KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Perniö – Kunnostamamme katto kestää säitä kuin säitä

Katon korjaustarpeet voivat johtua ajan aiheuttamasta kulumisesta ja haurastumisesta, mutta paikkaustarpeiden takana voi olla myös talvi kovine rasituksineen. Talven aiheuttama katonkorjaus ja katon paikkaus voi tarkoittaa painuneen katon oikaisua, vuotavan kattoikkunan korjausta tai jään liikkeistä syntyneiden naarmujen paikkamaalausta. Jos lumi on irrottanut lumiesteet tai tikkaat, on kattoon syntynyt reikiä, joista voi syntyä kattovuoto. Myös myrskyvaurioiden korjaus on suhteellisen yleistä Perniössä, Halikossa, Kemiössä, Kiskossa, Muurlassa, Salossa, Särkisalossa ja Tammisaaressa. Kovaa puhaltava tuuli voi irrottaa kattopellit ja kattoturvatuotteet, mutta voi se repiä kattohuopaakin. Mitä pikemmin syntyneet myrskyvauriot saadaan korjatuksi, sen parempi.

Jos omakotitalon, taloyhtiön (eli paritalon, rivitalon tai kerrostalon), autotallin, kesämökin tai muun kiinteistön katon korjaus lykkääntyy, voi katto vuotaa. Kattovuoto, mikä korjataan ennen aluskatteen pettämistä, voi olla korjattavissa melko pienimuotoisesti. Ei siis ole syytä huoleen, vaikka kattosi tarkastanut ammattilainen kertoisi kattosi vuotavan. Jos katon paikkaus aloitetaan saman tien, on katon korjaaminen yksinkertaista ja edullista. Ammattitaidolla kunnostamamme katto kestää taas säitä kuin säitä. Se ei vuoda rankkasateellakaan, eivätkä kovatkaan tuulenpuuskat revi sen yksityiskohtia irti.

Jos piipunjuurivuoto, kattoreikä tai auennut sauma ehtii kastella kattorakenteet ja yläpohjan eristeet, on edessä isompi urakka. Kastuneiden yläpohjan villojen vaihtaminen ja lahovaurioiden korjaus maksavat extraa, mutta pidämme huolen kustannusten kohtuullisuudesta. Katon vesivahinkojen korjaus on kotitalousvähennyskelpoinen työ, mikä huojentaa kustannuksia entisestään.

Tasakaton korjauksen, pulpettikaton paikkauksen tai harjakaton osittaisen uusimisen voi maksaa kauttamme saatavalla rahoituksella. Tuon remonttilainan hakeminen onnistuu varsin näppärästi verkkosivujemme kautta, joten tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kunnostaminen onnistuu heti tarpeiden tultua havaituksi.

Huopakaton korjaus Perniö – näin bitumikatto saadaan pitämään vettä

Ei ole samantekevää, miten palahuopakaton korjaus ja paikkaus tai muun bitumikaton tiivistys Perniössä suoritetaan, onhan kyseessä koko rakennuksen kunto. Ammattitaitoa tarvitaan etenkin silloin, jos huopakatto vuotaa. Katon alle pääsevä kosteus voi aiheuttaa pahanlaatuisia kosteusvaurioita, ehkä jopa home- ja lahovaurioita. Kattovuoto on saatava pysäytettyä, minkä lisäksi tulee kiinnittää huomiota siihen, ettei mikään muukaan kohta katossa vuoda (tai uhkaa vuotaa). Huopakaton reikien paikkauksesta ei ole suurtakaan hyöty, jos katossa on muita vuotavia kohtia, kuten vuotavia kattoikkunoita ja vuotavia saumoja.

Jotta saisimme paritalon, kerrostalon, vapaa-ajan rakennuksen tai esimerkiksi rintamamiestalon katon kerralla kuntoon, teemme jokaisen kattokorjauksen yhteydessä ilmaisen katon kunnon tarkastuksen. Tuon kattotarkastuksen yhteydessä varmistamme niin katon saumojen tiiviyden kuin kaikkien katon läpivientien kunnon. Jos jotain vikaa löytyy, tarjoamme katon korjaamista. Ammattitaitoiset kätemme saavat katon pitämään jälleen vettä.

