KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aumakaton remontointiin, korjaukseen tai huoltoon panostaminen on aina viisas ratkaisu

Aumakaton remontti, huolto ja korjaus

Vuodet parantavat niin juustoa kuin hyvää viiniäkin. Mutta mitä aumakattoihin tulee, ne tuovat usein mukanaan myös remontin, korjauksen tai huollon tarpeen. Hyvin suunniteltu ja rakennettu aumakatto kuitenkin kestää kyllä vuosikymmenien kulutusta ja sen elinikää on helppo pidentääkin muun muassa säännöllisin huoltotoimin sekä puuttumalla vikoihin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ennen kuin niistä tulee isompia ongelmia. Ennakointi on tässäkin asiassa valttia. Hintalappu voi alkuun säikäyttää ja huoltoa tuntua houkuttelevalta lykätä, mutta loppukädessä edullisempaa – sekä myös nopeampaa – on silti huoltaa ja korjata kattoa, josta on pidetty säännöllisesti huolta, kuin sellaista yksilöä, jonka on annettu elää omaa elämäänsä rauhassa rapistuen. Eikä olohuonekaan pääse tulvimaan, kun katolla kytevät katastrofit kitketään ajoissa pois. Hyvin toteutetut remontti, huolto ja korjaus ulkoasu voivat jopa nostaa talon markkina-arvoa mahdollisia tulevia asuntokauppoja ajatellen. Pitkällä tähtäimellä kattotyöt siis maksavat itsensä takaisin ja ovat näin kaiken kaikkiaan kannattava sijoitus.

Työn jäljen tulisi toki olla laadukasta, jos katon huoltoon ja remppaan on isompia summia investoimassa. Siksi kattotöitä tekemään kannattaakin palkata asiansa osaava asiantuntija, jolla ei komeile peukalo keskellä kämmentä tai mene sormi suuhun tiukassa paikassa. Meiltä Katonkorjaus-palveluilta saatkin katollesi nämä kaipaamasi osaavat kattoalan ammattilaiset, joille erilaiset kattotyöt ovat tulleet pitkän kokemuksen kautta tutuiksi. Urakoitsijoillemme ovat taitavia, tehokkaita ja tottuneita tekijöitä, joilta taittuvat niin aumakaton erilaiset remontit, huoltotoimenpiteet kuin korjaustyötkin. Tiimillemme on kunnia asia toteuttaa sinun kattoasi koskevia toiveitasi sekä tarjota kunnon katto jokaisen pään päälle.

Meille on tärkeää, että olet tyytyväinen saamaasi palveluun kokonaisuudessaan ja siksi emme tingi huolellisuudesta. Näin ollen, aina kun katollesi kiipeämme – oli kyse sitten kuinka pienestä huoltotoimenpiteestä tahansa – teemme veloituksettoman koko katon yleistarkastuksen, jonka avulla määritämme katon kuntoa. Tarkoituksenamme on toki, että kaikki osapuolet pysyvät kartalla katon kokonaiskunnosta sekä huollontarpeesta, ja että kaikki mahdolliset piilevät ongelmat tulevat esiin, jotta niihin voitaisiin puuttua ajoissa. Tekemiemme havaintojen perusteella voimme sitten tehdä tarjouksen muistakin mahdollisesti tarpeellisista töistä. Näihin töihin voivat kuulua muun muassa katon pinnan tarkastus, jossa käymme läpi materiaalien ja maalipinnan ehjyyden, ruosteisuuden, kiinnitykset sekä tiivisteet, läpivientien tarkastukset, jotka tarkoittavat siis esimerkiksi savupiippujen, ilmanvaihdon, liesituulettimien, huippuimurin sekä alipainetuulettimien putket, kattoluukut- sekä ikkunat. Kattavaan tarkastukseen kuuluu katsastaa myös kattotuotteiden, kattoturvatuotteiden ja rännien toimivuuden sekä kiinnitykset, pieneläinesteiden ja harjatiivisteen kunnon. Mikäli pääsy on esteetön, tarkistamme tarvittaessa myös yläpohjan valumajälkien, aluskatteen kuntopuutosten ja eristeiden kosteuden sekä vähäisen määrän varalta.

