KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Padasjoki – Katon paikkaus sanoo ”seis” lahovaurioille

Katonkorjaus ja katon paikkaus ovat asioita, joita ei kannata jättää kesken. Katon paikkausta ei kannata jättää tekemättäkään. Silläkin on väliä, kenen vastuulla omakotitalon, autotallin, taloyhtiön (kerrostalon, rivitalon tai paritalon), kesämökin tai jonkin muun kiinteistön katon korjaus on. Asiantuntija saa katon kerralla kuntoon, kun taas taitamattomamman tekemä kattovuodon korjaus saattaa antaa vain hetkellisen avun.

Jos tarvitset katon tai katon vesivahingon korjausta Padasjoella, luota ammattilaisiimme. Me korjaamme pulpettikatot, tasakatot, harjakatot ja muut katot luotettavalla ammattitaidolla, jokaiseen työvaiheeseen panostaen. Katto on pian taas tiivis ja toimiva. Jos katon korjaus tilattiin heti vaurioiden syntymisen jälkeen (eli esimerkiksi heti lumen irrotettua lumiesteet ja tehtyä kattoon reikiä), ei katon korjaukseen ehkä tarvitse yhdistää kastuneiden yläpohjan eristeiden vaihtoa. Katon nopea paikkaus sanoo ”seis” niin lahovaurioille kuin muillekin kosteuden aiheuttamille tuhoille.

Lumi voi aiheuttaa myös katon painumisen tai jonkin läpiviennin pettämisen. Kaikki katot kannattaakin tarkastaa Padasjoella, Asikkalassa, Hämeenlinnassa, Kangasalla, Kuhmoisissa, Pälkäneellä ja Sysmässä heti talven jälkeen. Näin mahdolliset vauriot saadaan tiivistettyä ennen kesää ja kesäsateita. Katon korjaukselle voi – vuodenajasta ja syntyneiden vaurioiden laadusta riippumatta – saada kauttamme rahoituksen. Omakotitalon ja kesämökin peltikaton, huopakaton tai tiilikaton korjauksesta voi hakea myös kotitalousvähennystä.

Seuraavan kerran katto kannattaa tarkastaa syksyllä, jotta esimerkiksi syysmyrskyjen aiheuttamat vauriot saataisiin kuntoon ennen talvea. Nyt kerrommekin siitä, millaisia vaurioita erityisen paha myrsky saattaa aiheuttaa (ja miten ne korjataan).

Myrskyn jälkeinen huopakaton korjaus voi olla repeämien paikkaus

Myrskyn jälkeen Padasjoella tarvittu palahuopakaton korjaus ja paikkaus voi tarkoittaa vaikka irronneiden paanujen liimaamista paikoilleen. Jos tuuli on päässyt puhaltamaan vuotien alle, on kattoon voinut syntyä ikäviä repeämiä, joiden takia huopakatto vuotaa. Tasakatto, harjakatto tai esimerkiksi pulpettikatto on voinut vaurioitua myös siksi, että puu on kaatunut katon päälle. Puun kaatuminen katolle on kuitenkin (onneksi!) hyvin harvinaista. Puut eivät kaatuile talojen päälle muun muassa siksi, että huonokuntoiset puut tavataan kaataa pois hyvissä ajoin juuri tällaisten ongelmien välttämiseksi.

Kattopeltien vaihto yksi mahdollinen peltikaton korjaus myrskyn jälkeen

Peltikaton myrskyn jälkeen tarvitsema korjaus Padasjoella voi olla vaikkapa irronneiden kattopeltien vaihto. Jos kattopellit voidaan vielä kiinnittää takaisin katolle, riittää se omakotitalon, kerrostalon tai vaikka kesämökin peltikaton korjaukseksi. Katolla voi olla myös paikattavia reikiä. Tarve tehdä reikien paikkaus voi johtua tuulen mukaan irronneista kattoturvatuotteista ja muista katolle aikoinaan asennetuista kattotarvikkeista. Jotta kattotikkaat ja muut katon varusteet pysyisivät paikoillaan mahdollisimman hyvin, kannattaa niiden kiinnikkeet tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Katon kuntotarkastukseen kuuluu myös peltikaton aluskatteen korjaus- ja paikkaustarpeiden varmistaminen. Jos peltikatto vuotaa, on tärkeää, että vesikatteen alla on tiivis aluskate kattorakenteita suojaamassa.

Tiilikaton korjaus myrskyn jälkeen voi täydentyä kosteusvaurioiden korjauksella

Myrskyn laannuttua tarvittu tiilikaton korjaus ja paikkaus Padasjoella täydentyy tarvittaessa kosteusvaurioiden korjauksella. Kastuneet kattorakenteet voidaan kuivattaa, sillä nopean toiminnan ansiosta niihin ei ilmesty puuosien uusimista vaativaa lahoa. Jos yläpohjan eristeissä on kosteutta, on ne vaihdettava, sillä hometta voi syntyä jo viikon kestäneen märkyyden seurauksena.

Myrskytuuli voi irrottaa tiilikatolta kattovarusteita, mutta se voi myös rikkoa tiiliä paiskomalla katolle oksia. Meidän tekemämme rikkinäisten kattotiilien vaihto estää tai lopettaa tiilikattovuodon. Tarvittaessa toteutamme Padasjoella myös tiilikaton aluskatteen korjauksen. Aluskatteen on oltava ehjä, vaikka katto olisi kohta tarkoitus uusia. Jos tiilikatto vuotaa, aluskate pitää korjauskustannukset kurissa ehkäisten kosteusvauriot.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten ja aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumenpudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.