KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Pertunmaa – Kunnostamaamme kattoa ei tarvitse uusia aikapäiviin

Anna katonkorjaus ja katon paikkaus Pertunmaalla meidän huoleksemme, niin kattoa ei tarvitse uusia aikapäiviin. Teemme niin hyvän katon korjauksen, että katto kestää säitä ja kosteutta vielä pitkään. Jos kyse olisi vanhasta ja kauttaaltaan huonossa kunnossa olevasta katosta, toteuttaisimme kattoremontin, ja sen jälkeen voisi mennä jopa 50–70 vuotta, ennen kuin katto pitäisi seuraavan kerran uusia.

Omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (kerrostalon, rivitalon tai paritalon) tai jonkin muun kiinteistön katon korjaus voi tarkoittaa myrskyvaurioiden korjausta. Pahimmat myrskyvauriot syntyvät usein silloin, jos puu kaatuu katon päälle, mutta tämä ei – kaikeksi onneksi – ole kovinkaan yleistä. Jos myrsky saa aikaan joitain vaurioita, selvitään usein paljon pienimuotoisemmalla katon paikkauksella. Kyseeseen voi tulla vaikkapa revenneen kattohuovan korjaus, irronneiden kattopeltien kiinnitys tai irti lähteiden kattosiltojen aiheuttamien reikien paikkaus.

Irronneiden lumiesteiden ja tikkaiden aiheuttamia reikiä voidaan joutua korjaamaan silloinkin, jos lumi on irrottanut lumiesteet katosta. Lumi ja jää voivat aiheuttaa muitakin vaurioita katolle. Jos kattokaivot ovat jäätyneet, voi edessä olla tasakaton korjaus, sillä tiivissaumakatonkin saumat voivat pettää joutuessaan seisovien sulamisvesimassojen alle. Lumen paino voi saada katon vuotamaan myös jiirin kohdalta tai joidenkin katon läpivientien kohdalta.

Teemme joka kerta yhtä tasokkaan kattokorjauksen Pertunmaalla, Hartolassa, Heinolassa, Hirvensalmella, Mäntyharjulla ja Joutsassa. Katostasi tulee jälleen tiivis, ja tarvittaessa toteutamme hyvällä hinnalla myös jonkin kattohuollon. Katon korjaukseen liitetään tilanteen niin vaatiessa myös katon vesivahinkojen korjaus, kuten kastuneiden yläpohjan eristeiden vaihtaminen. Avaimet käteen -periaatteella tehty kattokorjaus on kotitalousvähennyskelpoinen urakka, jos korjattava ja kunnostettava katto kuuluu omakotitaloosi tai kesämökkiisi. Rahoituskin katon reikien korjaamiselle, saumojen tiivistämiselle tai vaikkapa aluskatteen paikkaamiselle on aivan nurkan takana. Hae kotisivujemme kautta remonttilainaa, millä on helppoa maksaa niin iso kuin pieni kattokorjaus.

Huopakaton korjaus Pertunmaalla saa kattosi pitämään jälleen vettä

Meidän ammattilaisemme tietävät, miten palahuopakaton korjaus ja paikkaus Pertunmaalla kuuluu tehdä. Me laitamme kuntoon myös tiivissaumakatot ja kolmiorimahuopakatot, joten älä epäröi ottaa yhteyttä, jos huopakatto vuotaa, tai jos huopakaton reikiä pitää paikata. Huopakatot kestävät hyvin erilaisia rasituksia, mutta kaikenlaista voi sattua – onneksi apu on lähellä. Me korjaamme myrskyn runteleman huopakaton, kunnostamme vuotavan bitumikaton ja paikkaamme talven jäljiltä huonossa kunnossa olevan laattakaton.

Jos katossa on reikiä, voidaan ne saada kuntoon tiivistysaineen avulla. Joissain tapauksissa on parasta, että uusimme huonokuntoisen vuodan. Jos katon alle on jo päässyt vettä, on kastuneet rakenteet kuivatettava ja märät eristeet uusittava. Mitä vanhempi katto, sitä todennäköisemmin suosittelemme huopakattoremonttia. Koska huopakaton maksimikäyttöikä on noin 40 vuotta, ei yli kolmekymppistä huopakattoa kannata korjauttaa kovinkaan mittavasti, vaan on parempi aikaistaa hieman bitumikattosaneerausta.

Huopakaton korjaus Pertunmaalla voi tarkoittaa myös vuotavan piipun juuren tiivistämistä, rännien korjaamista tai lahojen räystäslautojen uusimista. Mitä omakotitalon, kesämökin tai paritalon katto tarvitseekaan, sen saatte meiltä!

