KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Etelä-Pohjanmaa – Katon korjausmetodi valitaan tapauskohtaisesti

Se, miten omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön katon korjaus Etelä-Pohjanmaalla tapahtuu, päätetään tapauskohtaisesti. Ota siis yhteyttä kaikkialla Etelä-Pohjanmaalla – eli siis Alajärvellä, Alavudella, Evijärvellä, Ilmajoella, Isojoella, Karijoella, Kauhajoella, Kauhavalla, Kuortaneella, Kurikassa, Lappajärvellä, Lapualla, Seinäjoella, Soinissa, Teuvassa, Vimpelissä tai Ähtärissä. Tulemme tarkastamaan kattosi ja sen vauriot, ja annamme niiden perusteella korjaussuunnitelman sekä hyvän (ja kotitalousvähennyskelpoisen) tarjouksen katonkorjauksesta ja katon paikkauksesta. Rahoituskin löytyy, eikä se ole edes vaikea hakea: rahoituksesta pääset lukemaan lisää klikkaamalla kotisivuillamme olevaa linkkiä.

Tyypillisiä kattokorjauksia Etelä-Pohjanmaalla ovat rikkinäisten tiilien vaihdot ja kattoreikien paikkaukset. Jos lumi irrottaa lumiesteet, tulee kattoon reikä. Reiän takana voi olla myös katolla kasvanut sammal. Kaikki reiät ja saumat kannattaa korjata hetimmiten, eikä rikkinäisten tiilienkään vaihtoa kannata lykätä. Se, miten reikä korjataan, ratkaistaan tilanteen ja tapauksen mukaan. Jos kattokorjaus viivästyy, voi katto alkaa vuotaa, ja kattovuoto voi johtaa katon vesivahinkoon. Jos katon alta löytyy kosteutta, on tehtävä myös kastuneiden yläpohjan eristeiden vaihto sekä kattorakenteiden kunnostus. Jos katto on kovin vanha ja huonokuntoinen, suosittelemme kattoremonttia kattovuodon ja katon vesivahingon korjaamisen sijaan.

Huopakaton saumojen korjaus tyypillisimpiä huopakattokorjauksia

Huopakaton korjaus Etelä-Pohjanmaalla liittyy usein saumojen tiivistämiseen, sillä sammalten juuret tuppaavat availemaan bitumikaton saumoja. Palahuopakaton korjaus ja paikkaus voi tarkoittaa kattoreiän paikkaamista – se onnistunee sopivalla tiivisteaineella. Riippuu tilanteesta, miten saumat tai reiät paikataan. Asiantuntevin ottein korjattu tasakatto, pulpettikatto, harjakatto tai aumakatto on jälleen tiivis, eikä asiakkaan tarvitse valvoa öitään peläten, että huopakatto vuotaa.

Kattovuoto on asia, miltä jokainen taloyhtiö ja yksityisasiakas tahtoo välttyä. Kattovuodon korjaaminen on hintavampaa kuin pelkkä kattopaikkaus, ja katon alle päässyt vesi on saattanut levitä muihinkin talon rakenteisiin. Kosteutta voi löytyä muun muassa sisäseinistä ja sisäkatosta, mikä voi olla jo tummunut ja tippua vettä. Bitumikaton kuntoa onkin hyvä seurata säännöllisesti, jotta kaikki paikkaukset saataisiin tehtyä jo varhaisessa vaiheessa.

Peltikaton reikien korjaus voi tarkoittaa kattopellin vaihtoa

Aaltopeltikaton, lukkosaumakaton, tiilikuvioisen peltikaton ja kaikkien muiden peltikattojen kunto Etelä-Pohjanmaalla on hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, sillä katossa saattaa olla jotain paikattavaa. Peltikaton korjaus on sitä helpompaa ja edullisempaa, mitä aikaisemmassa vaiheessa toimeen voidaan tarttua. Reikien paikkaus on melko tyypillinen peltikattokorjaus, sillä kosteus aiheuttaa ruostumista, ja ruoste puolestaan reikiintymistä. Jos reiät ovat sellaisia, ettei niitä saa korjattua tarpeeksi kestävällä tavalla, vaihdamme kyseisen kattopellin. Tavoite on saada katto aina mahdollisimman tiiviiseen ja luotettavaan kuntoon – siitä huolimatta, että peltikaton tiiviyden varmistaja aluskate olisi asianmukaisesti asennettu ja korjattu.

Tiilikaton korjauksessa on kyse kosteusvahinkojen torjumisesta

Olipa kyse peltikaton, huopakaton tai tiilikaton korjauksesta, on perimmäinen tavoite torjua katon alle syntyviä kosteusvahinkoja – voivathan ne aiheuttaa pelkkää katon paikkausta suurempia korjauskustannuksia tai jopa johtaa ennenaikaiseen kattoremonttiin. Tiilikaton korjaus ja paikkaus voi tarkoittaa läpivientien korjausta, sillä läpiviennit voivat kulua ja haurastua millä tahansa katolla. Tiilikatto vuotaa, jos piipun juuri tai esimerkiksi kattoluukku ei ole aivan tiivis. Tiilikaton kunnostaminen Etelä-Pohjanmaalla voi tarkoittaa myös rikkinäisten kattotiilien vaihtoa (tiiliä hajoaa varsinkin talvisin) tai tiilikaton aluskatteen korjausta. Aluskate on olemassa siltä varalta, että vesikaton läpi alkaa tulla vettä, mutta aluskatekin voi kaikesta kestävyydestään huolimatta mennä rikki. Siksi myös aluskatteen kunto kannattaa tarkastaa jokakeväisen ja -syksyisen tiilikaton kuntotarkastuksen yhteydessä.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten ja aluskatteen korjausten lisäksi saa meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumen pudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.