KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Rovaniemi – Kattokorjaus on tarkkaa puuhaa

Katonkorjaus ja katon paikkaus on tarkkaa puuhaa. Kattoa korjatessa ei saa hosua, sillä silloin on mahdollista, ettei lopputuloksesta tule erityisen hyvää. Jokin kohta saattaa jäädä paikkaamatta, joten katto voi vuotaa edelleen. Suoten päiten hosuva kattokorjaaja saattaa unohtaa myös kattotarkastuksen tekemisen. Kattotarkastus on tärkeä osa jokaisen omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon tahi kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön katon korjausta, sillä se kertoo kaikin kaikista tarpeista. Katon tiivistyksen tarkoitus on saada katto kerralla kuntoon, mutta tämä tavoite voi jää saavuttamatta, jos kattoa ei tarkasteta kaikkien paikkaus- ja huoltotarpeiden varalta. Me muistamme tarkastaa katon, jotta esimerkiksi tasakaton korjauksen yhteydessä voitaisiin tiivistää kaikki tiivistämistä vaativat kohdat, ja jotta kaikki huoltotarpeetkin tulisivat täytettyä. Tasakatto on aina huopakatto, joten se voi olla vailla vaikkapa sammaleentuhokäsittelyä tai huopakattopinnoitteen uusimista.

Kun valitset meidät korjaamaan kattosi myrskyvaurioita tai vaihtamaan yläpohjan kastuneita eristeitä, tiedät saavasi aina parasta mahdollista palvelua. Meidän kattofirmamme toimii erittäin asiakaslähtöisesti, joten kanssamme on ilo asioida. Saat ystävällistä ja nopeaa palvelua. Ammattilaisemme ovat parasta A-luokkaa, joten katon korjaaminen johtaa aina yhtä tasokkaaseen lopputulokseen. Meihin voit luottaa silloin, jos keväällä katolta putoava lumi on irrottanut lumiesteet, ja kattoosi on tullut reikiä. Ehkä katossa on ollut reikiä jo pidempään? Ei hätää – korjaamme katon vesivahingot Rovaniemellä ja tiivistämme aluskatteen. Entä onko puu kaatunut katon päälle? Meiltä sujuu myös puun alle jääneen katon korjaus.

Korjaamme katot myös Rovaniemen naapurikunnissa eli Kittilässä, Sodankylässä, Kolarissa, Pellossa, Ylitorniossa, Tervolassa, Ranualla, Posiolla, Kemijärvellä ja Pelkosenniemellä. Jos katto olisi hyvin vanha ja erityisen huonokuntoinen, laskisimme tarjouksen kattosaneeraukselle. Olipa paras vaihtoehto sitten kattokorjaus tai kattoremontti, on töiden osuus yksityisasiakkaalle kotitalousvähennyskelpoinen, ja koko edullisen urakan voi maksaa yhteistyössä kanssamme toimivan luotonantajan tarjoamalla rahoituksella.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten, aluskatteen korjausten ja mm. kattoikkunoiden sekä kattoluukkujen kunnostuksen lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumenpudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Erityisen pitkä kokemus meillä on huopakatoista ja palahuopakatoista, jotka korjaamme, sekä tarvittaessa remontoimme viimeisen päälle käsi sydämellä.

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Huopakaton korjaus Rovaniemellä voi alkaa pian talven jälkeen

Voi olla, että tarvitset palahuopakaton korjausta ja paikkausta Rovaniemellä heti talven jälkeen. Myös tiivissaumakatto tai kolmiorimahuopakatto voi tarvita korjausta heti talven jälkeen, sillä talvi on katoille kova rasitus. Katon päällä voi olla paljon lunta, ja lumen alla voi olla runsaasti sulamisvettä. Huopakatto voi vuotaa kattoikkunan, kattoluukun, antennin, viemärintuuletusputken tai vaikka sisätaitteen kohdalta. Jos tasakaton kattokaivot ovat jäässä, voi katolle jäädä seisovaa vettä, ja tästä saattaa seurata saumavuoto. Kenties satulakaton reunalle on syntynyt jäävalli? Silloinkin katolle voi jäädä vettä, mikä saa katon saumat vuotamaan Rovaniemellä.

Ehkä bitumikatto on selvinnyt talvesta ehjin nahoin. Tilanne voi muuttua keväällä, kun lumet putoavat katoilta. Jos lumi kiskoo mukaansa kattotikkaat tai vaikka kulkusillat, tarvitaan huopakaton reikien paikkausta.

Kesän aurinko voi kuivattaa huopavuotia niin, että niihin syntyy halkeamia. Jos omakotitalon, piharakennuksen tai esimerkiksi rivitalon bitumikatto ei ole aivan tiivis, se voi vuotaa. Huopakattovuoto voi johtaa kosteusvaurioihin, joten tilanteeseen on syytä puuttua pian.

