KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Espoo – Katon kunnostamisessa kiinnitettävä huomiota niin saumoihin kuin sisätaitteisiinkin

Omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) ja muun kiinteistön katon korjauksessa on osattava kiinnittää huomiota sekä yksityiskohtiin että kokonaisuuteen. Katon tiivistys, kattovuodon korjaus tai myrskyvaurioiden kunnostus ei onnistu, jos jokin kohta jää huonokuntoiseksi tai epätiiviiksi. Tilaa katonkorjaus ja katon paikkaus Espoossa aina meiltä, niin kattourakka ei jää puolitiehen. Me laitamme katon kuntoon jokaista saumaa ja sisätaitetta myöten, joten lopputulos on luotettavan tiivis ja mahdollisimman pitkäikäinen katto. Jotta bongaisimme kaikki pullistumat, epätiiviydet, irtoamassa olevat kattotikkaat ja esimerkiksi ruostevauriot, teemme joka kerta ilmaisen kattotarkastuksen. Huolellisesti tehty kattotarkastus kertoo kaikista katon tarpeista, ja sen perusteella katto on mahdollista laittaa kerralla kuntoon.

Katon uusimista tarjoamme Espoossa, Vihdissä, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella tai Kauniaisissa vasta sitten, kun katto on niin huonossa kunnossa, ettei sitä kannata alkaa korjata. Usein taustalla on katon korkea ikä – esimerkiksi peltikaton teoreettinen käyttöikä on 50 vuotta, joten tätä vanhempaa aaltopeltikattoa ei kannata alkaa korjata kovin isosti. Jos katolla on vielä käyttövuosia jäljellä ja se kannattaa kunnostaa, ei edes katon vesivahingon tarvitse johtaa kattoremonttiin. Korjaamme vuotavan katon, vaihdamme kastuneet yläpohjan eristeet ja korjaamme lahovauriot kattorakenteista – kunnostettu katto kestää taas vuosikausia.

Olipa kyse lumen irrottamien lumiesteiden jälkeensä jättämien kattoreikien korjaamista tai katon uusimisesta, voi työlle hakea kotisivujemme kautta rahoitusta. Omakotitalon ja mökin katon paikkaamisesta ja uusimisesta voi hakea myös kotitalousvähennystä.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten ja aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumen pudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Huopakattojen ja palahuopakattojen suhteen meiltä löytyy erityiskattavaa osaamista, joten jos huopakattosi kaipaa korjausta tai huopakattoremontti kolkuttaa ovelle, olemme takuuvarma tekijä apunasi. Asennamme, kunnostamme ja uusimme kattoikkunat ja kattoluukut, sekä muut kattotuotteet ja kattoturvatuotteet. Kaikissa kattotöissä palvelemassa!

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Tiivistämme ja korjaamme katon varsin luotettavalla tavalla

Kaikki asiakkaat tahtovat, että katon korjaus ja katon paikkaus saataisiin hoidettua kerralla. Kun omakotitalon, kesämökin, autotallin, paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katon korjaus Espoossa tilataan meidän ammattilaisiltamme, ei ole epäilystäkään siitä, etteikö kattoa saataisi kerralla kuntoon. Olemme tarkkaavaisia riippumatta siitä, millainen katon paikkaus meillä on työn alla. Täytämme kaikki katon tarpeet ajatellen myös sitä, miten katto saataisiin kestämään jatkossa ilman saumavuotoja tai halkeilevia tiiliä. Siksi saatammekin tarjota jotain kattohuoltoa esimerkiksi tasakaton korjauksen yhteydessä tehtäväksi. Ajatellaan vaikka rikkinäisten tiilien vaihtoa Espoossa, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella ja Kauniaisissa. Jos tiiliä ei suojata pakkasrapautumiselta, voi katolla olla rikki menneitä tiiliä vaikka jokaisen kevättarkastuksen yhteydessä. Jos tiilien kuntoon puututaan pinnoittamalla tiilet ja suojaamalla ne siten kosteudelta sekä sen jäätymiseltä, saavutetaan hyväkuntoinen katto, minkä elinajan odote on pitkä.

