KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen osittainen uusiminen on kestävä ratkaisu aluskateongelmiin

Aluskatteen osittainen uusiminen

Aluskatetta voi joutua uusimaan osittain esimerkiksi savupiipun kohdalta.

Jos pitäisi nimetä yksi olennaisimmista katon osista, joka tekee siitä vesitiiviin, olisi se varmaankin aluskate. Aluskate on vesikatteen alle asennettava osa, joka pitää huolen siitä, ettei vesikatteen läpi tihkunut vesi pääse tekemään tihutöitään, vaan vesi ohjautuu turvallisesti ulos. Katto ilman aluskatetta on kuin uimataidoton ilman kellukkeita – katastrofi prosessin alla. Aluskate pitäisi siis löytyä kaikenlaisten rakennusten katosta, ehkä satunnaisia grillikatoksia lukuun ottamatta. Aluskate voi kuitenkin epäonnisesti rikkoutua sääolojen, pieneläinten aiheuttamien varioiden, ihmisen tekemän virheen tai huolimattomuuden seurauksena. Jos aluskate on vaurioitunut, epätiivis tai muutoin puutteellisessa kunnossa, on kosteusvaurion riski ilmeinen. Siksi korjauksen suhteen ei kannata aikailla.

Meiltä Katonkorjaus-palvelun rautaisilta ja kokeneilta ammattilaisilta saat avun tähänkin ongelmaan. Meidän tiimimme hoitaa tilanteen ammattimaisesti, sen vaatimalla tavalla ja laadusta tinkimättä. Aluskate voidaan korjata tai uusia osittain. Tutkimme kuitenkin aina aluskatteen vauriot ja arvioimme parhaan ratkaisun aluskatteen kunnostamiseksi. Pelkkä teippauspaikkaus ei ole pitkäkestoinen ratkaisu ja siksi pyrimmekin aina vähintäänkin osittaiseen korjaamiseen. Osittain korjattu aluskate palvelee nimittäin hyvin vielä vuosikymmeniä pysyen hyvinkin huoltovapaana. Meiltä saat osittaiset korjaukset ja uusimiset nopeasti sekä vaivattomasti takuutyönä. Me huolehdimme katostasi kuin omastamme – kokonaisvaltaisesti sekä sen parasta ajatellen. Tällä kokonaisvaltaisella työtavalla tarkoitamme käytännössä siis sitä, että aina katollesi kiivetessämme, oli kyse kuinka pienestä yksittäisestä huoltotoimesta tahansa – toteutamme samalla koko katon veloituksettoman yleistarkastuksen. Tämän yleistarkastuksen avulla pyrimme kartoittamaan katon todellista kuntoa ja etsimään mahdollisia puutteita, joihin pitäisi puuttua pikapuoliin. Näin ongelmat eivät pääse yllättämään tai eskaloitumaan kenenkään selän takana.

Tämä kaiken kattava yleistarkastuksemme lähtee liikkeelle koko katteen pinnan tarkistuksesta esimerkiksi ruostumisen, erilaisten lommojen, repeämien, reikien, kulumien tai vaikkapa irronneiden tiilien varalta sekä maalipinnan suojaavuuden varmistamisella. Seuraavaksi huolehdimme siitä, että harjatiiviste on nimensä mukaan tiivis, eikä mikään sauma tai reuna ole päässyt vuosien saatossa repsottamaan. Tarkistamme samalla myös mm. savupiipun, ilmanvaihtoputken, kattoluukun tai kattoikkunan läpivientien kunnon. Sitten käymme läpi kaikki kattotuotteet ja kattoturvatuotteet aina pieneläinesteistä, kattosiltoihin sekä lumiesteisiin varmistaen, että ne ovat oikein kiinnitetty eivätkä vaarassa rysähtää alas korkeamman kinoksen mukana. Mikäli yläpohjaan on esteetön kulkureitti, tarkistamme vielä senkin kunnon mahdollisten valumajälkien sekä puutteellisten tai kastuneiden eristeiden varalta. Näin ollen, jos katolla jotain sellaista yllättävää havaitsemme, joka vaatisi välitöntä huomiotamme, voimme tehdä tarjouksen sen hoitamiseksi pois päiväjärjestyksestä samalla kertaa kun nyt käymässä olemme.

Jos sinua huolettaa aluskatteesi kunnon lisäksi kuitenkin myös raha-asiat, et ole huoltesi kanssa yksin. Monelle kattotöiden toteuttaminen voi luoda isommankin loven lompakkoon, minkä ne usein siirretään odottelemaan parempia aikoja. Ongelmien maton alle lakaisu saattaa kuitenkin päättyä kohtalokkaasti ja pian käsillä saattaa ollakin vakavampi kosteusvaurio. Me katonkorjauspalveluilla olemme kuitenkin sitä mieltä, että jokainen ansaitsee kunnon katon päänsä päälle, varallisuustilanteestaan huolimatta ja siksi pyrimme etsimään ratkaisuja rahaliikenteen helpottamiseksi. Meidän nettivisujemme kautta saat nyt esimerkiksi haettua rahoitusta kattotöille helposti ja nopeasti, missä ikinä oletkin. Rahoituksella saat maksamiseen usein kaivattua joustoa. Ja siinä kun surffailet, muistathan myös hakea kotitalousvähennystä kaikista katollesi toteuttamistamme töistä. Silläkin voi säästää silkkaa rahaa.

Aluskatteen osittainen korjaus vai osittainen uusinta?

