KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katonkorjaus – Kattokorjaukset nopeasti ja ammattitaidolla

Meiltä saat katon korjausta huippuosaamisella ja varmalla ammattitaidolla. Toteutamme kaikki kattokorjaukset pienistä vuotopaikkauksista koko katon korjausprojekteihin ja aina avaimet käteen -palvelulla. Olipa kattosi sitten peltikatto, tiilikatto tai huopakatto, meiltä löytyy osaaminen kaikkiin kattomateriaaleihin ja kattotyyppeihin. Meiltä saat mm. kattotiilien vaihtotöitä, irronneiden peltilistojen korjauksia ja muita peltitöitä, irronneiden lumiesteiden tai muiden kattotuotteiden kiinnityksiä, läpivientien paikkauksia, tuuletusputkien korjauksia, erilaisia vesikatteen ja aluskatteet korjaustöitä, vesikaatojen korjauksia sekä muita katon korjaustöitä.

Koskaan ei tiedä milloin kattoammattilaista tarvitaan. Suomen sää on rankka kokemus vahvimmallekin kattomateriaalille. Myrskyt voivat vääntää peltejä paikoiltaan ja lumimassa murentaa tiiliä, kattotuotteet irtoilla ja kattohuopa revetä. Kun kattosi on kokenut kovia, on tärkeää toimia nopeasti. Meiltä saat ensiluokkaista palvelua ja meille tärkeintä on, että kotisi pysyy suojattuna.

Kun kattosi kaipaa korjausta, ota meihin yhteyttä ja kattosi kiittää!

Omakotitalon peltikattoremontti

Monipuoliset katon korjaus ja huoltotyöt kokeneilta kattoammattilaisiltamme:

Katon korjaus pitää katon toimintakuntoisena ja lykkää kattoremonttia

Onko talosi katto korjauksen tarpeessa? Jokaista kattoa joudutaan korjaamaan niiden elinkaaren aikana, sillä laadukkainkin katto reagoi vuodenaikojen vaihtelun aiheuttamiin haasteisiin. Rankkasateet ja myrskytuulet, auringon voimakas uv-säteily sekä talven pakkaset ja lumikertymät tuhoavat katetta väistämättä vuosien saatossa. Joskus tarve katon korjaukselle voi tulla myös aivan yllättäen, jos esimerkiksi puu kaatuu katon päälle tai vyöryvä lumi vie lumiesteet, tikkaat tai rännit mukanaan.

Jos kattosi on korjauksen tarpeessa, ota meihin yhteyttä! Meiltä saat avuksesi katon korjauksen taitavat ammattilaiset. Me olemme työskennelleet suomalaisten kattojen parissa jo pitkään, ja tiedämme kaikki haasteet, joita ne saattavat kohdata. Kokemuksemme ansiosta osaamme valita aina järkevimmän ja kustannustehokkaimman korjaustavan, ja niin katostasi tulee entistä ehompi.

Meiltä hoituu katon vuotopaikkaukset, aluskatteen kunnostukset sekä läpivientien tiivistykset, ja korjaamme katon kuin katon materiaalista, kattomuodosta tai rakennuksen tyypistä riippumatta. Meiltä saat aina nopean ja ammattitaitoisen avun tilanteeseen kuin tilanteeseen. Jokainen rakennus ja jokainen katto on yksilöllinen, siksi me myös haluamme kohdata ne yksilöinä. Suunnittelemme jokaisen korjauksen kohteen ja sen tarpeiden mukaan, asiakasta kuunnellen.

Aina kun liikumme katollasi, panemme merkille sen yleisilmeen. Huomioimme katon käyttökuntoon vaikuttavia tekijöitä ja pyrimme ennakoimaan riskejä. Kun kaikkiin ongelmakohtiin puututaan ajoissa, ne eivät pääse aiheuttamaan suurempiä vahinkoja, ja näin voidaan säästää huomattavasti aikaa ja rahaa.

Katon korjauttaminen on kannattava sijoitus, sillä hyvissä ajoin suoritetut korjaukset suojelevat taloasi tehokkaasti esimerkiksi kosteusvaurioilta. Jos vauriot pääsevät etenemään pidemmälle, voi olla, ettei katon korjaaminen enää riitä, vaan koko katto joudutaan uusimaan. Tämä on tietysti huomattavasti suurempi toimenpide.

Katon korjaukset kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Katon korjaukselle voi hakea tarvittaessa myös rahoitusta, se onnistuu kätevästi verkkosivustomme kautta.