Peltikaton korjaus Pertunmaalla suojaa koko talon rakenteita

Peltikaton korjaus Pertunmaalla suojaa koko talon rakenteita. Jos peltikatto vuotaa, voivat katon alla olevat puurakenteet kastua, mutta kosteusvauriot voivat levitä moniin muihinkin rakenteisiin. On mahdollista, että kosteus leviää sisä- ja ulkoseiniinkin. Jos sisäkatto alkaa tippua vettä, saattaa lattiakin kastua ja vaurioitua. Peltikattovuoto voi pahimmassa tapauksessa pilata rakennuksen asumiskelpoisuuden, joten kaikkiin aaltopeltikaton, tiilikuvioisen peltikaton tai esimerkiksi lukkosaumakaton kunnossa tapahtuneisiin muutoksiin kannattaa puuttua ajoissa.

Tarve tehdä peltikaton reikien paikkaus, vuotavan piipunjuuren tiivistys tai esimerkiksi peltikaton aluskatteen korjaus paljastuu katon tarkastuksen yhteydessä. Kaikki katot kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, olivatpa ne sitten omakotitalojen, piharakennuksien tai vaikka kerrostalojen kattoja. Katon tarkastus kertoo paitsi mahdollisista paikkaustarpeista, myös tehtävissä olevista kattohuolloista – kattohuolloista, joilla peltikaton vauriot ja katon vesivahinko voitaisiin estää jo ennalta. Katon tarkastus voi kertoa esimerkiksi tarpeesta asentaa kattopeltien lisäkiinnityksiä. Lisäkiinnitykset kattopelleissä voivat estää sen, että tuuli irrottaa kattopellit tai peltilistat. Kattosi tarkastava ammattilainen saattaa suositella myös kattopeltien naulojen korvaamista kateruuveilla. Ruuvit pysyvät paremmin kiinni ruodelaudoituksissa – silloinkin, kun puu turpoaa ja kutistuu kosteuden takia. Vanhoissa ruuveissa on usein kuluneet tiivisteet, mitkä eivät enää suojaa ruuvin läpivientiä. Kiinnityskohdat ovatkin suhteellisen yleisiä paikkoja peltikattovuodoille. Vanhat ruuvit korvaamme uusilla ruuveilla, joissa on iso tiiviste.

Monet pulmat voidaan estää ennalta, mutta ei aivan kaikkia. Riippuu tilanteesta, miten vaurioitunut peltikatto kannattaa korjata. Reikien paikkaus voidaan toteuttaa sopivalla tiivisteaineella, mutta jos kattopellit ovat kovin ruostuneita ja reikiintyneitä, voimme vaihtaa kattopellit. Vaihdamme vain huonokuntoiset kattopellit, ellei ole parempi tehdä osittaista tai kokonaista peltikattoremonttia. Osittainen peltikattoremontti tarkoittaa kattoremonttia, minkä aikana uusitaan vain vesikate, mutta ei aluskatetta. Jos peltikaton aluskatetta on korjattava ja katon alla on kosteutta, on paras vaihtoehto toteuttaa normaali kattoremontti.

Tiilikaton korjaus Pertunmaalla onnistuu helposti harjaantuneilta kattoasiantuntijoiltamme

Tiilikaton korjaaminen ja paikkaaminen Pertunmaalla kannattaa jättää kokeneille ja motivoituneille ammattilaisillemme, sillä meiltä sujuvat kaikenlaiset tiilikaton paikkaustyöt. Saamme katon kerralla kuntoon – sellaiseen kuntoon, että se jaksaa taas pitää sadevedet rakennuksen ulkopuolella. Jos tarpeen, teemme kattoluukun tiivistyksen tai tiilikaton aluskatteen korjauksen yhteydessä myös jonkin kattohuollon, mikä pitää katon hyvässä kunnossa myös tulevina talvina, kesinä, keväinä ja syksyinä. Rikkinäisten kattotiilien vaihto johtuu usein pakkasrapautumisesta. Mitä huokoisempia kattotiilet ovat, sitä enemmän ne altistuvat pakkasrapautumiselle. Heidän, jotka haluavat pitää kattonsa mahdollisimman hyvässä kunnossa, kannattaa estää pakkasrapautuminen pinnoittamalla tiilet. Uusi pinnoite estää tiiliä imemästä vettä huokosiinsa, joten tiilet kestävät tulevat pakkastalvet paremmin. Sammaleet pahentavat pakkasrapautumista, joten eräs tiilikaton kuntoa tukeva kattohuolto on sammaleiden poisto.

