KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Orivesi – Katon tiivistys laittaa stopin lahovaurioille

Lumen irrottamien lumiesteiden aiheuttamiin kattoreikiin kannattaa puuttua nopeasti, sillä katon tiivistys estää kattorakenteiden kastumisen. Kattorakenteiden ja yläpohjan eristeiden kastumista kutsutaan katon vesivahingoksi, ja sellaisen korjaaminen (kuten kastuneiden villojen vaihtaminen) lisää katonkorjauksen kustannuksia. Jos kosteus on ehtinyt aiheuttaa jo lahovaurioitakin, pitää vaurioituneet puuosat uusia – tämä on ainut tapa lopettaa lahon holtiton leviäminen. Jos katonkorjaus ja katon paikkaus tilataan Orivedelle jo ennen kosteuden pääsyä katon alapuolisiin osiin, on omakotitalon, autotallin, taloyhtiön (kerrostalon, rivitalon tai paritalon), kesämökin tai jonkin muun kiinteistön katon korjaus edullisempaa.

Vaikka kyseessä olisi sellainen kattovuodon korjaus, minkä yhteydessä tarvitaan kattorakenteiden kosteusvaurioiden kunnostamista, kannattaa työ tilata meiltä. Me olemme kilpailukykyisten ja kukkaroystävällisten katonkorjauksien kattofirma. Laskemme hyvän tarjouksen avaimet käteen -periaatteella tehtävälle kattokorjaukselle käytyämme paikan päällä. Jos olet yksityisasiakas, kiinnitä erityistä huomiota kohtaan, mistä selviää töiden osuus. Töiden osuus on se, mistä voit hakea kotitalousvähennystä.

Kattoreikien paikkaamisen, kattopeltien vaihdon, aluskatteen tiivistyksen, kattovuodon paikkauksen tai vaikka katon osittaisen uusimisen voi maksaa kauttamme saatavalla rahoituksella. Tuon remonttilainan hakeminen onnistuu ilman turhaa säätöä ja paperisotaa, joten päänvaivaa ei ole luvassa tuonkaan asian tiimoilta.

Kattourakka kaupan päälle tarjottavine kattotarkastuksineen sujuu muutenkin varsin vaivattomasti niin Orivedellä, Jämsässä, Juupajoella, Kuhmoisissa, Kangasalla, Ruovedellä kuin Tampereellakin. Seuraavaksi käsittelemme sitä, millaisia vaurioita talvi voi näillä paikkakunnilla aiheuttaa.

Talven koettelemusten aiheuttamat huopakaton korjaukset

Palahuopakattojen korjaukset ja paikkaukset Orivedellä voivat johtua talven aikaista koettelemuksista. Katon reunalla on voinut olla jäätä, minkä takia sulamisvesi on saattanut patoutua katolle. Jos huopakatolla on seisovaa vettä, on enemmän kuin todennäköistä, että huopakatto vuotaa. Myös tasakatto voi vuotaa päällään seisseen veden takia – vesi on jäänyt jumiin, jos kattokaivot ovat jäätyneet talvella. Talvi on voinut aiheuttaa myös piipunjuurivuodon tai jonkin muun läpivientivuodon. Painava lumi voi saada läpiviennin pettämään, jolloin lumivaipan ja vesikaton välissä oleva sulamisvesi tihkuu katon alapuolisiin osiin. Bitumikatto onkin syytä tarkastaa heti talven jälkeen.

Peltikaton korjaukset voivat johtua lumen irrottamista kattotarvikkeista

Myös peltikaton kunto kannattaa tarkastaa Orivedellä heti, kun katolla ei enää ole lunta. Kattotarkastaja saattaa huomata, että peltikatto vuotaa – tai että katolla on vaurioita, joiden takia peltikattovuoto on enää ajan kysymys. Huopakatto on karhea katto, minkä päällä lumimassat pysyvät melko kiltisti. Peltikatolta lumet lähtevät valumaan paljon helpommin, ja lumen mukana voi irrota joitain kattotarvikkeita. Edessä on reikien paikkaus.

Hyvin huonoon kuntoon päässeet kattopellit on vaihdettava. Esimerkiksi irronneet kattopellit voidaan tarvittaessa vaihtaa uusiin, jos niiden uudelleenkiinnittäminen ei ole sopiva peltikaton korjaus. Huolelliset tarkastajamme muistavat tarkastaa aina myös sen, pitääkö peltikaton aluskatetta korjata. Ehjä aluskate suojaa katon puurakenteita ja eristeitä, jos sade- tai sulamisvesiä alkaa tihkua katon alle.

Tiilikaton keväinen korjaus voi keskittyä jiiriin

Keväällä tarvittu tiilikaton korjaus ja paikkaus voi keskittyä katon sisätaitteeseen. Lumen paino on voinut rikkoa tiiliä jiirissä, ja silloin tiilikatto vuotaa. Haljenneita tiiliä voi olla muuallakin katolla, sillä huokoisten tiilien sisään jäätyvä vesi särkee kattotiiliä talvisin. Rikkinäisten kattotiilien vaihdon lisäksi voit tarvita tiilikaton aluskatteen korjausta – asia selviää kuntotarkastamalla yläpohja. Sekä tiilien vaihdon että aluskatteen tiivistyksen tiimoilta saat parasta palvelua Orivedellä ottamalla yhteyttä meidän ammattilaisiimme. Meillä on kokemusta, näkemystä ja kalustoa, mitä omakotitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen tiilikattokorjauksissa tarvitaan. Kaupan päälle tuleva kattotarkastus kertoo mahdollisten kattohuoltojen tarpeesta.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten ja aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumenpudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.