokuntoisia kattopeltejä on viljalti, teemme tarjouksen kattopeltien vaihdosta Etelä-Savossa. Jos peltikaton aluskatetta ei tarvitse korjata, voi tämä riittää peltikaton korjaamiseksi ja sen tiiviyden palauttamiseksi.

Ruoste on varsinkin vanhempien peltikattojen ongelma, mutta uusikin peltikatto kannattaa tarkastaa kauttaaltaan kaksi kertaa vuodessa ihan siltä varalta, että siinä olisi joitain ruostevaurioita, tai että jotain kohtaa tarvitsisi paikata muutoin. Mikä tahansa katto, myös peltikatto voi vuotaa huonokuntoisten läpivientien tai vaikka myrskyvaurioiden takia.

Miksi tiilikaton korjaustarpeet kannattaa varmistaa keväisin?

On hyvä, jos omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi huvilan tiilikaton korjaustarpeet varmistetaan keväisin. Toisen kerran katon kunto tulisi käydä läpi loppuvuodesta, jotta mahdollisesti tarvittu tiilikaton korjaus ja paikkaus saataisiin tehtyä ennen uutta talvea.

Kevättarkastuksen ansiosta voidaan varmistua katon tiiviydestä ennen kesää ja kesäsateita. Rikkinäisten tiilien vaihtoa tarvitaan Etelä-Savossa usein juuri keväisin, sillä kattotiilien halkeamisen takana on yleensä pakkanen. Vanhojen kattotiilien sisällä on tyypillisesti vettä, ja sen jäätyminen talvipakkasilla murentaa tiilen rakennetta niin kauan, että se näkyy paljain silminkin tiilen haljetessa. Tiilikatto voi vuotaa rikkinäisten tiilien kohdalta – silloinkin, kun katon alla on aluskate. Aluskatteetkin kuluvat vuosien vieriessä. Kun teemme tiilikaton kevät- tai syystarkastusta Etelä-Savossa, varmistamme aina myös tiilikaton aluskatteen korjaustarpeet. Tiilikaton ja peltikaton aluskate voidaan korjata uusimalla tai tiivistämällä se vain osittain (esimerkiksi piipun juuren tai jiirin kohdalta). Jos tiilikatolla on runsaasti huonokuntoisia tiiliä, voi oikea ratkaisu olla osittainen tiilikattoremontti.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten ja aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumen pudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.