Tarve katon korjaukselle voi ilmaantua yllättäen

Katon korjaustöihin voi sisältyä monia erilaisia osa-alueita. Yksi yleisimmistä korjaustöistä on varmastikin katon vuotokorjaukset ja reikien paikkaukset. Katto saattaa alkaa päästää vettä läpi, jos se on palvelut jo pitkään, kattohuollot on jätetty väliin tai jos tapahtuu jotain yllättävää, esimerkiksi myrskyvaurioita. Huopakattojen kohdalla kattohuovan reiät paikataan tai rikkinäiset huovat vaihdetaan. Palahuovat kiinnitetään ja saumataan uudestaan tai vaihdetaan kokonaan. Jos kyseessä on tiilikatto, rikkinäiset tiilet vaihdetaan uusiin. Peltikaton kohdalla kattopellit paikataan tai vaihdetaan, ja irronneet peltilistat kiinnitetään uudestaan tai tarvittaessa vaihdetaan.

Kattokorjauksiin voi liittyä myös katon yläpuolisen tason savupiipun korjaus sekä kaikkien eri kattotuotteiden uudelleen kiinnittäminen/ vaihtaminen uusiin. Esimerkiksi kovat tuulenpuuskat tai painava lumi saattavat vaurioittaa kattotuotteita, joihin kuuluvat muun muassa piipunpellitys, rännit, kattoluukut, tikkaat, kattosillat, lumiesteet, pieneläinesteet ja aurinkopaneelit. Koska jokainen kattotuote edistää osaltaan katon toimivuutta, niiden ehjyys ja oikeaoppinen kiinnitys ovat erittäin tärkeitä.

Suoritamme myös myrskyvaurioiden korjaukset. Jos esimerkiksi puu kaatuu talon päälle tai painava lumi on painanut katon notkolle, me tulemme kiireesti apuun. Kattokorjauksiimme voi kuulua myös esimerkiksi aluskatteen korjaaminen, vuotavien läpivientien tiivistys, kattojiirien korjaaminen tai saumaaminen, lahovaurioiden korjaaminen ja puuosien vaihto, räystäslautojen ja peltien vaihto sekä seinällenosto- tai päätypellin korjaus taikka vaihtaminen.

Jotkut ajattelevat säästävänsä rahaa ja suorittavansa katon korjaustyöt itse. Emme suosittele kuitenkaan toimimaan näin, ellei sinulla ole vahvaa kokemusta kattotöistä. Katon korjauksessa on otettava huomioon monta tärkeää seikkaa ja monissa korjaustöissä tarvitaan myös hyviä kädentaitoja. Jos katon korjaaminen suoritetaan väärin, riski pahemmille vaurioille kasvaa huomattavasti.

Kun pyydät meidät korjaamaan kattosi, saat varmasti kokonaisvaltaista palvelua. Suoritamme jokaisen kattokorjauksen avaimet käteen -palveluna, eli käytännössä sinun ei tarvitse huolehtia mistään. Me tuomme kaiken tarvittavan tullessamme ja siivoamme paikat lähtiessämme. Kun olemme korjanneet kattosi, voit olla varma, että se kestää paremmin seuraavat edessä olevat tuiskut ja tuulet.

Meiltä laadukkaat korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset katollesi

Meiltä saat laadukasta ja kokonaisvaltaista palvelua kattotyypistä tai -materiaalista riippumatta. Olipa kyseessä sitten omakotitalo, rivitalo, kesämökki, varastorakennus, piharakennus, ulkosauna tai autotalli, meiltä katon korjaaminen sujuu käden käänteessä. Myöskään mitkään eri katemateriaalit eivät aiheuta meille hankaluuksia, sillä meillä on pitkä kokemus niin pelti-, tiili- kuin huopakattojenkin korjaamisesta. Osaamme ottaa huomioon jokaisen eri katemateriaalin ominaisuudet kattoa korjatessamme. Peltikatoissa materiaalina on joko lukkosauma-, konesauma-, alumiini- tai kuparikatto. Tiilikaton vaihtoehdot ovat joko nykyaikainen ja yleinen betonitiili tai klassinen vaihtoehto savitiili. Huopakatossa vaihtoehdot ovat palahuopa tai bitumikermi.

Kaikkien eri kattomateriaalien ominaisuuksien huomioiminen vaatii pitkää kokemusta ja vankkaa tietotaitoa. Tiedämme jokaisen materiaalin vahvuudet ja heikkoudet. Esimerkiksi pelti on erittäin kestävä materiaali, joka on helppo pitää puhtaana. Liukkaan pintansa ansiosta lehdet ja muut roskat eivät tartu siihen kovin helposti, ja myös lumet on helppo tiputtaa sen pinnalta. Toisinaan peltikattoihin saattaa kuitenkin muodostua ruostetta, joka pitkälle edetessään voi aiheuttaa katolle ongelmia. Joskus myös peltilistat saattavat alkaa irvistellä.

