KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Kuhmoinen – Kolme vinkkiä kuivien kattorakenteiden saavuttamiseen

Kattorakenteiden kunto on tärkeä asia katon yleiskunnolle ja pitkäikäisyydelle. Kattoa kannattelevien rakenteiden tulee kestää ehkä jopa 70–100 vuotta, eli siis vähintäänkin saman verran kuin ulkokatto. Jos kattorakenteet ovat terveet vielä siinä vaiheessa, kun ulkokatto on aika uusia, voidaan ne jättää palvelemaan myös uuden katon alle Kuhmoisissa. Eristeitäkään ei ole tarkoitus vaihtaa kattoremontin yhteydessä. Jos eristeet ja kattorakenteet kuitenkin joudutaan uusimaan, nostaa se kattoremontin (tai kattovuodon korjauksen) hintaa.

Miten tiilikaton, peltikaton ja huopakaton rakenteet sitten pidetään hyvässä kunnossa Kuhmoisissa? Ota yhteyttä, niin saat parasta palvelua asian tiimoilta. Koska tarjoamme joka kattotyön – esimerkiksi katon paikkauksen tai rännien puhdistuksen – yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen, osaamme antaa hyvin yksilöllisiä vinkkejä sinun kattosi ylläpitoon.

Tässä on kuitenkin kolme yleisvinkkiä, joiden avulla voidaan saavuttaa kuivat kattorakenteet – ja myös saada pidettyä ne kuivina mahdollisimman pitkään. Ensimmäinen vinkki on asennuttaa talon katto vain ammattilaisilla, sillä asennusvirheet ovat yleisiä, jos asialla on kokemattomampi timpuri. Katolle voidaan lisätä uusia läpivientejä koska vain, mutta niidenkin asennus kannattaa jättää kattoalan ammattilaisille, jotta uudesta kattoikkunasta tai IV-putkesta ei tulisi katon tiiviyden pullonkaulaa.

Toinen vinkki on tarkastaa tiilikaton, huopakaton ja peltikaton kunto säännöllisesti, jotta katon tiiviyttä tukevat kattohuollot osattaisiin tehdä oikeaan aikaan. Kattotarkastukset kertoisivat myös tarpeesta tehdä jokin kesämökin, omakotitalon, autotallin, taloyhtiön (kerrostalon, rivitalon tai vaikka paritalon) tai jonkin muun kiinteistön katon korjaus – esimerkiksi paikata lumen irrottamien tikkaiden kattoon jättämät reiät. Aina kun katossa on jotain korjattavaa, voi sattua katon vesivahinko, ja sen korjaaminen kastuneiden villojen vaihtamisineen maksaa extraa.

Jos katon alla on kosteutta, ei se aina kerro siitä, että katonkorjaus tai katon paikkaus on jäänyt tekemättä aikoinaan. Kosteusvauriot voivat olla peräisin myös asunnosta karanneesta lämmöstä, mikä on kondensoitunut eli tiivistynyt vedeksi katon alla. Jotta näin ei kävisi sen paremmin Kuhmoisissa kuin Jämsässä, Kangasalla, Luhangalla, Orivedellä, Padasjoella tai Sysmässäkään, kannattaa tarkastaa myös yläpohjan tuuletus, eristys ja aluskate. Yläpohjarakenteiden kunnostuksetkin voi maksaa kauttamme saatavalla remonttilainalla, ja yksityisasiakkailla on mahdollisuus hakea töistä kotitalousvähennystä.

Huopakattojen korjaukset onnistuvat, kun asialla on oikea ammattilainen

Kaikki huopakattotyöt Kuhmoisissa kannattaa teettää huopakatteiden erityispiirteet tuntevilla ammattilaisilla – myös huopa- ja palahuopakattojen korjaukset sekä paikkaukset. Ei ole samantekevää, miten tasakaton pullistumat tasoitetaan ja tiivistetään, tai miten vuotava huopakatto paikataan. Meillä on takataskussa ajantasainen ja aukoton ammattitaito, millä voimme kunnostaa kaikenlaiset bitumikatot Kuhmoisissa.

Korjauta peltikatto ennen kattorakenteiden kastumista

Peltikaton korjausta kannattaa kiirehtiä Kuhmoisissa, vaikka kyse ei olisi sen kummemmasta kuin ruosteen tekemien reikien paikkaamisesta. Jos katto ei ole aivan tiivis, voi peltikatto vuotaa, ja vesivuoto voi johtaa kattorakenteiden kastumiseen ja vaurioitumiseen (etenkin, jos peltikaton aluskatteessa oli jo valmiiksi jotain korjattavaa). Yksi tapa korjata peltikatto on kattopeltien vaihto, mutta sopiva metodi selviää paikan päällä.

Etsimme parhaat tavat tiilikaton korjaukseen

Etsimme aina parhaat tavat tiilikaton korjaukseen tai paikkaukseen Kuhmoisissa. Vaikka tiilikatto vuotaisi, ei tiilikattoremontti ole ainut vaihtoehto, vaan rikkinäisten kattotiilien vaihto ja tiilikaton aluskatteen korjaus saattavat riittää. Samalla voi olla hyvä toteuttaa jokin tiilikattohuolto, jotta betoni- tai savitiilikatto säilyttäisi hyvän kuntonsa ja kykynsä pitää vettä myös vastaisuudessa. Kyseeseen voi tulla vaikka sammaleiden poisto katolta, sillä kasvustot pahentavat tiilien rapautumista ja hajoamista (sekä katon vuotoherkkyyttä).

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten ja aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumenpudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.