KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Vantaa – Oikea aika kattopaikkaukselle on saman tien

Jos katossa on jotain paikattavaa, oikea aika korjata omakotitalon, kesämökin, autotallin, paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto on nyt. Tilaa katonkorjaus ja katon paikkaus aina saman tien, niin voit säästää rahaa. Esimerkiksi lumen irrottamien lumiesteiden kattoon jättämät reiät tulee paikata heti, sillä näin voidaan välttyä katon vesivahinkojen korjaukselta. Vaikka emme liioittelekaan kattokorjauksia (kuten kastuneiden yläpohjan eristeiden vaihtamista) hinnoitellessamme, on mukavampaa päästä vähemmällä kuin luuli.

Myös myrskyvaurioiden korjaus kannattaa tilata Vantaalle heti, kun huomaa tuulen irrottaneen kattopellit tai ilmanvaihtohormit. Me olemme oikea kattofirma tekemään niin pienet kattopaikkaukset kuin isotkin kattokorjaukset, kuten katolle kaatuneen puun tekemien tuhojen korjaukset.

Jotta tiilikaton, peltikaton tai huopakaton korjaus osattaisiin tehdä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, kannattaa katon kunto tarkastaa kahdesti vuodessa. Aikaisin keväällä tehty kattotarkastus kertoisi talven aikana mahdollisesti sattuneista vaurioista, kuten vuotamaan ruvenneista kattoläpivienneistä tai peltikaton maalipintaan piirtyneistä naarmuista. Syystarkastuksen ansiosta rikkinäiset kattotiilet osattaisiin vaihtaa ennen talvea, eikä repsottava saumakaan jäisi korjaamatta. Katto on hyvä tarkastaa myös isompien myrskyjen jälkeen, voihan kymmeniä metrejä sekunnissa puhaltava tuuli rikkoa harjakattoa, pulpettikattoa tai esimerkiksi taitekattoa monin tavoin Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla tai Sipoossa.

Saat katon kunnon tarkastuksen ammattilaisiltamme ilmaiseksi kaikkien muiden kattotöiden yhteydessä. Katon tarkastuksen yhteydessä muistamme tarkastaa myös aluskatteen kunnon. Aluskate on tärkeä osa omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon kattoa, sillä se voi vielä estää katon vesivahingon, vaikka myrskyn tai lumen rikkoma katto alkaisi vuotaa. Aluskate ohjaisi veden pois katon alta myös silloin, jos katto vuotaisi kattoikkunan kohdalta tai ajan rikkomien tiilien paikkeilta.

Kaikki katon paikkaukset, kattojen tiivistykset ja muut kattokunnostukset ovat kotitalousvähennyskelpoisia. Antamamme laskun avulla kotitalousvähennyksen hakeminen on todella helppoa. Vaikeaa ei ole rahoituksenkaan hakeminen. Laina, millä voi maksaa niin tasakaton korjauksen kuin harjakaton uusimisenkin, löytyy kotisivujemme kautta. Me emme tarjoa sitä – asialla on rahoitusalalla pitkään operoinut yhteistyökumppanimme.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten, aluskatteen korjausten ja mm. kattoikkunoiden sekä kattoluukkujen kunnostuksen lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumenpudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Erityisen pitkä kokemus meillä on huopakatoista ja palahuopakatoista, jotka korjaamme, sekä tarvittaessa remontoimme viimeisen päälle käsi sydämellä.

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Huopakaton korjaus Vantaalla ylläpitää kattorakenteiden kuivuutta

Huopakaton reikien paikkaus Vantaalla on yhtä tärkeää kuin vuotavan piipun juuren kunnostaminen. Myös ilmakuplien tasoitus, jiirien tiivistys ja repsottavien saumojen korjaus ovat tärkeitä toimenpiteitä – revenneen huopakatteen korjaamisesta puhumattakaan. Kaikki kattokorjaukset ovat tarpeen kattorakenteiden kunnon säilyttämisen takia. Jos rivitalon, kerrostalon, paritalon tai esimerkiksi omakotitalon huopakatossa on huonossa kunnossa olevia kohtia, voi katto alkaa vuotaa. Silloin on vaarana, että kattorakenteet kastuvat alkaen lahota. Lahon heikentämiin kattorakenteisiin ei ole luottamista. Tasakaton tai kaltevan katon alle hiipivä kosteus voi synnyttää myös yläpohjan homevaurion.

