KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Kirkkonummi – Kaksi askelta kuiviin kattorakenteisiin

Katon tiivistys Kirkkonummella tähtää aina siihen, että kattorakenteet säilyttäisivät kuivuutensa. Jos katto vuotaa, voi edessä olla katon vesivahinko, eikä kosteusvaurioiden korjaamiseksi aina riitä kastuneiden villojen vaihto. Joskus kosteus pääsee leviämään talon muihin osiin, aina seiniin ja lattioille saakka. Myös kattorakenteita voidaan joutua uusimaan, sillä kosteus saa ne lahoamaan ja menettämään kantokykynsä. Jotta kattovuodon korjaus ei eskaloituisi isommaksi remontiksi, kannattaa katonkorjauksen ja katon paikkauksen kanssa pitää aina kiirettä. Tilaa kesämökin, omakotitalon, autotallin, taloyhtiön (kerrostalon, rivitalon tai vaikka paritalon) ja muiden kiinteistöjen kattojen korjaukset Kirkkonummella, Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa ja Inkoossa aina meiltä, niin saat apua nopeasti. Me laitamme katon kuntoon, olipa sitten kyse lumen irrottamien kattotikkaiden aiheuttamien kattoreikien korjaamisesta tai vaikka kaatuneen puun alle jääneen katon kunnostamisesta.

Jotta kattorakenteet säilyttäisivät kuivuutensa siihen asti, että tiilikatto, peltikatto tai huopakatto on ikänsä puolesta aika uusia, kannattaa katto asennuttaa ammattilaisilla. Jatkossa kattorakenteiden kuivuudesta voidaan huolehtia seuraavan kahden askeleen avulla. Ensimmäinen on – kuten jo edeltä kävi ilmi – katon korjaaminen mahdollisimman nopeasti, jos myrsky tai vaikka kattolumi runtelee kattoa. Kattoreiät ja muut ongelmat tulevat huomattua puolivuosittaisten kattotarkastusten ansiosta.

Toinen askel on varmistaa se, ettei lämmin ilma pääse kondensoitumaan katon alla. Jotta lämmin ja kostea ilma tuulettuisi pian ulos, on välikaton IV-ratkaisujen oltava kohdillaan. Riittävä eristys ja ehjä aluskate ovat myös suureksi avuksi kondensoitumisen torjumisessa. Ota yhteyttä ja pyydä kotitalousvähennyskelpoinen tarjous aluskatteen paikkaamisesta, katon lisälämmöneristyksestä, rikkinäisten tiilien vaihdosta tai mistä tahansa katon kunnostuksesta! Tarjolla on myös rahoitus, minkä avulla kattourakan voi maksaa omaan tahtiin.

Huopakaton korjaukset tarpeellisia katon elinkaaren aikana

Huopa- ja palahuopakattojen korjaukset ja paikkaukset Kirkkonummella tulevat todennäköisesti jossain vaiheessa eteen katon elinkaaren aikana. Huopakatto on kaikessa elastisuudessaan varsin rasituksenkestävä katto, mutta katon vanhetessa voi se olla korjaavaa huolenpitoa vailla. Silloin kun tasakatto, harjakatto, mansardikatto tai vaikka tornikatto tarvitsee jotain kunnostusta, ota yhteyttä meidän huopakattoammattilaisiimme. Me löydämme toimivimmat ratkaisut silloinkin, kun huopakatto vuotaa tai silloin, jos tuuli on vienyt bitumikaton mukanaan. Ammattilaisen tekemät paikkaukset ja tiivistykset saavat katon jälleen loistokuntoon. Jos katto on hyvin vanha tai sen kokemat vauriot ovat poikkeuksellisen suuret, laadimme parhaan tarjouksen huopakattoremontista.

