KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Harjakaton kattoremontti, huolto ja korjaus ovat vahvaa osaamisaluettamme

Harjakaton remontti, huolto ja korjaus

Harjakatto. Komean profiilin omaavaa, Suomenmaan yleisin kattotyyppi, on suosionsa ansainnut – monestakin syystä. Nimensä harjakatto on saanut muodostaan, jolle on ominaista, että sen kaksi lapetta kohoavat korkealle ja kohtaavat yleensä symmetrisesti keskellä kattoa. Se on paitsi näyttävä, mutta myös toimiva ratkaisu lähes mihin tahansa kohteeseen. Usein harjakattoja esiintyy niiden luonnollisessa ympäristössä, esimerkiksi perinteisten neliönmallisten rintamamiestalojen kattoina, mutta vallan mainiosti ne sopivat kruunaamaan modernimpiakin kohteita. Mukautuvainen harjakatto voidaankin rakentaa lähes mistä materiaalista tahansa ja katon jyrkkyydelläkin voidaan vaikuttaa paljon itse talon ulkonäköön. Harjakattojen parhaat piirteet piilevät juurikin niiden käytännöllisyydessä, joka on vertaansa vailla. Kalteva katto pysyy paremmin siistinä, kun sille ei kerry yhtä helposti kerroksittain likaa. Vesikin valuu vikkelään alas ja toisin kuin tasakatoille, harjakatoille ei kasaannu niin herkästi suuria kinoksia lunta. Lisäksi harjakaton yläpohja on helppo tuulettaa, mikäli se on suunniteltu huolellisesti. Hyvin kiertävä ilma taasen ehkäisee kosteusvaurioiden syntyä. Paljoa huonoa sanottavaa klassisesta harjakatosta ei siis ole.

Harjakatto, kuten mikä tahansa muukin katto, tarvitsee kuitenkin hyvää huolenpitoa pysyäkseen kunnossa. Sen säännöllinen huoltaminen, korjaus ja tarvittaessa remontointi paitsi parantaa yleisilmettä, myös pitää koko talon kunnossa pidempään. Kattotyöt ovat oikeastaan investointi omaan pussiin, sillä vanhemmankin talon yleisilmettä voi kohentaa helposti pienemmilläkin viilauksilla. Koko kohteen markkina-arvo voi nousta sievoisia summia pelkästään ammattimaisen katon kunnostuksen kautta, joten kattotyöt voivat saattavat jopa maksaa itsensä takaisin pitkässä juoksussa. Hyvin suunniteltu, toteutettu ja ylläpidetty katto on lisäksi talon kuin talon paras vakuutus. Ongelmien ennaltaehkäisy on katastrofien korjausta edullisempaa. On hyvä myös pitää mielessä, että harva vakuutus kattaa kattovaurioiden aiheuttamia vesivahinkoja, joten laskut niistä kasataan kodinomistajan niskaan. Siksi katon säännöllistä huolenpitoa ja kunnostusta ei kannata laiminlyödä.

Koska sinäkin, kuten varmaan jokainen talonomistaja, haluat epäilemättään katollesi vain parasta, kannattaa kattotöihin palkata aina asiansa osaava ammattilainen ja jättää tikapuilla keinuminen heille. Näppärinkin tee-se-itse -tyyppi saattaa nimittäin aiheuttaa enemmän hallaa kuin toivoisikaan, kattotyöt kun eivät ole ihan niin yksinkertaisia, kuin saattaisi luulla. Meiltä Katonkorjaus-palveluilta hoituvat kuitenkin kaikki harjakattojen remontit, huollot ja korjaukset kokeneella otteella sekä rautaisella ammattitaidolla. Oli kattosi materiaaliltaan sitten tiiltä, peltiä tai huopaa ja talosi omakotitalo, rivitalo, kerrostalo, kesämökki tai asuit sitten vaikka saunarakennuksessa, onnistuu kohteen kun kohteen kunnostus meiltä varmasti. Vuodet ovat opettaneet tiimillemme paljon erilaisista katoista sekä niillä esiintyvistä ongelmista, joihin meillä on onneksemme tarjota ratkaisuja. Sormi ei siis mene suuhun kiperimmissäkään tilanteissa ja voit luottaa siihen, että laadusta ei tingitä. Meille on ensisijaisen tärkeää, että kattoa hoidetaan aina kokonaisvaltaisesti, eikä pienintäkään katastrofia jätetä epähuomioon. Siksi joka kerta, kun katollesi kiipeämme, oli kyse kuinka pienestä huoltotoimesta tahansa, tarkistamme aina koko katon yleiskunnon – sen pinnasta aina läpivienteihin, kattoturvatuotteisiin ja mahdollisuuksien mukaan pieneläinesteisiin sekä yläpohjaan asti. Ja mikäli havaitsemme esimerkiksi ruostetta, rikkinäisiä tiiliä, katteen repeämiä, tukkeutuneita rännejä, rakoilevia saumoja tai vaikka kastuneita eristeitä, kerromme sinulle niistä oitis, jotta nekin saadaan toivoessasi hoidettua pois päiväjärjestyksestä.