Jotta huopakatto ei vuotaisi Vantaalla, kannattaa sen kuntoa seurata säännöllisin väliajoin. Katon kunnon tarkastus kertoo, onko lumi, jää tai seisova vesi heikentänyt katon kuntoa menneenä talvena. Syksyisen kattotarkastuksen ansiosta tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto tai palahuopakatto ehditään kunnostaa ennen talvea. Katon kunnostamisella voidaan viitata paitsi palahuopakaton korjaukseen ja paikkaukseen, myös johonkin kattohuoltoon. Kattohuoltojen avulla voidaan tukea katon kuntoa ja vedenpitävyyttä.

Esimerkiksi sammaleiden poisto katolta vähentää saumavuotojen todennäköisyyttä, voisivathan sammalten juuret saada katon saumat repsottamaan, jolloin katto voi vuotaa sateella ja repeytyä myrskytuulella. Huopakaton pinnoitus ehkäisee halkeamien syntymistä, sillä halkeamat johtuvat usein vuotien kuivumisesta ja kovettumisesta. Pinnoitus palauttaa vuotien elastisuuden, joten huopakatto voi kestää vielä parikymmentä vuotta.

Peltikaton korjaus Vantaalla onnistuu vuodenaikaan katsomatta

Peltikaton korjaus Vantaalla voi tarkoittaa kattopeltien vaihtoa. Huonokuntoiset kattopellit kannattaa uusia – näin voidaan estää se, että peltikatto vuotaa. Kaikkia kattopeltejä ei tarvitse uusia, sillä katon kunnostamiseksi voi riittää yhden tai kahden kattopellin vaihto. Jotkin peltikaton reiät voidaan paikata, eli aina ei tarvitse alkaa purkaa ja vaihtaa kattopeltejä.

Aluskatettakaan ei tarvitse purkaa ja uusia, vaikka siinä olisikin jokin vika tai vaurio. Paikan päällä selviää, miten peltikaton aluskate kannattaa korjata. Kyseeseen voi tulla vaikkapa peltikaton aluskatteen osittainen uusiminen. Tärkeintä on, että aluskate on kaiken aikaa hyvässä kunnossa. Aluskatetta, mikä estää kosteuden pääsyn kattorakenteisiin, tarvitaan muun muassa myrskyn irrottaessa kattopellit ja peltilistat. Kattopeltien lisäkiinnitykset estävät kattopeltien irtoamisen, mutta oikein kova tuuli voi irrottaa kattopellin tai pari.

Aluskatetta tarvitaan myös silloin, jos ruoste syö kattopelteihin reikiä, tai jos seisova vesi löytää tiensä katon alle peltien saumojen kautta. Aluskate estää katon vesivahingon silloinkin, jos piipun juuri tai jokin muu kattoläpivienti alkaa vuotaa. Aluskate ohjaa vedet pois katon alta siinäkin tapauksessa, että peltikatto vuotaa jonkin ruuvin tai naulan kohdalta. Huonokuntoiset peltikattonaulat ja kateruuvit kannattaa vaihtaa uusiin kateruuveihin – tarve tälle(kin) kattotyölle selviää kattotarkastuksen yhteydessä.

Rivitalon, mökin tai esimerkiksi piharakennuksen peltikatto voidaan korjata minä vuodenaikana tahansa. Ota yhteyttä vaikka keskellä talvea, niin kattosi laitetaan kuntoon viivyttelemättä. Mitä nopeammin aaltopeltikatto, tiilikuvioinen peltikatto tai vaikka lukkosaumakatto korjataan, sen parempi, sillä nopea toiminta (yhdessä hyväkuntoisen aluskatteen kanssa) estää kattorakenteiden kastumisen. Jos kattorakenteet ehtivät kastua pahasti, on harkittava peltikattoremonttia. Emme kuitenkaan tarjoa peltikaton purkamista ja uusimista, ennen kuin se on kokonaisvaltaisesti tarkasteluna se paras vaihtoehto. Aina kun mahdollista, lupaamme tehdä jonkin kattokorjauksen tai -paikkauksen.

Tiilikaton korjaus Vantaalla kuuluu priorisoitavien asioiden listalle

Tiilikaton korjaus ja paikkaus kannattaa asettaa etusijalle. Priorisoi tiilikaton kunnostus, niin vahingot eivät muutu pahemmiksi. Isommilta vahingoilta voidaan välttyä kokonaan, jos tiilikaton tiivistystarpeisiin puututaan nopeasti.

Jos tiilikattoa ei korjata, vaikka sen kunto ei ole oikealla tolalla, alkaa tiilikatto vuotaa Vantaalla. Se, että tiilikatteen läpi pääsee vettä, ei ole katastrofaalista niin kauan kuin aluskate on ehjä. Jos tiilikaton aluskatteen korjaus on jäänyt tekemättä, voi mikä tahansa tiilikattovuoto kastella katon alla olevat osat. Tästä seuraa ajan kanssa sekä laho- että homevaurioita. Lahovauriot voivat lyhentää tiilikaton elinkaarta, ja homevaurioilla voi olla vaikutuksensa jopa talon asukkaiden terveyteen. Mitä pidempään tiilikatto vuotaa, sitä todennäköisemmin tarvitaan tiilikattoremonttia.

