KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Huopakaton pinnoitus ja suojaus auttaa katetta pitämään pintansa säällä kuin säällä

Huopakaton pinnoitus

Suomen sääolosuhteet ovat vaihtelevat ja ilmastonmuutos tuo mukanaan vielä omat haasteensa. Kesäisin porottaa aurinko kirjaimellisesti aamusta iltaan, talvella kasaantuu paksuja kinoksia, syksyllä myrskyää ja kevät on usein mitä mielenkiintoisin yhdistelmä kaikkea edellä mainittua. Sään vaikutukset näkyvät monessa ja etenkin erilaiset rakennukset ovat niille alttiita. Ja monesti juuri katot kärsivät jatkuvasta kulutuksesta. Huopa eli bitumi on katemateriaalina kestävä, mutta kaikkea sekään ei niele pureskelematta. Jopa laadukas ja hyvin asennettu kate kuluu ajan myötä ja ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta. Niin vesi, lumi, jää, sammal kuin aurinkokin nakertavat bitumia. Usein ensimmäisenä kuluu katteen pinta, joka on taas sääsuojan kannalta tärkein. Pidemmän kulutuksen seurauksena saattaakin syntyä jo reikä, jonka kautta kosteus pääsee suoraan umpilaudoitukseen ja sieltä taas yläpohjaan. Pahimmassa tapauksessa pienikin vuoto voi aiheuttaa kattavankin kosteusvaurion ja homeongelman.

Huopakatteen pinnan kuluminen ei ole kuitenkaan lopun alkua, vaan täysin hoidettavissa oleva ongelma. Huopakatto voidaan nimittäin uudelleen pinnoittaa ja suojata. Huopakaton pinnoitus ja suojaus tehdään, jotta katteen sääsuoja saadaan palautettua. Ammattilaisen toteuttaman pinnoituksen jälkeen katto kestää taas kovemmatkin sateet ja kuumemmatkin päivät kuin uusi katto konsanaan. Ja koska toimenpiteen laiminlyönti voi aiheuttaa suuren sekä kalliin vahingon, jossa kattoremontin lisäksi voidaan joutua laittamaan uusiksi myös niin lahonneita puuosia kuin eristevilloja, kannattaa tilaisuuteen tarttua oitis. Älä siis aikaile, vaan hanki ammattiapua ajoissa.

Me Katonkorjaus-palvelulla olemme pitkällä kokemuksella varustettuja kattoalan rautaisia ammattilaisia. Meiltä hoituvat monet temput sekä toimenpiteet aina suurista remonteista paikallisempiin paikkauksiin sekä huoltotoimenpiteisiin. Meille tuttuja ovat erilaiset katetyypit sekä kullekin niistä tyypilliset ongelmat. Meiltä saat siis myös kaikki palvelut huopakattosi suojan palauttamiseen. Mikäli olet päättänyt uudelleen suojata ja pinnoittaa kattosi, hoituu se nopeasti sekä luotettavasti meidän kauttamme. Hyödynnämme työnteossamme kulumatonta ammattitaitoamme sekä aina yhtä laadukkaita tuotteita. Meille on myös tärkeää, että katosta huolehditaan aina kokonaisvaltaisesti – ei vain pintapuoleisesti. Näin ollen joka kerta, kun kiipeämme katollesi – myös pelkkää uudelleenpinnoitusta toteuttaessamme – teemme veloituksella katon kunnon yleistarkastuksen. Näin saamme käsityksen katon todellisesta voinnista ja kykenemme ennakoimaan mahdollisten ongelmien syntyä – jopa estää ne kokonaan.