Katon korjaaminen johtuu usein katon kulumisesta ja sen kunnon heikkenemisestä. Jos katto vuotaa tai siinä on jotain muuta vikaa, ei aina ole kyse normaalista kulumisesta. Katto on voinut kärsiä lumen painon alla, tai lumimassojen liikkeiden takia. Lumi voi irrottaa tikkaat ja lumiesteet, kun sitä putoaa katolta keväällä. Tällainen jättää kesämökin, rivitalon tai esimerkiksi piharakennuksen kattoon reikiä. Jos näitä reikiä ei pikaisesti paikata, voi edessä olla vielä katon vesivahinkojen korjaus. Mitä se sitten tarkoittaa käytännössä? Esimerkiksi kastuneiden yläpohjan eristeiden vaihtamista ja lahojen puuosien uusimista.

Lumen lisäksi tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kuntoa voi uhata myrsky. Myrskyvaurioiden korjaus voi olla niinkin pieni urakka kuin muutaman irronneen tiilen, peltilistan tai kattoturvatuotteen kiinnitys katolle. Joskus on huonompi tuuri, ja puu pääsee kaatumaan katon päälle – meidän ammattilaisemme huolehtivat myös tällaisten tuhojen korjaamisesta ja katon tiivistämisestä.

Katon tiivistäminen, paikkaaminen ja osittainen korjaaminen ei ole vaihtoehto joka kerta. Jos katto on todella vanha tai hyvin huonokuntoinen, voitaisiin sen korjaamista pitää suorastaan hukkaan heitettynä rahana. Joissain tilanteissa on parasta purkaa ja uusia katto, mutta ei syytä huoleen: tämä kattourakoitsija suorittaa myös kattoremontin erinomaisella hinta-laatusuhteella, joten uusi katto voi rakentua odotettua edullisemmin.

Katon vaurioiden tai kattovuotojen korjaaminen alkaa yhteydenotosta meihin, joten ota se ensimmäinen (ja ratkaisevan tärkeä) askel jo tänään. Muu jääkin meidän kontollemme, sillä korjaamme peltikatot, tiilikatot ja huopakatot avaimet käteen -paketteina. Yksityisasiakas voi hakea kattourakasta kotitalousvähennystä, ja rahoitusta etsivien kannattaa klikata kotisivuiltamme löytyvää linkkiä. Sen takana on lisätietoa yhteistyökumppanimme tarjoamasta rahoituksesta, ja tietenkin sen hakuohjeet.

Huopakaton korjaus Espoossa maksaa vain osan kattoremontista

Myrskyn jälkeen on poutasää – ja mahdollisesti aika aloittaa palahuopakaton korjaus ja paikkaus. Kova tuuli on voinut irrottaa kattoturvatuotteita, mikä aiheuttaa kattoreikiä. Myös tiivissaumakatto tai kolmiorimahuopakatto voi tarvita korjaamista. Tuuli saattanut päästä vuotien alle, jolloin katossa voi olla repeämiä. Jos kattoa ei kunnosteta pian, huopakatto vuotaa. Mitä pidempään harjakatto tai esimerkiksi tasakatto vuotaa Espoossa, sitä pahempaa jälkeä voi syntyä. Pitkittynyt kattovuoto saattaa johtaa ennenaikaiseen kattoremonttiin, joten katon paikkaaminen ei ole koskaan turhaa. Huopakatto ja muut katot kannattaakin tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, ja lisäksi jokaisen myrskyn jälkeen.

Huopakatot ovat todella kestäviä kattoja. Ne kestävät erinomaisella tavalla tuulia, päällä kävelemistä, pakkasrapautumista, sammaloitumista, sateita ja kosteutta sekä esimerkiksi ilmansaasteita. Huopakatto kuivuu auringossa, mutta tätä voi entisestään hidastaa uusimalla omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin huopakaton pinnoitteen.

On kuitenkin mahdollista, että huopakatto vuotaa jonain päivänä Espoossa. Ehkä kattokaivo on jäätynyt, ja katolle on siksi jäänyt seisovaa vettä, mikä on saanut tasakaton saumat vuotamaan? Ehkä tuuli on repinyt tikkaat tai ilmanvaihtohormit irti katosta? Kenties poistamatta jääneet sammaleet ovat saaneet katon saumat aukeamaan ja vuotamaan? Olipa kyse mistä hyvänsä, tilaa huopa- tai palahuopakaton korjaus ja paikkaus tästä osoitteesta.