Yksi aina ensimmäisenä mieleen nousevista kysymyksistä kattotöiden kohdalla on kuitenkin niiden hinta. Tarkat numerot riippuvat toki talon monista ominaisuuksista, sille tehtävistä toimenpiteistä sekä kunkin asiakkaan toimesta. Mutta monesti ne kuitenkin kuuluvat niihin talon arvokkaampiin kunnostus- ja huoltotöihin. Ja koska taloudelliset tilanteet ovat keskenään hyvin erilaisia ja harvalla raha kasvaa puussa, saattaa monesti herätä epäilys siitä, riittääkö kahiseva kattotöiden toteuttamiseen. Mutta juurikin tästä syystä me Katonkorjaus-palveluilla olemme halunneet etsiä sellaisia ratkaisuja, joita hyödyntäen jokainen pystyisi kustantamaan hyvän katon päänsä päälle. Nettisivujemme kautta voi nimittäin hakea helposti ja nopeasti rahoitusta, joka tuo sitä paljon kaivattu joustovaraa kattotöiden suunnitteluun. On myös hyvä pitää mielessä, että kaikista yksityiskohteisiin toteuttamistamme kattotöistä voi myös hakea kotitalousvähennystä, jonka avulla voi myös säästää pitkän pennin.

Harjakattoremontti – Mikä ihana tekosyy päivittä koti uuteen uskoon

Aika näkyy meissä jokaisessa – ja saa näkyäkin. Se tuo mukanaan monia muutoksia sekä arvokkuuttakin. Mutta mitä kattoihin tulee, aika vaikuttaa monesti esimerkiksi koko talon asumismukavuuteen sekä itse katon toimivuuteen. Siksi katon kunnosta on syytä pitää huolta ajan saatossa. Säännöllinen huolto ja tarvittavien korjausten toteutus takaavat katolle usein arvokkaita lisävuosia, mutta joskus paremmaksi ratkaisuksi saattaa osoittautua lopulta harjakattoremontti, jolla jo aikaa nähnyt katto saadaan päivitettyä kerralla uuteen uskoon. Mikäli alkaa olla kyllästynyt vanhaan tyyliin tai kauttaaltaan repsottavaan katteeseen, kannattaa hyödyntää tilaisuus ja pistää vuosia nähnyt katto vihdoin uusiksi. Tuoreella kattoremontilla voidaan paitsi kohentaa kodin yleisilmettä ja tehdä siitä käytännöllisemmän, myös nostaa sen arvoa esimerkiksi tulevaisuuden asuntomarkkinoita ajatelle. Katto voidaan remontoida tietysti joko osittain tai kauttaaltaan kokonaan, tarpeen mukaan ja parannella sitä ominaisuuksiltaan siinä samalla, kun kerran hyöritään. Eli, jos sinulla on koskaan käynyt edes pienessä mielessä katon remppaus, on nyt oiva tilaisuus tarttua hetkeen ja ehostaa katto sellaiseen kuntoon, että se näkee vielä monet tulevatkin vuodet.

Harjakattoremonttia tekemään kannattaa aina palkata ammattilainen, joka on pätevä ja asiansa osaava, mutta myös luotettava sekä laatua painottava tekijä. Kunnon urakoitsija kantaa vastuun tekemästään työstä. Meillä Katonkorjaus-palveluilla kaikki harjakattoremontit toteutetaankin aina takuutöinä – ihan suunnittelusta toteutukseen sekä loppusiivoukseen asti. Tämä tarkoittaa sitä, että työllä on takuunsa ja saatkin poikkeuksetta sen mistä maksat. Meille asiakastyytyväisyys on ehdottoman tärkeää ja siispä haluamme panostaa palveluihimme. Meiltä saat myös kaikki kattoremontit aina avaimet käteen palveluna. Tämä tarkoittaa siis sitä, että sinun ei tarvitse katsoa meidän peräämme, vaan saat nostaa jalat pöydälle, kun ammattimainen tiimimme hikoilee työn touhussa. Oli kyseessä sitten koko katon remontti tai pelkästään osittainen ilmeenkohotus, meiltä hoituvat kaikki harjakatolle tehtävät työt aina yläpohjan eristevillojen uusimisesta, lahovaurioiden korjaamisen, aluskatteen rakentamiseen sekä vesikatteen asentamiseen kaikilla kattotuotteilla varustettuna.