Jos kattohuopa vaikuttaa kuluneelta, tarjoamme katon kuntoa kohentavaa kattohuoltoa, kuten huopakaton pinnoitteen uusimista. 40 vuotta on jo todella korkea ikä bitumikatolle Perniössä. Jos katto on iäkäs, teemme tarjouksemme katon uusimisesta. Kattoremontti on kuitenkin vasta viimesijainen vaihtoehto – silloinkin, kun on kyse kolmiorimahuopakatosta, tiivissaumakatosta tai palahuopakatosta. Viimeksi mainittu kestää vähemmän aikaa kuin muut huopakatot, mutta säännölliset huollot ja mahdollisesti tarvitut korjaukset (kuten irronneiden palahuopapaanujen kiinnitys) saavat sen kestämään varsin pitkään.

Peltikaton korjaus Perniössä tähtää tiiviiseen ja toimivaan kattoon

Peltikaton korjaus Perniössä tähtää aina tiiviiseen ja kaikin puolin toimivaan kattoon, minkä alla on mukava elää ja asua. Peltikatot ovat kustannustehokkaita kattoja, joiden parissa ei tarvitse askarella kovinkaan paljoa, jotta ne saa pitämään vedet poissa talon sisältä. Katon huolloiksi riittävät useimmiten katon harjaus ja katon kuntotarkastus. Jos katon huomataan vaurioituneen, teemme oivan tarjouksen katon paikkaamisesta, kuten peltikaton reikien paikkauksesta. Mitä paremmin katto paikataan, sitä epätodennäköisempää on, että peltikatto vuotaa.

Aina ei riitä reikien paikkaus, vaan edessä on kattopeltien vaihto. Voimme vaihtaa yhden kattopellin tai useamman. Jos merkittävä osa kattopelleistä on huonossa kunnossa, voimme vaihtaa ne kaikki kerralla. Tätä työtä kutsutaan osittaiseksi peltikattoremontiksi. Jos peltikaton aluskatetta ei tarvitse korjata, voidaan kattoremontti ehkä tehdä tällaisella, astetta kevyemmällä tavalla.

Reikien aiheuttaja on usein ruoste, mutta joskus on kyse siitä, että tuuli on irrottanut kattopellit, peltilistat tai erinäisiä kattoturvatuotteita. Kattoturvatuotteita voi irrota myös silloin, kun lumi putoaa katolta vauhdikkaasti. Kattopeltien irtoamista voidaan ehkäistä kattopeltien lisäkiinnitysten avulla. Myös vanhojen kiinnikkeiden kunto kannattaa tarkastaa. Jos ruuvien tiivisteet ovat haurastuneet tai jos katolta puuttuu nauloja, voi peltikatto vuotaa. Kattopeltien naulat ja kateruuvit voidaan uusia. Uudet kateruuvit pitävät kattopellit hyvin paikoillaan, ja niiden uudenkarheat tiivisteet estävät kosteuden pääsyn yläpohjarakenteisiin.

Jotta mikään aaltopeltikaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi konesaumakaton korjaustarve ei jäisi huomaamatta, suosittelemme tarkastamaan katon kahdesti vuodessa. Samalla paljastuvat mahdolliset huoltotarpeet. Niiden toteuttaminen auttaa ehkäisemään monet vauriot ja paikkaustarpeet.

Tiilikaton korjaus Perniössä ei ole niin helppoa kuin luulisi

Tiilikaton korjaaminen ja paikkaaminen saattaa kuulostaa helpolta. Oltiinpa Perniössä tai vaikka Pertunmaalla, tiilikaton korjaaminen tarkoittaa usein samaa kuin rikkinäisten kattotiilien vaihto. Rikki menneet (esimerkiksi pakkasrapautumisen halkaisemat) kattotiilet on parasta vaihtaa, sillä tiilien liimaaminen on tuhoon tuomittu homma. Ei ole kuitenkaan helppoa asentaa uutta tiiltä vanhan tilalle – varsinkaan, jos uusi tiili sijaitsee jiirissä. Tilaa kaikki omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi huvilan tiilikaton korjaukset meiltä, niin kattosi tulee joka kohdasta esimerkilliseen kuntoon. Mitoitamme ja leikkaamme tiilet sopivan kokoisiksi – näin varmistamme sen, ettei tiilikatto ala vuotaa. Tutkimme katon myös alakautta, jos se suinkin on mahdollista. Käynti katon alla kertoo siitä, jos tiilikaton aluskatetta pitää korjata.

