KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Pohjois-Karjala – Tiivistämämme katto saa suhtautumaan huolettomasti rankkasateisiinkin

Omakotitalon, kesämökin, autotallin, paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katon korjaus – sen soisi onnistuvan kerralla. Ota siis vinkistä vaarin ja tilaa katon tiivistys Pohjois-Karjalassa meiltä. Me korjaamme tasakatot, pulpettikatot, harjakatot, aumakatot ja esimerkiksi monimuotoiset katot kerralla kuntoon. Tekemämme katonkorjaus ja katon paikkaus sisältää tarvittaessa myös katon vesivahinkojen korjauksen, kuten kastuneiden yläpohjan eristeiden vaihtamisen. Näin kaikki saadaan kuntoon myös peltikaton, tiilikaton tai huopakaton alta. Kuulet urakkahinnan kattosi korjaukselle Ilomantsissa, Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa, Outokummussa, Polvijärvellä, Rääkkylässä tai Tohmajärvellä, kun otat yhteyttä ja sovit kanssamme arviointikäyntiä.

Arviokäyntiä ei tietenkään sovita pitkän ajan päähän, sillä siinä välissä katon ongelmat voisivat laajeta ja pahentua. Tulemme tarkastamaan kattosi ja paikantamaan vesivuodot ja muut vauriot niin pian kuin suinkin. Samalla peitämme mahdolliset kattoreiät, kuten lumen irrottamien tikkaiden ja lumiesteiden aiheuttamat reiät. Näin kosteutta ei pääse katon alle, missä se voisi aiheuttaa niin laho- kuin homeongelmiakin.

Heti kun katto on tarkastettu ammattilaistemme toimesta, annamme tarjouksemme katon kunnostamisesta, korjaamisesta, paikkaamisesta tai vaikka katon osittaisesta uusimisesta. Näin saat tietää, mitä kattovuodon tai vaikkapa myrskyvaurioiden korjaaminen maksaa. Katon korjauksen hinta Pohjois-Karjalassa on aina mahdollisimman kilpailukykyinen. Loppusummaan vaikuttaa monta seikkaa – muun muassa se, onko kyse katon päälle kaatuneesta puusta vaiko vain jonkin sauman tiivistämisestä. Vahinkojen laajuuden ja vakavuuden lisäksi katonkorjauksen hintaan vaikuttaa myös katon kaltevuus, talon korkeus sekä se, kuinka paljon korjattavalla alueella on jiirejä, lippoja, läpivientejä ja muita yksityiskohtia.

Katon korjaamisen voi maksaa yhteistyökumppanimme kautta saatavalla rahoituksella, ja tuota remonttilainaahan voi hakea meidän kotisivujemme kautta. Jos kunnostusta odottava katto kuuluu kesämökkiisi tai omakotitaloosi, suosittelemme hakemaan myös kotitalousvähennystä. Mikään pakkohan tuota verovähennysmahdollisuutta ei ole hyödyntää, mutta kaikki mahdollisuudet säästää rahaa kannattaa ottaa käyttöön – varsinkin, jos ne ovat näin helposti käytettävissä.

Kun olet hyväksynyt antamamme tarjouksen, aloitamme työt. Asiantuntemuksella tiivistetty huopakatto, peltikatto tai tiilikatto pitää jälkeen vettä, joten voit suhtautua huolettomasti niin rankkasateisiin kuin keväällä sulavaan kattolumeenkin.

Huopakaton korjaus Pohjois-Karjalassa aloitettava mieluiten heti

Palahuopakaton korjaus ja paikkaus Pohjois-Karjalassa on kattotyö, mikä kannattaisi aloittaa heti. Jos huopakatto vuotaa, saattaa talon omistaja toivoa, että katonkorjaus olisi aloitettu jo aikapäiviä sitten. Kelloa ei kuitenkaan voi kääntää takaperin, joten parasta on ottaa yhteyttä meidän katonkorjauspalveluumme ja tilata huopakaton reikien paikkaus tai esimerkiksi irronneiden palahuopapaanujen liimaaminen.

Mitä pikemmin katto korjataan, sen pienimuotoisempi kattourakka on edessä. Pelkän kattoreiän paikkaaminen ei ole isokaan juttu. Vuotava läpivientikin voidaan saada kuntoon varsin nopeasti, eikä jiirivuodonkaan korjaamista voi pitää minään aikasyöppönä tai rahareikänä.

Korjatun katon alle ei pääse vettä, mikä voisi saada aikaan lahovaurioita ja muita ongelmia. Jos vesi on ehtinyt löytää tiensä katon alle pintakermin ja aluskermin läpi, korjaamme sattuneet vahingot. Jos lahovauriot olisivat erityisen vakavia tai katon käyttöikä olisi jo lopussa, tekisimme tarjouksen huopakaton uusimisesta. Periaatteemme on kuitenkin tarjota huopakaton korjaamista Pohjois-Karjalassa aina, kun se vain on mahdollista.

