KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Sipoo – Tiivis katto kattokorjauksen parasta antia

Tilaa katonkorjaus ja katon paikkaus Sipoossa, Helsingissä, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Porvoossa, Pornaisissa tai Mäntsälässä, niin saat kattosi kerralla kuntoon. Korjaamme pitkällä kokemuksella niin tasakatot, harjakatot, pulpettikatot kuin esimerkiksi monimuotoisetkin katot. Kattosi on varmasti tiivis, jos myrskyvaurioiden korjaus tai esimerkiksi kattoreikien paikkaus on tilattu ammattilaisiltamme.

Myrsky voi rikkoa kattoa monin eri tavoin. Läheskään aina ei ole kyse siitä, että puu on kaatunut katon päälle – esimerkiksi kattopeltien irtoaminen on paljon todennäköisempää. Myös talvi voi rikkoa tiilikattoa, huopakattoa tai peltikattoa. Onko lumi irrottanut lumiesteet? Siinä tapauksessa katossa on reikiä, joista se saattaa vuotaa. Tilaa myrskyn tai talven rikkoman katon korjaus meiltä mahdollisimman nopeasti, niin katon vesivahinkojen korjaukselta (kuten kastuneiden yläpohjan eristeiden vaihtamiselta) voidaan välttyä.

Korjaamme myös normaalista kulumisesta aiheutuneet vauriot, ja nämä huomataan parhaiten tarkastamalla katto säännöllisesti. Tiilikatolla voi olla rikkinäisiä tiiliä, peltikatolla puolestaan ruostevaurioita. Huopakatto kuluu kuivumalla. Myös saumat voivat repsottaa. Lisäksi huopakatteessa saattaa esiintyä ilmakuplia.

Kattokorjauksen parasta antia on tietenkin tiivis ja toimiva katto. Se tuo mielenrauhaa, ja tietenkin myös rahansäästöä. Kattotarkastuksen avulla varmistumme siitä, että katto jää tiiviiseen kuntoon. Tarjoamme kattotarkastuksen ilmaiseksi jokaisen kattokorjauksen yhteydessä Sipoossa. Tilaa vaikka rikkinäisten tiilien vaihto, rännien korjaus, kattoikkunan tiivistys tai huopakaton jiirien korjaus, niin saat ilmaisen kattotarkastuksen.

Kattotarkastajamme pohtii myös mahdollisuuksia huoltaa kattoa ja parantaa siten sen rasituksenkestävyyttä. Tarvittaessa teemmekin tarjouksen jostain kattohuollosta. Emme ole pelkästään katonkorjauspalvelu: meiltä onnistuvat asiantuntevasti myös erilaiset kattohuollot, kattoremontit sekä kaikkien eri kattojen varustelu.

Katon paikkaamisen voi maksaa rahoituksella, minkä myöntämisestä vastaa yhteistyökumppanimme (pitkän linjan toimija rahoitusalalla). Omakotitalon ja mökin katon korjaamisesta rohkaisemme hakemaan kotitalousvähennystä, kannattaahan kaikki verovähennykset hyödyntää. Ensikertalaisenkin on helppoa hakea kotitalousvähennystä, koska kaikki tarvittava tieto löytyy antamastamme laskusta.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten, aluskatteen korjausten ja mm. kattoikkunoiden sekä kattoluukkujen kunnostuksen lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumenpudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Erityisen pitkä kokemus meillä on huopakatoista ja palahuopakatoista, jotka korjaamme, sekä tarvittaessa remontoimme viimeisen päälle käsi sydämellä.

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Huopakaton korjaus Sipoo – Korjauta vanhakin bitumikatto välittömästi

Niin uusi kuin vanhakin huopakatto kannattaa korjata Sipoossa. Ota yhteyttä heti, jos huomaat huopakaton vuotavan tai olevan jollain muulla tavalla huonossa kunnossa. Kiirehdimme paikan päälle, laadimme työsuunnitelman ja tarjouksen, käärimme hihat ja laitamme kattosi jälleen kuntoon. Paikan päällä selviää, onko aloitettava huopakaton reikien paikkaus vaiko jokin toinen kattotiivistys.

Miksi vanhakin palahuopakatto kannattaa korjata ja paikata Sipoossa? Siksi, että katto voi vuotaa, jos se ei ole joka kohdastaan mahdollisimman tiivis. Jos bitumikatto vuotaa sateella tai talvella, voivat katon alla olevat rakenteet kastua. Puurakenteet reagoivat kosteuteen lahoamalla. Eristeiden reaktio on homehtuminen. Jo viikon kestänyt kosteus voi saada yläpohjan eristeet homehtumaan. Kosteusvauriot voivat levitä myös muihin talon rakenteisiin, kuten seiniin. Jossain vaiheessa sisäkatosta voi alkaa tipahdella vesipisaroita lattialle.

