KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Pohjanmaa – Kunnostettu katto tarkoittaa yhtä huolenaihetta vähemmän

Ammattitaidolla korjaamamme katto tarkoittaa yhtä huolenaihetta vähemmän. Tilaa katonkorjaus ja katon paikkaus Pohjanmaalle heti, jos talon katossa on jotain vikaa. Pienintäkään katon paikkausta ei kannata lykätä, onhan suurentuneiden ruuvinreikien tiivistäminen edullisempaa kuin omakotitalon, kesämökin, autotallin, paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katon korjaus katon alapuolisten osien kastuttua. Tasakaton korjaus kannattaa tehdä siinä vaiheessa, kun kyse on vasta ilmakuplista tai kupruista. Lumen tiilikatolta irrottamien lumiesteiden aiheuttamat reiät ja muut vauriot kannattaa korjata katosta saman tien. Kun olemme korjanneet kattosi, voit olla huoleti rankkasateellakin. Tiedät, ettei katto vuoda tai edes uhkaa vuotaa.

Miten voimme varmistaa katon tiiviyden? Siten, että aina kun teemme jonkin kaltevan katon tai tasakaton korjauksen, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Katon kunnon tarkastus kertoo muista mahdollisista paikkaustarpeista. Kuntotarkastus voi kertoa myös kattohuoltojen tarpeesta. Kattohuollot parantavat katon kykyä kestää UV-säteitä, isoja lämpötilavaihteluja (katon lämpötila voi vaihdella pienen ajan sisällä jopa sata astetta), lumen painoa ja muita rasituksia. Meidän kattopalveluumme voit luottaa myös kaikissa palahuopakaton, aaltopeltikaton tai jonkin muun katon huolloissa.

Asiantuntevuudestamme huolimatta emme pyydä katonkorjaustöistä huimia hintoja. Meiltä uskallat pyytää tarjouksen, vaikka kyse olisi katon päälle kaatuneen puun aiheuttamista tuhoista. Kovin usein puut eivät kaatuile talojen päälle – myrskyvaurioiden korjaaminen Pohjanmaalla (eli Isossakyrössä, Kaskisissa, Korsnäsissä, Kristiinankaupungissa, Kruunupyyssä, Laihialla, Luodossa, Maalahdessa, Mustasaaressa, Närpiössä, Pedersöressä, Pietarsaaressa, Uudessakaarlepyyssä, Vaasassa ja Vöyrissä) on yleensä paljon pienimuotoisempaa. Kyseeseen voi tulla irronneiden kattopeltien vaihto tai revenneen huopavuodan uusiminen.

Pyydä hyvän hinta-laatusuhteen tarjous myös katon oikaisusta, rikkinäisten tiilien vaihdosta, kattoluukun tai piipun juuren tiivistämisestä tai katon vesivahinkojen korjauksesta (esimerkiksi yläpohjan kastuneiden eristeiden vaihtamisesta). Yksityisasiakkaalla on mahdollisuus vähentää mökin tai omakotitalon katon korjaus verotuksessaan (tulimme juuri viitanneeksi kotitalousvähennykseen), ja kotisivuiltamme löytää muun hyödyllisen tiedon ohella myös yhteistyökumppanimme tarjoaman rahoituksen. Klikkaa linkkiä ja tutustu joustavaan tapaan maksaa kattokorjaus tai kattosaneeraus!

Huopakaton korjaus Pohjanmaalla ei tykkää odottelemisesta

Palahuopakaton korjaus ja paikkaus Pohjanmaalla ei tykkää odottelemisesta, ja myös tiivissaumakatot sekä kolmiorimahuopakatot kannattaa korjata nopeasti. Tartumme toimeen nopeasti, jolloin omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi rivitalon katon korjaamiseksi saattaa riittää huopakaton reikien paikkaus. Reiän päälle voidaan liimata paikkapala, jolloin on enää varsin epätodennäköistä, että huopakatto vuotaa. Tiivistämämme huopakatto kestää vielä lukuisat talvet ja lukemattomat sadesäät! Paikkapalan sijaan harkitsemme huonokuntoisen vuodan uusimista, jos halkeama on iso tai reikiä on monta.

Jos kattokorjaus myöhästyy tai katto on altistunut äkilliselle, kovalle rasitukselle, voi katon alta löytyä kosteutta. Silloin teemme laajemman ja monipuolisemman huopakattokorjauksen Pohjanmaalla. Tiivistämme toki vesikaton, jotta katto ei enää uhkaisi vuotaa sateella. Lisäksi kunnostamme kosteusvauriot, tarkoittipa se sitten lahojen puurakenteiden uusimista tai homeisten eristevillojen vaihtoa.