Bitumikaton korjaamisen ohella saatamme tarjota jotain kattohuoltoa. Jos teemme näin, on meillä sille vissit perusteet. Sammaleiden ja roskien poistaminen sekä omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi rivitalon katon pinnoitteen uusiminen saa katon vastustamaan paremmin erilaisia rasituksia. Toisin sanoen, katon korjaustarpeet harvenevat ja katon elinkaari pitenee, kun sen huoltotarpeisiin tartutaan jo aikaisessa vaiheessa.

Peltikaton korjaus Pohjois-Karjalassa on ratkaisu katon kunnossa tapahtuneisiin muutoksiin

Peltikaton korjaus voi tarkoittaa peltikaton reikien paikkausta tai kattopeltien saumojen tiivistämistä. Reiät ja saumat voidaan paikata sopivilla tiivistysaineilla. Jos katto vuotaa kiinnitysreikien kohdalta, voi paras ratkaisu olla kattopeltien naulojen tai kateruuvien vaihto uusiin kateruuveihin.

Peltikaton tiivistys voi tarkoittaa myös irronneiden kattopeltien vaihtoa. Jos kattopellit ovat vielä käyttökelpoiset, voidaan ne asentaa takaisin katolle. Kattopeltien lisäkiinnitykset ehkäisevät myrskyvahinkoja, mutta tuuli voi irrottaa kattopeltien ja peltilistojen ohella myös kattotarvikkeita. Siksi kaikkien kattotikkaiden, kattosiltojen ja muiden kattovarusteiden kiinnikkeet on hyvä tarkastaa kahdesti vuodessa.

Peltikaton kevät- ja syystarkastukset ovatkin paras tapa pitää peltikatto kunnossa vuodesta toiseen. Katon tarkastukset kertovat heti katon kunnossa tapahtuneista muutoksista, joihin kannattaa puuttua pikimmiten. Kattotarkastus kertoisi siitä, että peltikatto vuotaa Pohjois-Karjalassa, mutta se voisi kertoa myös kattovuotoa ennakoivista muutoksista. Niihin tarttumalla ja ne kunnostamalla voitaisiin katon tiiviys pitää ihanteellisella tasolla.

Kattotarkastus voisi kertoa pinnoitteeseen syntyneistä naarmuista, mitkä tulisi paikkamaalata ennen ruosteen leviämistä. Kattotarkastus kertoisi myös kattoikkunan, kattoluukun tai esimerkiksi katon IV-hormin kuluneista tiivisteistä. Näin peltikaton läpivienti (tai läpiviennit) osattaisiin tiivistää jo ennen kattovuotoa.

Kattotarkastus on täydellinen vasta, kun sen yhteydessä tarkastetaan myös katon alapuolisten osien kunto. Katon alla voi olla kosteutta (myös kondensoitumisesta johtuvaa), tai ehkä peltikaton aluskatetta pitää korjata. Jos huomaamme pieneläinten pesineen villoissa, suosittelemme räystäiden verkottamista – ja niin edelleen. Parasta kaikessa on se, ettei katon tarkastus maksa mitään, jos teetät samalla jonkin muun kattotyön (esimerkiksi joka kevät ja syksy tarvitun rännien puhdistuksen).

Tiilikaton korjaus Pohjois-Karjalassa ei ole kaavoihin kangistunutta

Tämän kattofirman Pohjois-Karjalassa tekemät tiilikaton korjaukset ja paikkaukset eivät ole kaavoihin kangistuneita työsuorituksia. Teemme jokaisen kattopaikkauksen tilanteen vaatimalla tavalla, ja se on näin ollen aina yksilöllinen kokonaisuus. Jos tarpeen, liitämme rikkinäisten kattotiilien vaihtoon tai muuhun tiilikaton tiivistykseen jonkin muunkin kattotyön. Kattokorjaukseen voi yhdistää vaikka tiilikaton harjauksen, mikä ehkäisee tehokkaasti tiilien kuntoa heikentävän sammaleen muodostumista. Jos katolla jo kasvaa sammaleita, voidaan ne poistaa kemiallisesti, jotta kattotiilet eivät rapautuisi niin nopeasti.

