KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattoremontit avaimet käteen -palvelulla

Suurempi kattoremontti on tarpeen kun pienet kattokorjaukset tai kattohuollot eivät enää riitä palauttamaan kattosi toimintakuntoa ja kotisi suoja kaipaa täydellisempää uudistamista. Meiltä saat laadukkaat kattoremontit kattotyypistä ja kattomateriaalista riippumatta. Olemme monipuolinen kattoasiantuntija ja pystymme varmasti auttamaan kaikissa kattosi remonttiasioissa. Meiltä löytyy jokaiseen kattoprojektiin huippuosaaminen ja ammattitaito tinkimättömän laadun varmistamiseksi.

Käytämme toteuttamissamme kattoremonteissa vain parhaita rakennusmateriaaleja. Jokainen kattoremontti suunnitellaan ja toteutetaan rakennuskohtaisesti. Kattoremontin suunnittelu alkaa kattotarkastuskäynnillä, jossa katto käydään tarkasti. Kuuntelemme myös tarkasti asiakkaan toiveita ja teemme omat ehdotuksemme uuden katon suhteen. Kattoremontin yhteydessä voimme samalla parantaa talosi energiatehokkuutta ja viihtyvyyttä lisäämällä eristystä tai lisätä talosi turvallisuutta asentamalla mm. kattoturvatuotteita.

Kun olemme käyneet katollasi näyttämässä taitomme, olemme varmoja että jälkeemme jäi hyvin suojattu koti ja tyytyväinen asiakas.

Peltikaton kattoremontti

Kattoremontti on vaativa ja laajahko projekti sisältäen monta eri osa-aluetta ja vaatien tekijältään monipuolista osaamista. Lue lisää kattoremontista:

Kattoremontti tuo talollesi turvaa ja komean julkisivun

Kattoremontti tulee ajankohtaiseksi, kun vanha kattosi ei enää palvele parhaalla mahdollisella tavalla. Vuotava, rikkoutuneita osia sisältävä tai vuosien myötä hapertunut katto voi aiheuttaa vakavan kosteusvaurion. Toisaalta Suomen vaihtelevien sääolosuhteiden haalistama katto saattaa tehdä koko talon olemuksen nuhjuiseksi.

Jos haaveissasi on kattoremontti, ota rohkeasti yhteyttä! Me palvelemme niin sanotulla avaimet käteen -periaatteella, eli käytännössä me hoidamme kaiken: suunnittelun, toteutuksen ja perusteellisen loppusiivouksen – sinun ei tarvitse huolehtia mistään!

Meillä on vankka kokemus suomalaisista katoista ja meiltä hoituu niin pelti-, tiili- kuin huopakatonkin uusiminen, olipa kyseessä sitten omakoti-, rivi- tai kerrostalo. Myös erilaisten piharakennusten ja hallien kattoremontit kuuluvat vahvaan osaamiseemme.

Meidän työntekijämme ovat koulutettuja, kokeneita ja jatkuvasti tietotaitoaan päivittäviä ammattilaisia. Toimimme aina asiakaslähtöisesti; haluamme, että juuri sinä voit nauttia kauniista ja turvallisesta katosta vuosikymmenten ajan.

Olipa tarpeenasi sitten osittainen tai kokonainen kattoremontti, me toteutamme sen alusta loppuun. Palveluihimme sisältyy esimerkiksi yläpohjan eristevillojen uusiminen, lahovaurioiden korjaaminen, aluskatteen rakentaminen sekä vesikatteen asentaminen. Meidän kauttamme saat katollesi laadukkaat, aikaa ja kulutusta kestävät materiaalit sekä tyylikkään, ajattoman ulkonäön, joka nostaa talosi arvoa ja joka on ilo silmälle jopa vuosikymmenten ajan.