Myrskyn jälkeinen peltikaton korjaus

Yksi mahdollinen tilanne, jolloin voit tarvita peltikaton korjausta Kirkkonummella, on myrskyn jälkeen. Myrsky on voinut irrottaa kattotarvikkeita, jolloin edessä on reikien paikkaus. Jos kattopeltejäkin on lennellyt pitkin pihaa, teemme kattopeltien vaihdon tai kiinnityksen takaisin paikoilleen. Vaikka katto vaikuttaisi selvinneen ehjin nahoin, on tilanne hyvä käydä varmistamassa lähietäisyydeltä – katossa voi olla vaikka naarmuja, joista ruoste voi alkaa levitä, ja ruostevauriot ovat yksi syy sille, miksi peltikatto vuotaa. Jotta katon alapuolisiin osiin ei pääsisi vettä jokaisen pienen reiän takia, on peltikaton aluskatteen korjaus yksi tärkeimmistä peltikattotöistä (heti sen asennuksen jälkeen).

Tilikaton korjaus usein nopeasti ohi

Tiilikaton korjaukset ja paikkaukset Kirkkonummella ovat usein nopeasti ohi, sillä yksi tyypillisimmistä tiilikattokorjauksista on rikkinäisten tiilien vaihto. Rikkinäisiä tiiliä voi löytyä myrskyn tai talven jälkeen, sillä sekä pakkanen että katolle paiskautuvat oksat voivat rikkoa savi- ja betonitiiliä. Tiilien hajoamista voi hillitä huolehtimalla rapautumista torjuvista tiilikattohuolloista, joita ovat muun muassa katon harjaus ja sammaleidenpoisto. Koska tiilikatto voi vuotaa rikkinäisten tiilien kohdalta, on aluskatteen oltava tiivis – jos näin ei ole asioiden laita, ota yhteyttä tiilikaton aluskatteen korjaamisen tiimoilta. Aluskate estää kattorakenteita kastumasta ja lahoamasta.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten, aluskatteen korjausten ja mm. kattoikkunoiden sekä kattoluukkujen kunnostuksen lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumenpudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Erityisen pitkä kokemus meillä on huopakatoista ja palahuopakatoista, jotka korjaamme, sekä tarvittaessa remontoimme viimeisen päälle käsi sydämellä.

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Katon kunto on sen yksityiskohtien summa

Katonkorjaus ja paikkaus Kirkkonummella on aina yhtä tärkeää. Jos puu kaatuu katon päälle, tilaa asiakas katon paikkauksen todennäköisesti melko nopeasti (onneksi tämä ei ole kovin tavallista; myrskyvaurioiden korjaaminen liittyy paljon useammin irronneisiin kattopelteihin ja kattotarvikkeisiin). Nopeaa toimintaa tarvittaisiin silloinkin, jos lumi irrottaa tikkaat tai lumiesteet, ja kattoon tulee reikiä Kirkkonummella, Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa tai Inkoossa. Myös irronneet paanut, rikkinäiset tiilet, irvistävät saumat ja kesämökin peltikaton reiät tulisi korjata nopealla tahdilla.

Jos talon katossa on jokin epätiivis kohta, voi katto vuotaa. Jos vuotava katto korjataan vuodon ollessa tuore, vältytään isommilta pulmilta. Esimerkiksi katon vesivahinkojen korjausta ei tarvita (käytännössä se olisi tarkoittanut kastuneiden eristeiden vaihtoa yläpohjasta sekä kattorakenteiden kosteusvaurioiden kunnostamista), sillä aluskate voi viedä kosteuden räystäille ja niiden kautta ulos katolta.

Jos katto vuotaa pidempään, voi aluskate pettää, mikä voi saada puurakenteet lahoamaan ja lämpöeristeet homehtumaan. Silloin katon korjaaminen on jo hankalampaa, mutta ei missään tapauksessa mahdotonta, kun asialla ovat huippuosaajamme.

