KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Kouvola – Kolme asiaa, joilla voidaan saavuttaa kuivat kattorakenteet

Se, miten pitkään tiilikatto, bitumikatto tai peltikatto kestää Kouvolassa, riippuu paljon kattorakenteiden kunnosta. Katon alla olevien rakenteiden on oltava kuivat ja terveet, jotta ne pystyvät kannattelemaan kattoa jopa 70 vuotta (mikä on betonitiilikaton maksimikäyttöikä; muut katot kestävät joko muutaman vuosikymmenen vähemmän tai enemmän – pitkäikäisimpiä kattoja ovat konesaumakatot ja savitiilikatot). Tässä tekstissä kerromme kolme asiaa, joiden avulla voidaan saavuttaa tilanne, missä kattorakenteet säilyttävät kuivuutensa ja terveytensä koko katon elinkaaren ajan.

Ensimmäiseksi: katon asentaminen kannattaa teettää vain kattoalan ammattilaisilla, jotta vältyttäisiin katon tiiviyden pilaavilta asennusvirheiltä. Myös kattoläpiviennit kannattaa asennuttaa ammattilaisilla, jotta katto ei alkaisi vuotaa esimerkiksi kattoikkunan kohdalta.

Toisekseen: tiilikattoa, peltikattoa ja huopakattoa tulee huoltaa säännöllisesti. Varsinkin kattotarkastukset ovat tärkeitä, sillä ne kertovat ajoissa tarpeista korjata kesämökin, omakotitalon, autotallin, taloyhtiön (kerrostalon, rivitalon tai vaikka paritalon) tai jonkin muun kiinteistön kattoa. Kattotarkastus paljastaa myös lisähuoltojen tarpeet – kun ne täytetään ajoissa, pysyy katto hyvässä kunnossa, eikä kattovuodoista tai katon vesivahingoista tarvitse kantaa huolta. Myös katon paikkaukset tulee toteuttaa nopeasti, vaikka kyse ei olisi sen kummemmasta, kuin lumen irrottamien kattotikkaiden aiheuttamista rei’istä. Kaikki kattoreiät voivat saada katon alapuoliset rakenteet kastumaan, ja silloin on edessä kastuneiden villojen vaihto. Kattovuodon korjaukseen voi liittyä myös lahovaurioiden kunnostamista, mikä ei aina ole ihan yksinkertaista.

Kolmannekseen, yläpohjan ilmanvaihto, eristys ja aluskate kannattaa tarkastaa yhtä usein kuin muukin kattokokonaisuus. Jos ilmanvaihto tökkii tai eristeiden läpi karkaa paljon lämpöä, voivat kattorakenteet kastua niin sanotun kondenssiveden takia – silloinkin, kun ulkokatto on avain tiivis.

Katonkorjaus ja katon paikkaus ovat kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä, ja niille saa kauttamme myös rahoituksen. Isot ja pienet kattokorjaukset sujuvat siis kaikin puolin joustavasti ja miellyttävästi, joten aloita ottamalla yhteyttä ja pyytämällä tarjous kattokorjauksesta Kouvolassa, Haminassa, Heinolassa, Iitissä, Kotkassa, Lapinjärvellä, Loviisassa, Luumäellä, Miehikkälässä, Mäntyharjulla, Pyhtäällä tai Savitaipaleella!

Huopakaton korjaukset liittyvät usein epätiiviyksiin

Huopa- ja palahuopakattojen korjaukset sekä paikkaukset Kouvolassa liittyvät usein siihen, ettei jokin kohta katossa ole tiivis. Tiheiden kattotarkastusten avulla tasakaton saumat, harjakaton jiirit tai esimerkiksi aumakaton läpiviennit voidaan kunnostaa jo ennen, kuin huopakatto vuotaa. Vaikka huopakattovuoto olisi jo totta, löydämme kyllä parhaat tavat saada katto jälleen priimakuntoon. Kattoremontti on vasta viimeinen vaihtoehto – ensisijaisesti tarjoamme katon osittaista korjausta Kouvolassa.

Kattopeltien kiinnitys eräs tapa korjata peltikatto

Peltikaton korjaus Kouvolassa voi tarkoittaa kattopeltien vaihtoa tai kiinnittämistä takaisin katolle – varsinkin kovan rajuilman jälkeen. Ruostevaurioiden kunnostaminen voi tarkoittaa reikien paikkausta. Lumikin voi saada peltikaton vuotamaan ja tarvitsemaan pikaista korjausta – esimerkiksi siksi, että se on repinyt katosta hormeja ja kattoturvatuotteita. Jos peltikaton aluskate on oikein asennettu ja tarvittaessa korjattu, ei kattovuoto pääse aiheuttamaan katon vesivahinkoa eli katon alla olevien rakenteiden kastumista, lahoamista ja homehtumista.

Tilikaton korjaus taloudellisimmalla mahdollisella tavalla

Kun tilaat tiilikaton korjauksen tai paikkauksen Kouvolassa meiltä, saat sen taloudellisimmalla mahdollisella tavalla – ja tietenkin mitä kiitettävimmällä ammattitaidolla. Mietimme tarkkaan, mikä on paras tapa puuttua siihen, että tiilikatto vuotaa (tai mikä omakotitalon, rivitalon tai muun kiinteistön tiilikatossa ikinä onkaan vikana). Tavoite on saada katto kestämään mahdollisimman pitkään. Siksi saatamme tarjota kattomaalausta tai tiilikaton aluskatteen korjausta, vaikka olisit tilannut meiltä pelkän rikkinäisten tiilien vaihdon. Ensin mainittu pitää tiilet paremmassa kunnossa, ja jälkimmäinen estää satunnaisia tiilikattovuotoja kastelemasta yläpohjarakenteita.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten ja aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumenpudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.