Ota meihin yhteyttä, niin tulemme tsekkaamaan kattosi tilanteen. Kun olemme rakentaneet hienon uuden kattosi, kannattaa muistaa kokonaisvaltainen palvelumme myös katon huolto, sekä korjaustöissä. Sillä aina kun liikumme katollasi, teemme veloituksetta koko katon yleistarkastuksen. Tarkistamme muunmuassa, onko katon pinta kunnossa, toimiiko sadevesijärjestelmä moitteettomasti tai että onko kattoturvatuotteet tukevasti kiinni katteessaan. Kun mahdolliset ongelmat huomataan ajoissa, vältytään paljon rahaa ja aikaa vieviltä, suuremmilta remonteilta.

Kaikkiin kattotöihin on mahdollista saada rahoitus, jota voi hakea kätevästi kotisivujemme kautta. Kannattaa myös ottaa huomioon mahdollisuus kotitalousvähennykseen, joka kuuluu yksityistalouksiin tehtäville kattoremonteille.

Kattoremontit kaikille katoille – kattomateriaalista tai rakennuksen tyypistä riippumatta

Olipa remonttikohteesi sitten omakotitalo, rivitalo, kerrostalo, kesämökki tai vaikkapa autokatos, hoidamme homman vakaalla ammattitaidolla! Meillä on pitkä kokemus kaikenlaisista kattoremonteista. Tunnemme parhaat materiaalit ja työtavat niin pelti-, huopa- kuin tiilikatollekin. Kattotyyppi ei ole esteenä, sillä saamme ongelmitta remontoitua niin satula-, pulpetti-, mansardi- kuin tasakatotkin.

Kattoremontti kannattaa ottaa mietintään, jos katto tai muu rakennus oireilee. Katolla piilevistä ongelmista voi kertoa esimerkiksi vetoisilta ja kylmiltä tuntuvat yläkerran huoneet. Ja jos räystäisiin muodostuu helposti jääpuikkoja, eristeitä on luultavasti liian vähän tai ne ovat heikkolaatuisia.

Kattovuodolle saattaa löytyä erilaisia syitä; ehkäpä savupiippu, kattoluukku, viemäriputket tai jiirit ovat rikkoutuneet tai huonosti asennettu. Vuoto voi johtua myös katteen pinnan rikkoutumisesta, jos esimerkiksi peltikatto on ruostunut tai tiilikaton tiileissä on halkeamia. Puuttuva tai puutteellinen aluskate voi sekin aiheuttaa ongelmia.

Joskus tarve kattoremontille tulee yllättäen, kun syysmyrskyn tuulet tai runsasluminen talvi pääsevät aiheuttamaan tuhoja katollesi. Mutta ei hätää – me toimimme ympäri vuoden, ympäri Suomen, ja olemme aina valmiita auttamaan!

Yksi suurimmista kysymyksistä kattoremontissa on katemateriaalin valinta. Palvelisiko sinun rakennuksesi tarpeita parhaiten pelti-, tiili- vai huopakatto? Kaikilla katevaihtoehdoilla on omat erityispiirteensä, joita kannattaa punnita huolellisesti.

Esimerkiksi peltikaton etuna on sen keveys. Kevyt kokonaisuus on helppo asentaa katolle kuin katolle. Peltikaton huoltaminen on melko huoletonta, sillä sammalkasvustot eivät viihdy siinä yhtä hyvin kuin muissa katemateriaaleissa. Peltikatto kestää hyvin kaikki tuulet ja tuiskut ja oikein asennettuna se on hyvinkin pitkäikäinen katto. Peltikatto on myös melko huokea vaihtoehto.

Tiilikatossa on vaihtoehtoina joko edullisempi betonitiilikatto tai kalliimpi savitiilikatto. Savitiilikatto tosin maksaa itsensä takaisin käyttövuosina laskettuna; laadukas savitiilikatto voi kestää käytössä jopa sata vuotta. Tiilikaton puhtaana pitäminen on tärkeää, sillä erilaiset kasvustot valtaavat sen mielellään. Pienillä, säännöllisillä huoltotoimenpiteillä klassisen kaunis tiilikatto säilyy toimivana seuraavallekin sukupolvelle.