Katon alta selviää sekin, jos yläpohja tuulettuu heikosti. Katon alla voi olla pikaista kunnostusta vaativia kosteusvaurioita, vaikka vesi- ja aluskatteiden läpi ei tihkuisi kosteutta. Silloin kyse on kondenssivedestä, mitä voi tiivistyä katon alle kohoavasta kosteudesta. Kondenssiveden aiheuttamat vauriot on korjattava kiireen vilkkaa, ja kondensoitumiseen pitää puuttua joko tehostamalla välikaton ilmanvaihtoa tai lisäämällä yläpohjan lämmöneristeiden määrää. Toisinaan tarvitaan myös aluskatteen korjausta, sillä vain ehjä aluskate voi estää kosteuden pääsyn kattorakenteisiin. Hengittävä aluskate on paras aluskate kondensoitumisen ehkäisemisessä, joten kannattaa suosia nimenomaan hengittäviä aluskatteita.

Asiantuntijamme antavat erinomaisen tarjouksen tiilikaton korjaamisesta riippumatta siitä, mitä katto tarvitsee. Tarvittaessa tarjoamme myös niitä kattohuoltoja, joiden avulla katto voitaisiin pitää paremmassa kunnossa. Monet kattohuollot keskittyvät pitämään kattotiilet ehjempinä. Saatamme tarjota sammaleiden poistoa tiilikatolta, sillä sammalten juuret änkeytyvät tiilien väleihin sekä tiilien sisään, mikä haurastuttaa tiiliä. Tarjous voi koskettaa myös huokoisiksi muuttuneiden tiilien maalaamista, sillä uudella pinnoitteella voidaan poistaa tiilien himo imeä vettä. Veden imeminen ei ole hyvä juttu, sillä talven pakkaset jäädyttävät veden, ja jään muodostuminen voi rikkoa tiiliä.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus ajoissa pelastaa pulasta

Kattoläpiviennit voivat alkaa vuotaa Perniössä. Kattoläpiviennin kohdalta alkanut kattovuoto on aluksi pienimuotoinen, mutta ajan kanssa siitä voi syntyä isoja ongelmia. Kosteus, mikä pääsee kattorakenteisiin ja eristekerrokseen, voi johtaa pahoihin vaurioihin ja hankaliin sisäilmaongelmiin. Anna meidän tehdä katon korjaus vuotavan viemärintuuletusputken kohdalta, tai jätä katon korjaus ilmanvaihtoputken kohdalta meidän huoleksemme. Me huomaamme ja korjaamme kattovuodon, sekä kunnostamme mahdollisesti syntyneet kosteusvauriot tiilikaton, peltikaton tai huopakaton alta.

Jotta katto tulisi korjattua savupiipun kohdalta ennen, kuin sisäkatosta alkaa tippua vettä, kannattaa katto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Säännöllisten kattotarkastusten ansiosta katon korjaus TV-antennin kohdalta tai esimerkiksi kattoluukun kohdalta ei jää tekemättä. Kattotarkastuksen jälkeen saat hyvän tarjouksen mahdollisesti tarvitsemistasi kattokorjauksista, kuten katon korjaamisesta kattoikkunan kohdalta tai kattokorjauksesta kattovalokuvun kohdalta.

Omakotitalojen, kerrostalojen, rivitalojen ja esimerkiksi ulkorakennuksien katot voivat vuotaa muistakin kohdista, mutta läpiviennin kohdalta alkava kattovuoto on melko tavallinen. Kattoläpivienti voi alkaa vuotaa tiilikatolla, peltikatolla tai huopakatolla, vaikka se olisi aivan oikein asennettu. Syy löytyy usein tiivisteistä, mitkä kuluvat vuosien myötä. Jonain päivänä voidaan olla siinä tilanteessa, ettei piipun juuri tai antennin ja vesikaton liitos enää pidä vettä, ja silloin sade- tai sulamisvedet löytävät tiensä katon alle. Oikein asennettu aluskate voi vielä pelastaa katon vesivahingolta, mutta aluskatteetkin ovat kuluvaa tavaraa. Parasta onkin seurata säännöllisesti sekä alus- että vesikatteen kuntoa, läpivientejä unohtamatta.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten, aluskatteen korjausten ja mm. kattoikkunoiden sekä kattoluukkujen kunnostuksen lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumenpudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Erityisen pitkä kokemus meillä on huopakatoista ja palahuopakatoista, jotka korjaamme, sekä tarvittaessa remontoimme viimeisen päälle käsi sydämellä.

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.