Kuten jo sanottu, kattoremontti on muutoksen aikaa ja siinä samalla, kun muutoksen tuulet puhaltava, voidaan miettiä, vaikka kokonaan uusien kattotuotteiden asentamista katolle. Talvea varten kannattaa varautua laadukkain lumiestein, jotka ovat tärkeä osa harjakattoa. Kaltevalta pinnalta kinokset valuvat nimittäin niskaan helposti, ellei niiden alastuloa estä mikään komponentti. Ja kukaan tuskin kaipaa lumipesua heti aamutuimaan töihin lähtiessään. Kattosillat ovat olennainen osa katon näyttävyyttä ja palotikkaat taas vaikuttavat sen toimivuuteen. Asiakkaan mieltymyksistä riippuen meiltä Katonkorjaus-palveluilta saat katollesi myös vaikkapa aurinkopaneelit kesää varten ja kattokuvun tai kattoikkunan tuomaan valoa muuten haasteellisesti valaistaviin tiloihin. Tiimimme asentaa tottuneesti myös muun muassa pieneläinesteet, laittaa harjatiivisteet kuntoon tai pellittää vaikka savupiipunkin siinä samassa. Meiltä saat siis todella koko paketin ja vielä enemmän kuin uskot toivoakaan.

Kattoremontti alkaa aina kattotarkastuksella, jonka kattoammattilaisemme tulee toteuttamaan. Sen sekä asiakkaan omien toiveiden pohjalta tehdäänkin sitten toimintasuunnitelma ja tarjous. Remontin hinta ja kesto ovatkin sitten riippuvaisia lukuisista tekijöistä. Hinta määritellään siis aina yksilöllisesti, sillä siihen vaikuttavat esimerkiksi käytetystä materiaalista, katon koosta, jyrkkyydestä sekä asennettavista kattotuotteista. Isomman katon remontti on pidempiaikainen projekti ja vaikeakulkuisemmalla katolla työskentely kestä kauemmin. Toisinaan voidaan joutua pystyttämään myös esimerkiksi rakennustelineitä tai käyttää henkilönostimia, jotka nekin toki näkyvät sitten hinta-arviossa. Myös käyttöläpivientien lukumäärä, sisätaitteet, lipat sekä muut vastaavat yksityiskohdat vaikuttavat. On siis mahdoton lähteä arvailemaan hintaa, ennen kuin ollaan todella kartoitettu katon ominaisuudet sekä asiakkaan toiveet.

Harjakaton huolto pitää katon toimintakunnossa ja lykkää remontin tarvetta

Me suomalaiset olemme kyllä siitä varsin hassua porukkaa, että autojamme kyllä huollatamme mielellämme ja useinkin, mutta armaat kotimme saattavat jäädä oman onnensa nojaan pitkiksikin ajoiksi. Ja kun ajatellaan, kuinka suuri investointi koti on, kuulostaa se ehkä hieman nurinkuriselta ajatukselta. Etenkin, kun ajatellaan, miten helppo säännöllisesti toteutetuilla huolloilla on siirtää remonttia jonnekin kauemmas hamaan tulevaisuuteen – parhaimmillaan vuosikymmeniksi eteenpäin. Säännöllisen huollon laiminlyönti ei siis kannata, sillä se on paras tapa panostaa kotisi tulevaisuuteen.