Huopakatto eli nykyisin bitumikatto sopii ominaisuuksiensa vuoksi kaikenmuotoisille katoille. Huopakatossa on mainio äänieristys ja valittavissa on lukuisia eri väri- ja muotovaihtoehtoja. Oikeanlaisilla pesuaineilla ja -menetelmillä sammalkasvustot saadaan pidettyä poissa katolta.

Meillä on pitkä kokemus suomalaisista katoista ja autamme sinua mielellämme pohtimaan, mikä katemateriaali sopisi parhaiten juuri sinulle.

Kattotuotteita kannattaa uusia remontin yhteydessä?

Kattokokonaisuuteen kuuluu monia elementtejä, joiden kaikkien toimivuus on elintärkeää, jotta kattosi pysyisi hyvänä vuodesta toiseen.

Lumiesteet huolehtivat sinun, talosi ja ympäristösi turvallisuudesta, kun lumet pakkautuvat katolle talven myötä. Lumiesteet estävät lumen ja jään putoamista kenenkään niskaan, ja suojelevat esimerkiksi autotallia, terassia tai pihalla olevia autoja painavan lumen ja jääkokkareiden aiheuttamilta tuhoilta. Lumiesteet suojelevat kattosi rakenteita ja ehkäisevät katon pinnan vaurioitumista. Oikein asennetut, laadukkaat ja ehjät lumiesteet säästävät sinut taloudellisilta menetyksiltä, ja mikä tärkeintä, suojelee kaikkia talosi lähellä liikkuvia putoavan lumen vaaroilta.

Kattosillat lisäävät katolla liikkumisen turvallisuutta. Oikeisiin kohtiin asennetut kattosillat helpottavat esimerkiksi nuohoojien ja kattohuoltajien työtä, ja niistä on hyötyä myös lumenpudottamisessa.

Laadukkaat ja tukevasti asennetut palotikkaat mahdollistavat talosta poistumisen hätätilanteissa.

Vesikourut ohjaavat sade- ja sulamisvedet pois katolta niin, etteivät ne pääse aiheuttamaan kosteusongelmia talollesi.

Aurinkopaneelit keräävät talteen aurinkoenergiaa ja jalostavat sen sähkö- ja lämpöenergiaksi. Aurinkopaneelit pienentävät sähkölaskua ja ovat ekologinen vaihtoehto, todellinen ilmastoteko!

Kattokuvut ja kattovalokuvut lisäävät valoa ja viihtyisyyttä kotiisi. Ne sopivat erityisesti sellaisiin taloihin, joihin on vaikea johdattaa valoa seinäikkunoiden kautta.

Kattoluukut mahdollistavat kulkuyhteyden talosi välikatolle ja se toimii tarvittaessa myös palo- ja huoltoluukkuna.

Pieneläinesteet estävät esimerkiksi hiirien, oravien ja lepakoiden pääsyn katon uumeniin. Pieneläimet saattavat aiheuttaa ikävän metelin lisäksi vaurioita muunmuassa katon eristeisiin.

Piipunpellitys ehkäisee savupiipun rapautumista ja pidentää näin ollen sen käyttöikää.

Jokin näistä ja kaikenlaiset muutkin kattotuotteet voidaan asentaa kätevästi kattoremontin yhteydessä.

Hoidamme myös kaikenlaiset vesivuodot ja myrskyvauriot. Jos vesi on päässyt tekemään tuhojaan katon yläpohjassa, vaihdamme villat ja uusimme lahot puuosat.

Voiko kattoremontin tehdä talvella?

Kaipaako kattosi kipeästi remonttia, mutta talvi kolkuttelee jo ovella? Pitäisikö remontti jättää mietintään ja ottaa uudestaan harkintaan sitten keväämmällä? Ei välttämättä! Itse asiassa talvi on usein loistavaa aikaa tehdä kattoremontti. Talvi on usein vähäsateista aikaa, eikä pieni lumisade haittaa. Pidämme huolen, että kattorakenteet ovat aina säältä suojattuina. Pikkupakkanen on ihanteellisin säätila tehdä kattoremonttia, sillä silloin paikat pysyvät mahdollisimman kuivina.