Tähän yleistarkastukseemme kuuluu muun muassa koko katteen pinnan läpikäynti esimerkiksi ruostumisen, erilaisten lommojen, repeämien, reikien, kulumien tai vaikkapa irronneiden tiilien varalta. Samalla varmistamme senkin, että katon mahdollinen maalipinta suojaa katetta eikä ole päässyt lohkeilemaan. Meitä kiinnostaa lisäksi harjatiivisteen tiiveys sekä se, ettei mikään sauma tai reuna ole ajan kuluessa päässyt repsottamaan ikävästi. Tarkastuksen yhteydessä katsastamme myös katon eri läpivientien kuten ilmanvaihtoputkien, kattoluukkujen ja liesituulettimien tiiveyden, sillä ne määritellään usein juurikin katteen vuotoalttiimmiksi kohdiksi. Emme unohda myöskään katto- ja kattoturvatuotteiden, kuten lumiesteiden ja kattosiltojen kunnosta sekä kiinnityksestä huolehtimista. Rännienkin kiinnitykset ja kaadot muistamme vilkaista, sillä tukkeutunut ränni on varsin ikävä yllätys lumien viimein sulaessa keväällä. Ja mikäli yläpohjaan on mahdollista löytää jonkinmoinen reitti, tarkistamme vielä villat sekä rakenteen mahdollisten valumajälkien sekä puutteellisten tai kastuneiden eristeiden varalta. Näin ollen, jos katolla jotain sellaista tarkastuksemme yhteydessä ilmenisi, mihin pitäisi oitis puuttua, voisimme tehdä työstä sinulle tarjouksemme.

Jokaisen katon ollessa omanlaisensa yksilö omine ongelmineen, on kattotöiden hinnoittelu välillä haastavaa. Hinnasta tehdään hirviö, joka monella asettuu jopa kynnyskysymykseksi tarpeellisten kattotöiden toteuttamiselle. Kattotöitä kannattaa kuitenkin ajatella ennemmin tärkeänä investointina, kuin suurena kulueränä. Huolella sääsuojattu katto voi lykätä kallista kattoremonttia ja ehkäistä vakavia vesivaurioita, joiden korjaus kävisi joka tapauksessa itse toimenpidettä kalliimmaksi. Kuntoon laitetun katon kaunis uusi ilme usein myös nostaa talon jälleenmyyntiarvoa, eli monetkin kattotyöt saattavat jopa maksaa itsensä takaisin pitkässä juoksussa. Mutta koska taloudelliset valmiudet erilaisten kattotöiden – jopa niiden tarpeellisimpien – vaihtelevat, me Katonkorjaus-palveluilla olemme myös pyrkineet etsimään keinoja helpottaa asiakkaittemme maksukykyä. Nyt voit esimerkiksi hakea nettisivujemme kautta helposti rahoitusta pienillekin toteuttamillemme kattoprojekteille. Näin saat usein kaivattua joustoa maksamiseen. Ja mikäli kyseessä on yksityinen rakennus, ei kannata unohtaa myöskään kotitalousvähennystä.

Riittääkö pelkkä pinnoitus vai onko parempi uusia koko katto?

Vaikka me Katonkorjaus-palvelulla paljon voimmekin tehdä kuluneen katon hyväksi, ihmeisiin emme aivan yllä. Joskus tulee se hetki, kun huopakatto on päässyt kulumaan kuntoon, josta paluuta entiseen ei enää ole. Uudelleen pinnoitus on toimiva ratkaisu, jos katon pinnan haluaa suojata uudelleen, mutta ei se tee reikäjuustosta enää vesitiivistä. Katon pinnoituksen järkevyys riippuukin paljon kohteen kokonaiskunnosta. Jos katto on jo aikansa elänyt, kannattaa se pinnoittamisen sijaan monesti uusia kokonaan. Oikeastaan hyvän tapa tilanteen arviointiin on määritellä, miten suurelta osin kate on menettänyt pinnoitteensa. Jos kaikki on kulunut pois ja katto sirotteesta paljas, on se todennäköisesti siinä kunnossa, että katon uusimalla saadaan paljon pidempi ja toimivampi ratkaisu. Tällöin uudelleen pinnoitus olisi silkkaa rahan ja resurssien hukkaa. Siksi, ennen kuin ryhdymme uudelleen suojaamaan huopakatetta, katsastamme aina koko katon kunnon.

