KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Pirkkala – Kunnossa olevalla katolla luotettavat rakenteet

Katonkorjaus ja katon paikkaus Pirkkalassa pitää sisällään aina koko katon kunnon tarkastuksen. Meidän periaatteisiimme kuuluu se, että laitamme katon kuin katon kerralla kuntoon. Jos kattoa ei tarkastettaisi, voisi jokin katon paikkaus jäädä tekemättä. Siksi teemme ilmaisen kattotarkastuksen, minkä aikana paikannamme kaikki katon tiivistys- ja huoltotarpeet tarjotaksemme niitä asiakkaalle. Kattotarkastus ulottuu yläpohjarakenteisiin, jos katon alle on mahdollista mennä käymään. Tasakaton korjauksen yhteydessä ei voida käydä katon alla, mutta tarkkasilmäinen asiantuntija huomaa kyllä kattovuotoon viittaavat muutokset vesikatetta tarkastaessaan.

Esimerkiksi harjakaton alla olevaan yläpohjaan ryömiminen tarjoaa tilaisuuden huomata tummentuneet ruodelaudoitukset, revenneen aluskatteen, lahovauriot tai ummehtuneen tuoksuisen ilman. Kosteus voi olla peräisin ulkoa, mutta kyse voi olla myös asunnon sisältä karanneesta lämmöstä, mikä voi puutteellisen tuuletuksen takia tiivistyä yläpohjassa kosteudeksi.

Kosteus pilaa kattorakenteet. Lahon puun kantokyky ei ole läheskään kuivan ja terveen puun tasolla. Kattoremontti voi aikaistua merkittävästi, jos katon alla on kosteutta, joten puutumme mahdollisiin ongelmiin kosteuden kanssa. Tarjoamme katon vesivahinkojen korjausta (kuten kastuneiden yläpohjan eristeiden vaihtoa), mutta myös ongelmien aiheuttajan poistamista päiväjärjestyksestä. Kyseeseen voi tulla vesikatteen ja aluskatteen korjaus tai esimerkiksi yläpohjan tuuletuksen parantaminen Pirkkalassa, Tampereella, Nokialla, Lempäälässä ja Vesilahdella.

Kun kattorakenteet ovat hyväkuntoiset ja luotettavan kantokykyiset, ovat katon asiat mallillaan. Vielä paremmalla tolalla katon asiat ovat, kun katto on meidän tarkastamamme, huoltamamme ja paikkaamamme. Me olemme oikea paikka ottaa yhteyttä, jos lumi irrotti lumiesteet tehden kattoon reikiä – tai jos myrsky repi kattopellit. Teemme myös isompien myrskyvaurioiden korjaukset, kuten katolle kaatuneen puun aiheuttamien vaurioiden paikkaukset.

Ota omakotitalon, kesämökin, autotallin, paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katon korjauksen tiimoilta yhteyttä jo tänään! Luvassa on hyvän hinta-laatusuhteen kattokorjaus, mille löytyy rahoitus kotisivujemme kautta. Mökin tai omakotitalon katon korjauksen voi lopuksi vähentää verotuksessaan.

Huopakaton korjaus Pirkkalassa mieluiten ennen kattovuotoa

Palahuopakaton korjaus ja paikkaus Pirkkalassa on edullisimmillaan heti vaurioiden synnyttyä. Myös tiivissaumakatot ja kolmiorimahuopakatot kannattaa korjata niin pian kuin mahdollista. Vaurioita syntyy esimerkiksi lumen painon ja lumimassojen liikkeiden takia. Myös myrskytuuli voi rikkoa omakotitalon, paritalon tai esimerkiksi rivitalon kattoa. Katto kannattaakin tarkastaa joka kevät ja syksy, ja lisäksi vielä jokaisen isomman rajuilman jälkeen. Huopakaton reikien paikkaus estää kosteuden pääsyn katon alle.

Katto saadaan usein korjattua, vaikka oltaisiin jo siinä pisteessä, että huopakatto vuotaa Pirkkalassa. Tultuamme paikan päälle toteamme omin silmin vaurioiden laajuuden, ja osaamme laatia suunnitelman tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi tornikaton korjaamiselle. Tarvittaessa katon paikkaukseen liittyy kastuneiden puuosien kuivatus ja vaihto. Tilanteen niin vaatiessa vaihdamme märät eristeet ja korjaamme höyrysulut. Jos muu ei auta, tarjoamme kattoremonttia eli huopakaton purkua ja vaihtoa. Huopakattoremonttia ei tarvitse pelätä, sillä huopakaton asennushinta on varsin edullinen. Nopeimmillaan huopakatto voi olla uusittu jo parissa päivässä, joten kattoremontti vaikuttaa elämääsi vain hetken verran.