Tarpeen niin vaatiessa laskemme asiakkaalle hyvän tarjouksen pulpettikaton, tasakaton, aumakaton tai esimerkiksi harjakaton uusimisesta. Kattoremontin jälkeen talossa on tiivis ja kaikin puolin turvallinen katto, mitä kannattelevat terveet puurakenteet – ja minkä märät eristeet eivät uhkaa aiheuttaa sisäilmaongelmia. Kattoremonttikin onnistuu meiltä erityisen hyvällä hinnalla. Hinnoissamme ei ole ilmaa, joten saat huopakattosi korjattua, paikattua ja uusittua kerrassaan otollisin hinnoin. Yksityisasiakkaiden hintoja on keventämässä kotitalousvähennyskin.

Peltikaton korjaus Pohjanmaalla palauttaa katon rasituksenkestävyyden

Peltikatot kestävät hyvin sateita, lumen painoa ja lumimassojen liikkeitä, ilmansaasteita, UV-säteitä, ulkolämpötilan sahaamista nollan molemmin puolin sun muita rasituksia, joita katon on kohdattava. Autamme lukkosaumakattoa, aaltopeltikattoa, tiilikuvioista peltikattoa tai muuta peltikattoa kestämään mahdollisimman pitkään toteuttamalla kaikki peltikattohuollot. Jokaisen peltikattohuollon (kuten kahdesti vuodessa tarvitun kattopuhdistuksen) yhteydessä tarjoamme kattotarkastuksen. Tuo kattotarkastus antaa meille kokonaiskuvan katon kunnosta, ja tuon kuvan välitämme myös sinulle. Jos peltikatto tarvitsee reikien paikkausta tai muuta korjaustoimenpidettä, annamme siitä hyvän tarjouksen. Asiantuntevilla otteilla korjaamamme peltikatto pysyy hyvännäköisenä, eikä sen alta löydy kosteutta.

Kaikesta huolimatta on mahdollista, että peltikatto vuotaa Pohjanmaalla. Kova tuuli saattaa kiskoa kattopellit ja peltilistat paikoiltaan. Tätä voidaan estää kattopeltien lisäkiinnityksillä, mutta myrskyvaurioiden mahdollisuus kannattaa ottaa huomioon. Myös lumen paino, lumimassojen liikehdintä ja kattojään taakse patoutuva sulamisvesi voi saada peltikaton vuotamaan. Varmuuden vuoksi kattorakenteet kannattaa suojata aluskatteella. Meiltä sujuu niin aluskatteen asentaminen kuin peltikaton aluskatteen korjaus. Aluskatetta voidaan joutua korjaamaan jiirin kohdalta tai piipun juuresta. Periaatteessa on mahdollista tarvita myös aluskatteen repeämien korjaamista, joskaan se ei ole kovin yleistä. Luotettavan kuntoinen aluskate ohjaa kosteuden pois katon alta, jos katto sattuisi vuotamaan esimerkiksi harjapellin tai katon sisätaitteen kohdalta.

Se, miten vaurioitunut peltikatto kannattaa korjata Pohjanmaalla, selviää tutustuttuamme katon kuntoon. Joissain tilanteissa riittää, että paikkaamme katon reiät tiivistysaineilla, kun taas toisinaan on parempi vaihtaa huonokuntoiset kattopellit. Samalla voidaan vaihtaa kattopeltien naulat tai vanhat kateruuvit uusiin kateruuveihin, ja tehdä vaikka peltikaton huoltomaalaus. Peltikattoremonttia suosittelemme esimerkiksi silloin, jos katto on miltei viisikymppinen. 50 vuotta on peltikaton teknisen käyttöiän päätepiste, eikä sen ylityttyä kukaan voi enää taata peltikaton rasituksenkestävyyttä.

Tiilikaton korjaus Pohjanmaalla katon tarpeiden mukaan

Meidän tekemämme tiilikaton korjaukset ja paikkaukset Pohjanmaalla toteutetaan aina katon tarpeiden mukaan. Se, mitä tiilikatto tarvitsee tullakseen jälleen priimakuntoiseksi, selviää paikan päällä Kristiinankaupungissa, Laihialla tai esimerkiksi Vaasassa. Asiantuntijamme tarkastaa katon kunnon ja antaa tarjouksen katon korjaamisesta avaimet käteen -pakettina. Katon korjaus voi tarkoittaa käytännössä esimerkiksi tiilikaton aluskatteen korjausta, vuotavan piipunjuuren tiivistämistä, jiirin paikkausta, rännien korjaamista tai vaikka lumiesteiden kunnostamista – kenties näitä kaikkia yhtä aikaa! Koska tiilikaton kuntoa on mahdollista kohentaa kattohuoltojen avulla, annamme tarvittaessa tarjouksen myös katon huoltamisesta, kuten tiilikaton harjaamisesta, sammaleiden poistamisesta tai suojapinnoitteen uusimisesta.