Kun vahinko on jo tapahtunut ja tiilikatto vuotaa (tai on vuotamaisillaan), ota yhteyttä tiilikattojen korjaamisessa harjaantuneisiin ammattilaisiimme. Rikki menneitä tiiliä ei kannata alkaa liimata yhteen, vaan ne kuuluu vaihtaa. Tämä on usein helpommin sanottu kuin tehty – varsinkin, jos rikki menneet tiilet sijaitsevat katon sisätaitteessa. Jiiriin asennettavat tiilet pitää mitoittaa ja leikata tarkasti, eikä autotallista välttämättä löydy työssä tarvittavaa timanttilaikkaakaan. Me uusimme taitavasti myös jiirissä sijaitsevat tiilet, joten jätä homma kontollemme.

Toteutamme kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti myös muut tiilikattojen korjaukset, kuten vääntyneiden vesikourujen korjaukset, ilmanvaihtoputken kohdalta alkaneen kattovuodon korjauksen, lahovaurioiden kunnostuksen katon alta, otsalautojen uusimisen ja painuneen katon oikaisun. Tiilikatot korjataan avaimet käteen -periaatteella, joten asiakas voi sillä aikaa lähteä vaikka mummolaan – palatessa häntä odottaa tiivis ja toimiva katto.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus- ja paikkaustarpeiden huomaaminen vaatii kattotarkastusta

Kattoläpivienti on yksi melko tavallinen paikka kattovuodolle. Niin omakotitalojen, autotallien, kesämökkien, rivitalojen kuin vaikkapa paritalojenkin katot saattavat vuotaa juuri läpiviennin kohdalta. Läpivientivuotoa ei havaitse ajoissa, ellei katolla vierailla säännöllisesti. Kattotarkastus voi auttaa myös ehkäisemään kattovuodon kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun tai esimerkiksi antennin kohdalta. Harjaantunut ammattilainen huomaa heti, jos jonkin katon läpiviennin tiivisteet ovat kuluneet. Tällöin hän osaa antaa tarjouksen kattoläpiviennin tiivisteiden uusimisesta, ja kas vain – kattovuoto sekä siitä mahdollisesti seuraava katon vesivahinko on vältetty Pertunmaalla. Ennakoiva katon korjaus viemärintuuletusputken kohdalta tulee edullisemmaksi kuin asiaan puuttuminen vasta sitten, kun katon alle on jo päässyt syntymään kosteusvaurioita.

Annamme nyt pari vinkkiä, joilla voit välttää katon korjauksen vuotavan ilmanvaihtoputken tai muun läpiviennin kohdalta. Ensimmäinen vinkki on se, että uudet läpiviennit kannattaa asennuttaa ammattilaisilla. Meidän työntekijämme osaavat asentaa ja tiivistää läpiviennit niin, että ne ovat mahdollisimman vesitiiviitä. Eristämme ne huolella, jottei viemärintuuletusputkesta tipu kondenssivettäkään.

Osaamme toteuttaa aluskatteenkin läpiviennin oikeaoppisesti, eli nostaen aluskatetta läpivientiä vasten. Katon korjaus savupiipun kohdalta on helpompaa, jos aluskate on suojannut kattorakenteita vesivuodoilta. Aluskatteella varaudutaan siis siihen, ettei kaikki menekään putkeen, vaan jonain päivänä saatetaan tarvita esimerkiksi katon korjausta kattoikkunan kohdalta. Katon korjaus onnistuu edullisemmin, kun ei tarvita kosteusvaurioiden kunnostusta, vaan pelkkä läpiviennin tiivistys uudelleen piisaa. Aluskate on siis vinkki numero kaksi.

Muistathan tarkastaa tai tarkastuttaa kattosi kahdesti vuodessa, sillä näin esimerkiksi katon korjaus TV-antennin kohdalta päästään aloittamaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Kun katto korjataan esimerkiksi kattovalokuvun kohdalta vaurioiden ollessa vielä tuoreita, voidaan katto saada kuntoon jo ennen katon vesivahingon syntymistä.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten, aluskatteen korjausten ja mm. kattoikkunoiden sekä kattoluukkujen kunnostuksen lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumenpudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Erityisen pitkä kokemus meillä on huopakatoista ja palahuopakatoista, jotka korjaamme, sekä tarvittaessa remontoimme viimeisen päälle käsi sydämellä.

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.