Katto voi vaurioitua myös syksyllä. Jos jokin sauma repsottaa (esimerkiksi sammaleiden takia), voi tuuli puhaltaa vuodan alle. Repeytymät kannattaa korjauttaa kiireen vilkkaa.

Me korjaamme huopakattosi keväällä, kesällä, syksyllä tai talvella, eikä hintakaan hirvitä. Ota yhteyttä, niin kattokorjaus polkaistaan käyntiin mahdollisimman pian.

Peltikaton korjaus Rovaniemellä onnistuu myös talvella

Tiesitkö, että peltikaton korjaus Rovaniemellä onnistuu myös talvella? Näin se on – katto voidaan korjata koska tahansa. Jos tarpeen, aloitamme peltikaton korjauksen pudottamalla katolta lumet ja sulattamalla mahdollisen kattojään.

Katto voi tarvita korjausta myös keväällä. Keväällä huomataan talven aikana mahdollisesti syntyneet vauriot. Uusiakin vaurioita voi syntyä. Jos kattolumi pääsee putoamaan katolta itsekseen, on mahdollista, että sen mukana putoaa tikkaita ja muita kattoturvatuotteita. Silloin tarvitaan peltikaton reikien paikkausta Rovaniemelle. Reikä voi saada aikaan sen, että peltikatto vuotaa, ja peltikattovuoto voi kastella monet eri rakenteet.

Reiän korjaamiseksi voi riittää tiivisteaine tai paikoiltaan irronneen naulan korvaaminen kateruuvilla. Tarvittaessa teemme kattopeltien vaihdon. Voimme vaihtaa yhden kattopellin tai vaikka viisi kattopeltiä.

Tarkastamme, onko peltikaton aluskatetta korjattava. Peltikaton aluskatteen korjaus voi tarkoittaa vaikka aluskatteen osittaista uusimista antennin kohdalta. Tärkeintä on, että aluskate on tiivis ja sopivan kireällä. Aluskatteen tehtävä on estää kattorakenteiden ja yläpohjan eristeiden kastuminen myös poikkeustilanteissa (kuten silloin, jos tuuli irrottaa kattopellit tai peltilistat). Aluskate suojaa yläpohjarakenteita myös kondensio-ongelmalta. Peltikaton alle voi tiivistyä eli kondensoitua kosteutta, jos rakennuksesta karkaa paljon lämpöä ja vesihöyryä, eikä välikatto tuuletu erityisen tehokkaasti.

Aina kun teemme aaltopeltikaton, konesaumakaton tai vaikka tiilikuvioisen peltikaton korjauksen, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Sen jälkeen tiedämme, onko kattoa korjattava myös jostain muusta kohdasta, onko meidän asennettava kattopeltien lisäkiinnityksiä tai onko peltikatto vailla jotain huoltoa (kuten maalausta). Meiltä onnistuu mikä tahansa: vaikka kattopeltien naulojen tai kateruuvien vaihto uusiin kateruuveihin tai esimerkiksi peltikaton purku ja vaihto. Saat kattotarkastuksen kaupan päälle myös muiden kattotöiden yhteydessä, joten avullamme pysyt kartalla omakotitalon tai vaikkapa kesämökin katon kuulumisista.

Tiilikaton korjaus Rovaniemellä voi liittyä myrskyvaurioihin

Tiilikaton korjaus ja paikkaus Rovaniemellä voi liittyä myrskyvaurioihin, lumen tekemiin tuhoihin, asennusvirheisiin tai vaikka ajan hampaaseen. Ajan hammas nakertaa myös betonitiilikattoja ja savitiilikattoja, vaikka ne ovatkin hyvin kestäviä ja pitkäikäisiä – ensin mainittu voi kestää jopa 70 vuotta, ja jälkimmäinen vielä kolmisenkymmentä vuotta pidempään.

Millaisia myrskyvaurioita tiilikatto voi kärsiä? Painava tiilikatto ei voi lähteä tuulen mukaan, mutta rikkinäisten kattotiilien vaihtoa voidaan tarvita. Katolle lentävät oksat voivat rikkoa ja irrottaa kattotiiliä. Rikkinäisiä tiiliä ei pidä liimata kokoon. Kaikki rikkinäiset tiilet kannattaa vaihtaa heti. Siksi varastossa kannattaa pitää muutamia ehjiä tiiliä.

Tiilien hajoaminen voi viitata myös asennusvirheisiin, pakkasrapautumiseen tai siihen, että jiirin päällä on ollut liikaa lunta talvella. Lumen paino voi napsautella tiilen jos toisenkin rikki.

