KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon korjaus Kokkola – Kattopaikkaus huolettomasti alusta loppuun

Tarvitsetko tasakaton korjausta? Kenties kattokaivot ovat menneet tukkoon, ja katolle seisomaan jäänyt vesi on saanut katon saumat vuotamaan. Ehkä edessä on monimuotoisen katon paikkaus, kuten reikien korjaus tai saumojen tiivistys? Tilaa omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön katon korjaus meiltä, niin kaikki sujuu huolettomasti alusta loppuun asti.

Korjaamme katot ja kattojen vesivahingot avaimet käteen -periaatteella, joten asiakkaan ei tarvitse tehdä muuta kuin ottaa yhteyttä tähän kattofirmaan. Voit luottaa asiantuntemukseemme ja huolellisuuteemme – sekä siihen, että laitamme katon kerralla kuntoon (ja vieläpä mahdollisimman taloudellisella tavalla).

Jos katon vesivahinko on niin paha, ettei korjausta kannata aloittaa, teemme tarjouksen katon uusimisesta. Tarjoamme kattosaneerausta myös silloin, jos katto on erityisen iäkäs tai se on jostain muusta syystä erityisen huonossa kunnossa (esimerkiksi siksi, että puu on kaatunut katon päälle). Jos vain mahdollista, teemme tarjouksen katonkorjauksesta ja katon paikkauksesta Kokkolassa, sillä katon kunnostaminen on yleensä halvempaa kuin kattoremontin tekeminen.

Kokkolan ohella korjaamme myrskyvauriot, lumen tekemät tuhot ja muut ongelmat myös Halsualla, Kannuksessa, Kalajoella, Kaustisella, Kruunupyyssä, Lestijärvellä, Luodossa ja Toholammilla. Jotta katto saataisiin kuntoon ennen talvea, kannattaa sen kunto tarkastaa syksyn päätteeksi. Kovat tuulet ovat voineet vaurioittaa kattoa. Vaurioita on voinut aiheuttaa myös ajan hammas. Vanhaan vuotaan on voinut syntyä halkeamia, joista katto on voinut vuotaa. Kastuneiden yläpohjan eristeiden vaihtamisella on kiire, sillä kosteus voi saada homeen leviämään.

Toisen kerran tiilikaton, peltikaton tai esimerkiksi huopakaton kunto pitää tarkastaa keväällä. Kevättarkastus kertoo talven aikana mahdollisesti sattuneista vahingoista. Vanhoja tiiliä on voinut mennä rikki, tai kattoikkuna on voinut ruveta vuotamaan. Katolta itsekseen pudonnut lumi on voinut irrottaa lumiesteet, jolloin kattoon on tullut reikä (todennäköisesti useampikin).

Kun tilaat joka katon kaipaamat kevät- ja syystarkastukset meiltä, saat kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattosi tarkastetaan ilmaiseksi myös muiden kattotöiden yhteydessä, jotta kaikkiin pieniinkin muutoksiin olisi mahdollista tarttua nopeasti. Olipa kyse isosta tai pienestä kattokorjauksesta, saat siitä hyvän tarjouksen.

Onko kyse omakotitalon tai kesämökin katosta? Siinä tapauksessa voit vähentää töiden osuuden verotuksessasi (kotitalousvähennyksen muodossa). Yhteistyökumppaniltamme voit hakea kattotöiden rahoitusta.

Katon korjausten, kuten katon vuotopaikkausten, aluskatteen korjausten ja mm. kattoikkunoiden sekä kattoluukkujen kunnostuksen lisäksi saat meiltä muutkin kattotyöt Kokkolassa. Kattohuolloista tärkeimpiä ovat katon puhdistus roskista, vesikourujen tyhjennys sekä talvella lumenpudotus. Oli kattoosi liittyvä ongelma tai tarve mikä tahansa, vaikka täydellinen kattoremontti, voit luottaa meihin ja tinkimättömään ammattitaitoomme. Erityisen pitkä kokemus meillä on huopakatoista ja palahuopakatoista, jotka korjaamme, sekä tarvittaessa remontoimme viimeisen päälle käsi sydämellä.

Pyydä tarjous katon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun olet rautaista kattoalan ammattilaista vailla, ota yhteyttä! Me toteutamme katon korjaukset ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme!

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Huopakaton korjaus Kokkolassa voi liittyä ilmakupliin

Tarvitsetko palahuopakaton korjausta ja paikkausta Kokkolassa? Siinäpä mainio syy olla yhteydessä tähän katonkorjauspalveluun. Me tiedämme huopakatoista kaiken tietämisen arvoisen, ja paneudumme kaikkiin laattakaton korjauksiin kaikella asiantuntemuksellamme. Ehkä katolle jäänyt vesi on saanut katon vuotamaan? Onko jiiri tai jokin läpivienti talven jäljiltä huonossa kunnossa? Kenties jokin paanu on irtoamaisillaan? Kiirehdimme paikalle laittamaan omakotitalon, kesämökin tai vaikkapa jonkin ulkorakennuksen katon kerralla kuntoon.