Aina kun mahdollista, teemme huopakaton tai palahuopakaton osittaisen korjauksen. Reikien paikkauksen ohella tämä voi tarkoittaa myös repeämien paikkausta, vuotavien läpivientien korjausta tai läpiviennin ennakoivaa tiivistystä, huonokuntoisen vuodan uusimista tai irronneiden paanujen kiinnittämistä. Meiltä sujuu myös huopakaton varusteiden, kuten kattoturvatuotteiden tai sadevesijärjestelmän korjaus. Tasakaton sadevesijärjestelmä koostuu kattokaivoista, muilla katoilla on usein räystäskourut sekä alastuloputket.

Peltikaton korjaus Pirkkalassa hoituu usein varsin nopeasti

Peltikaton korjaus Pirkkalassa tarkoittaa vain harvoin kaatuneen puun alle jääneen peltikaton kunnostamista tai tuulen mukaan lähteneen katon kokoamista uudelleen. Aaltopeltikatot, lukkosaumakatot, tiilikuvioiset peltikatot ja muut peltikatot ovat usein korjattavissa paljon pienimuotoisimmin toimenpitein. Kun kesämökin, kerrostalon tai vaikkapa jonkin ulkorakennuksen peltikaton paikkaustarpeisiin havahdutaan ajoissa, voi katon kunnostamiseksi Pirkkalassa riittää peltikaton reikien paikkaus. Reiät voitaneen paikata sopivalla tiivisteaineella, millä voidaan tiivistää myös irvistävät saumat. Tällainen peltikattokorjaus etenee varsin nopeasti. Jos reikä on syntynyt peltikattonaulan irrotessa tai vanhan ruuvin tiivisteiden hajotessa, vaihdamme naulat tai kateruuvit uusiin kateruuveihin. Uusissa ruuveissa on leveä tiiviste, mikä estää sen, että peltikatto vuotaa kiinnityskohdistaan.

Kova myrskytuuli saattaa irrottaa kattopellit tai peltilistat paikoiltaan, joskin tämäkään ei ole kovin yleistä. Kattopellit pysyvät paikoillaan, kun niiden kiinnikkeet ovat kunnossa. Tarvittaessa voimme asentaa kattopeltien lisäkiinnityksiä, mitkä vähentävät myrskyvaurioiden todennäköisyyttä entisestään. Jos kuitenkin osa kattopelleistä on irronnut, keräämme kattopellit talteen asentaaksemme ne takaisin katolle. Huonokuntoisia, ruosteisia ja vääntyneitä kattopeltejä ei ole mieltä asentaa takaisin talon katolle. Silloin toteutamme kattopeltien vaihdon. Jos päädymme vaihtamaan kaikki kattopellit kerralla, kutsutaan työtä osittaiseksi peltikattoremontiksi. Jos peltikaton aluskatteessakin on korjattavaa, sulkeutuu tämä mahdollisuus, eli silloin kannattaa tehdä tavanomainen peltikattosaneeraus.

Aluskatetta voidaan korjata koska vain, ja niin kannattaakin tehdä kattorakenteiden suojaamiseksi. Aluskatteen korjaus voi tarkoittaa aluskatteen osittaista uusimista jiirin kohdalta, tai vaikka aluskatteen ylösnostojen korjausta katon eri läpivientien luota. Aluskate, mikä ei päästä vettä lävitseen, pelastaa katon vesivahingolta silloinkin, jos peltikatto vuotaa keväällä. Keväisen kattovuodon voi aiheuttaa vaikka katon reunalla oleva jääpaanne, mikä patoaa sulamisvedet vesikatolle. Kevättarkastus kertoo katon pulmista jo aikaisessa vaiheessa. Peltikaton paikkaus- ja huoltotarpeet kannattaa tarkastaa myös syksyllä, jotta katto ottaisi uuden talven vastaan mahdollisimman tiiviinä.

Tiilikaton korjaus Pirkkalassa pitää kosteuden pois katon alta

Meidän tekemämme tiilikaton korjaukset ja paikkaukset pitävät kosteuden pois katon alta, missä ne voisivat aiheuttaa kosteusvaurioita. Tiilikatto ei koskaan ole sataprosenttisen tiivis katto, mikä lisää aluskatteen merkitystä katon vesivahinkojen torjunnassa. Tiilikaton alla olevan aluskatteen kunnosta kannattaa huolehtia, sillä se kuljettaa tiilien välistä katon alle toisinaan päätyvän kosteuden pois yläpohjarakenteista. Tarvittaessa teemme tiilikaton aluskatteen korjauksen Pirkkalassa. Käytännössä tämä voi tarkoittaa aluskatteen osittaista uusimista piipun kohdalta tai vaikka aluskatteen taitekohtien korjausta.