Meille on tärkeää, että sinä asiakkaanamme saat kunnollista palvelua, ei vain jonkinlaisen hutiloidun ratkaisun tai katteen uudelleen suojauksen, joka ehkä kestää ensi kevääseen. Siksi me emme euron kuvat silmissä välkkyen mene sieltä, missä aita on matalin ja toteuta vain laiskasti kattotöitä, jotka eivät kuluneen katon oloja enää paranna. Me emme myöskään pyri uusimaan varsin hyväkuntoista kattoa turhan takia kerätäksemme tuohet taskuihimme. Me olemme täällä todella antamassa sen vuosien aikana kerryttämämme tietotaidon ja osaamisen hyödyksesi, jotta katosta kuin katosta saadaan kunnostettua kelvollinen suoja kodille. Tarkoitti se sitten katteen uudelleen pinnoitusta tai kuluneen katon kunnostusta. Pääasia on, että päädytään lopputulokseen, joka kannattaa rahallisesti, johon voit olla tyytyväinen ja joka kestää hurjemmatkin sääolosuhteet. Tähän päästäksemme, meidän on tunnettava olosuhteet ja saatava käsitys katon todellisesta kunnosta. Vain näin voimme määrittää, mikä on taloudellisesti ja katon tulevaisuutta ajatellen järkevin ratkaisu. Näin ollen, kun pyydät tarjouksen meiltä Katonkorjaus-palvelulta, alkaa yhteistyömme sillä, että tulemme aina paikan päälle katsastamaan kattosi kunnon. Tämän jälkeen voimme pohtia yhdessä sitä, mikä olisi kattosi kannalta paras ratkaisu.

Mitä hyötyä huopakaton pinnoituksesta on?

Kuten jo todettu, huopa on hyvä ja kestävä kateratkaisu. Sitäkin kuitenkin kuluttavat sekä aika että vallitsevat olosuhteet. Usein huopakatosta kuluu ensimmäisenä sen pinta, joka on juuri se tekijä, joka pitää kosteuden poissa syvemmistä rakenteista. Monessa tilanteessa huopakaton voi onneksi uudelleen pinnoittaa sääsuojan palauttamiseksi. Mutta mitä konkreettisia hyötyjä huopakaton pinnoituksesta todella on?

Huopakaton uudelleen pinnoitus ei ole mikään jokavuotinen operaatio, vaan kerta riittää suojaamaan kattoa hyvinkin pitkäaikaisesti. Se palauttaa huopakaton vedeneristyskyvyn – vesi ei enää pääse tunkeutumaan sisään huovan muutoin huokoiseen pintaan. Pahimmassa tapauksessa huopa on imaissut itseensä kosteutta, joka pakkasten tullen jäätyy ja saattaa rapauttaa katteen. Tästä saattaa seurata isompikin reikä tai repeämä, jonka kautta vesi valuukin jo kosteudelle arkoihin eristeisiin tai pääsee nakertamaan puurakenteita. Uusi kestävä ja joustava pinta hylkii veden lisäksi toki myös likaa sekä ilmansaasteita. Ja vaikkei ehkä uskoisikaan, katotkin kaipaavat suojaa auringon UV-säteilyltä. Suojattuun pintaan ei pääse tarttumaan yhtä helposti myöskään sammal, joka voisi tunkea juurensa syvällekin katteeseen, siihen reikiä kairaten. Talvisin saattaa huomata pinnan mekaanisen keston parantuneen siitä, etteivät lumi ja jää pääse tekemään niin tehokkaasti tuhojaan esimerkiksi katolta pudotessaan.

Pinnoittaminen lisää siis katon toimivuutta ja on koko rakennuksen suojelemisen kannalta olennaista. Mutta muitakin hyötyjä löytyy. Silmä lepää ja naapureiden päät kääntyvät, kun katon uudenveroinen ulkonäkö palaa. Sen väri syvenee ja katto kiiltää jälleen. Pinnoite saa sen siis nuorentumaan vuosia – ellei vuosikymmeniä – ja näyttämään taas uudelta. Uusi ilme on paitsi näyttävä, nostaa usein myös kohteen arvoa markkinoilla. Eli saattaa helposti maksaa itsensä takaisin pitkässä juoksussa. Me Katonkorjaus-palvelulla hoidamme homman niin tyylipuhtaasti, että lopputulos varmasti miellyttää monellakin tavalla. Ota siis yhteys meihin, niin ehostetaan vanha pinta uuden veroiseksi.