Korjaamme tasokkaasti myös tiivissaumakatot ja kolmiorimahuopakatot. Onko huopakatossa ilmakuplia, mitkä viittaavat kermikerrosten väliin päässeeseen kosteuteen? Ehkä huopakatossa on paikkaamista odottavia reikiä, joita on syntynyt sammaleiden takia tai tuulen irrotettua kattotikkaat? Kenties huopakatto vuotaa? Hätä ei ole tämän näköinen: me korjaamme bitumikaton täyden palvelun pakettina, emmekä unohda kunnostaa katon alle mahdollisesti syntyneitä kosteusvaurioita.

Bitumikaton tai bitumipaanukaton paikkauksen yhteydessä teemme aina ilmaisen kattotarkastuksen. Tuon kattotarkastuksen perusteella osaamme suositella niitä toimenpiteitä, joilla huopakatto saataisiin pysymään vieläkin paremmassa kunnossa. Huopakaton kuntoa voidaan kohentaa monin eri tavoin. Yksi esimerkki on sammaleiden poisto, sillä sammaleet sitovat katteeseen kosteutta, ja niiden juuret voivat tunkeutua aina vain syvemmälle. Sammaleita ei kannata poistaa painepesurilla, vaan sammaleentuhoaineiden avulla.

Peltikaton korjaus Kokkolassa lähtee liikkeelle katon tarkastamisesta

Kaikki kattotyöt alkavat siitä, että teemme kattotarkastuksen – eikä peltikaton korjaus Kokkolassa ole poikkeus. Alkutarkastus kertoo, mitä on tapahtunut (eli onko puu kaatunut katolle, vai onko kyse esimerkiksi ruosteen tekemistä rei’istä) ja miten tilanteeseen tulee puuttua (eli pitääkö katto uusia, vai riittääkö esimerkiksi peltikaton reikien paikkaus). Alkutarkastuksen jälkeen olemme valmiita esittämään pätevän työsuunnitelman sekä reilun tarjouksen peltikaton korjaamisesta ja paikkaamisesta.

Ensimmäinen askel on siis yhteydenotto tähän kattofirmaan. Toimi niin, jos peltikatto vuotaa, tai jos myrsky on irrottanut kattopellit tai peltilistat. Ammattilaisemme löytävät parhaat ratkaisut lukkosaumakaton, rivisaumatun peltikaton tai vaikka aaltopeltikaton korjaamiseksi!

Jotta katon kunnossa tapahtuneisiin muutoksiin voitaisiin tarttua tarpeeksi nopeasti, kannattaa omakotitalon, kesämökin, rivitalon, kerrostalon, autokatoksen ja esimerkiksi rantasaunan peltikaton kuntoa seurata. Kevät- ja syystarkastukset kertovat ajoissa tarpeesta vaihtaa huonokuntoisimmat kattopellit tai tarpeesta vaihtaa kattopeltien naulat tai kateruuvit uusiksi kateruuveiksi. Myrskyvaurioita voidaan ehkäistä asentamalla kattopeltien lisäkiinnitykset, ja kondensio-ongelmaan voidaan varautua tekemällä peltikaton aluskatteen korjaus.

Kevät- ja syystarkastusten avulla pysytään kärryillä myös peltikaton maalaustarpeista. Riippuu tapauksesta, kuinka usein peltikatto on maalattava, jotta se pysyisi ruosteettomana ja nättinä. Voi olla, että huoltomaalausten väli on 10 vuotta, mutta väli voi olla myös pidempi. Kevät- ja syystarkastukset saa meiltä ilmaiseksi esimerkiksi tilatessaan peltikaton kevät- ja syyshuollot meiltä. Puolivuotishuoltojen yhteydessä puhdistamme sekä katon että sadevesijärjestelmän, ja tällä lailla voidaan torjua esimerkiksi lian pinttymistä ja ruostevaurioiden syntymistä.

Tiilikaton korjaus Kokkolassa voi sisältää myös lahovaurioiden kunnostamista

Tiilikatto on näyttävä katto, mikä voi kestää paljon pidempään kuin peltikatto, huopakatto tai palahuopakatto. Tiilikaton käyttöikä pysyykin pitkänä, kun kattoa huolletaan ja tarvittaessa myös paikataan. Tiilikaton korjaus ja paikkaus Kokkolassa voi tarkoittaa vaikkapa jonkin vuotavan (tai vuotaa meinaavan) läpiviennin tiivistämistä. Kyseessä voi olla myös tiilikaton aluskatteen korjaus tai rikkinäisten tiilien vaihto. Ota yhteyttä meihin, niin tiilikattosi saadaan kerralla kuntoon. Jos tiilikatto on vuotanut, voi sen alta löytyä kosteusvaurioita. Me emme unohda tarkastaa tilannetta. Jos kosteusvaurioita on päässyt syntymään, teemme kaikki tarvittavat korjaukset tilanteen kohentamiseksi.