On hyvä muistaa, että katon kunto on sen yksityiskohtien summa. Jos jokin yksityiskohta on huonossa kunnossa, vaikuttaa se koko peltikaton, tiilikaton tai huopakaton kuntoon. Katon kuntoa kannattaakin seurata kaiken aikaa, jotta mikään reikä tai esimerkiksi huonokuntoinen läpivienti ei jäisi huomaamatta. Katolla ei ole välttämätöntä käydä viikoittain tai edes kuukausittain. Suosittelemme puolen vuoden tarkastusväliä. Näin katon kunnossa tapahtuneisiin muutoksiin päästään puuttumaan mahdollisimman pian. Kun kattoreikä, rikkinäinen kattotiili, ilmakupla, ruostevaurio tai esimerkiksi törröttävä naula saadaan kunnostettua näin pian, ei katon alle ehdi päästä kosteutta. Kattorakenteiden kuivuuden salaisuus (silloinkin, kun katossa on jokin vuotokohta) on ehjässä aluskatteessa. Aluskate ottaa vastaan ulkokaton läpi tulevan kosteuden, mutta jossain vaiheessa sekin voi kulua ja hajota – siksi ulkokatto kannattaa korjata nopeasti aluskatteesta huolimatta.

Kun tilaat ulkokaton tai aluskatteen korjauksen meiltä, olet oikeutettu hakemaan kotitalousvähennystä. Voit maksaa rikkinäisten tiilien vaihdon, painuneen katon oikaisun, kosteusvaurioiden korjauksen, kattoreikien paikkauksen tai esimerkiksi läpivientien tiivistyksen myös rahoituksellamme. Tuota rahoitusta haetaan yhteistyökumppaniltamme.

Huopakaton korjaus Kirkkonummella saa kattosi rautaiseen kuntoon

Huopakatto on huoleton katto käytännössä mihin tahansa rakennukseen. Huopakatot ja palahuopakatot ovat omiaan niin omakotitaloihin, kerrostaloihin, rivitaloihin, ulkorakennuksiin kuin kesämökkeihinkin. Huopakaton hyviin puoliin kuuluvat helppohoitoisuus, tyylikkyys, tiiviys ja rasituksensietokykyisyys. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö palahuopakattoa tarvitsisi joskus korjata ja paikata. Katto kuluu auringon, sammaleiden ja monien muiden rasitusten takia. Siksi kattoon voi syntyä huonokuntoisia kohtia, joista se saattaa jopa vuotaa.

Siitä, että huopakatto vuotaa, voi syntyä ihan yhtä vakavia ongelmia kuin peltikatto- ja tiilikattovuodoistakin. Katon alla olevat rakenteet voivat kastua, lahota ja homehtua. Katon elinkaari voi typistyä sen takia, ettei vuotavaa huopa- tai palahuopakattoa ole ajoissa paikattu Kirkkonummella.

Kannattaakin seurata sitä, missä kunnossa tasakatto, taitekatto tai esimerkiksi pulpettikatto on. Näin huopakaton reikien paikkaukseen tai esimerkiksi repsottavien saumojen tiivistykseen voidaan havahtua ajoissa. Kevät- ja syystarkastukset kertovat myös huopakattohuolloista, joilla katto voidaan saada entistäkin parempaan ja kestävämpään kuntoon. Hyvä esimerkki huopakattohuollosta on sammaleenpoisto. Sammal sitoo omakotitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen kattoon paljon kosteutta, mikä saa katteen kulumaan normaalia nopeammin. Sammaleiden juuret voivat tunkeutua vuotien saumoista läpi, mikä altistaa bitumikaton sekä saumavuodoille että myrskyvaurioille – tuuli pääsee puhaltamaan vuotien alle, jos sauma irvistää, ja siksi vuota voi repeytyä rajuilmalla.

Kun annat meidän huoltaa ja korjata huopakattosi, pysyy se rautaisessa kunnossa pitkään. Jokaisen kattotyön yhteydessä ilmaiseksi tarjoamamme kattotarkastus on iso plussa, sillä sen avulla kaikki paikkaus- tai huoltotarpeet tulevat varmasti huomattua.

