KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Bitumipaanukaton asennus, remontti, huolto ja korjaus

Bitumipaanukaton asennus, remontti, huolto ja korjaus

Haluatko kauniin katon, joka on erittäin vedenpitävä, eristää hyvin ääntä ja joka on nopea asentaa? Siinä tapauksessa bitumipaanukatto voisi olla hyvä vaihtoehto sinulle.

Bitumipaanut ovat bitumisia kattolaattoja, jotka ovat pieniksi paloiksi leikattua, helposti käsiteltävää kattohuopaa. Niissä on kätevä liimatausta ja ne on helppo naulata kiinni. Bitumipaanut sopivat katoille, joiden kaltevuus on 1:5 tai jyrkempi.

Bitumipaanut sopivat erityisen hyvin monimuotoisille katoille, ja niitä on saatavissa lukemattomissa eri väreissä. Miltä kuulostaisivat esimerkiksi erilaiset harmaan, punaisen tai ruskean sävyt, joista voit valita mieleisesi?

Me teemme kaikki bitumipaanukattojen remontit laadukkaana takuutyönä ja kokonaisvaltaisena avaimet käteen -palveluna. Sinun tehtäväksesi jää ainoastaan kertoa toiveesi kattoremontin suhteen, me teemme kaiken muun.

Kun olemme saaneet tarjouspyyntösi, tulemme tarkistamaan kattosi lähtökunnon. Perusteellisen kattotarkastuksen sekä kanssasi käydyn keskustelun jälkeen teemme sinulle tarjouksen, johon kuuluu koko kattoremontti kaikkine materiaaleineen ja töineen. Tilaamme parhaat materiaalit ja toimitamme ne tontillesi. Tarvittaessa käytettävät rakennustelineet ja henkilönostimet tulevat meiltä. Tarvittaessa suojaamme myös pihasi remontin aiheuttamalta rasitukselta.

Kun kattoremontti on valmis, teemme vielä tarkan lopputarkastuksen varmistaaksemme, että kaikki on niin kuin pitää. Lopuksi siivoamme jälkemme ja toimitamme kaikki purku- ja rakennusjätteet pois tontiltasi.

Kattoremontti on siis sinun osaltasi todella simppeli projekti. Saat meihin helposti yhteyden koko remontin ajan. Pyrimme asiakaslähtöiseen palveluun ja vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi.

Kattoremontti on todella järkevä sijoitus, jonka hyödyt jatkuvat vielä vuosia eteenpäin. Uusi katto nostaa välittömästi talosi arvoa ja uutuuttaan hohtavat pinnat hivelevät silmää. Uusi katto tuo turvaa koko rakennukselle sekä tärkeimpänä myös talon asukkaille.

Jos mietitään uuden katon edessä olevia käyttövuosia, kattoremontin hinta on varsin järkevä. Lisäksi kotitalousvähennys tuo mukavan helpotuksen kustannuksiin. Tarvittaessa voit myös hakea kattoremontille rahoitusta helposti verkkosivustomme kautta.

Bitumipaanukatto kestää pidempään säännöllisten kattohuoltojen avulla

Kaikki katot vaativat hyvää huolenpitoa, ja niiden kuntoa täytyy seurata ja ylläpitää säännöllisesti. Kattotarkastus kannattaa tehdä kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Syksyllä katto valmistetaan ottamaan vastaan talven haasteet, ja keväällä tarkistetaan, miten katto kesti lumen painon ja pakkasen kurituksen.

Bitumipaanukatolle muodostuu suhteellisen helposti sammalkasvustoja, joten katon pitäminen puhtaana on erittäin tärkeää. Katto puhdistetaan roskista ja lehdistä yleensä ilmapuhaltamalla ja tarvittaessa myös pehmeällä, erityisesti tähän hommaan suunnitellulla harjalla.

Sadevesijärjestelmän pitäminen moitteettomassa kunnossa on erittäin tärkeää, sillä rikkinäiset, tukkeutuneet tai väärin asennetut rännit lisäävät huomattavasti kosteusvaurioiden riskiä. Kun rännit puhdistetaan säännöllisesti ja samalla niiden kunto tarkistetaan, ongelmilta voidaan välttyä.

