KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Imatra – Kerralla kuntoon -periaate kattokorjauksissa

Tilaa taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), omakotitalon, kesämökin, autotallin tai vaikka paritalon katon korjaus Imatralla meiltä, niin tulet tietämään, mitä tarkoittaa kerralla kuntoon -periaatteella tehty katonkorjaus ja katon paikkaus. Me teemme kaikkien kattovuotojen korjaukset ja muut katon paikkaukset sillä periaatteella, että katto tulee kerralla kuntoon. Jos huopakattoa tai esimerkiksi lukkosaumakattoa ei – syystä tai toisesta – voi enää korjata tarpeeksi hyväkuntoiseksi, teemme tarjouksen katon vaihdosta eli kattosaneerauksesta.

Kerralla kuntoon tarkoittaa muun muassa sitä, että jos lumi irrotti lumiesteet, emme tyydy vain korjaamaan katossa olevia reikiä. Käymme katon alla varmistamassa, ovatko katon vauriot aiheuttaneet katon vesivahingon, eli pitääkö kastuneet villat vaihtaa yläpohjasta, ja onko katon puurakenteissa kosteutta. Tarkastamme myös muiden kattotarvikkeiden ja niiden kiinnitysten kunnon, jotta seuraava kevättalvi tai syysmyrsky ei irrottaisi katosta kattovarusteita. Panemme merkille myös mahdolliset huoltotarpeet, voidaanhan katon vaurioitumista vähentää huoltamalla kattoa.

Kattohuollot ja kattokorjaukset oikeuttavat kotitalousvähennykseen, jos työn alla oleva katto kuuluu omakotitaloosi tai kesämökkiisi. Sekin kannattaa muistaa, että yhteistyökumppaniltamme saa tarvittaessa rahoituksen kattourakalle Imatralla, Lappeenrannassa ja Ruokolahdella.

Huopakaton korjauksesta voi selvitä paikkapalalla

Huopa- tai palahuopakaton korjauksesta ja paikkauksesta voi selvitä tiivistysaineella tai paikkapalalla, eli huopakaton korjaus Imatralla voi joskus selvitä hieman samaan tapaan kuin lasten kurahousujen korjaamisesta. Se, miten huopakatto kannattaa korjata, selvitetään kuitenkin aina paikan päällä. Jos huopakatto vuotaa, voi olla järkevintä uusia huonokuntoinen vuota, tai ehkä koko katto on aika vaihtaa – jotta voisimme valita parhaimman ja taloudellisimman korjausmetodin harja- tai vaikka tasakatollesi, tulemme käymään paikan päällä.

Hyvin huollettu huopakatto kestää hyvin erilaisia rasituksia, mutta ajan hammas ja erilaiset luonnonilmiöt voivat saada puunatuimmankin tiivissaumakaton, kolmiorimahuopakaton tai bitumipaanukaton vaurioitumaan. Tuuli on yksi vaaratekijä, sillä kova tuuli voi irrottaa kattotarvikkeita mukaansa, tai vaikka kaataa puun katolle.

Pidä silmällä myös katolle kertyvän lumen koostumusta ja jakautumista, ja tilaa tarvittaessa meidät poistamaan liiat lumet katolta. Sammaleista kannattaa hankkiutua eroon mahdollisimman pian. Kulunut pinnoite voidaan uusia, ja näin katon käyttöikää saadaan jatkettua.

Peltikaton korjauksia voi estää ruosteenpoistolla

Ruoste aiheuttaa kosmeettisia, mutta myös rakenteellisia ongelmia. Moni peltikaton korjaus Imatralla ja muualla Suomessa johtuu ruosteesta, esimerkiksi katon reikien paikkaus. Kaikista huonokuntoisimmat ja ruostuneimmat kattopellit on aika vaihtaa. Joskus päädytään vaihtamaan kaikki kattopellit yhtä aikaa. Tällaista kattourakkaa kutsutaan osittaiseksi peltikattoremontiksi, tai peltikaton osittaiseksi vaihdoksi. Peltikatto voidaan uusia vaihtamatta aluskatetta, jos peltikaton aluskate on hyvässä kunnossa, eikä kaipaa minkään sortin korjausta.

Koska ruoste voi saada aikaan se, että peltikatto vuotaa, kannattaa kaikki ruoste poistattaa katolta. Ruostevaurioiden syntymistä voi ehkäistä jo ennalta. Tässä auttavat peltikaton jokakeväiset ja -syksyiset harjaukset sekä peltikattomaalaukset.

Tiilikaton korjaus – ja taas tiilikatto pitää vettä!

Tiilikaton korjaus ja paikkaus saa omakotitalon, paritalon, huvilan tai vaikka rivitalon katon pitämään jälleen vettä. Jos katolla on rikkinäisiä tiiliä, on vaarana, että tiilikatto vuotaa – siksi rikkinäisten tiilien vaihtotarve kannattaisi tarkastaa Imatralla joka kevät ja syksy. Tiilikaton alle tilapäisesti pääsevä kosteus ei aiheuta sen suurempia ongelmia, jos tiilikaton aluskate on kaikin puolin kunnossa. Tiilikaton aluskatteenkin korjaustarpeet kannattaa tarkastaa puolivuosittaisen kattotarkastuksen yhteydessä.

Yksi mahdollinen tapa korjata tiilikatto ja saada se pitämään vettä on osittainen tiilikattoremontti. Se tarkoittaa kaikkien tiilien vaihtamista kerralla. Joskus tällainen kattourakka osoittautuu kauaskantoisemmaksi kuin jokin kattohuolto, esimerkiksi tiilikaton maalaus Imatralla.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten ja aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumenpudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.