Paljon tekstiä, joka avaa asiaa, mutta yksi kysymys on epäilemättä yhä vastaamatta jokaisen kattoremonttia pohtivan mielessä; miten kaikki monet työt ja toteutukset kustannetaan? Kattotyöt kun eivät useinkaan valitettavasti kuulu niihin kotitalouden edullisimpiin projekteihin ja harvallahan se raha ihan puussa kasvaa. Onneksesi me Katonkorjaus-palveluilla olemme kuitenkin ajatelleet tätäkin asiaa asiakkaan näkökulmasta ja halunneet löytää ratkaisuja helpottamaan kattotöistä koituvien kulujen kattamiseen. Taloudelliset tilanteet ovat kuitenkin vaihtelevia eikä ketään haluta ajaa konkurssiin kattoremontin tähden. Meidän tarjoamiimme kattotöihin onkin mahdollista saada rahoitus, joka antaa joustovaraa raha-asioissa. Tätä rahoitusratkaisua voit hakea meidän kotisivujemme kautta kätevästi ja vaivattomasti kotisohvaltasi. Rahoitusmahdollisuuden lisäksi haluamme muistuttaa jokaista kattotöitä harkitsevaa siitä, että kaikista yksityistalouksien katoille toteuttamistamme töistä voi hakea myös kotitalousvähennystä ja näin säästää jälleen pidemmän pennin.

Aumakattoremontilla saat päällesi uuden katon vielä vuosikymmeniksi eteenpäin

Yksi parhaista tavoista parantaa kotitalon ulkoista habitusta on panostaa juuri kattoon. Näyttävällä katolla voidaan saada vanhemmastakin talosta arvokkaan näköisen yksilö helposti ja suhteellisen pienellä vaivannäöllä tai muuttaa uudemmankin rakennuksen tyyliä mieleiseksi. Laadukkaasti toteutettu katto ikään kuin kruunaa kodin ja luo viimeistellyn näköisen lopputuloksen, joka kestää katseita vielä useiden tulevien vuosikymmenien ajan. Ulkonäöllä on siis jotain väliä ja vaihtamalla voi joskus parantua.

Aumakatto on katetyyppinä monelle varmasti tuttu klassisuutensa ja tunnistettavan ulkonäkönsä vuoksi. Siinä on lappeet symmetrisesti jokaisella neljällä sivulla, eikä siis lainkaan kaksilappeiselle harjakatolle tyypillisiä päätykolmioita. Se valikoituu monesti yksikerroksisen tiilitalon katoksi, mutta sopii moniin kohteisiin, loivemmaksikin katoksi ja voidaan asentaa lähestulkoon mistä materiaalista tahansa. Aumakaton valinta perustuu usein sen yksilölliseen ulkonäköön ja arkkitehtuuriin – ei niinkään rakennusteknisiin syihin. Se on omiaan muuttamaan rakennuksen ominaisuuksia, esimerkiksi keventämällä pitkää, suorakaiteenmuotoista rakennusta, johon tavallinen harjakatto ei oikein istu. Aumakatto saa tällaisen talon näyttämään ulkoa lyhyemmältä ja kompaktimmalta, vaikuttamatta kuitenkaan juuri sisätilojen huonekokoihin. Sama pätee esimerkiksi erilaisiin L-muotoisiin taloihin, joissa se imartelee rakennuksen mallia sekä linjoja. Juurikin näistä syistä se voi olla oiva ratkaisu jollekulle, joka kaipaa talonsa profiiliin hivenen vaihtelua.