Peltikaton korjaus Kirkkonummi – Katon reiät voivat johtua ruosteesta

Huopakaton huonokuntoisuus on usein sammaleiden aiheuttamaa. Myös aurinko vanhentaa ja kuluttaa huopakattoa kuivattamalla sekä kovettamalla sen pintaa. Mikä johtaa tarpeeseen korjata peltikatto Kirkkonummella? Esimerkiksi myrskytuuli, sillä voimakas tuuli saattaa irrottaa kattopellit ja peltilistat. Tätä voidaan estää kattopeltien lisäkiinnityksillä tai vaihtamalla kattopeltien naulat kateruuveiksi. (Myös vanhojen kateruuvien kuntoa kannattaa tarkkailla, sillä ruuvien tiivisteet voivat olla niin huonossa kunnossa, että peltikatto vuotaa – tuollaiset ruuvit kannattaa ensi tilassa vaihtaa uusiin kateruuveihin.)

Peltikaton vihollisena numero yksi voidaan pitää ruostetta. Ruoste ohentaa kattopellit, ja sitä voidaan kiittää myös kattorei’istä. Peltikaton reikien paikkaus Kirkkonummella tehdään tilanteen edellyttämällä tavalla. Apu voi löytyä tiivistysaineesta, mutta joskus paras ratkaisu on vaihtaa kattopellit. Kaikkia kattopeltejä ei tarvitse vaihtaa. Riittää, että uusimme sen huonokuntoisimman.

Kannattaa varautua siihen, että peltikatto vuotaa. Vaikka katto olisi asennettu oikealla tavalla ja kaikki asianmukaiset huollot olisi tehty, voi myrsky rikkoa katon. Katon kunto voi heikentyä myös talven aikana. Kattolumen alla oleva sulamisvesi voi löytää tiensä katon alle, tai kenties lumimassat irrottavat kattoturvatuotteita paikoiltaan.

Peltikatteen alla olevaa aluskatetta tarvitaan aina, kun peltikatto vuotaa. Se ottaa kosteuden vastaan viedäkseen sen heti räystäille. Aluskate estää katon alla olevien rakenteiden kastumisen myös silloin, kun sisätiloista pukkaa lämmintä ja kosteaa ilmaa. Peltikaton aluskatteen korjaus onkin erittäin tärkeä kattotyö, joten aina kun tarkastamme peltikaton ehjyyden ja tiiviyden, tarkastamme myös aluskatteen kunnon.

Peltikattotarkastuksen – minkä saat veloituksetta kaikkien kattotöidemme yhteydessä – jälkeen kuulet myös mahdollisista huoltotarpeista. Muun muassa peltikaton huoltomaalaus ehkäisee ruostumista, mikä voisi saada aikaan kattoreikiä, peltikattovuotoja sekä katon vesivahingon.

Tiilikaton korjaus Kirkkonummi – Takataskumme täyttää tiilikattotöitä koskeva ammattitaito

Meidän ammattilaisemme ovat loistava valinta kaikkiin tiilikattotöihin, myös tiilikaton aluskatteen korjaamiseen. Aluskatteen korjaus tarkoittaa usein samaa kuin aluskatteen osittainen vaihto, joten meidän tulee hieman purkaa tiilikattoa. Sen jälkeen uusimme aluskatteen tarvittavilta osin, ja lopuksi asennamme tiilet paikoilleen. Kattorakenteet ovat jälleen suojassa kosteudelta, mitä voisi valua katon alle esimerkiksi tiilien välistä tai rikkinäisten tiilien kohdalta. Kun aluskate on asennettu oikein myös tiilikaton läpivientien kohdalta, ehkäisee se laho- ja homeongelmat silloinkin, jos tiilikatto vuotaa ilmanvaihtohormin, savupiipun, kattoikkunan tai vaikkapa viemärintuuletusputken kohdalta.

Takataskussamme on kaikki se ammattitaito, mitä tarvitaan silloin, jos tiilikatto vuotaa – tai jos se edes uhkaa alkaa vuotaa. Tiedämme, miten rikkinäisten kattotiilien vaihto Kirkkonummella kuuluu hoitaa. Jos tiili menee rikki jiirin kohdalta, tarvitaan työhön myös erityisiä työkaluja, joita ei ihan joka iikalla olekaan. Ota yhteyttä, niin tulemme korjaamaan ja paikkaamaan tiilikattosi.