Jos tiilikaton kunto käydään usein tarkastamassa, saadaan rikkinäiset kattotiilet vaihdettua aikoinaan. Tiilikaton aluskatekin tulee korjattua ja paikattua, jos se on jostain syystä hajonnut – tämähän ei ole kovin todennäköistä. Tiilikaton kunnon tarkastusten myötä myös kattoluukut ja kattovalokuvut osataan korjata ajoissa.

Kuntotarkastajamme panevat merkille myös tiilikaton huoltotarpeet. Kattohuolloilla katto saadaan kestämään entistäkin paremmin kosteutta, sammaloitumista, pakkasrapautumista, lumen painoa ja kovia tuulia – ilmansaasteista puhumattakaan. Mitä paremmin tiilikatto kestää erilaisia rasituksia, sitä harvemmin sitä tulee korjata, ja totta kai hyväkuntoisuus pidentää katon käyttöikääkin.

Saat omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle aina, kun tilaat meiltä jonkin kattotyön Vantaalle. Kattotyö voi liittyä rännien puhdistamiseen, lahojen räystäslautojen uusimiseen, jiirien korjaamiseen tai vaikka vuotavan antennin juuren tiivistämiseen.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus ei ole vähäpätöinen kattopaikkaus

Rivitalon, kerrostalon tai vapaa-ajan rakennuksen kattokorjaukset eivät aina ole mitään massiivisia urakoita. Painuneen katon oikaisu, kaatuneen puun alle jääneen katon jälleenrakennus tai pitkään jatkuneen kattovuodon aiheuttamien kosteusvaurioiden korjaus ovat loppujen lopuksi melko harvinaisia kattokorjauksia. Tavallisiin kattokorjauksiin kuuluvat pienimuotoisemmat kattopaikkaukset, kuten rikkinäisten tiilien vaihto talven jälkeen tai kattoreikien paikkaus. Myös katon korjaus viemärintuuletusputken, ilmanvaihtoputken tai savupiipun kohdalta on melko tavanomainen kattokorjaus Vantaalla.

Mikään katon paikkaus tai tiivistys ei ole merkitykseltään vähäpätöinen. Katon korjaus TV-antennin kohdalta on tarpeen kattorakenteiden kastumisen ehkäisemiseksi. Myös katon korjaus kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta näyttelee suurta roolia. Aina kun katon kunto heikkenee ja katto uhkaa vuotaa, voi syntyä katon vesivahinko. Katon vesivahingon myötä katon alapuoliset rakenteet voivat menettää kuivuutensa ja terveytensä.

Katon korjaus kattoikkunan kohdalta voi tarkoittaa myös aluskatteen korjausta. Jos aluskate on asennettu oikealla tavalla, ei äkillinen kattovuoto saa peltikaton tai esimerkiksi betonitiilikaton alla olevia rakenteita kastumaan. Aluskate vastaanottaa kosteuden, minkä jälkeen se valuttaa vedet katon räystäille piukkaa pintaansa myöten. Jos aluskatetta ei ole nostettu kattoikkunaa, ilmanvaihtoputkia tai muita katon läpivientejä vasten, voi kosteus päästä tekemisiin yläpohjarakenteiden kanssa. Myös haurastunut ja rikki mennyt aluskate voi johtaa katon alla olevien rakenteiden kastumiseen.

Tarkastammekin aluskatteen tilanteen aina, kun teemme katon kunnon tarkastusta Vantaalla. Palahuopakaton, lukkosaumakaton ja esimerkiksi tiivissaumakaton kunto on hyvä varmistaa puolen vuoden välein. Kuntotarkastus jatkuu katon alla, jos katon alle pääsee jostain luukusta. Katon alle menemällä selviää sekin, toimiiko välikaton tuuletus. Hyvä tuuletus ehkäisee kondensoitumista ja kondenssivedestä aiheutuvia kosteusvaurioita.

Katon alle ryömivä kattotarkastaja panee merkille myös eristeiden riittävyyden ja sen, onko eristeissä jälkiä katon alle päässeistä eläimistä. Eläinten jätteet haittaavat eristekerroksen toimintaa. Katon alla vierailevat eläimet voivat rikkoa aluskatetta ja höyrynsulkujakin, joten pieneläinten pääsy katon alle kannattaa estää lintuverkoilla. Anna meidän asentaa verkot räystäiden tuuletusaukkoihin!