KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Kuopio – 3 vinkkiä kattorakenteiden kuivuuden säilyttämiseen

Kattorakenteiden kuivuuden säilyttäminen on oleellisen tärkeää silloin, kun haluat kattosi kestävän mahdollisimman pitkään, kuten sata vuotta (mikä on konesaumakaton ja savitiilikaton maksimikäyttöikä). Optimaalisessa tilanteessa kattorakenteet ovat kuivat ja terveet vielä siinäkin vaiheessa, kun vesikattoa uusitaan. Tuolloin kattorakenteet voidaan jättää uusimatta ja kunnostamatta, mikä laskee kattoremontin hintaa. Miten kattorakenteita ja muita katon alla olevia rakenteita sitten voidaan estää kastumasta Kuopiossa? Tässä 3 vinkkiä katon puurakenteiden ja lämmöneristeiden kuivuuden säilyttämiseen.

Ensimmäinen vinkki on se, että tiilikatto, peltikatto ja huopakatto asennetaan aina ammattilaisten toimesta. Kattoammattilaisemme tietävät, miten katto kuuluu asentaa niin, ettei virheitä synny. Lopputulos on joka kohdasta tiivis ja toimiva katto. Asennutathan myös uudet läpiviennit meidän ammattilaisillamme, jos haluat lisätä katolla olevien läpivientien määrää jossain vaiheessa katon elinkaarta. Jos kattoikkunaa tai esimerkiksi kattoluukkua ei ole asennettu kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, voi se vuotaa sateella.

Toinen vinkkimme on tarkastaa tasakatto, aumakatto, pulpettikatto tai vaikka mansardikatto säännöllisesti. Parasta olisi tarkastaa katto puolivuosittain, sillä siten katon huoltotarpeet tulisivat ajoissa huomattua. Kun katon huoltotarpeet on toteutettu ajoissa, on vähemmän todennäköistä joutua korjaamaan kesämökin, omakotitalon, autotallin, taloyhtiön (kerrostalon, rivitalon tai vaikka paritalon) tai jonkin muun kiinteistön kattoa. Kattotarkastus kertoisi toki myös tarpeesta tilata katonkorjaus ja katon paikkaus – hyvinkin huollettu katto voi vaurioitua esimerkiksi luonnonilmiöiden takia. Tarve tilata katon paikkaus Kuopiossa, Lapinlahdella, Iisalmessa, Leppävirralla, Rautavaaralla, Siilinjärvellä, Suonenjoella, Tervossa, Pielavedellä, Kaavilla, Juuassa tai Tuusniemellä voi johtua vaikka siitä, että katolta pudonnut lumi on irrottanut lumiesteet ja tehnyt kattoon reikiä. Mitä pikemmin katto korjataan, sen parempi sekä katon että talon omistajan tai taloyhtiön kannalta. Kattoreikä voi aiheuttaa kattovuodon, ja kattovuodon korjaukseen voi liittyä myös katon vesivahingon kunnostus kastuneiden villojen vaihtoineen päivineen.

Kolmas vinkki katon rakenteiden kuivuuden säilyttämiseen on aluskatteen asennus ja korjaus. Se, onko katon alla kaikki hyvin, kannattaa tarkastaa samalla kertaa ulkokaton kunnon tarkastamisen kanssa. Ehjä aluskate ja toimivat tuuletusratkaisut suojaavat kattorakenteita myös kondenssivedeltä, mitä voi tiivistyä eritoten tiili- ja peltikattojen alle.

Me palvelemme teitä niin kattohuolloissa, kattokorjauksissa kuin kattoremonteissakin, ja töistämme on mahdollista hakea kotitalousvähennystä. Muistathan myös rahoituksen – sitä pääsee hakemaan nettisivujemme kautta, ja homma etenee merkille pantavan vaivattomasti.

Huopakattojen korjaukset oikeiden ammattilaisten toimesta

Meidän ammattilaisemme tuntevat huopakatteiden erityispiirteet, joten meiltä kannattaa tilata kaikki huopa- ja palahuopakattojen korjaukset sekä paikkaukset. Löydämme oikeat ratkaisut sekä siihen, että huopakatto vuotaa Kuopiossa, kuin siihenkin, että tasakattoon on ilmestynyt pullistumia.

Korjauta peltikatto ennen katon vesivahinkoa

Peltikaton korjausta Kuopiossa ei kannata lykätä, jos peltikatto vuotaa. Kattovuoto voi aiheuttaa katon vesivahingon, joten katto kannattaa tarkastaa usein siltä varalta, että siinä on paikattavia reikiä tai vaihdettavia kattopeltejä. Myös tarve korjata peltikaton aluskatetta kannattaa tarkastaa usein, sillä aluskate voi vielä estää kattorakenteiden kastumisen ja lahoamisen, vaikka katossa olisikin jokin reikä.

Paras tapa tiilikaton korjaukseen – se selviää paikan päällä

Se, mikä on paras tapa tiilikaton korjaukseen tai paikkaukseen Kuopiossa, selviää paikan päällä tehdyn alkukatselmuksen perusteella. Tuon arviokäynnin jälkeen tiedämme, miten reagoida esimerkiksi siihen, että peltikatto vuotaa – kyseeseenhän voi tulla niin rikkinäisten tiilien vaihto, kattoläpivientien korjaus kuin vaikkapa osittainen tiilikattoremonttikin. Tiilikaton aluskatteen korjaus on yksi tärkeimmistä tiilikattokorjauksista, sillä sen ansiosta pienet vesivuodot eivät saavuta katon alla olevia rakenteita ja eristeitä.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten ja aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumenpudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.