Koska kesä on kattoremonttien sesonkiaikaa, talvella meillä on vähemmän kiirettä ja pääsemme luoksesi nopeammin. Kattoremontin tekeminen talvipakkasella suojelee myös pihaasi, sillä kylmyyden jykevöittämälle nurmelle ei jää samalla tavalla työkoneiden jälkiä kuin kesällä.

Jos kattoremontti tehdään talvella, täytyykö talon asukkaiden lähteä evakkoon sen ajaksi? Ei täydy! Koska katon pinta ei eristä lämpöä, sen vaihtaminen ei vaikuta rakennuksen lämpötilaan mitenkään. Kattoremontin tekeminen talvella ei siis vaikuta talossa asumiseen millään lailla.

Koska meillä on pitkä kokemus ja raudanlujat ammattilaiset, tekemämme kattoremontti onnistuu säällä kuin säällä, vuodenajasta riippumatta. Halutessasi voit tilata kattoremontin teon vaikkapa lomareissusi ajaksi. Voit nauttia huoletta lomastasi ja kun palaat, saat ihastella uutta, komeaa kattoasi.

Jos katto vaikuttaa huonokuntoiselta tai siinä on jo rikkoumia tai vuotoja, kattoremontin teettämistä ei kannata lykätä. Mitä aikaisemmassa vaiheessa katon ongelmiin puututaan, sitä vähemmillä kustannuksilla selvitään. Kosteusvauriot voivat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa jopa terveyshaittoja, joista voi muodostua loppuelämän ongelma. Siksi kattoremontti kannattaa teettää aina ennemmin kuin myöhemmin.

Kattoremontti vaihe vaiheelta

Kattoremontti alkaa, kun lähetät meille tarjouspyynnön ja olemme vastaanottaneet sen. Tulemme mahdollisimman pian paikan päälle tarkastamaan kattosi lähtötilanteen. Kun olemme keskustelleet kanssasi remonttiin liittyvistä toiveistasi, teemme sen ja kattotarkastuksen pohjalta tarkan toimintasuunnitelman kattoremonttia varten. Tämän jälkeen teemme sinulle tarjouksen. Tarjous sisältää realistisen hinnan remontin kaikista kustannuksista. Siihen sisältyy niin materiaalit kuin työtkin, ja siinä otetaan huomioon kaikki yksityiskohdat, kuten se, mikä on katon lähtötilanne, tarvitaanko rakennustelineitä tai henkilönostimia ja niin edelleen. Kun tarjous ja suunnitelma on hyväksytty, kattoremontti voi alkaa.

Kattoremontti alkaa usein purkutöillä. Vanha vesikate tai huonokuntoiset puuosat puretaan pois uusien tieltä. Yläpohjan kattorakenne rakennetaan ja aluskate sekä aluskatteen läpiviennit asennetaan. Kattoremontti voi sisältää myös esimerkiksi yläpohjan eristeiden lisäämistä, tai tarvittaessa ne voidaan uusia kokonaan.

Kattoremonttiin voi sisältyä tarpeellisten kattotuotteiden asentaminen. Näihin voi kuulua muunmuassa lumiesteet, kattosillat, vesikourut, kattoluukut, piipunpellitys ja pieneläinesteet. Kaikki kattotuotteet palvelevat kattoasi lisäten sen toimivuutta ja turvallisuutta, joten niissäkin kannattaa panostaa laatuun ja varmistaa niiden oikeaoppinen asennustapa.

Kun kattoremontti sitten on valmis, teemme vielä tarkan lopputarkastuksen, jotta varmistumme siitä, että kaikki toimii moitteettomasti. Lopuksi teemme vielä loppusiivouksen, johon kuuluu myös rakennusjätteiden pois kuljettaminen tontiltasi ja niiden toimittaminen kaatopaikalle.