Aluskate voi ohjata myös kondensoituneen kosteuden pois katon alta. Kondenssivettä voi syntyä lämpimästä ja kosteasta ilmasta, mikä ei ole ehtinyt tuulettua ulos. Tarvittaessa lisäämme välikaton tuulettuvuutta, mikä voi tapahtua esimerkiksi harjapeltituulettimen avulla.

Vaikka katon alla olisi uudehko ja joka kohdasta oikein asennettu aluskate, ei se tarkoita sitä, että rikkinäiset kattotiilet voisi jättää vaihtamatta. Aluskate kuormittuu liikaa, jos se altistuu jatkuvalle kosteudelle. Siksi suosittelemme lämpimästi tarkastamaan tiilikaton kahdesti vuodessa, ja toteuttamaan rikkinäisten kattotiilien vaihdon tai esimerkiksi vuotavan piipunjuuren korjauksen saman tien. Meiltä saatte niin kattotarkastukset kuin tiilikaton paikkauksetkin Pirkkalassa. Jokaisen tiilikattotyön yhteydessä tekemämme kattotarkastus on täysin maksuton.

Sitä, että tiilikatto vuotaa, voidaan ehkäistä erinäisillä kattohuolloilla. Asiakkaamme ovat aina kartalla katon mahdollisesti tarvitsemista huolloista, sillä katon kunnon tarkastuksen päätteeksi suosittelemme myös tarvittavia katon huoltoja. Vanhat kattotiilet kestävät vielä kauan, kun niiden suojapinnoite uusitaan. Koska sammaleet ovat pelkästään huono juttu tiilikaton kannalta, annamme tarvittaessa tarjouksen sammaleiden poistosta omakotitalon tai vaikkapa rivitalon katolta.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus suojaa kattorakenteet

Paritalon, kesämökin, kerrostalon tai ulkorakennuksen katto voi vuotaa myrskyn aiheuttamien vaurioiden takia. Tuuli on voinut repiä kattohuopaa, irrotella peltilistoja ja kattoturvatuotteita tai rikkoa kattotiiliä. Myös lumen ja jään liikkeet katolla voivat saada katon vuotamaan. Kevättarkastus voi osoittaa katon vuotavan esimerkiksi jiirin kohdalta. Peltikattoa piinaa myös ruoste, mikä pystyy nakertamaan reikiä kattopeltiin kuin kattopeltiin. Tiilikatto- ja huopakattovuotoja lisäävät sammaleet, joiden juuret voivat tunkeutua syvälle katteeseen.

Usein kattovuodon aiheuttajaksi paljastuu katon läpivienti. Katto voi vuotaa Pirkkalassa kattoikkunan, kattovalokuvun tai vaikka kattoluukun kohdalta. Kattovuoto läpiviennin kohdalta voi johtua tiivisteiden normaalista kulumisesta tai lumivaurioista. Jos katon läpivientiä ei nopealla temmolla korjata, voivat kattorakenteet kastua. Kosteus ei tee hyvää sen paremmin tiilikaton, peltikaton kuin huopakatonkaan kattorakenteille. Eristeiden kastuminen johtaa äärimmillään sisäilmaongelmiin, voihan kastuneisiin eristeisiin muodostua mikrobikasvustoja.

Katon läpiviennin vesivuoto voi paljastua turhan myöhään, jos katon kuntoa ei säännöllisesti tarkasteta. Anna ammattilaistemme tarkastaa kattosi kaikkine läpivienteineen, niin kattoikkuna tai muu läpivienti voidaan korjata jo ennen katon vesivahinkoa. Ammattilaisemme havaitsevat kuluneet tiivisteet tai väärin asennetut aluskatteet. Asian hoitaminen ei jää pelkän havaitsemisen asteelle. Kun katon kunto on tarkastettu, annamme tarjouksen kattovalokuvun tai muun kattoläpiviennin korjaamisesta.

Kattoluukun, kattovalokuvun tai kattoikkunan korjaamiseen yhdistetään kaikki tarvittavat toimenpiteet. Korjaamme tarvittaessa myös aluskatteen ja eristykset. Kattoikkuna tai kattovalokupu voidaan uusia kokonaisuudessaan, tai vaikka poistaa katolta. Kattoikkunan läpivienti voidaan suojata taitavien kattopeltiseppiemme tekemällä pellityksellä – heiltä sujuu myös jiiripellitysten, juuripellitysten ja esimerkiksi piipunpellitysten toteuttaminen. Kattoluukkukin voidaan uusia, mutta kokonaan tuosta kätevästä tarkastusluukusta ei kannata hankkiutua eroon.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten, aluskatteen korjausten ja mm. kattoikkunoiden sekä kattoluukkujen kunnostuksen lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumenpudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Erityisen pitkä kokemus meillä on huopakatoista ja palahuopakatoista, jotka korjaamme, sekä tarvittaessa remontoimme viimeisen päälle käsi sydämellä.

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.