Aumakattoremonttiasioissa kannattaa aina kääntyä ammattilaisen puoleen, sillä yksinkertaisesta ulkonäöstään huolimatta, toteutus vaatii tottuneen tekijän. Ainakaan ensikertalaisen ei kannata ottaa sen rakennusta harteilleen, sillä tottumattomalta voi moni asia mennä vikaan, parhaasta yrityksestä huolimatta. Ja mitä kattoremontteihin noin muuten tulee, ovat ne työläitä, aikaa vieviä ja toteutetaan korkeissa olosuhteissa, mikä osaltaan tekee niistä myös riskialttiita jollekulle, jolla ei ole oikeanlaista turvavarustelua omasta takaa. Jälleen yksi syy siihen, miksi kannattaa panostaa osaavaan urakoitsijaan, joka hoitaa koko homman puolestasi. Itse kullakin kuitenkin olisi varmasti käyttöä ylimääräiselle vapaa-ajalle, joten me Katonkorjaus-palveluilla haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden nostaa jalat pöydälle ja nojata taaksepäin meidän ammattimaisen tiimin hikoillessa. Meillä aumakattoremontti toteutetaankin avaimet käteen -palveluna, joten asiakkaidemme emme oleta heiluvan kanssamme tikapuille. Kovilta tekijöiltämme hoituvat niin osittaiset kuin täydelliset kattoremontit aivan niiden alusta viimesilaukseen asti. Tämän lisäksi kattoremontti toteutuu myös päivänvaloa kestävänä takuutyönä läpi koko prosessin, aina suunnittelusta toteutukseen sekä loppusiivoukseen, mikä takaa vastineen rahoille.

Asiakastyytyväisyys on yksi myyntivalteistamme ja siksi kaikki kattotyöt toteutetaankin aina asiakkaan toiveesta, ei urakoitsijan mieltymysten mukaan. Kaikki kattoremontit alkavat kuitenkin aina kattoammattilaisemme toteuttamalla kattotarkastuksella. Tämän tarkastuksen sekä kunkin asiakkaan toiveiden perusteella tehdäänkin sitten toimintasuunnitelma ja tarjous. Meiltä onnistuvat monet temput, joilla juuri sinun katostasi saadaan yksilöllinen kokonaisuus. Kattoremonttiin kuuluu aina rakenteista huolehtiminen ja meiltä uusimmekin kattavien remonttien lisäksi myös kostuneet eristevillat, korjaamme lahovauriot, rakennamme aluskatteen ja asennamme vesikatteen. Mutta myös kattotuotteilla voidaan vaikuttaa kokonaisuuden toimivuuteen sekä näyttävyyteen. Katonkorjaus-palveluiden ammattilaiset asentavatkin katollesi kaiken aina lumiesteistä vesikouruihin aurinkopaneeleihin ja kattokupuihin. Myös pieneläinesteiden asennus ja peltien piiputus hoituu.

Hinta perustuukin paljolti niin siihen, mitä kaikkea katolle tehdään, kuin siihen, millainen katto on; minkä kokoinen, kuinka jyrkkä, mistä materiaaleista se rakennetaan ja millaisia kattotuotteita asiakas katolleen valitsee. Työllä on toki myös hintansa ja työn hintaan taas vaikuttaa puolestaan, kuinka paljon rakennustelineitä, henkilönostimia ja muita varusteita remontin aikana käytetään. Hinta-arvio muodostuu osaltaan toki myös mm. kattoläpivientien, sisätaitteiden, lippojen ja muiden yksityiskohtien määristä. Mutta tarkoituksenahan on sommitella työlle hinta, johon kaikki osapuolet voivat olla tyytyväisiä.

Aumakaton huoltotöiden kirjo kattaa kaiken puhdistuksista aina pinnoituksiin ja lumenpudotuksiin

Koti on usein omistajansa ylpeys ja silmäterä, jossa on kiinni oma pieni omaisuus ja siksi sitä on syytä vaalia. Sen kotoisuuteen ja kutsuvuuteen vaikuttaa paljonkin rakennuksen itsensä yleisilme – kodin on oltava viihtyisä niin sisältä kuin ulkoakin – mutta myös sen toimivuus sekä eheys. Ideaalitilanteessa koti on kokonaisuus, jossa niin muodot, värit kuin materiaalitkin sointuvat hyvin yhteen ja toimivat toivotusti; tuuletusilma pääsee ulos, lämpö pysyy sisällä eikä kosteus kiusaa rakenteita. Ja siksi, jos jokin ei omaa silmää miellytä tai alkaa aiheuttaa ongelmia, kannattaa asiaan puuttua – mielellään vielä etupainotteisesti, jos tilanne sen vain antaa periksi. Näin säästyy rahaa ja asumismukavuuskin paranee.