Tiili on erittäin kaunis materiaali, joka saattaa kestää käytössä jopa sata vuotta. Tiilikaton ongelmakohdat liittyvät usein sen huokoiseen pintaan, joka kerää helposti kosteutta ja johon sammalkasvustot alkavat mielellään kasvamaan. Kerääntynyt kosteus saattaa aiheuttaa yksittäisten tiilien irtoilemisen.

Huopakatto on todella vesitiivis ja myöskin hiljainen katemateriaali. Tiilikaton tavoin myös huopakatolle saattaa alkaa kasvaa sammalta, jota säännölliset sammaleenpoistokäsittelyt kuitenkin hillitsevät. Huopakatolle saattaa ajan saatossa muodostua painaumia, huopa saattaa käpristyä ja saumat saattavat alkaa irtoilemaan.

Myös eri kattomuodot vaikuttavat kattokorjauksiin. Yleisin kattomuoto on harjakatto, mutta myös esimerkiksi tasakattoja näkyy vielä jonkin verran varsinkin 1970-luvulla rakennetuissa taloissa.

Olipa siis kattosi millainen tahansa, me suoritamme laadukkaat korjaustyöt, jotka pidentävät huomattavasti kattosi käyttöikää.

Peltikaton, tiilikaton ja huopakaton korjaustyöt tehdään materiaalikohtaisesti

Kuten aiemmin mainittiin, eri katemateriaalit kaipaavat hieman erilaisia korjaustöitä. Vaikka ongelma olisi sama, tarvitsevat eri kattomateriaalit osakseen eri korjaustavat ja -tarvikkeet.

Kaikille katemateriaaleille yhteisiä, tyypillisiä ongelmakohtia ovat esimerkiksi läpivientien tai saumojen vuotaminen, katteeseen muodostuneet reiät, rikkoutuneet vesikourut eli rännit tai esimerkiksi rikkoutunut aluskate.

Miten sitten käytännössä eri katemateriaalien korjaukset suoritetaan?

Huopakaton paikkaus toteutetaan massalla tai vaihtoehtoisesti vaihtamalla huopa kokonaan. Tiilikaton korjaaminen puolestaan on melko simppeliä, sillä yksittäiset tiilet on helppo vaihtaa uusiin. Peltikaton paikkaaminen sitten onkin vähän haastavampi operaatio, ja siksi kovin reikäalttiiksi havaittu katto kannattaa mieluummin vaihtaa kokonaan uuteen yksittäisten peltien vaihtamisen sijaan.

Meidän kokeneille kattotyöntekijöillämme on paljon tietoa eri kattomateriaalien ominaisuuksista, ja he jakavat tietoaan mielellään eteenpäin. Jos jokin materiaali on osoittautunut juuri sinun olosuhteisiisi haastavaksi, voit pyytää neuvoja meidän asiantuntijoiltamme.

Meidän kauttamme saat katollesi markkinoiden hinta-laatusuhteeltaan parhaat materiaalit. Tiedämme, miten eri materiaalit käyttäytyvät eri ympäristöissä ja millaisia haasteita ne saatavat kohdata. Esimerkiksi rakennuksen lähellä sijaitsevat suuret ja runsaasti roskaavat puut saattavat aiheuttaa varsinkin tiili- ja huopakatoille ongelmia. Jos kattoa ei puhdisteta säännöllisesti, kasautuneet lehdet ja neulaset keräävät itseensä kosteutta ja saattavat aiheuttaa sen, että sammalkasvusto valtaa katon. Sammal kerää itseensä tehokkaasti kosteutta, mikä puolestaan saattaa aiheuttaa esimerkiksi tiilien halkeilemista ja muita ongelmia katolla. Pitkälle edetessään tämä saattaa aiheuttaa ikävän kosteusvaurion katolle, ja pahimmillaan uhata koko rakennuksen käytettävyyttä ja siinä asuvien ihmisten terveyttä. Näitä ongelmia voidaan kuitenkin ehkäistä tehokkaasti pitämällä katon pinnoite hyvässä kunnossa ja satsaamalla säännöllisiin sammaleenpoisto- ja suoja-ainekäsittelyihin. Peltikaton ongelmana saattaa olla ruostuminen. Siksi on tärkeää pitää sadevesijärjestelmä toimivana, etteivät sade- ja sulamisvedet jää katolle lillumaan.