Mitä pahemmiksi kosteusvauriot pääsevät, sitä kalliimpia remontteja voi olla tiedossa. Kannattaa siis seurata tiivissaumakaton, palahuopakaton tai kolmiorimahuopakaton kuntoa, ja ottaa tarvittaessa yhteyttä katon korjaamisen ja paikkaamisen tiimoilta.

Jos teetät meillä huopakaton puolivuosittaiset huollot, sinun ei tarvitse murehtia kattotarkastuksista. Aina kun teemme jonkin huopakattotyön (oli se sitten katon kevät- tai syyshuolto tai vaikkapa vuotavan piipun juuren tiivistys), tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastajamme ovat hyvin tarkkaavaisia, joten huomaamme niin törröttävät naulat kuin huopakatteen pullistumatkin. Lopuksi saat oivallisen tarjouksen bitumikaton mahdollisesti tarvitsemista toimenpiteistä.

Peltikaton korjaus Sipoossa onnistuu erinomaisella tavalla katon koosta riippumatta

Tilaa peltikaton korjaus Sipooseen meiltä, olipa kyse omakotitalon, mökin, kerrostalon tai vaikka jonkin piharakennuksen katosta. Korjaamme katon erinomaisella tavalla katon koosta tai talon korkeudesta riippumatta. Meiltä sujuu niin aaltopeltikaton, tiilikuvioisen peltikaton, lukkosaumakaton kuin vaikkapa konesaumakatonkin korjaus, joten ota yhteyttä aina ja joka tilanteessa.

Peltikaton reikien paikkaus on yksi tyypillisimmistä peltikaton paikkauksista. Rei’istä voidaan kiittää ruostetta tai paikoiltaan irronneita nauloja. Reikä voidaan korjata tiivistysaineella, mutta joskus huonokuntoinen kattopelti on vaihdettava parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi. On mahdollista vaihtaa vain yksi tai kaksi kattopeltiä. Sekin on mahdollista, että vaihdamme kaikki kattopellit, mutta jätämme aluskatteen paikoilleen. Tällaista kattourakkaa kutsutaan osittaiseksi peltikattoremontiksi, ja se voi joskus korvata esimerkiksi peltikaton maalaamisen toisella värillä.

Peltikattohuoltojen ansiosta on melko harvinaista, että peltikatto vuotaa. Peltikattovuotoja ei kuitenkaan voida kokonaan sulkea pois laskuista. Peltikattovuotojen varalta tarvitaan aluskatetta. Aluskate suojaa peltikaton rakenteet myös kondenssivedeltä, mitä voi syntyä lämpimän ilman törmätessä viileisiin rakenteisiin. Aluskate toimii parhaiten silloin, kun se on täysin ehjä ja tiivis. Tilaa tarvittaessa peltikaton aluskatteen korjaus.

Peltikatto voi vuotaa vaikkapa siksi, että tuuli irrottaa kattopellit tai peltilistat. Kattopeltien lisäkiinnitysten asentaminen on yksi tapa välttyä tältä ikävältä ongelmalta. Myös paikoiltaan irronneiden kattopeltien naulojen korjaaminen kateruuveilla auttaa. Kattopeltien naulojen tai huonokuntoisten ruuvien vaihto uusiin kateruuveihin auttaa välttymään myös kattovuodoilta, voihan katto alkaa vuotaa jonkin kiinnikkeen kohdalta, jos tuon kiinnikkeen tiivisteet eivät ole kunnossa.

Anna meidän tarkastaa peltikattosi, niin saat luotettavaa tietoa sen mahdollisista korjaus- tai huoltotarpeista! Peltikattohuoltoja, joilla peltikaton kuntoa voidaan ylläpitää ja kohentaa, ovat muun muassa ruosteenpoisto, naarmujen paikkamaalaus ja koko katon huoltomaalaus.

Tiilikaton korjaus Sipoossa voi tarkoittaa lahovaurioiden korjaamista

Tiilikaton korjaukset ja paikkaukset ovat meille hyvin tuttuja. Kun haluat, että tiilikattosi korjataan alan ammattilaisten toimesta ja mainiolla hinta-laatusuhteella, ota yhteyttä. Me teemme kaikkemme, jotta tiilikattosi saadaan taas tiiviiksi. Kerromme myös tavoista, joilla tiilikaton vaurioita voidaan ehkäistä ennalta.