Juuri säännöllisesti toteutetut huollot pitävät aumakaton kuntoa yllä ja siirtävät sen parasta ennen -päivää parhaimmillaan vuosikymmenillä eteenpäin. Isommilta remonteilta siis säästytään tai ainakin niiden ajoitusta voidaan lykätä suunnitellusti niin pitkälle tulevaisuuteen, että niihin ollaan ehditty jo rahallisesti varautua. Kun katon kunnosta pysyy ajan tasalla ja pienet vuodot sekä kauneusvirheet korjataan ennen niiden paisumista massiivisiksi elämää haittaaviksi ongelmiksi, yllätyksiä tuskin pääsee tulemaan. Jos motivaatio katon huollattamiseen on tuntunut kuitenkin olevan hukassa viime aikoina, kannattaa muistuttaa itseään siitä, että vakuutukset ovat harvoin suostuvaisia korvaamaan kattovaurioiden aiheuttamia vesivahinkoja, joten laskut niistä kasataan kodinomistajan niskaan. Tästä syystä katon säännöllistä huoltoa voikin pitää kodin parhaana vakuutuksena.

Kuinka usein ja säännöllisesti katostaan pitäisi sitten huolehtia, jotta ikävyyksiltä vältytään? Ja mitä merkityksellistä katolla sitten tehdään? Osa huoltotoimenpiteistä olisi suositeltavaa toteuttaa kahdesti vuodessa ja ajoituskin on tärkeä; keväällä kun lumet ovat sulaneet katolta ja pakkaset väistyneet aurinkoisempien säiden tieltä, sekä syksyllä ennen ensimmäisiä kinoksia. Katon huollossa voi olla kyse niin isommista kunnostustoimenpiteistä kuin pienemmästä, muttei yhtään vähäpätöisemmästä, putsailusta.

Puolivuosittain kannattaakin kiinnittää huomiota katon puhtauteen. Katolle alituiseen kerääntyvä lika ja lehdet kuluttavat nimittäin sen pintaa, jos niitä ei sieltä säännöllisesti puhdista. Samoin, jos ne päätyvät tukkimaan rännit, ei sadevesi pääse valumaan luonnollista reittiään alas katolta, vaan kertyy sinne painoksi ja pahimmillaan löytää tiensä rakenteisiin jostain pienestä vuodosta. Samalla, kun rännejä puhdistetaan, kannattaa niiden kiinnitys ja kaatosuunta tarkistaa. Aumakaton tuuletuksessa kannattaa myös olla tarkkana, joten läpivetojen saumausten tarkistus ja tiivistys on olennaista toteuttaa riittävän usein. Kerran kuudessa kuukaudessa on syytä kiinnittää huomiota myös kattotuotteiden, kuten kattosiltojen, lumiesteiden sekä palo-, katto- ja lapetikkaiden, kiinnitykseen ja toimivuuteen. Ja vaikka usein suositellaankin huoltoja muille vuodenajoille, on kattoa syytä huolia talvellakin. Painavat lumikinokset on syytä pudottaa, ennen kuin ne keräävät liikaa painoa rakenteiden ja katteiden päälle. Pakkasilla myös ränneihin jäänyt vesi on saattanut päästä jäätymään ja kuten kuvitella saattaa, ei se hyvää niille tee. Satunnaisesti, tarpeen mukaan, on hyvä myös toteuttaa katon kattava pesu, pinnoitus, huoltomaalaus ja tarpeen vaatiessa sammaleenpoisto sekä suojakäsittely. Ja kaikki nämä edellä mainitut, kuten monet muutkin huoltotoimet kuuluvat juuri Katonkorjaus-palveluiden erityisosaamiseen. Ammattilaisemme tunnistavat kattosi tarpeet ja osaavat määritellä, millaisesta huollosta se parhaiten hyötyisi, sekä koska erinäisiä huoltoja kannattaa lähteä toteuttamaan. Säästä itseäsi siis turhilta murheilta ja kutsu osaava tiimimme tarkastuskäynnille katollesi.