Parhaassa tapauksessa kattoa päästään korjaamaan jo ennen kuin sen alla olevat vanerit, puurakenteet ja villat kastuvat. Tässä auttaa se, että katto tarkastetaan kaksi kertaa joka vuosi. Kattotarkastus kertoo siitä, jos huopakatossa on paikkaamista odottavia reikiä, tai jos jokin sauma on auennut hieman. Kattotarkastus kertoisi myös katon läpivientien ja jiirien korjaustarpeista, vääntyneistä lumiesteistä ja reikiintyneistä ränneistä puhumattakaan.

Huopakaton korjaus maksaa vain osan (kenties vain murto-osan) siitä, mitä huopakattoremontti, joten valitse kumppaniksesi meidät, joille katon korjaaminen on aina se vaihtoehto numero yksi.

Peltikaton korjaus Espoossa voi sisältää myös kattorakenteiden kunnostamista

Jos etsit vähään tyytyvää ja siksi kustannustehokasta kattoa, valitse peltikatto. Peltikattokin voi tarvita korjausta Espoossa, mutta asianmukaisten huoltotoimenpiteiden ansiosta esimerkiksi peltikaton reikien paikkaus on melko harvinaista. Sekään ei ole kovin tavallista, että peltikatto vuotaa, mutta tähän kannattaa varautua – eikä pelkästään henkisesti, vaan asennuttamalla aluskate.

Aluskate suojaa peltikaton rakenteita siinä tapauksessa, että tuuli irrottaa kattopellit tai peltilistat, tai että peltikatto alkaa vuotaa piipun juuresta. Aluskate suojaa katon alla olevia rakenteita ja villoja myös saumavuodoilta, jiirivuodoilta ja vuotavilta kattorei’iltä. Siinä tapauksessa, että peltikaton aluskatteessa on jotain korjattavaa, ota pian yhteyttä. Me paikkaamme aluskatteen tai uusimme sen osittain (esimerkiksi savupiipun kohdalta), jotta kattorakenteet olisivat mahdollisimman hyvin suojattuja harmia aiheuttavalta kosteudelta.

Jos aluskate on rikki tai sitä ei ole, voi Espoossa vuotaa alkava katto kastella ja lahottaa kattorakenteet. Lahot kattorakenteet pitää uusia, sillä lahon heikentämien kattorakenteiden kantokyky on huono. Kattovuoto voi kastella myös yläpohjan eristevillat, ja tästä voi seurata homeongelmia. Tarvittaessa uusimme villat peltikaton korjaamisen yhteydessä.

Jotta myrsky ei niin vain riepottelisi kattoa (ilmiö, mitä voi seurata kattopeltien vaihto), voi olla hyvä asentaa kattopeltien lisäkiinnityksiä. Sekin auttaa, jos törröttävät peltikattonaulat korvataan uusilla kateruuveilla. Vaikka katto olisi asennettu kateruuveja käyttäen, on kiinnityskohtien kuntoa hyvä seurata, sillä ruuvien tiivisteet ovat voineet kulua, ja silloin katto voi vuotaa ruuvinreiän kohdalta. Suosittelemme, että myös kaikki saumat ja läpiviennit tarkastetaan usein, eli ainakin kaksi kertaa vuodessa (kolmattakin tarkastusta voidaan tarvita, jos seudulla on riehunut kova myrsky).

Tiilikaton korjaus Espoossa saa katon kestämään vuosikymmenestä toiseen

Tiilikatto on upea katto katsella. Se on myös käytettävyydeltään varsin hyvä. Tiilikaton alla on viileää kesällä ja hiljaista sateella, eikä tuulella tarvitse pelätä katon irtoamista. Tiilikatto voi kestää jopa 70 vuotta – siitäkin huolimatta, ettei se tarvitse paljoa huolto- tai paikkaustoimenpiteitä.