Tiilikattoremontti on yksi tapa puuttua siihen, että tiilikatto vuotaa – tai siihen, että katolla on runsaasti huonokuntoisia tiiliä, joista kattovuoto voi saada alkunsa. Aina kun mahdollista, tarjoamme taloyhtiölle tai yksityisasiakkaalle katon korjaamista. Katon korjaaminen tulee edullisemmaksi kuin katon uusiminen, mutta lopulta ollaan siinä vaiheessa, että kattoremontti on väistämätön tosiasia. Tiilikaton voi odottaa kestävän korkeintaan 70 vuotta, tosin (tänä päivänä jo harvinainen) savitiilikatto voi kestää sadan vuoden ajan. Tiilikatto voi olla uusimiskunnossa jo aiemmin, jos sammaloituminen ja pakkasrapautuminen ovat saattaneet katon tiilet huonoon kuntoon. Yksi mahdollisuus on tehdä osittainen tiilikattoremontti, jolloin aluskatetta ei uusita lainkaan, mutta aluskatteen vaihtamatta jättäminen on mahdollista vain poikkeustilanteissa. Kun molemmat katteet uusitaan yhtä aikaa, on katolla edessään lukuisia kuivia vuosikymmeniä. Satunnaista rikkinäisten tiilien vaihtoa lukuun ottamatta tiilikatto voi osoittautua erittäin vähän korjaustarpeita vaativaksi katoksi.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus – kattorakenteet kiittävät siitä

Paritalon, kesämökin, kerrostalon, omakotitalon tai piharakennuksen katto voi vuotaa myrskyn jälkeen. Katto kannattaakin tarkastaa heti, kun rajuilma on rauhoittunut. Näin irronneet kattopellit, peltilistat ja kattoturvatuotteet tai ilmanvaihtoputket saadaan hetimmiten takaisin paikoilleen. Myrskyvaurioiden korjaus ei ole pelkkää katon varustelutason palauttamista ennalleen, vaan huolehdimme myös huopakatteeseen, peltikatteeseen ja tiilikatteeseen syntyneiden vaurioiden paikkaamisesta.

Katto voi vuotaa myös lumivaurioiden tai ikääntymisen takia. Lumivauriot voivat saada katon vuotamaan esimerkiksi jiiristä. Lumimassoilla on taipumus kerääntyä jiirille, ja se voi rasittaa liika katon sisätaitetta. Katon ikääntyminen näkyy muun muassa ruostevaurioina, tiilien hajoamisena ja kattohuovan halkeilemisena. Ruoste on nimenomaan peltikattojen ongelma. Ruostevauriot ovat monien peltikattovuotojen takana.

Ikääntyminen ja talven lumien aiheuttama ylimääräinen kuormitus rasittavat myös katon läpivientejä. Katto voi vuotaa Pohjanmaalla esimerkiksi kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta. Vuotava kattoläpivienti voi olla myös piipun juuri, antennin juuri tai esimerkiksi viemärintuuletusputken läpivienti.

Jotta katon kunnossa tapahtuneisiin muutoksiin olisi mahdollista puuttua nopeasti, on kaikki katot hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäisen kerran tasakatto, harjakatto tai esimerkiksi pulpettikatto kannattaa tarkastaa keväällä – näin lumen, jään ja pakkasrapautumisen aiheuttamiin vaurioihin voidaan tarttua saman tien. Keväinen kattotarkastus voi kertoa lumen painaneen katon läpivientejä niin, että nyt kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa.

Seuraavan kerran palahuopakatto tai esimerkiksi suoraprofiilinen peltikatto kannattaa tarkastaa syksyllä. Syksyinen kattotarkastus voi kertoa vaikkapa kattoluukun haurastuneista tiivisteistä, joiden takia kattoluukku voisi alkaa vuotaa talven mittaan.

Kattoluukku, kattoikkuna tai muu katon läpivienti korjataan Pohjanmaalla aina tilanteen mukaan. Ota yhteyttä, niin saavumme selvittämään, miten saamme kattosi korjattua. Samalla suojaamme vuotavan kohdan, jotta katon alle ei pääsisi kosteutta.

Helpoimmillaan katon läpiviennin korjaus tarkoittaa katon ja kattotarvikkeen välisen liitoskohdan tiivistämistä. Mikäli katon aluskate on ollut tehtäviensä tasolla, on se ohjannut kosteuden pois katon alla olevien rakenteiden luota. Mikäli aluskate on ollut esimerkiksi väärin asennettu, ovat sade- ja sulamisvedet saattaneet päästä kattorakenteisiin. Tuolloin kunnostamme myös laho- ja muut kosteusvauriot.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten, aluskatteen korjausten ja mm. kattoikkunoiden sekä kattoluukkujen kunnostuksen lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumenpudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Erityisen pitkä kokemus meillä on huopakatoista ja palahuopakatoista, jotka korjaamme, sekä tarvittaessa remontoimme viimeisen päälle käsi sydämellä.

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.