Meiltä saat niin vuotokorjaukset kuin läpivientien vaihdotkin yhden katon alta

Sitä saattaisi yllättyä kuullessaan, kuinka monesta kohdasta katto voikaan vuotaa. Eikä sitä edes välttämättä ajattelisi, ellei nyt silmään pistäisi jokin huomattava railo. Vuoto ei myöskään läheskään aina esiinny sillä elokuvista tutulla tavalla, jossa otsalle tiputtelevat vesipisarat herättävät unesta tai kiireellä juoksutetaan kattiloita ympäri kotia keräysastioiksi. Aumakatto koostuu nimittäin lukuisista erilaisista rakenteista, joista kaikki voivat aiheuttaa kosteuden tai lian kertymistä katolle vuotaessaan – ja kyseessä voi toki olla vain pikkuriikkinen reikä tai huonosti kiinnitetty sauma. Vuoto voi näin siis myös olla silmältä piilossa pitkään, kerääntyä lammikoiksi ja kosteudeksi rakenteisiin, joissa se mukavasti muhii, kunnes tilanne jonain päivänä paljastuu sillä ikävämmällä tavalla. Mutta hei, poissa silmistä, poissa mielestä, vai mitä? Tai ehkei kuitenkaan. Ongelmien lakaiseminen maton alle voi nimittäin käydä kalliiksi. Mitä pienempiä vuotokohtia lähdetään paikkaamaan ja mitä ripeämmin niihin reagoidaan, sitä vähemmän tuhoa kodille on ehtinyt aiheutua. Säännöllisesti tarkastetulla aumakatolla ei tällaisia vuotoja välttämättä edes ehdi muodostua, jos vanhat, lohkeilleet tiilet vaihdetaan ajoissa tai revenneet huovat korvataan uusilla heti repeämien tultua. Riittävän usein tehdyt korjaukset siis ehostavat aumakaton ulkonäköä, mutta vaikuttavat suoraan myös asumismukavuuteen, kun vuotavan kattorakenteen myötä homehtuneet eristevillat eivät tuoksahda nenään heti aamutuimaan.

Mutta asumismukavuuteen vaikuttavat myös muutkin tekijät. Etenkin kurjempien säiden aikana ihmiset viettävät paljon aikaa sisällä ja tällöin sisäilman laadulla sekä sen vaihtuvuudella on suuri merkitys. Tästä syystä kannattaa pitää huolta siitä, että millaisen katon vain päälleen valitsee, ilmanvaihto toimii moitteettomasti. Aumakatto on klassista harjakattoa haastavampi tuulettaa, sillä ilma ei pääse ulos päädyistä, joissa on lappeet. Siksi sen tuuletus perustuukin tuuletusputkiin, jotka asennetaan katolle ja joihin voidaan lisätä alipainetuulettimia. Vaihtoehtoisesti tuuletus voidaan mahdollistaa tuulettuvan harjan avulla. Mutta oli valittu tuuletustapa sitten mikä tahansa, kannattaa läpivientien toimivuus tarkastuttaa riittävän usein ja puuttua ongelmiin aina heti niiden ilmennyttyä. Tämä on jälleen tarkkaa työtä, joten käsistään taitavan ammattilaisen palkkaaminen ei olisi lainkaan liioiteltua – ennemminkin suositeltavaa.

Katonkorjaus-palvelut tarjoavatkin ratkaisuja kaikkiin vuoto- ja tuuletusongelmiin. Meidän ammattilaisemme hoitavat tottuneesti kaikki aumakattojen vuotopaikkaukset. Oli tarpeesi sitten katteen pinnan korjaus ruostevaurioihin puuttumalla, rikkinäiset tiilet vaihtamalla tai huovan repeämät paikkaamalla, tai vaihtoehtoisesti sadevesijärjestelmää koskeva ongelma, kuten huonosti kiinnitetty ränni tai väärin asennettu kaatosuunta, meiltä saat kattosi tarvitseman avun aina helposti ja edullisesti yhden katon alta. Meille ovat tuttuja myös aumakaton tuuletuksen haasteet, joten läpivientien korjaukset ja vaihdot sekä ilmanvaihtokanavien ja viemärituuletusputkien korjaukset hoituvat myös. Ja mikäli tilanne on ehtinyt jo hieman eskaloitumaan, voimme puuttua peliin myös korjaamalla aluskatteen ja kosteusvauriot sekä vaihtamalla lahovaurioituneet puuosat. Samalla voimme laittaa kuntoon vielä erilaiset kattotuotteet, kuten kattosillat, kulkusillat, talotikkaat sekä lumiesteet. Valitsemalla Katonkorjaus-palvelut säästyt siis työläiltä googlailuilta, sillä apu jokaiseen aumakatonongelmaan löytyy helposti yhden yhteydenoton päästä.