Jos tiilikatto vuotaa, voi kyse olla rikki menneistä tiilistä. Syy tiilikaton alle pääsevälle kosteudelle voi löytyä myös huonokuntoisista läpivienneistä. Kattovuoto saatetaan paikallistaa esimerkiksi kattoikkunan, kattoluukun, viemärintuuletusputken tai antennin kohdalta alkaneeksi. Kaikkien tiilikattojen omistajien on hyvä sisäistää se, ettei edes laadukkaimmista tiilistä parhaimmalla mahdollisella ammattitaidolla asennettu katto ole sataprosenttisen tiivis vuosikymmenestä toiseen. Tiilien välistä voi päästä vettä katon alle. Myös läpivientien tiivisteet ovat kuluvaa tavaraa, ja siksi katto voi alkaa vuotaa vaikkapa kattoikkunan kohdalta.

Kattovuoto tiilikatolla ei ole mikään maailmanloppu. Jos katto tarkastetaan usein, huomataan katon tiiviydessä mahdollisesti esiintyvät puutteet, ennen kuin on liian myöhäistä. Kattotarkastukseen kuuluu myös tiilikaton aluskatteen korjaus- ja paikkaustarpeiden varmistus. Aluskatteen ansiosta tiilikattovuodoista voidaan selvitä melkeinpä pelkällä säikähdyksellä. Aluskate ottaa vastaan katon läpi valuvan kosteuden, jos aluskate on asennettu oikealla tavalla myös jiirien ja muiden kriittisten paikkojen kohdalta. Aluskate ohjaa veden pois katon alta, joten kattorakenteet eivät kastu alkaen lahota ja heiketä. Aluskate voi ohjata katon alta pois myös kondenssiveden. Kondenssivesi on vettä, mitä syntyy etenkin huonosti tuulettuvien ja puutteellisesti eristettyjen kattojen alla. Tarvittaessa teemme katon IV-töitä tai eristämme katon paremmin – näin tiilikaton alle ei synny vesivahinkoa Pohjois-Karjalassa.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus – urakan laajuus riippuu aluskatteen kunnosta

Mistä omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi kerrostalon katto yleensä alkaa vuotaa Pohjois-Karjalassa? Tyypillisiä paikkoja kattovuodolle ovat saumat, jiirit, kiinnityskohdat ja katon läpiviennit. Tiilikaton, peltikaton ja huopakaton läpivientejä ovat kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Katolla voi olla myös savupiippu, antennin tai jokin ilmanvaihtoon liittyvä hormi. Talon katolta voi löytyä liesituulettimen, huippuimurin ja keskuspölynimurin putkia. Katolla voi olla myös viemärintuuletusputki tai alipainetuuletin. Myös aurinkopaneelien johdotukset vaativat kattoläpivientejä.

Katto voi siis vuotaa kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta. Kattovuoto tulee havaituksi kattotarkastuksen aikana, mikä kannattaisi tehdä kaksi kertaa vuodessa. Kattovuodolle löydät parhaat korjaajat meidän kattopalvelumme kautta. Me korjaamme niin vuotavat kattoikkunat kuin vuotamaan ruvenneet piipun juuretkin. Se, kuinka suurta urakkaa läpiviennin korjaaminen Pohjois-Karjalassa edellyttää, riippuu paljon aluskatteen kunnosta. Ihannetapauksessa aluskate on ehjä, eikä sen asennusvaiheessa ole tehty virheitä. Näin ollen aluskate on voinut ohjata kaiken kosteuden pois katon alta, eikä kattoläpivientivuodon korjaamiseen tarvitse liittää lahovaurioiden kunnostamista tai märkien eristeiden vaihtamista uusiin.

Jos katon alla jo on kosteutta, ei hätää – me korjaamme kattojen vesivahingotkin tottuneesti, asiantuntevasti ja kohtuullista korvausta vastaan. Kunnostamme myös aluskatteen. Aluskatteen korjaaminen voi tarkoittaa esimerkiksi tiilikaton aluskatteen osittaista uusimista IV-putken kohdalta tai peltikaton aluskatteen osittaista uusimista kattoikkunan kohdalta. Kattoremonttia tuskin tarvitaan, jos kyse ei ole sen isommasta kuin vuotavasta kattoluukusta tai ilmanvaihtoputkesta. Jos katto on muiltakin osin huonossa kunnossa, voi parhaaksi ratkaisuksi osoittautua kattosaneeraus, eli katon uusiminen.

Vältät kattoläpivientivuodot parhaiten asennuttamalla kaikki uudet läpiviennit meillä, ja tarkastuttamalla niin uudet kuin vanhat läpiviennit talven molemmin puolin. Jos kaikki ei ole reilassa, anna meidän tiivistää tai eristää läpiviennit.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten, aluskatteen korjausten ja mm. kattoikkunoiden sekä kattoluukkujen kunnostuksen lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumenpudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Erityisen pitkä kokemus meillä on huopakatoista ja palahuopakatoista, jotka korjaamme, sekä tarvittaessa remontoimme viimeisen päälle käsi sydämellä.

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.