Rikkinäisten kattotiilien vaihto on yksi tavallisimmista tiilikaton paikkauksista. Tiiliä menee silloin tällöin rikki. Rikkinäiset tiilet huomataan ja uusitaan katon kevät- ja syystarkastusten perusteella. Jos katto tarkastetaan puolen vuoden välein, ei mikään pulma ehdi vaikuttaa katon kuntoon ainakaan puolta vuotta pidempään. Tuona aikana kattorakenteita suojaa aluskate. Aluskate nappaa talteen vesikaton läpi (esimerkiksi harjatiilen kohdalta tai antennin juuresta) valuvan kosteuden. Seuraavaksi se kiidättää vedet katon alaräystäille. Kattorakenteet eivät siis kastu lainkaan, vaikka tiilikatto vuotaisi.

Jos aluskate on rikki tai jos se kuluu puhki, voi pienikin tiilikattovuoto Sipoossa johtaa kattorakenteiden kastumiseen. Tiilikaton aluskatteen kuntoa pitääkin tarkkailla siltä varalta, että sitä on korjattava. Tiilikaton aluskatteen korjaus ja paikkaus voi tarkoittaa vaikka aluskatteen osittaista uusimista kattoluukun kohdalta.

Jos katon alle on päässyt kosteutta, on mahdollista, että kattorakenteissa on lahoa. Lahoavat kattorakenteet eivät ole parhaita vaihtoehtoja tiilikaton kannatteluun. Lahovaurioiden korjaus tarkoittaa lahojen puuosien vaihtoa, sillä muulla konstilla lahoa ei voida estää leviämästä rakenteesta rakenteeseen. Myös otsalaudat ja räystäslaudat pitää uusia, jos niissä on lahoa, sillä muuten laho voi siirtyä kattorakenteen muihin osiin.

Tiilikattovuoto on saattanut kastella myös eristeet. Puramme märät eristeet ja asennamme niiden tilalle uusia, kuivia villoja. Jos eristeitä ei ollut ennen tarpeeksi, voimme tuoda tullessamme lisävilloja.

Miten tiilien hajoamista voitaisiin estää? Tiilien hajoaminen johtuu usein pakkasrapautumisesta, ja sen torjumiseen tiedämme konstin jos toisenkin. Yksi tärkeimmistä konsteista on tiilikaton harjaus, sillä ylimääräisten roskien poisto katolta sallii katon kuivua nopeasti sateiden jälkeen. Puhdas katto ei ole niin altis sammaloitumaankaan. Sammaleiden myötä omakotitalon tai jonkin muun rakennuksen tiilikatteeseen sitoutuu entistä enemmän kosteutta, mikä pahentaa pakkasrapautumista. Sammaleentuhokäsittely onkin oiva tapa vähentää tiilen rapautumista. Yhden kerran voimme myös pinnoittaa tiilet, sillä pinnoite tekee tiilien pinnasta likaa, vettä ja kasvustoja hylkivän.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus – Läpiviennit kuluvat omaa yksilöllistä tahtiaan

Ei voida etukäteen tietää, koska kattoa on korjattava esimerkiksi viemärintuuletusputken kohdalta. Katot kuluvat yksilöllisesti. Myös katon läpivientien tiivisteet ja suojapellitykset kuluvat omaa yksilöllistä tahtiaan Sipoossa.

Miten sitten saadaan tieto siitä, koska kattoa on korjattava ilmanvaihtoputken tai esimerkiksi savupiipun kohdalta? Tähän(kin) oikea vastaus on kattotarkastus. Katon kunto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta kaikki korjaustarpeet (kuten tarve korjata katto TV-antennin kohdalta) tulisivat huomattua ajoissa. Toki kattotarkastukset kertovat myös katon tarvitsemista huolloista. Kattohuollot vahvistavat katon kuntoa ja sen rasituksensietokykyä, kun ne tehdään oikeaan aikaan ja oikeiden ammattilaisten toimesta.

Paikan päällä selviää myös se, miten katon korjaus kattoluukun tai esimerkiksi kattovalokuvun kohdalta Sipoossa kannattaa tehdä. Joskus riittää, että tiivistämme vesikatteen ja esimerkiksi kattoluukun liitoskohdan, mutta joskus kattoluukku kannattaa uusia. Katonkorjausurakkaan saattaa sisältyä myös aluskatteen korjaus kattovalokuvun kohdalta, kattovalokuvun eristeiden korjaus tai vuotaneen kattoluukun aiheuttamien kosteusvaurioiden kunnostaminen.

Katon korjaaminen kattoikkunan tai jonkin muun kattoläpiviennin kohdalta on sitä edullisempaa, mitä aikaisemmassa vaiheessa katon tiivistys voidaan aloittaa. Kattotarkastukset kannattaa ajoittaa aikaiseen kevääseen ja myöhäiseen syksyyn, sillä näin talven mahdollisesti aiheuttamat vauriot ja kattovuodot saadaan kuntoon nopealla tahdilla. Toisen kerran katto kannattaa kuntotarkastaa loppusyksystä, sillä näin voidaan paremmin luottaa siihen, että katto on tiivis uuden talven alkaessa.