Tämän jälkeen voitkin jäädä nauttimaan kauniista katostasi. Otamme jokaisen katon ja jokaiseen asiakkaan yksilönä ja meille on kunnia-asia, että kaikki sujuisi mahdollisimman helposti, kustannustehokkaasti sekä hyvällä mielellä! Vastaamme mielellämme kaikkiin remontin aikana mieleesi tuleviin kysymyksiin. Remontin aikana rakennuksessa voi asua aivan normaalisti. Jos käyt päivätöissä, et välttämättä edes huomaa meitä!

Mistä kattoremontin kesto riippuu?

Kattoremontin ollessa ajankohtainen monen mieleen nousee kysymys, kuinka kauan projekti tulee kestämään. Pitääkö talossa asua kuukausikaupalla työmiesten ja metelin keskellä?

Onneksi asia ei ole näin. Yleisimmin kattoremontin kesto vaihtelee muutamasta päivästä muutamaan viikkoon, riippuen kyseessä olevan projektin laajuudesta. Remontin kestoon vaikuttavat monet seikat, esimerkiksi katon koko ja jyrkkyys, läpivientien ja kattotuotteiden määrä sekä se, onko kyseessä tiili-, pelti- vai huopakatto. Jos katon yläpohjaan tai muihin rakenteisiin on päässyt muodostumaan kosteusvaurioita, sekin voi vaikuttaa remontin kestoon. Kattoremontin kestoon vaikuttaa myös se, onko suunnitelmissa tehdä osittainen korjaus vai kokonainen katteen vaihto.

Kestoon vaikuttaa myös se, mitä kattotuotteita asennetaan. Kustannustehokkain toimintatapa on tehdä kaikki tarpeellinen kerralla. Katto on kokonaisuus, jossa kaikki osaset vaikuttavat toisiinsa; on turhaa uusia yksi osa, jos toinen toimii edelleen heikosti. Siksi esimerkiksi sadevesijärjestelmän päivittäminen saattaa olla ajankohtaista kattoremontin yhteydessä. Remontin loppuvaiheessa joillekin katoille tehdään vielä pintakäsittely, kuten maalaus tai pinnoitus.

Meidän kokeneet kattoasiantuntiamme näkevät kattosi kokonaisuutena ja tietävät, miten kattoremontti saadaan tehtyä tehokkaasti, laadukkaasti ja tarkasti. Liika kiirehtiminen johtaa usein hutilointiin, siksi varaamme remontille sen tarvitseman ajan.

Kattoremontin kesto on lyhyt aika sen aiheuttamaan hyötyyn nähden. Uusi katto nostaa välittömästi talosi arvoa ja tuo talon asukkaille turvaa ja suojaa. Uusi katto kohentaa rakennuksen julkisivua ja sitä on mukava ihastella vielä vuosienkin päästä.

Tavoitteemme on hoitaa jokainen kattoremontti tehokkaasti mutta huolellisesti sekä niin, että siitä aiheutuu talon asukkaille mahdollisimman vähän häiriötä. Emme jätä materiaaleja ja työvälineitä hujan hajan pitkin pihaa emmekä tuhoa istutuksiasi. Myös työturvallisuus on meille ehdottoman tärkeää, teemme aina kaikkemme, jotta työntekijät voivat hoitaa hommansa turvallisesti ja ettei rakennuksen lähellä liikkuminen ole riskialtista.

Mikä on kattoremontin hinta?

Kattoremonttia suunniteltaessa yksi suurimmista kysymyksistä liittyy luonnollisesti sen aiheuttamiin kustannuksiin. Kattoremonttia kannattaa kuitenkin miettiä investointina; kattoremontti lisää talosi arvoa, kohentaa sen ulkonäköä ja tuo turvaa talon asukkaille. Kun kattoremontti tehdään tarpeeksi ajoissa, vältytään suuremmilta ongelmilta, jotka kasautuessaan voivat nekin viedä pitkän pennin rahaa.