Kuten jo todettu, rikkinäinen tai muutoin puutteellisesti toimiva aluskate kannattaa korjauttaa tai uusia, mikäli haluaa säästyä kattavilta vesivaurioilta. Mutta kumpaan sitten kannattaakaan ryhtyä? Mitä katto todella tarvitsee ja mikä on välttämätöntä? Entä mikä olisi mahdollisimman pitkäaikainen ratkaisu? Paljon pohdittavaa, mutta me voimme auttaa ajatustyötä antamalla tietotaitomme sekä osaamisemme käyttöösi. Suoraa vastausta emme voi tarjota, sillä tilanne riippuu paljon kohteesta ja sen kunnosta. Katon korjaus kannattaa toteuttaa sen ehdoin ja sen vaatimusten perusteella, mikäli haluaa ylläpitää sen pitkäikäisyyttä – tarkka harkinta on siis tarpeen. Kokonaan uutta aluskatetta on vaikea tai jopa lähes mahdoton asentaa niin, että katosta saataisiin sekä vesitiivis, että hyvin tuulettuva. Aluskate voidaan kuitenkin korjata osittain kattotuoliväli kerrallaan asettamalla uusi aluskate poistetun tilalle siten, että saumat limitetään. Korjausprosessin tulisi aina toteutua katolta käsin, ei alhaalta päin katon yläpohjan kautta. Näin voidaan tehdä mahdollisimman tarkkaa työtä ja luoda lopputulos, joka hengittää ilman, että kosteus jää muhimaan. Erityisen tärkeää korjausprosessissa on saada aluskatevuota vesitiiviiksi. Korjausprosessi on siinä mielessä työläs, että se vaatii kattotiilien tai kattopeltien poistoa korjattavalta alueelta. Pelkkää korjausta kannattaa harkita tilanteessa, jossa korjattavia kohtia on vain muutama ja aluskate on muutoin hyvässä kunnossa.

Osittainen aluskatteen uusinta taas tulee kyseeseen tilanteessa, jossa korjattavia kohtia onkin enemmän ja joiden paikkauksesta tulisi vain väliaikainen ratkaisu. Tällöin uusinta on usein pitemmällä aikavälillä kannattavampi ratkaisu. Toki sekin prosessi vaatii omansa, sillä katetta on taas poistettava korjattavalta alueelta, jotta uusiminen päästään toteuttamaan ylhäältä käsin, mutta lopputulos on todella sen arvoinen. Ei tarvitse pelätä väliaikaisten paikkojen kestävyyden puolesta tai odotella hetkeä, jolloin vuoto tunkeutuu rakenteisiin jo muutenkin ehkä elämää nähneen aluskatteen läpi. Jos osa aluskatteesta on kärsinyt enemmän vaurioita, mutta muuten se on vielä elinkelpoinen, saattaa uusinta tehdä siitä uudenveroisen. Eli hyvinkin ”pienellä vaivalla” voi vanhempaakin taloa suojata monelta koettelemukselta. Hyvä aluskate nimittäin kompensoi jopa hieman elämää nähneen katteen vikoja ja saattaa pitää katon hyvässä kunnossa vuosikymmeniä. Toisinaan kannattaa siis panostaa kerralla.

Mikäli tiedät aluskatteesi kaipaavan hellyyttä ja huolenpitoa, älä aikaile olla yhteydessä meihin Katonkorjaus-palvelulla. Me riennämme apuun, oli kyseessä sitten reikien paikkaus tai isomman palasen uusiminen. Meidän kauttamme saat katollesi myös monet muut palvelut, joten mikäli haluat esimerkiksi kattavan kattohuollon jonain päivänä, muista meitä.

Aluskatteen korjaaminen tai osittainen vaihto kannattaa aina kun katosta on vielä kumppaniksi

Raja sen suhteen, pitäisikö koko katto uusia vai riittääkö aluskatteen korjaaminen tai osittainen vaihto, on häilyvä. Ei ole yhtä oikeaa tai kahta väärää vastausta, vaan monesti kyse on tilanneriippuvaisista tekijöistä. Katon tulevaisuuden arviointi on helpointa kun on nähnyt itse kohteen ja sen todellisen kunnon. Me Katonkorjaus-palveluilla voimme toteuttaa katon kuntoarvion ja kartoittaa mahdollisuuksia. Voimme antaa oman arviomme siitä, mitä kannattaisi tehdä ja millaisia seurauksia muilla vaihtoehdoilla on. Aluskatteen korjaaminen tai osittainen vaihto on kannattava ratkaisu silloin, kun nykyisen katon elinkaarta halutaan jatkaa. Ja pystytään sen kunnon puitteissa. Aina se ei ole kuitenkaan mahdollista ja joskus on parempi vain päätyä uusimaan koko katto, sillä parhaimmatkaan korjausyritykset eivät aina riitä katon ollessa oikeasti huonossa kunnossa. Mutta mikäli korjaus tai osittainen uusinta ei ole poissuljettu ratkaisu, on se helppo tapa saada kohtuukuntoisesta katosta vielä monta hyvää käyttövuotta irti.

Meiltä Katonkorjaus-palvelulta saat toimivat ja laatutyönä suoritetut aluskatteen korjaustyöt tai aluskatteen osittaiset vaihdot, joilla jatkaa kattosi elinkaarta. Toimivaa kattoa ei kannata turhaan uusia, jos pienemmillä toimenpiteillä voidaan tehdä riittävästi ihmeitä. Älä siis luovuta vielä, vaan anna meidän ammattilaisten arvioida tilanne. Joka tapauksessa, päädyttiin mihin ratkaisuun tahansa, meiltä saat kaiken tarvittavan kattotöihin – aina ammattimaisesta tiimistä, oikeanlaiseen välineistöön ja laadukkaisiin tuotteisiin. Palvelumme on luotettavaa, pysymme aikatauluissa ja teemme sen, minkä lupaammekin, huolehtien katon todellisista tarpeista. Älä siis aikaile, vaan pyydä meidät paikalle, niin ratkotaan katto-ongelmat yhdessä.