Kattohuollon yhteydessä käydään läpi kaikki läpiviennit, saumaukset, jiirit ja tiivistykset. Myös kaikkien kattotuotteiden, eli esimerkiksi lumiesteiden, kattosiltojen sekä lape-, katto- ja palotikkaiden toimivuus varmistetaan ja niiden kiinnitykset tarkistetaan. Myös vesikaton alapuolisten rakenteiden eli yläpohjan kunto on tarkistettava säännöllisesti. Lisäksi aluskate ja eristeet katsastetaan silmämääräisesti vuotojen varalta. Runsaslumisina talvina on hyvä suorittaa lumenpudotukset sekä jäänsulatukset turvallisin menetelmin. Huolto-ohjelmaan voi tarvittaessa lisätä myös sammaleenpoiston sekä laadukkaan suojakäsittelyn. Toisinaan huopakaton pinnoitus voidaan myös uusia.

Säännöllinen kattohuolto on järkevää jättää ammattilaisen vastuulle, sillä vuosien kokemuksen harjaannuttamat silmät näkevät katon kunnon realistisesti. Kun kaikkiin ongelmiin puututaan ajoissa, suuremmilta katastrofeilta voidaan välttyä. Lisäksi katolla liikkuminen on aina riskialtista, joten ei kannata vaarantaa itseään turhaan. Meillä on vankka kokemus katoilla työskentelyssä ja panostamme aina työturvallisuuteen.

Säännölliset kattohuollot pidentävät huomattavasti katon käyttöikää. Kun katon kunto käydään läpi ammattilaisen ottein, sinun ei tarvitse kantaa huolta sen toimivuudesta. Hyvin hoidettu katto toimii talon suojana jopa vuosikymmenten ajan, ja katon ulkomuotokin säilyy kauniina vuodesta toiseen.

Kun huolto ja korjaus eivät riitä, teemme sinulle uuden bitumipaanukaton

Jossain vaiheessa hyvinkin hoidettu bitumipaanukatto tulee käyttöikänsä päähän. Kun päätät toteuttaa kattoremontin, samalla kannattaa miettiä, minkälaisia toiveita sinulla on uuden katon suhteen. Haluaisitko esimerkiksi parantaa rakennuksesi energiatehokkuutta? Jos talo tuntuu vetoisalta tai tunkkaiselta, asiaan voidaan vaikuttaa kattoremontin yhteydessä.

Voit myös pohtia, mitä kaikkia kattotuotteita katolle kannattaisi asentaa kattoremontin yhteydessä. Esimerkiksi piipunpellitys pidentää savupiipun käyttöikää ja piipunhattu suojelee hormeja vedeltä. Kattokupu tuo valoa pimeältä tuntuvaan asuntoon, kun taas kattoluukku helpottaa erilaisia katon huoltotoimenpiteitä ja voi toimia tarvittaessa myös paloluukkuna. Pieneläinesteet estävät esimerkiksi lintujen pesimisen ei-toivottuihin paikkoihin ja lumiesteet suojelevat rakennuksen lähistöllä liikkuvia ihmisiä runsaslumisina talvina. Aurinkopaneeleilla voit pienentää sähkölaskuasi ja säästää luontoa. Keskustelemme kanssasi kattoremonttiin liittyvistä toiveistasi ja varmistamme, että saat juuri sinun tarpeisiisi sopivan katon.

Omakotitalojen lisäksi teemme kattoremontit niin rivitaloihin, kesämökkeihin, autokatoksiin kuin erilaisiin piharakennuksiinkin.

Olipa mielessäsi siis koko katon uusiminen tai jokin pienempi työ, kuten lumien pudottaminen katolta, ota meihin yhteyttä! Meillä on pitkä kokemus suomalaisista katoista ja tiedämme, miten ne saadaan kestämään vuodenaikojen vaihtelujen mukanaan tuomat haasteet. Mikään kattotyö ei ole meille liian pieni eikä liian suuri. Tavoitteemme on, että kaikki katot olisivat kauniita, toimivia ja turvallisia.

Saat meiltä aina rehellisen ja realistisen arvion kattosi tilanteesta. Emme koskaan tee turhia töitä emmekä korjaa ehjää, vaan työskentelemme aina kustannustehokkaimmalla tavalla. Jos katolle riittää osittainen remontti, toteutamme sen mielellämme, mutta jos katon tilanne näyttää siltä, että sen kokonaisvaltainen uusiminen olisi järkevintä, perustelemme sinulle syyt tähän.

Kokemuksemme on tuonut meille laajan tietämyksen erilaisista materiaaleista, ja meidän kauttamme saatkin käyttöösi markkinoiden hinta-laatusuhteeltaan parhaat katemateriaalit.

Ota meihin yhteyttä, niin pistetään sinunkin kattosi huippukuntoon!