Katon korjaaminen kannattaa tiettyyn pisteeseen asti

Katon laadukkaat korjaustyöt auttavat pidentämään katon käyttöikää, mutta vain tiettyyn pisteeseen asti. Jos katto on palvellut jo pitkään, sen säännöllisestä huollosta on luistettu tai jos materiaalit ovat huonolaatuisia, jossain vaiheessa edessä on väistämättä katon uusiminen.

Jos katto vaatii vähän väliä pieniä korjauksia ja jos sen yleisilme on alkanut täyttää nuhjuiselta, kannattaa kattoremontin teettäminen ottaa vakavaan harkintaan. Kattoremontti kannattaa tehdä siinä vaiheessa, kun katto ei ole vielä todella huonossa kunnossa. Mitä varhaisemmassa vaiheessa kattoremonttiin ryhdytään, sitä nopeampaa ja edullisempaa sen tekeminen on. Kun katto uusitaan siinä vaiheessa, kun yläpohja ja muut kattorakenteet ovat vielä ehjiä eikä kattovuotoja ole päässyt muodostumaan, remontista tulee paljon helpompi kokonaisuus. Jos kosteusvauriot ovat päässeet etenemään jo homevaurioiksi saakka, purkutyöt vievät todennäköisesti enemmän aikaa.

Mistä sitten voi tietää, onko katto remontin tarpeessa? Kaikkea ei toki näe paljain silmin, joten jos sinusta tuntuu, ettei kattosi palvele enää parhaalla mahdollisella tavalla, pyydä meidät tekemään kattava kattotarkastus. Ammattilaisen tekemä kattotarkastus antaa sinulle tärkeää tietoa kattosi tilanteesta. Meiltä saat aina rehellisen arvion katon kunnosta sekä realistisen näkemyksen siitä, riittääkö katon korjaaminen vai olisiko järkevämpää uusia koko katto. Teemme mielellämme vain osittaisenkin kattoremontin, jos se näyttää fiksuimmalta vaihtoehdolta.

Joitain seikkoja pystyy kuitenkin itsekin tarkastelemaan. Miltä kattosi yleisilme mielestäsi näyttää? Onko katon pinta ehjä ja siisti? Ovatko kaikki kattotarvikkeet ehjiä ja kiinnitetty kunnolla? Jos sinulla on huopakatto, kiinnitä huomiota siihen, näkyykö katolla repeämiä, painaumia tai kupruja. Jos kyseessä on tiilikatto, ovatko useat tiilet halkeilleet ja onko sammal päässyt valtaamaan katon. Peltikaton kohdalla voit kiinnittää huomiota katon väriin; onko peltikaton pinta kaunis, vai näkyykö siellä paljon ruosteen aiheuttamaa ruskeutta?

Kattoremontti antaa koko rakennuksellesi varmasti ihan uuden elämän!

Katon säännöllinen huolto on tärkeää

Säännölliset kattohuollot ovat todella järkevä sijoitus. Kun katon kunto tarkistetaan säännöllisesti ja tarvittavat huoltotoimenpiteet suoritetaan laadukkaasti, katon käyttöikä pitenee huomattavasti. Säännölliset kattohuollot auttavat puuttumaan mahdollisiin ongelmakohtiin heti, ennen kuin ne ehtivät esimerkiksi aiheuttamaan ikäviä kosteusvaurioita.

Koska meillä on pitkä kokemus suomalaisista katoista, aina katolla liikkuessamme pistämme melkein automaattisesti merkille kaikki sen tarpeet. Meillä kattotarkastus kuuluu hintaan jokaisessa pienessäkin kattotyössä. Jos esimerkiksi tilaat meidät tyhjentämään rännit tai kiinnittämään irronneen kattotiilin, suoritamme kokonaisvaltaisen kattotarkastuksen siinä samalla. Tarkistamme läpiviennit, katteen pinnan, kattoturvatuotteet sekä kaikki muut katon elementit ja kirjaamme ylös mahdolliset ongelmakohdat. Jos yläpohjaan on esteetön pääsy, käymme varmistamassa aluskatteen, villojen ja puurakenteiden kunnon.

Laadukas kattohuolto tulisi suorittaa ainakin keväisin ja syksyisin. Näin voidaan varmistaa, että katto on valmis ottamaan vastaan vaihtelevien sääolosuhteiden haasteet.

Yksi tärkeimmistä kattohuollon piirteistä on katon puhdistaminen roskista ja lehdistä. Myös rännit puhdistetaan ja varmistetaan, että sadevesijärjestelmä toimii oikein ja ohjaa vedet tarpeeksi kauas talon rakenteista.