Koska jokainen katto on erilainen, kattoremontin tarkan hinnan saat vain pyytämällä meiltä tarjouksen. Tulemme paikan päälle tarkistamaan katon lähtötilanteen. Keskustelumme sekä kattotarkastuksen pohjalta teemme sinulle tarjouksen, joka sisältää realistisen hinnan kattoremontin kuluista. Tarjoukseen sisältyvät kaikki materiaalit ja työvaiheet. Tarjouksessa otetaan huomioon kaikki kattoremonttiin liittyvät yksityiskohdat, kuten talon sijainti, katon kaltevuusaste, mahdollisesti tarvittavat henkilönostimet ja rakennustelineet, valitut materiaalit ja niin edelleen. Kun tilaat kattoremontin meiltä, sinun ei tarvitse olla huolissasi salakavalasti nousevista hinnoista tai piilokustannuksista.

Jos haluat saada suuntaa antavan arvion siitä, mitä kattoremontti voisi suurinpiirtein tulla maksamaan, voit käyttää verkkosivustoltamme löytyvää kattolaskuria. Simppeli laskuri auttaa sinua hahmottamaan, minkä hintaluokan projekti on kyseessä.

Kun tilaat kattoremontin meiltä, voit olla luottavaisin mielin. Olemme tunnettuja laadukkaasta, asiakaslähtöisestä palvelustamme. Haluamme, että juuri sinä saat nauttia komeasta katosta, joka kestää hyvin toimivana seuraavallekin sukupolvelle.

Meidät tunnetaan myös kokonaisvaltaisesta palvelusta. Aina kun liikumme katollasi, tarkastamme sen yleisilmeen. Pitkä kokemuksemme on opettanut sen, että kun mahdollisiin ongelmiin puututaan heti, ne eivät pääse aiheuttamaan suurempaa vahinkoa. Tämä säästää kustannuksia.

Toimimme aina niin sanotulla avaimet käteen -periaatteella, eli käytännössä sinun ei tarvitse huolehtia mistään, vaan me teemme kaiken; materiaalien tilaukset, kuljetukset, siivoukset ja niin edelleen. Ja kuten jo totesimme, remontti ei haittaa missään vaiheessa normaalia asumista talossa.

Kattoremontin hintaa miettiessä ei kannata unohtaa mahdollisuutta kotitalousvähennykseen. Voit myös tarvittaessa hakea kätevästi rahoitusta sivustomme kautta.

Tarvitseeko kattoremonttiin rakennusluvan?

Monet pelkäävät kattoremonttia harkitessaan siitä, aiheutuuko remontista jos jonkinlaista paperisotaa. Sopimukset ja lupa-asiat saattavat vaikuttaa monimutkaisilta.

Suurimmassa osassa kattoremonteissa tätä huolta ei ole. Useimmiten kattoremontti voidaan tehdä ilman rakennuslupaa. Rakennuslupa tarvitaan siinä tapauksessa, jos katolle tehtävä korjaus tai muutos on verrattavissa uuden rakentamiseen, eli jos rakennusta tai kerrospinta-alaa laajennetaan tai jos rakennuksen käyttötarkoitus muuttuu. Jos remontin yhteydessä tehdään muutostöitä tai kattoa korotetaan lisäkerroksen avulla, rakennusluvan tarpeellisuus kannattaa selvittää.

Joihinkin kattoremontteihin tarvitaan toimenpidelupa. Se on rakennuslupaa kevyempi lupa ja sitä tarvitaan, kun tehdään rakennuksen julkisivua muuttavia toimenpiteitä. Jos rakennuksen julkisivua tai jotain rakennusosaa muutetaan, toimenpidelupaa täytyy hakea. Samoin jos muutostyöllä vaikutetaan merkittävästi energiatehokkuuteen tai tekninen järjestelmä vaihdetaan, tarvitaan toimenpidelupa.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla huolissasi, sillä me autamme sinua mielellämme kaikkien lupa-asioiden hoitamisessa. Osaamme kertoa, tarvitseeko sinun kattoremonttiisi jonkin luvan ja miten se hankitaan.

