KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Lappi – Ehjällä katolla asumismukavuutta ja vaivattomuutta

Omakotitalon, autotallin, taloyhtiön (kerrostalon, rivitalon tai vaikka paritalon), kesämökin ja muiden kiinteistöjen kattojen korjaukset ovat tuiki tarpeellisia kattotöitä, sillä katon paikkaus palauttaa katon tiiviyden pitäen yllä rakennuksen arvoa ja asumismukavuutta. Katon alla on turvallista, terveellistä ja vaivatonta asua, kun katto on tiivis eikä sisäkatosta tipu vettä lattialle. Katonkorjausta ja katon paikkausta ei tarvitse tehdä omin päin, eikä niin kannatakaan toimia, ellei omaa riittävää tietotaitoa kattovuotojen korjauksista ja muista kattotöistä Lapissa. Jätä kaikki kattokorjaukset meidän vastuullemme, olipa kyse myrskyvaurioiden korjaamisesta tai katon vesivahingon kunnostamisesta ja kastuneiden villojen vaihtamisesta. Meiltä hoituu myös lumen irrottamien lumiesteiden aiheuttamien reikien paikkaus, irronneiden paanujen kiinnittäminen katolle, painuneen katon oikaisu, osittainen kattoremontti ja esimerkiksi räystäskourujen saumojen tiivistys.

Katto korjataan avaimet käteen -periaatteen mukaisesti kaikkialla Lapissa, eli Enontekiöllä, Inarissa, Kemissä, Kemijärvellä, Keminmaalla, Kittilässä, Kolarissa, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Pellossa, Posiolla, Ranualla, Rovaniemellä, Sallassa, Savukoskella, Simossa, Sodankylässä, Tervolassa, Torniossa, Utsjoella ja Ylitorniossa. Jos korjattava katto kuuluu omakotitaloon tai mökkiin, voi katon korjaamisesta hakea kotitalousvähennystä. Haettavilla on myös kattotöiden rahoitus – sitä voi hakea superhelposti meidän nettisivujemme kautta.

Huopakaton kunto palautuu pikaisen korjauksen jälkeen

Huopakatot ja palahuopakatot ovat hyvin rasituksenkestäviä kattoja, mutta joskus voi huopa- tai palahuopakattokin tarvita korjausta tai paikkausta. Ota silloin yhteyttä meidän huopakattoammattilaisiimme, joilta sujuvat kaikenlaiset bitumikattotyöt ympäri Lappia. Laitamme kuntoon niin tasakatot kuin tornikatotkin – silloinkin, kun huopakatto vuotaa. Pikainen kattokorjaus palauttaa huopakaton kunnon! Jotta huopakatto pysyisi tiiviinä vastaisuudessa, saatamme suositella jotain huopakattohuoltoa. Monet kattoreiät ja vuotavat saumat johtuvat siitä, että katolla on sammaleita, joten sammaleiden poisto huopakatolta on katon tiiviyttä edistävä kattohuolto. Vanha katto voi kuivua auringossa, mikä voi näkyä halkeamina ja kattovuotoina. Keski-iässä oleva huopakatto voi olla mahdollista pinnoittaa, mikä suojaa sen auringon kuluttavalta vaikutukselta sekä sammaleilta. Tarkkaile myös tarvetta lumenpudotukselle tai jäänsulatukselle, sillä lumen paino voi vaurioittaa kattorakenteita ja jää estää sulamisveden poistumisen katolta.

Pari tapaa ehkäistä tarve peltikaton korjaamiselle

Konesaumakatot, tiilikuvioiset peltikatot ja muut peltikatot voivat tarvita korjausta Lapissa – esimerkiksi reikien paikkausta tai peltikaton aluskatteen korjausta. Tarve korjata rivitalon, omakotitalon tai vaikka vapaa-ajan rakennuksen peltikattoa selviää puolivuosittaisten kattotarkastuksien yhteydessä. Samalla selviävät myös mahdollisuudet estää ennalta katon vaurioituminen. Peltikatto vuotaa usein siksi, että sillä on ruostetta. Kaikista ruosteisimmat kattopellit pitää vaihtaa, koska niitä ei saa kunnostettua tarpeeksi hyvin. Miten ruostumista voitaisiin estää? Esimerkiksi kattomaalausten avulla, sillä hyväkuntoinen maalipinta suojaa kattopeltejä kosteudelta ja sen aiheuttamalta ruosteelta. Toinen tapa peltikaton kunnossapitoon on peltikattonaulojen vaihto kateruuveiksi – uudet ruuvit eivät päästä vettä katon alle, ja ne pitävät kattopellit tiukasti paikoillaan.

Tiilikaton korjauksiin kannattaa ruveta nopealla tahdilla

Kaikki katot on korjattava pian uusien vaurioiden havaitsemisen jälkeen, eikä tiilikaton korjaus tai paikkaus Lapissa tee tähän poikkeusta. Edes rikkinäisten tiilien vaihto ei kestä odottamista, sillä vettä voi päästä katon alle rikki menneiden tiilien kohdalta. Aluskate voi antaa periksi, ja silloin tiilikatto vuotaa niin, että kattorakenteet voivat kastua, lahota ja homehtua. Tarve tehdä tiilikaton paikkaus tai tiilikaton aluskatteen korjaus kannattaakin tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Tiilikatto voi vuotaa myös muualta kuin tiilien välistä ja rikkinäisten tiilien kohdalta, siksi kattotarkastajan kannattaa kiinnittää huomiota myös katon läpivientien kuntoon. Katto voi vuotaa tai uhata vuotaa esimerkiksi piipun juuresta, ovathan tiivisteet alttiit haurastumiselle.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten ja aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumenpudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.