KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Pori – Korjaamista tarvitsevalla katolla ei ole kaikki hyvin

Omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön katon korjauksella Porissa on aina hoppu. Katolla ei ole kaikki hyvin, jos lumi on irrottanut lumiesteet tai tikkaat jättäen kattoon reikiä. Reiät voivat saada katon vuotamaan (silloinkin, kun ulkokaton alla on hiljattain hyväksi todettu aluskate), ja kattovuotoa voi seurata katon vesivahinkojen korjaus. Joskus kosteusvaurioiden korjaamiseksi piisaa kastuneiden yläpohjan eristeiden tai eristevillojen vaihtaminen, mutta joskus kosteus ehtii saavuttaa monet muutkin rakenteet. Jopa sisäkatto voi alkaa vuotaa, ja silloin kosteusvaurioita voi löytyä vaikkapa lattiarakenteista.

Katon paikkaamisella on kiire silloinkin, jos myrsky on irrottanut osan kattotiilistä tai -pelleistä. Myrskyvaurioiden korjaus voi tarkoittaa isompaankin urakkaa, onhan sekin mahdollista, että myrskytuuli kaataa puun katon päälle.

Joskus katonkorjaus ja katon paikkaus Porissa johtuu normaalista kulumisesta. Aika saa peltikaton ruostumaan ja tiilikaton tiilet rapautumaan. Huopakaton ikääntyminen näkyy huopavuotien kuivumisessa ja kovettumisessa. Mitä joustamattomammaksi huopavuodat muuttuvat, sitä helpommin ne halkeilevat – ja vuotavat.

Kattohuolloilla voidaan hidastaa katon ikääntymistä ja ehkäistä monet vauriot jo ennalta. Peltikattoa voidaan estää ruostumasta maalaamalla se aina tarpeen tullen. Tiilikatot ja huopakato hyötyvät sammaleiden poistamisesta.

Joskus on nähtävissä, että kattokorjaus johtuu huoltotoimenpiteiden tekemättä jättämisestä. Esimerkiksi tasakaton korjaus voi johtua siitä, ettei kattokaivoja ole huollettu. Jos kattokaivo on roskainen, se ei vedä. Silloin katolle voi jäädä seisovaa vettä, minkä aiheuttama paine voi saada katon saumat pettämään.

Me teemme puolestasi kaikki kattohuollot ja kattokorjaukset – myös Eurajoella, Kankaanpäässä, Kokemäellä, Merikarvialla, Nakkilassa, Pomarkussa, Sastamalassa, Siikaisissa ja Ulvilassa. Kattotyöt ovat varsin kohtuuhintaisia, ja jokainen katonkorjaus tai muu kattourakka sisältää ilmaisen kattotarkastuksen.

Mikäli korjautat omakotitalon tai kesämökin katon, voit vähentää laskulla selkeästi ilmaistun töiden osuuden verotuksessasi niin sanottuna kotitalousvähennyksenä. Rahoituskin järjestyy näppärästi. Yhteistyökumppanimme tarjoamaan luottoon voit tutustua meidän kotisivuillamme olevaa linkkiä klikkaamalla, ja tuo laina on todella helposti haettavissa.

Helppoa on myös meidän kanssamme asioiminen. Olipa kyse katon osittaisesta uusimisesta, painuneen katon oikaisemisesta, läpivientien tiivistämisestä tai vaikka räystäslautojen vaihtamisesta, teemme kaiken avaimet käteen -pakettina, emmekä hidastele tai tunaroi urakan missään vaiheessa.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten, aluskatteen korjausten ja mm. kattoikkunoiden sekä kattoluukkujen kunnostuksen lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumenpudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Erityisen pitkä kokemus meillä on huopakatoista ja palahuopakatoista, jotka korjaamme, sekä tarvittaessa remontoimme viimeisen päälle käsi sydämellä.

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Huopakaton korjaus Porissa voi liittyä vaikka sammaleiden tekemiseen tuhoihin

On monta syytä sille, miksi Porissa voidaan tarvita palahuopakaton korjausta ja paikkausta. Mökin, omakotitalon tai vaikkapa jonkin piharakennuksen (kuten autokatoksen tai varaston) laattakatto on voinut muuttua huonokuntoiseksi vaikkapa sammaleiden takia. Sammaleet sitovat ulkokatteeseen kosteutta, joten kate voi haurastua odottamattoman nopeasti. Myös sammalkasvustojen juuret aiheuttavat ikävyyksiä. Juuret tunkeutuvat aina vain syvemmälle. Samalla ne voivat tulla avanneeksi katon saumoja. Sammaleita kannattaakin torjua puhdistamalla katto puolivuosittain – olipa se sitten palahuopakatto, kolmiorimahuopakatto tai vaikka tiivissaumakatto. Mikäli sammaleita kuitenkin pääsee syntymään, tilaa meiltä sammaleentuhokäsittely Poriin.