Jos tilaat meiltä tiilikaton kevät- ja syyshuollot, on kattosi tulevaisuus turvattu. Lisäksi saat ilmaisen kattotarkastuksen, minkä jälkeen me kaikki olemme tietoisia tiilikaton paikkaus- tai huoltotarpeista. Kattotarkastuksen jälkeen saatat saada tarjouksen esimerkiksi keski-ikäisten kattotiilien pinnoitteen uusimisesta, sillä tällä työllä on suuri merkitys tiilikaton kuntoon. Uusi pinnoite tasoittaa vanhojen tiilien pinnan niin, että ne lakkaavat imemästä vettä ja keräämästä sammaleita. Samalla vältytään pakkasrapautumiselta ja sen takia rikkoutuneilta tiililtä.

Tiilikaton kunnon tarkastus käsittää myös katon tarvikkeiden kunnon tarkastuksen. Ihanteellisessa tilanteessa vesikourut ja alastuloputket vetävät moitteettomasti, kaikki kattotarvikkeet ovat kunnolla kiinni katossa ja jokainen kattoläpivienti on kunnolla eristetty sekä tiivistetty. Avullamme betonitiilikatto voi kestää jopa 70 pitkää vuotta. Savitiilikatto poikkeaa betonitiilikatosta monessa suhteessa. Sen käyttöikäkin voi muodostua pidemmäksi. Pisin odotettavissa oleva käyttöikä savitiilikatolle on 100 vuotta.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus – Pieniä, mutta tarpeellisia kattokorjauksia

Kun puhutaan kattokorjauksista, saattaa mieleen tulla ensimmäiseksi vuotava katto ja sen korjausurakka. Katon korjaaminen ei kuitenkaan läheskään aina tarkoita kattovuotoa ja sen aiheuttamia kosteusvaurioita, mitkä ovat saattaneet levitä yläpohjasta moniin muihinkin osiin rakennusta.

Jos tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kuntoa seurataan säännöllisesti, päästään kattoa korjaamaan jo siinä vaiheessa, kun katon korjaus viemärintuuletusputken kohdalta riittää. Keväthuollon yhteydessä tehty kattotarkastus voi kertoa myös tarpeesta korjata katto ilmanvaihtoputken kohdalta Kirkkonummella. Tarvetta voi olla myös katon korjaukselle savupiipun kohdalta, sillä esimerkiksi lumen paino on voinut saada piipunjuuren vuotamaan.

Aluskatteen tehtävä on helpottaa katon korjaamista TV-antennin ja muiden läpivientien kohdalta. Aluskate ottaa kosteuden vastaan niin, etteivät katon puurakenteet tai yläpohjan eristeet kastu lainkaan. Siksi ei tarvita muuta kuin katon korjaus kattoluukun kohdalta (mikä voi tarkoittaa myös kattoluukun uusimista).

Toisen kerran rivitalon, paritalon, omakotitalon tai vaikkapa ulkorakennuksen katto kannattaa tarkastaa syksyllä. Näin kattoa päästään korjaamaan esimerkiksi kattoikkunan kohdalta ennen talvea. Jos katto jäisi korjaamatta esimerkiksi kattovalokuvun kohdalta, voisi talven aikana ehtiä syntyä erilaisia kosteusvaurioita.

Vaikka kosteusvauriot olisivat jo arkipäivää, ota yhteyttä katonkorjaajiimme, sillä meillä on kokemusta myös lahovaurioiden kunnostamisesta ja märkien eristeiden vaihtamisesta. Joissain tapauksissa vuotava katto kannattaa purkaa ja uusia, mutta periaatteessa pyrimme tarjoamaan sinulle katon osittaista korjausta, mikä on kattoremonttia edullisempi vaihtoehto Kirkkonummella.