Paitsi, että kattoa tulisi huoltaa säännöllisesti, on tietyt huollot suositeltavaa tehdä oikeaan aikaan vuodesta. Esimerkiksi tietyt huoltotoimet olisi hyvä toteuttaa kahdesti vuodessa – syksyllä ennen ensilumien tuloa sekä keväällä, kun pakkaset ovat jo väistyneet ja luonto heräilee uudelleen eroon. Talven kylmät säät sekä runsas lumipeite, kun voivat asettaa pieniä rajoitteita toisille huoltotoimille. Silloin tosin kannattaa pudotella lumia ja sekä sulatella jäitä säännöllisesti, etteivät rakenteet rasitu liikaa. Toiset huoltotoimet taas olisi suositeltavaa tehdä aina puolivuosittain. Esimerkiksi katon puhdistus roskista ja lehdistä sekä katteen pinnan tarkistus kuuluvat tähän ryhmään. Kuin myös läpivientien sekä saumausten tarkistaminen ja tiivistäminen sekä kattotuotteiden kiinnityksen ja toimivuuden tarkistus. Muita huoltoa on syytä toteutella sitten tarpeen mukaan. Näihin lukeutuvat mm. katon pesu, sammaleenpoisto, suojakäsittely, huoltomaalaukset sekä pinnoitukset. Mikäli et kutienkaan enää ole aivan varma, mitä omalla katollasi pitäisikään huoltaa, voit jättää sen meidän murheeksemme. Kattoalan erityisosaajamme tuntevat kuitenkin erilaisten talojen huoltotarpeet ja voivat rytmittää tarvittavat huoltotyöt, juuri sinun kattoasi ja arkeasi ajatellen.

Kun harjakatto vuotaa tai vaatii korjausta, ota meihin yhteyttä

Et ehkä ole vielä herännyt aamulla ullakolta tulevaan homeen tuoksuun tai lumikinokseen olohuoneessa, mutta se ei silti tarkoita, etteikö kattosi voisi vuotaa. Kattovuoto voi nimittäin olla niin kavalalla tavalla piilossakin, että siihen herää vasta liian myöhään. Tai ainakin niin myöhään, että vuotovaurioiden korjaaminen on jo ehtinyt muodostua paljon hintavammaksi, kuin pelkän vuotokohdan paikkaaminen olisi alkuun ollut. Vanhan sanonnan mukaan kuitenkin parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kattovuotoa tai katon korjaustarvetta ei kannata katsoa sormien läpi pitkiä aikoja, vaan peliin on syytä yrittää puuttua niin ajoissa kuin vain mahdollista. Vuodon laajuus tulisi kartoittaa ammattilaisen kokeneilla silmillä ja korjaus jättää urakoitsijalle, jolta homma hoituu kerralla kokonaan. Olisi ikävää, jos korjatun katon alle jäisikin vielä kostuneita eristevilloja muhimaan tai joku sauma edelleen repsottaisi siinä vaiheessa, kun laskukin on jo maksettu.

Me Katonkorjaus-palveluilla olemme äärimmäisen tarkkoja siitä, että koko katto tarkastetaan aina kunnolla, eikä yksikään rako tai repeämä jää huomaamatta. Meidän ammattilaisemme ovat kokeneita kattotyöntekijöitä, jotka ovat tottuneita tarkastushommissaan. Heidän rekisterinsä on keittynyt ajan saatossa tarkaksi. Kun katto on käyty läpi läpikotaisin, teemme tarjouksen tarvittavista korjaustöistä koituvista kustannuksista. Meiltä saat tarvittaessa nimittäin koko väri suoran harjakaton vuotopaikkauksia – aina katteen pinnan ruostevaurioiden korjaamisesta rikkinäisten tiilten ja revenneiden huopien vaihtamiseen. Sadevesijärjestelmätkin voimme katsastaa kuntoon, huolehtia rännien kiinnityksestä sekä kaadon oikeasta suunnasta. Tarkastamme läpivientien kunnon sekä teemme tarvittavat korjaukset ja vaihdot. Varmistamme, että ilmanvaihtokanavat tai viemärituuletusputket eivät vuoda, ja korjaamme niissäkin ilmenevät puutteet rautaisella osaamisella. Myöskään aluskatetta emme unohda, vaan tarkistamme sen, korjaamme tarvittaessa jo muodostuneet kosteusvauriot, vaihdamme lahovaurioituneet puurakenteet sekä ehkäisemme niiden muodostumista tulevaisuudessa. Meille on myös tärkeää, että katto säilyy toimivana kokonaisuutena sekä on turvallinen. Siispä meiltä saat lisäksi vielä eri kattotuotteiden, kuten kattosiltojen, kulkusiltojen, talotikkaiden sekä lumiesteiden, korjaukset katollesi helposti saman katon alta. Ole siis oitis yhteydessä meihin Katonkorjaus-palveluihin, niin hoidetaan homma kotiin yhdellä kertaa.