Myös aurinko voi saada aikaan sen, että huopakatto vuotaa. Aurinko kuivattaa katetta vähitellen. Lopulta kate voi olla niin kuiva, että siihen syntyy halkeamia jo pientenkin rasitusten vuoksi. Jotta tiivissaumakate voisi kestää 40 vuotta, kannattaa sen suojapinnoite uusia kertaalleen.

Rohkaisemme tarkastamaan kaikki katot kaksi kertaa vuodessa. Näin huopakaton reikien paikkaus osataan tehdä mahdollisimman pian reikien synnyttyä, eikä mikään sauma tai sisätaitekaan jää tiivistämättä. Kattotarkastuksen aikana tulee tarkastaa myös kattoluukun ja muiden kattoläpivientien tiiviys, sillä katto voi vuotaa myös jonkin läpiviennin kohdalta.

Peltikaton korjaus Porissa tähtää aina samaan lopputulokseen

Kaikki peltikaton korjaukset Porissa tähtäävät samaan lopputulokseen, eli tiiviiseen ja mahdollisimman pitkäikäiseen kattoon. Aaltopeltikatot, lukkosaumakatot ja tiilikattojen sekä peltikattojen hyvät puolet yhdistävät tiilikuvioiset peltikatot voivat kestää jopa 50 vuoden ajan, kunhan peltikaton reikien paikkaus tai vastaava kattotiivistys ei lykkäänny. Konesaumakatto voi kestää kokonaisen vuosisadan verran. On melko harvinaista, että rivisaumattu peltikatto vuotaa, mutta totta kai myös konesaumakaton kuntoa pitää seurata.

Me tarkastamme kerrostalon, rivitalon, paritalon tai kesämökin peltikaton ilmaiseksi aina, kun teemme jonkin kattotyön – oli se sitten ruosteisimpien kattopeltien vaihto tai vaikka lumiesteiden asennus. Kattotarkastuksen perusteella tiedämme kaikki peltikaton tarpeet ja osaamme antaa tarjouksen vaikkapa kattopeltien lisäkiinnityksien asentamisesta. Niiden avulla voidaan estää kovaa tuulta irrottamasta kattopeltejä tai peltilistoja. Tarvittaessa lupaamme vaihtaa kattopeltien naulat tai kateruuvit uusiin kateruuveihin. Tälläkin tavalla voidaan estää kattopeltien irtoaminen. Samalla voidaan estää peltikaton vuotaminen – peltikatto voi vuotaa, jos naula on lähtenyt pois paikoiltaan, tai jos ruuvissa ei ole enää kunnollisia tiivisteitä.

Käymme katon tarkastuksen yhteydessä myös katon alla eli välikatolla, jos sinne suinkin on mahdollista mennä. Jos välikatolla ei käytäisi, voisi peltikaton aluskatteen korjaus jäädä tekemättä ajoissa. On tärkeää, että aluskate on aina kunnossa, sillä se voi estää katon vesivahingon. Aluskate vie välikatolta pois sekä mahdolliset vuotovedet että liiallisen kosteuden, mikä on peräisin asunnosta. Aluskatteen ansiosta esimerkiksi myrskyvaurioiden korjaus voi olla luultua edullisempaa ja helpompaa, sillä aluskate voi pitää kattorakenteet ja yläpohjan eristeet kuivina.

Kattotarkastuksen päätteeksi voimme suositella myös peltikaton huoltomaalausta. Huoltomaalaus ehkäisee ruostevaurioiden syntymistä. Samalla se kohentaa katon ja koko rakennuksen ulkonäköä. Me jos ketkä tiedämme, miten peltikatto kannattaa maalata parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Tiilikaton korjaus Porissa onnistuu kohtuuhintaisesti

Älä lykkää tiilikaton korjausta ja paikkausta, sillä turha odottelu voi vain pahentaa tilannetta. Jos rikkinäisten kattotiilien vaihto siirtyy hamaan tulevaisuuteen, voi tiilikatto alkaa vuotaa. Aluskatteen tehtävä on pitää vuotovedet pois kattorakenteiden kimpusta, mutta kosteus voi saada aluskatteenkin kunnon heikkenemään. Jos ja kun tiilikaton aluskatetta ei saada korjattua, pääsevät vuotovedet kastelemaan ja lahottamaan katon alla olevat rakenteet. Mitä käy yläpohjan eristeille, jos ne kastuvat tiilikattovuodon takia? No, nehän voivat homehtua, ja katon alla kasvavasta homeesta voi olla monenlaista haittaa talon asukkaille.