Yksi melko tavallinen tiilikaton korjaus ja paikkaus Espoossa on rikkinäisten tiilien vaihto. Hajonneet tiilethän pitää vaihtaa, eli niitä ei kannata alkaa liimata kokoon. Tiilien hajoaminen voi johtua monista eri syistä. On mahdollista vaikuttaa tiilien kuntoon, jolloin tiiliä hajoaa harvemmin – ja silloinhan myös se, että tiilikatto vuotaisi, muuttuisi epätodennäköisemmäksi.

Tiiliä hajoaa esimerkiksi sen takia, että vanhalla katolla on kävelty epätarkkaavaisesti. Me muistamme, miten huolellisesti askeleensa pitää valita, jos kävelee vanhalla katolla. Tiiliä voi mennä rikki myös sen takia, että katolla on ollut liikaa lunta. Kannattaakin seurata, onko tiilikaton jiirin päällä liikaa lunta – tarvittaessa lunta voidaan pudottaa, jotta tiilet eivät napsahtelisi rikki.

Tiili voi mennä rikki myös pakkasrapautumisen takia. Pakkasrapautuminen johtuu siitä, että tiilen huokosiin imeytyy vettä, mikä jäätyy talven mittaan. Jää vaatii enemmän tilaa, joten tiilen rakenne haurastuu vähän kerrallaan – lopulta tiili halkeaa.

Tiilien pakkasrapautumiseen voi puuttua pitämällä katon puhtaana ja sammaleettomana. Tiilikatto kannattaakin harjata (ja kuntotarkastaa) kaksi kertaa vuodessa. Keski-ikään ehtineet tiilet, joissa on paljon vettä kerääviä huokosia, voidaan pinnoittaa. Uusi pinnoite saa tiilet hylkimään vettä ja kasvustoja, ja täten ne pysyvät paremmin ehjinä.

Meidän ammattilaisiltamme kannattaa tilata myös tiilikaton aluskatteen korjaus, jos kattorakenteita suojaava aluskate on mennyt rikki. Aluskatekin on hyvä tarkastaa joka kevät ja syksy, sillä sen kunnosta riippuu paljon.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus – Se kannattaa tilata nopeasti

Kaikki rivitalon, kerrostalon, omakotitalon ja kesämökin kattokorjaukset kannattaa tilata nopeasti, voihan tilanne pahentua. Tilanteen paheneminen tarkoittaa yleensä katon vuotamista ja kattorakenteiden kastumista. Kattorakenteet ja jopa sisäkatto sekä lattia saattavat kastua silloinkin, kun katto pitäisi korjata kattovalokuvun kohdalta, mutta näin ei ole vielä tehty Espoossa. Katto voi vaatia korjata myös kattoikkunan kohdalta, tai ehkä katto tulisi korjata vuotavan kattoluukun kohdalta?

Tiilikatto, peltikatto tai huopakatto onkin hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta katto saataisiin korjattua (esimerkiksi TV-antennin kohdalta) mahdollisimman pian. On melko tavallista joutua korjaamaan kattoa savupiipun kohdalta, joten piipun juuri kannattaa tarkastaa erityisellä huolella. Ammattilaisemme muistavat tarkastaa myös sen, onko kattoa korjattava ilmanvaihtoputken kohdalta, tai pitäisikö katto korjata viemärintuuletusputken kohdalta.

Tarkastamme katon kaikkien kattotöiden yhteydessä, jotta mikään paikkaus- tai huoltotarve ei jäisi havaitsematta. Tilaa vaikka rännien puhdistus, kattotikkaiden uusiminen tai irronneen piipunhatun kiinnittäminen, niin saat kattotarkastuksen veloituksetta.

Katto voi vuotaa monista muistakin kohdista kuin jonkin läpiviennin kohdalta. Katto voi vuotaa harjatiilen kohdalta, roskien avaamien saumojen takia tai vaikka ruosteen tekemistä rei’istä. Kattoläpivientejä ei siis tarvitse vältellä sen takia, että ne nostaisivat kattovuodon riskiä. Jätä kattoläpivientien asentaminen, uusiminen, huoltaminen, tiivistäminen, eristäminen ja korjaaminen (sekä mahdollinen suojapellittäminen) meille, niin kattoläpiviennistä tulee suorastaan huippuhyvä!