Mitä tapahtuu, jos katolla on rikkinäisiä tiiliä? No, tiilikatto voi vuotaa. Toivottavasti aluskate on ehjä, sillä se voi vielä pelastaa tilanteen. Tiilikaton aluskatteen korjaus on tarpeen myös siksi, että asunnosta karkaava lämpö ja kosteus voivat johtaa kondenssiveden syntymiseen tiilikaton alla. Hyväkuntoinen aluskate ohjaa katon alta pois myös kondenssiveden, joten aluskatetta voi pitää tiilikaton omistajan parhaimpana apulaisena.

Jotta tiilet pysyisivät ehjinä mahdollisimman kauan, on kattoa huollettava säännöllisesti. Me emme ole vain katonkorjauspalvelu. Meiltä voit tilata myös kaikki tiilikattojen huollot. Hallitsemme ensiluokkaisesti myös tiilikaton varustelun (tilaa vaikka lumiesteiden asentaminen tiilikatolle) sekä tiilikattoremontit. Tiilikattoremontti voidaan tietyissä tilanteissa toteuttaa vain osittain. Se tarkoittaa pelkkien tiilien vaihtamisesta.

Niin, ne kattohuollot. Tiilikattohuoltoja, joiden avulla voidaan siirtää tiilikattoremonttia, ovat esimerkiksi tiilikattojen harjaukset, lumenpudotukset ja sammaleiden poistot. Meiltä sujuu myös tiilikaton pinnoitus.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus onnistuu aina kerralla

Tilaa katon korjaus viemärintuuletusputken kohdalta tästä osoitteesta, niin työ onnistuu kerralla. Meihin voi luottaa myös silloin, kun agendalla on katon korjaus ilmanvaihtoputken kohdalta Rovaniemellä. On tärkeää panostaa pieniinkin kattokorjauksiin. Katon korjaus läpiviennin kohdalta on pienehkö urakka, mutta sillä on iso merkitys kokonaisuuden kannalta.

Teemme kaikki kattotyöt avaimet käteen -periaatteella. Esimerkiksi katon korjaus savupiipun kohdalta voi edellyttää myös juuripellitysten korjaamista tai piipun pellittämistä peltisepäntyönä. Ehkä aluskatettakin on korjattava, jotta tulevaisuudessa mahdollisesti alkavat kattovuodot eivät johtaisi katon vesivahinkoon. Esimerkiksi katon korjaus TV-antennin kohdalta on paljon helpompaa, kun samalla ei tarvitse kunnostaa kosteusvaurioita katon alta.

Katon korjaus kattoluukun kohdalta voi tarkoittaa myös kattoluukun uusimista. Paikan päällä selviää, miten tiilikatto, peltikatto tai huopakatto on sillä kertaa kunnostettava.

Samalla kun korjaamme katon kattoikkunan kohdalta, voimme uusia kattoikkunan eristeet ja höyrynsulut. Voi olla, että katon korjaus kattovalokuvun kohdalta ei riitä, vaan että kattovuoto on jo ehtinyt lahottaa kattorakenteet. Siinä tapauksessa puramme lahon vaurioittamat rakenteet korvataksemme ne uusilla, kuivilla ja terveillä puuosilla. Jos katto on vuotanut kattoläpiviennin kohdalta, voi yläpohjan eristeissäkin olla kosteutta. Eristeet voivat sen takia homehtua. Home voi vaikuttaa rakennuksen sisäilman laatuun ja talon asukkaiden terveyteen, joten poistamme märät eristeet ensi tilassa. Tuomme tilalle uusia eristeitä. Niitä voi olla aikaisempaa enemmän.

Jos yläpohjan eristeiden määrää lisätään, puhutaan yläpohjan lisälämmöneristyksestä, millä voidaan parantaa rakennuksen energiatehokkuutta. Samalla voidaan vähentää kondensio-ongelman todennäköisyyttä ja ehkäistä kattojään sekä jääpuikkojen syntyminen.

Usein eristeet mahtuvat paikoilleen ilman kattorakenteiden muokkaamista. Tarvittaessa parantelemme samalla välikaton tuuletusta. Ilmanvaihtoaukkoja tai -hormeja pitää olla tarpeeksi, ja eristeiden sekä aluskatteen välisen tuuletustilan on oltava tarpeeksi korkea. Tarvittaessa parannamme ilman vaihtumista asentamalla alipainetuulettimen, kuten harjapelti- tai harjatiilituulettimen. Kuten huomaat, meillä on ratkaisut kaikkiin tilanteisiin, joten kattosi saadaan toimestamme suorastaan priimakuntoon Rovaniemellä!