Tiilikaton korjaamista ei tarvitse lykätä ainakaan sen takia, että tiilikaton korjauttaminen Porissa olisi kallista tai hankalaa. Me korjaamme tiilikatot edullisesti ja nopeasti, ja kyseessä on aina avaimet käteen -paketti. Teemme siis kaikki kattokorjauksen työvaiheet asiakkaan puolesta. Huomaamme katon kaikki tarpeet, ja tarvittaessa annamme tarjouksen esimerkiksi jostain tiilikattohuollosta, mikä voidaan yhdistää tiilikaton paikkaamiseen.

Tiilikattohuolloilla voidaan vähentää tiilikaton vaurioitumista. Esimerkiksi tiilien hajoaminen johtuu usein pakkasrapautumisesta. Pakkasrapautumista voidaan hillitä puhdistamalla katto puolen vuoden välein kaikista roskista, joita katoille aina kertyy. Roskat voisivat nimittäin sitoa kattoon kosteutta sekä houkutella sille sammaleita, mitkä imevät vettä huomattavan suuria määriä. Mitä enemmän tiilikatolla on kosteutta talven alkaessa, sitä rajumpaa pakkasrapautuminen voi olla. Pakkasrapautumista tapahtuu etenkin leutoina talvina, kun ulkolämpötila vaihtelee nollan molemmin puolin.

Pakkasrapautumista vähennetään myös sammaleentuhokäsittelyllä ja pinnoittamalla tiilet uudestaan. Uusi pinnoite tekee vanhojen tiilien epätasaisesta pinnasta jälleen likaa, sammaleita ja vettä hylkivän. Meihin voit luottaa kaikissa tiilikattotöissä – myös tiilikattoremontit hoituvat erinomaisella hinta-laatusuhteella.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus voi olla nopeasti ohi

Katon korjaus viemärintuuletusputken kohdalta on nopeasti ohi. Ota yhteyttä meihin, niin kattosi on tuota pikaa kunnossa. Olipa sinulla konesaumakatto, tavallinen peltikatto, tiilikatto, huopakatto tai vaikka bitumipaanukatto, saatat tarvita katon korjausta ilmanvaihtoputken kohdalta tai vaikkapa katon korjausta savupiipun kohdalta. Tarve katon läpiviennin korjaamiselle huomataan ajoissa, jos katto tarkastetaan kahdesti vuodessa. Vanhakin katto kannattaa tarkastaa joka syksy ja joka kevät, sillä jos kattoa ei korjata TV-antennin kohdalta tai vaikka vuotavan kattoluukun kohdalta, voi katon alle syntyä kosteusvaurioita. Kosteusvaurioiden korjaaminen kasvattaa aikanaan aloitettavan kattokorjauksen tai kattosaneerauksen kustannuksia. Me teemme kaikki kattokorjaukset niin edullisesti kuin mahdollista, mutta paras tapa säästää kattokorjauksissa on tilata katon korjaus kattoikkunan kohdalta tai jokin muu kattopaikkaus heti, kun sille on tarvetta.

Olet aina kartalla kattosi kunnosta (kuten siitä, onko tarvetta tehdä katon korjaus kattovalokuvun kohdalta), kun asioit kanssamme niin katon satunnaisten korjausten kuin katon säännöllisten huoltojenkin tiimoilta. Aina kun teemme jonkin kattotyön, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen Porissa. Siten asiakas tietää, onko kaikki kunnossa (tämä tieto antaa korvaamatonta mielenrauhaa), vai onko jotkin tiivisteet uusittava. Jos läpivienti tiivistetään jo siinä vaiheessa, kun se ei vielä vuoda, on kattokorjaus hyvin nopea ja edullinen teettää. Kattotarkastuksen jälkeen asiakas tietää kaiken oleellisen myös aluskatteen, eristeiden, kattorakenteiden, sisätaitteiden ja esimerkiksi kattoturvatuotteiden kunnosta. Jiirin tiivistys tai vaikka rikkinäisten kattotiilien vaihto antaa katolle lisää käyttövuosia. Tiilikattoremonttia, peltikattoremonttia tai huopakattoremonttia tarjoamme vasta siinä vaiheessa, kun muut vaihtoehdot eivät riitä omakotitalon, kesämökin, piharakennuksen tai taloyhtiön (eli rivitalon tai kerrostalon) katon kunnostamiseksi. Kattosaneerausta tarjotaan siis vasta, kun katto on todella iäkäs tai todella huonossa kunnossa. Esimerkiksi peltikatto on iäkäs vasta lähempänä 50 ikävuotta, joten kovin usein kattoja ei uusita.