Meiltä saamasi tarjous sekä lasku ovat selkeitä ja eriteltyjä, ja voit huoletta kysyä, jos mieleesi tulee niihin liittyviä kysymyksiä.

Säännölliset kattohuollot pidentävät kattosi käyttöikää

Jotta uusi katto jaksaisi palvella kauniina ja kestävänä vuodesta toiseen, se tarvitsee säännöllistä huoltoa ja kunnossapitoa. Säännöllisillä kuntotarkastuksilla ja huoltotoimenpiteillä mahdollisiin ongelmakohtiin voidaan puuttua, ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa pahempaa vahinkoa.

Kattohuolto kannattaa jättää ammattilaisen vastuulle. Me tiedämme parhaat työvälineet ja -tekniikat erilaisten katteiden huoltoon, osaamme liikkua katolla turvallisesti sekä työskennellä kustannustehokkaasti. Uuden katon ylläpitäminen on meille kunnia-asia; haluamme, että jokainen saisi nauttia turvallisesta ja toimivasta katosta läpi vuosien.

Kattohuolto kannattaa tehdä ainakin kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin. Syyshuolto valmistaa katon ottamaan vastaan talven kylmyyden, kosteuden ja lumikinokset. Keväthuolto puolestaan paljastaa, miten katto on kestänyt talven kurituksen, ja auttaa kattoa ottamaan vastaan auringon paahteen ja kesäiset kaatosateet.

Kattohuoltoon kuuluu ensinnäkin katon puhdistaminen. On tärkeää pitää katto vapaana roskista ja lehdistä, jottei sammalkasvusto pääsisi villiintymään siellä. Sammal pitää sisällään kosteutta ja voi ajan kanssa hapertaa kattoa ja aiheuttaa siihen vuotoja. Varsinkin tiili- ja huopakatoilla kasvustot viihtyvät mielellään, siksi säännöllinen puhdistus oikeilla aineilla ja menetelmillä on tärkeää.

Sadevesijärjestelmän esteetön toimivuus on elintärkeää katon ja koko rakennuksen turvallisuuden kannalta. Oikein asennetut ja lehdistä tyhjennetyt rännit ohjaavat sade- ja sulamisvedet tarpeeksi kauas talon rakenteista. Rikkinäiset tai vääränlaiset rännit voivat pahimmillaan edesauttaa vakavan kosteusvaurion muodostumista, mikä voi aiheuttaa sisäilmaongelmia ja vaatia suuria, kalliita remontteja.

Kaikkien kattotuotteiden eheys ja toimivuus on hyvä tarkastaa säännöllisesti. Kattoikkunat, piipunpellitykset, tikkaat, pieneläinesteet ja muut tuotteet auttavat kattoa täyttämään tehtävänsä talon suojelijana. Runsaslumisina talvina lumien oikeaoppinen pudottaminen suojelee rakennusta ja sen lähellä liikkuvia ihmisiä.

Koska katolla liikkuminen on aina riskialtista, kattohuolto kannattaa jättää ammattilaisen vastuulle. Katolla ei missään nimessä kannata kiipeillä yksinään, varsinkaan ilman asianmukaisia turvavälineitä. On turhaa riskeerata terveytensä tai jopa elämänsä, kun voit pyytää kokeneet ammattilaiset apuun. Meillä on vakaa kokemus katolla työskentelystä, ja käytössämme on parhaat välineet ja menetelmät katon kunnossa pitämiseksi. Olipa tarpeesi pieni tai suuri, ota huoletta yhteyttä! Meiltä kattosi saa kokonaisvaltaista palvelua, mikä takaa sille ja koko rakennuksellesi pitkän elinkaaren ja sinulle huolettoman mielen.