KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Keski-Pohjanmaa – Paras katto omaa kuivat rakenteet

Paras katto Keski-Pohjanmaalla on sellainen, mikä omaa kuivat rakenteet. Katon käyttökelpoisuus on kiinni siitä, että sitä kannattelevat kattorakenteet ovat kuivat ja terveet. Jos puurakenteet kastuvat kattovuodon ja katon vesivahingon myötä, uhkaavat kattorakenteet lahota. Yläpohjan eristeisiin voi kasvaa hometta pian sen jälkeen, kun tiili-, pelti- tai huopakaton läpi valunut kosteus on kastellut ne. Varmista kattorakenteiden kuivuus tilaamalla kesämökin, omakotitalon, autotallin, taloyhtiön (kerrostalon, rivitalon tai vaikka paritalon) ja muiden kiinteistöjen kattojen korjaus aina mahdollisimman nopeasti. Silläkin on väliä, mistä katonkorjauksen ja katon paikkauksen Keski-Pohjanmaalla eli Halsualla, Kannuksessa, Kaustisella, Kokkolassa, Lestijärvellä, Perhossa, Toholammilla ja Vetelissä tilaa. Luota katon tiivistyksessä ja jo alkamaan päässeen kattovuodon korjauksessa meihin, niin kattosi tulee jälleen tiiviiksi. Jos kattoa ei jostain syystä voitaisi kunnostaa luotettavan tiiviiksi, tekisimme tarjouksemme katon purkamisesta ja uusimisesta.

Olipa kyseessä lumen irrottamien lumiesteiden kattoon aiheuttamien reikien paikkaus, kastuneiden villojen vaihtaminen tai vaikkapa normaali kattoremontti, on kattourakka yksityisasiakkaalle kotitalousvähennyskelpoinen. Rahoituksenkaan hakeminen ei ole kovan työn takana, sillä yhteistyökumppanimme tarjoamaa rahoitusta pääsee hakemaan suoraan kotisivujemme kautta.

Huopakaton korjaus alkaa alkukatselmuksen suorittamisesta

Emme tapaa heitellä veikkauksia siitä, mitä vaikkapa palahuopakaton korjaus ja paikkaus Keski-Pohjanmaalla maksaa, vaan tulemme paikan päälle tarkastamaan tilanteen. Paikan päällä selviää esimerkiksi se, mistä huopakatto vuotaa, miksi huopakatto on alkanut vuotaa, miten huopakattovuoto kannattaa korjata ja miten voidaan varmistaa se, että tasakatto tai satulakatto pysyy jatkossa tiiviinä. Se, että omakotitalon tai vaikkapa luhtitalon katto saadaan pidettyä jatkossa hyvässä kunnossa, voi vaatia esimerkiksi katteen pinnoitteen uusimista tai sammaleiden poistamista. Katon pinnoitus suojaa katon niin auringon kuivattavalta vaikutukselta kuin monilta mekaanisiltakin rasituksilta. Sammaleiden poisto estää sammaleita aiheuttamasta saumavuotoja ja ”syömästä” huopakatetta. Sammalet voivatkin aiheuttaa pahaa jälkeä bitumikatoilla, siksi ne kannattaa pyrkiä pitämään pois katoilta.

Peltikaton korjaustavan valinnassa vaikuttaa katon ikä

Peltikaton korjaus Keski-Pohjanmaalla voi tarkoittaa reikien paikkausta, saumojen ja läpivientien tiivistämistä tai vaikkapa myrskytuulen irrottamien kattopeltien vaihtoa. Toisinaan voidaan joutua korjaamaan myös peltikaton aluskatetta, vaikka tuo rakenne onkin varsin rasituksenkestävä. Riippuu paljon katon iästä ja yleiskunnosta, miten aaltopeltikatto, lukkosaumakatto tai esimerkiksi suoraprofiilinen peltikatto kannattaa korjata. Tulemme tarkastamaan peltikattosi, ennen kuin annamme korjaussuunnitelman ja tarjouksemme katon osittaisesta korjaamisesta. Joskus tarjoamme katon vaihtoa, mutta siinä tapauksessa kattosi on joko hyvin vanha tai poikkeuksellisen heikkokuntoinen. Aina kun mahdollista, teemme peltikaton korjauksen – myös siinä tapauksessa, että peltikatto vuotaa. Peltikatto voi kestää jopa 50 vuotta, jos ruoste tai esimerkiksi pahat myrskyvauriot eivät saa sen kuntoa romahtamaan.

Tilikaton korjaukset auttavat välttymään kosteusvaurioiden riesoilta

Tiilikaton korjaus ja paikkaus ylläpitää katon tiiviyttä, ja näin ollen auttaa välttymään kosteusvaurioiden aiheuttamilta riesoilta Keski-Pohjanmaalla. Tiilikatto on hyvä tarkastaa talven molemmin puolin, jotta esimerkiksi rikkinäisten kattotiilien vaihto ei jäisi niin sanotusti roikkumaan. Tiilikatto voi vuotaa, jos kaikki tiilet eivät ole ehjiä. Katon alla on aluskate, vedenpitävä kerros, minkä tehtävä on viedä tiilien välistä mahdollisesti vuotavat vedet ulos. Tiilikaton aluskatekin voi tarvita korjausta (erityisesti silloin, jos se on altistunut kosteudelle pitkään), joten kattotarkastuksen aikana tulee tarkastaa myös aluskatteen kunto. Tiilien ehjyyttä voidaan tukea puolivuosittaisilla harjauksilla ja tarpeen mukaan tilatuilla sammaleenpoistoilla. Myös kertaluontoinen maalaus antaa kattotiilille suojaa pakkasrapautumiselta, ja siten se suojaa myös talon rakenteita kattovuotojen aiheuttamilta kosteusvaurioilta.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten ja aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumenpudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme.

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.