Kattohuollon yhteydessä käydään läpi kaikki läpiviennit, saumaukset ja jiirit, jotka tarvittaessa tiivistetään. Kaikkien kattotuotteiden kunto ja kiinnitykset tarkistetaan. Talvella suoritetaan lumenpudotukset ja jäänsulatukset.

Peltikaton pinnoite sekä peltien kiinnitykset tarkistetaan, tarvittaessa laitetaan lisäkiinnityksiä. Kattohuovan saumaukset tarkistetaan ja tarvittaessa saumataan uudelleen. Kattotiilien kunto tarkistetaan ja tarpeen mukaan rikkinäiset tiilet vaihdetaan uusiin.

Näiden lisäksi tarpeen mukaan tehtäviä huoltotoimenpiteitä ovat muun muassa katon pesu, sammaleenpoisto ja suojakäsittelyt sekä tiili- ja huopakattojen pinnoitus tai peltikaton maalaus.

Koska kattohuollossa on niin monta huomioitavaa seikkaa, suosittelemme jättämään sen ammattilaisen vastuulle. Ammattilaisen suorittamat säännölliset kattotarkastukset varmistavat sen, että kattosi saa käyttöön kaiken potentiaalinsa ja jaksaa palvella sinua kauniina ja kestävänä jopa vuosikymmenten ajan.

Kattoremontti nostaa talosi arvoa ja tuo katollesi uuden elämän

Vaikka kattoa olisi huollettu suositusten mukaan, jossain vaiheessa jokainen katto tulee väistämättä käyttöikänsä päähän. Jos korjaustarpeita ilmaantuu sitä mukaa kun edellinen on saatu tehtyä, on järkevintä suorittaa kokonaisvaltainen kattoremontti.

Meiltä saat laadukkaan kattoremontin täysivaltaisena pakettina, avaimet käteen -periaatteella. Huolehdimme aivan kaikesta suunnittelusta toteutukseen saakka.

Kun lähetät meille tarjouspyynnön, tulemme mahdollisimman nopeasti tarkastamaan kattosi lähtötilanteen. Kattotarkastuksen ja kanssasi käydyn keskustelun pohjalta teemme huolellisen remonttisuunnitelman sekä tarjouksen. Tekemäämme tarjoukseen sisältyy aina kaikki kattoremontissa tarvittavat työt ja materiaalit.

Tuomme kaiken tarvittavan tullessamme, esimerkiksi toisinaan tarvittavat rakennustelineet ja henkilönostimet. Tilaamme hinta-laatusuhteeltaan parhaat katemateriaalit ja toimitamme ne paikan päälle. Tarvittaessa suojaamme pihapiirisi remontin aiheuttamalta rasitukselta. Suoritamme kattoremontin kaikki vaiheet ja lopuksi teemme vielä huolellisen loppusiivouksen. Viemme kaikki purku- ja rakennusjätteet pois tontiltasi ja hävitämme ne asianmukaisella tavalla.

Toimimme aina kustannustehokkaimmalla tavalla, asiakasta kuunnellen. Hyvän ja realistisen remonttisuunnitelman tekeminen auttaa meitä pysymään aikataulussa, eivätkä matkan varrella ehkä eteen tulevat yllätyksetkään saa meitä hämillemme.

Kun tilaat kattoremonttisi meiltä, saat kattosi varmasti kerralla kuntoon. Teemme jokaisen remontin laadukkaana takuutyönä. Ja kun kattoalan ammattilainen suorittaa remontin, myös katevalmistajan omat takuut pysyvät voimassa.

Uusi katto takaa sinulle mielenrauhan moniksi vuosiksi eteenpäin. Toimivuuden lisäksi panostamme katon ulkonäköön, jotta katosta tulisi virtaviivainen, ryhdikäs ja kaunis. Katon ulkonäköön voidaan vaikuttaa värivalinnoilla sekä kattotuotteiden tyylillä. Esimerkiksi rännien värivalinnalla voidaan tuoda rakennuksen julkisivuun hauskaa kontrastia.

Kun kattoremontti on valmis, talosi erottuu naapurustossasi edukseen. Kattoremontti nostaa talosi arvoa ja sen kaunista ulkomuotoa kelpaa ihastella vielä vuosienkin päästä.

Älä unohda, että kaikkiin ammattilaisella teetettyihin kattoremontteihin on saatavilla verohelpotus, jota kutsutaan kotitalousvähennykseksi. Voit myös hakea rahoitusta helposti sivustomme kautta.