Jos tiilikattosi on vuotanut jiirin tai harjan kohdalta, voi kattorakenteissa olla kosteutta. Kosteus voi saada puuosat lahoamaan. Lahon vaurioittamat puuosat pitää purkaa ja uusia. Kattovuoto tai kondenssivesi voi kastella myös yläpohjan eristeet. Eristeet ovat silloin vaarassa homehtua. Homeiset eristeet voivat heikentää sisäilman laatua, joten märät eristeet pitää purkaa ja uusia. Jotta eristeet eivät kastuisi enää toistamiseen, on vesikate ja/tai aluskate korjattava. Kondenssiveden syntymistä ehkäistään myös tehostamalla ilman vaihtumista katon alla ja/tai lisäämällä yläpohjan eristeiden määrää. Myös höyrynsulut voivat olla uusimista tai korjaamista vailla.

Me teemme kokenein ottein kaikki tiilikattokorjaukset, mutta huolellisiin ammattilaisiimme voi luottaa myös tiilikattohuoltojen osalta. Tiilikattohuolloista tahdomme tässä yhteydessä mainita ainakin tiilikaton harjauksen, sammaleentuhokäsittelyt sekä tiilikaton pinnoituksen. Tiilikatto on hyvä harjata kahdesti vuodessa, jotta katto voisi kuivua nopeasti sekä talven lumien että vesisateiden jälkeen. Samalla puhdistamme rännit, sillä roskien tukkimat rännit voivat vuotaa, ja silloin ulkoseiniin, sokkeliin tai rakennuksen muihin rakenteisiin voi syntyä kosteusvaurioita. Roskainen tiilikatto sammaloituukin helposti.

Jos omakotitalon tai vaikka paritalon katolla kasvaa sammaleita, suosittelemme sammaleentuhokäsittelyä, mikä poistaa sammaleet juurineen. Näin sammaleet saadaan pois kattotiilien rapautumista pahentamasta. Pakkasrapautuminen saadaan kuriin myös pinnoittamalla katto. Tiilikatto on tarkoitus pinnoittaa uudelleen siinä vaiheessa, kun se on elinkaarensa puolivälissä. Savitiilikatto muodostaa poikkeuksen; sitä ei kuulu pinnoittaa missään vaiheessa.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus suunnitellaan tapauskohtaisesti

Kaikki kattokorjaukset suunnitellaan ja toteutetaan tapauskohtaisesti, kun asialla on tämä kattofirma. Tämä pätee myös omakotitalon, kesämökin, rivitalon, kerrostalon ja paritalon katon läpivientien korjaamiseen Kokkolassa.

Mitä paremmin kattoläpiviennit on asennettu tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle, sitä paremmassa kunnossa ne voivat pysyä. Anna ammattilaistemme asentaa ilmanvaihtohormit, kattoluukut ja muut läpiviennit, niin katon tulevaisuus näyttää valoisalta. Vaikka konesaumakaton, paanukaton tai esimerkiksi betonitiilistä ladotun katon läpiviennit olisivat ammattilaisten asentamia, tulee niiden tiiviys tarkastaa kaksi kertaa vuodessa – muuten tarve tehdä katon korjaus viemärintuuletusputken tai kattovalokuvun kohdalta voi jäädä huomaamatta.

Mitä aikaisemmassa vaiheessa katto korjataan ilmanvaihtoputken tai vaikka kattoikkunan kohdalta, sitä helpommalla urakasta voi selvitä. Alkuvaiheessa voi riittää läpiviennin tiivisteiden uusiminen.

Jos katto korjataan savupiipun tai esimerkiksi TV-antennin kohdalta vasta pitkän ajan päästä, on katto voinut vuotaa, ja kosteus on voinut kastella katon alla olevat rakenteet. Silloin edessä on hieman isompi kattokorjaus, mutta meiltä sujuu edullisesti ja luotettavasti myös katon vesivahingon korjaus Kokkolassa. Uusimme lahonneet puuosat ja märät, kenties jo homeisetkin eristeet.

Katon korjaus kattoluukun kohdalta voi tarkoittaa myös kattoluukun uusimista tai vaikkapa aluskatteen osittaista uusimista kattoluukun luota. Uusi kattoluukku on tiivis ja toimiva. On tärkeää, että aluskate on ehjä, ja että se on asennettu oikealla tavalla. Onneksi koko aluskatetta ei tarvitse vaihtaa, vaikka huomaisimme aluskatteessa reikiä tai esimerkiksi asennusvihreitä. Aluskatteen osittainen uusiminen on paljon helpompaa, edullisempaa ja nopeampaa.

Kun asialla ovat ammattilaisemme, on lopputulos aina suorastaan täydellinen. Tiesithän, että katonkorjaukseen voidaan yhdistää kaikenlaisia kattohuoltoja tai vaikka lumiesteiden asentaminen lappeen reunalle?