KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Hanko – Katon korjaamistavat riippuvat tilanteesta

On monia erilaisia tapoja tehdä omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön katon korjaus Hangossa. Riippuu tilanteesta, millaisen katonkorjauksen ja katon paikkauksen päädymme tekemään. Siihen, miten katto korjataan Hangossa, Kemiönsaaressa tai esimerkiksi Raaseporissa, vaikuttaa muun muassa katemateriaali. Katon paikkaus tarkoittaa yleensä samaa kuin rikkinäisten tiilien vaihto, jos työn alla on tiilikatto. Mikäli taas ollaan paikkaamassa huopakattoa, voi se tapahtua paikkapalan liimaamisen kautta, ellei kattoreikää saada tiivistettyä jollain tiivistysaineella. Peltikaton reiät korjataan usein vaihtamalla huonokuntoinen kattopelti uuteen.

Katon reikä on voinut syntyä esimerkiksi siitä, että lumi on irrottanut lumiesteet. Jos kattoa päästään korjaamaan pian vahingon satuttua, ei katon alta ehkä löydy vielä katon vesivahinkoa. Jos yläpohjan eristeet ovat kuitenkin päässeet kastumaan, pitää ne vaihtaa – samoin kuin lahonneet puurakenteet.

Yksi mahdollisuus katon korjaamiseen on osittainen kattoremontti, toinen tavallinen kattoremontti. Osittainen kattoremontti eroaa tavallisesta siinä, ettei sen yhteydessä vaihdeta aluskatetta. Kattoremonttia tarjoamme kuitenkin vasta sitten, kun muut tavat kunnostaa tiilikatto, huopakatto tai peltikatto on käyty mielessämme läpi, ja kattoremontti on siitä huolimatta osoittautunut parhaaksi vaihtoehdoksi.

Kaikenlaisiin kattokorjauksiin löytyy kauttamme rahoitus. Jos olet korjauttamassa tai uusituttamassa omakotitalon tai kesämökin kattoa, kannattaa hakea myös kotitalousvähennystä!

Lumen liikkeet voivat johtaa huopakaton korjaukseen

Huopa- ja palahuopakaton korjaukselle sekä paikkaukselle voi olla monia aiheuttajia. Yksi mahdollinen syypää on lumi. Etelä-Suomessa katoilla on vain harvoin niin paljon lunta, että ne voisivat painua tai sortua, mutta lumen liikkeet pitkin kattoa voivat saada aikaan sen, että huopakatto vuotaa. Katolta alas valuva lumi voi irrottaa kattotikkaat, kattosillat, liesituulettimen putket tai vaikka lumiesteetkin, ja silloin katto voi alkaa vuotaa tuoreista rei’istään.

Katon voi huomata vuotavan keväällä myös sen takia, että jää on estänyt sulamisvesien poistumisen katolta. Harjakatolla on ollut kyse katon reunalla olevista jäävalleista, tasakatolla puolestaan umpeen jäätyneistä kattokaivoista. Jotta katto saataisiin kuntoon ennen kestää, kannattaa se tarkastaa heti keväällä. Toisen kerran kaikki katot kannattaa tarkastaa loppusyksystä, sillä näin talven aiheuttamat vahingot Hangossa voidaan minimoida.

Peltikaton korjaus voi olla myrskyn aiheuttama

Peltikaton korjaus Hangossa voi johtua ruosteesta, lumen aiheuttamista tuhoista tai vaikkapa kovasta tuulesta. Kova tuuli voi kiskoa kattopellit irti. Tuulen mukaan voi lähteä myös rännejä, kattoturvatuotteita tai vaikka IV-putkia. Harvinaista, mutta silti mahdollista, on koko peltikaton irtoaminen tuulella. Myrskyvaurioita voi ehkäistä ainakin jonkin verran tarkastamalla kattopeltien ja kattotarvikkeiden kiinnitykset säännöllisesti.

Kattotarkastuksen aikana paljastuisi myös se, jos peltikatto kaipaisi reikien paikkausta tai heikkokuntoisimpien kattopeltien vaihtoa. Peltikatto vuotaa, jos se ei ole aivan tiivis, siksi tarvitaan aluskatetta. Myös aluskate kannattaa tarkastaa usein, voihan peltikaton aluskate kaivata jonkin sortin korjausta voidakseen selviytyä tehtävästään katon kosteusvaurioiden ehkäisijänä.

Kaksi tavallista tiilikaton korjausta

Tavallisimmat tiilikaton korjaukset ja paikkaukset Hangossa liittyvät aluskatteeseen tai tiilien vaihtamiseen. Rikkinäisten kattotiilien vaihtotarve on hyvä varmistaa kaksi kertaa vuodessa, vaikka laadukkaat tiilet kestävätkin pitkään hyvässä kunnossa. Kannattaa silti tarkastaa tilanne, jotta mahdollisesti hajonneet tiilet saataisiin uusittua mahdollisimman pian. Näin ei tulla rasittaneeksi aluskatettakaan liikaa. Aluskate on tarkoitettu pitämään vettä, mutta runsas kosteusrasitus voi aiheuttaa tarpeen korjata tiilikaton aluskate Hangossa.

Tiilikatto voi vuotaa myös läpivienneistään, kuten mikä tahansa katto. Olipa kattosi betonitiilikatto, palahuopakatto, lukkosaumakatto tai vaikka tiilikuvioitu peltikatto, voi tarvita kattoläpivientien korjausta.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten ja aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumen pudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Jos kaipaat erityisen laaja-alaista osaamista huopakattoremontteihin tai huopakaton korjaustöihin, kannattaa kääntyä meidän puoleemme.

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

224811!5m2!1sfi!2sfi" width="600" height="480" frameborder="0" style="border:0;" allowfullscreen="" aria-hidden="false" tabindex="0">

Katon korjauksen hinta vaihtelee toimenpiteiden mukaan

Katon korjauksen hinta riippuu pääosin korjauksen laajuudesta ja materiaalista. Helpoiten saat tietää, mitä katon korjaus maksaa, kun pyydät asiantuntijamme tarkastuskäynnille. Hän käy kattosi läpi kokonaisuudessaan ja antaa tarjouksen tarvittavista töistä. Hintaan vaikuttavat myös korjaustöiden ajankohta ja vaikkapa talosi korkeus. Näin ollen korjauksen hinta on aina tapauskohtainen. Meillä on tarjota asiakkaillemme myös katonkorjauksen rahoitus mahdollisuus, jolloin voit maksaa remontin pienemmissä erissä. Katon korjaus osamaksulla helpottaa arjen sujuvuutta ja täytyy aina muistaa, että kattoremontti on satsaus talosi arvolle. Kaikista kattotöistä voit hakea verottajalta myös kotitalousvähennystä.

Kattovuoto kannattaa ottaa vakavasti. Tilaa meidät paikalle kun katto vuotaa!

Kun katto vuotaa Hangossa, ei kannata aikailla vaan tilata vuotavan katon korjaus saman tien. Korjauttamalla kattovuoto heti estetään mahdollinen katon vesivahinko tai ainakin sen paheneminen. Kun siis havaitset, että katto vuotaa, ota meihin heti yhteys. Tarkastamme kattosi tilanteen ja teemme tarvittavat korjaustyöt ammattitaidolla sekä vankalla kokemuksella.