Pinnoitustyö alkaa katteen huolellisesta tarkastuksesta ja tiivistyksestä

Jokainen katto on hieman erilainen ja eri kuntoinen. Näin ollen kahta samanlaista katon pinnoitusprojektia ei ole. Jotkut kohteet saattavat vaatia toisia enemmän pohjustustyötä ja monet asiakkaat kaipaavat uudelleen pinnoituksen lisäksi muita toimia tai varusteluita katolleen. Tietty kaava meillä Katonkorjaus-palvelulla kuitenkin on käytössä, jolla varmistamme, että kaikki saavat yhtä tasokasta palvelua ja jokainen katto laatuhuollon. Kaikkia toimenpiteitä ei voida edes tehdä ilman tarvittavia alustustöitä, minkä takia pinnoitustyöhön kuuluu muutakin, kuin itse pinnoitus.

Tyypillisimmin katon pinnoituksen eteneminen on siis seuraavanlainen: Me tulemme aina ensin käymään huoltoa kaipaavassa kohteessa tarkastamassa sen todellisen kunnon. Vasta kun kuntomääritelmä on toteutettu, pystymme arvioimaan, millaisesta tai millaisista kattotöistä katto hyötyisi parhaiten. Näemme myös pitääkö katon kunnostamiseksi tehdä muutakin kuin pintapuolista alustustyötä – esimerkiksi vaihtaa eristevillat. Me siis puhdistamme katon ja vesikourut alkuun roskista. Näin pääsemme aloittamaan katteen pinnan tarkastuksen kuprujen, reikien ja vuotavien saumojen varalta. Katsastamme läpivientien tiiveyden ja vuotamattomuuden. Kun katon tiiveys on varmistettu ja kate on puhdas, pääsemme tarvittaessa käsittelemään sen sammaleentuhoaineella. Käsittely jätetään vaikuttamaan katolle, jotta aine tuhoaa ne pintaakin syvemmälle juurensa tunkeneet mättäät. Tämän jälkeen voidaankin huopakatto pinnoittaa juuri parhaiten kyseistä kattoa varten sopivalla pinnoitteella. Oikeanlaisen pinnoitteen valinta pitää sekin tehdä katon tyyppi tuntien ja siksi pinnoitustöihin kannattaa aina kutsua ammattilainen. Hyväntahtoisinkin tee-se-itse -tyyppi saattaa nimittäin aiheuttaa katolle enemmän haittaa kuin hyötyä, jos ei ole aivan varma tekemisistään. Ammattilainen sen sijaan tuntee erilaiset tilanteet, katot ja työtavat kokemuksen sekä koulutuksen kautta. Katolle asennettavien tuotteiden valmistajatkin monesti tarjoavat vakuuden, joka sekin pätee vain, mikäli asennuksen on toteuttanut kattoalan asiantuntija. Näin ollen, jos katolleen uutta pinnoitusta toivoo, kannattaa aina kääntyä ammattilaisen puoleen. Ja me Katonkorjaus-palvelulla mielellämme tarjoamme kaiken kaipaamasi avun.

Kuinka huopakaton, palahuopakaton ja bitumikaton pinnoitus eroaa toisistaan?

Huopakatto on yleiskäsite, jonka alle usein mahdutetaan kaikki sen alatyypit. Puhutaan rullahuovasta, palahuovasta ja bitumikermistä. Se, minkä päänsä päälle on valinnut, on usein lähinnä makuasia; kaipaako modernia tyyliä vai tiettyä kuviointia? Kaikki ovat joka tapauksessa hyviä valintoja, jotka jossain määrin eroavat toisistaan moninaisine ominaisuuksineen. Bitumikattoja ei tänä päivänä oikeastaan edes tehdä huovasta, mutta bitumikattotyöt muistuttavat paljon huopakattotöitä. Tästä syystä ne niputetaan usein samaan kategoriaan. Monilta osin samoja tapoja ja toimenpiteitä voidaan soveltaa muillekin katoille, mutta jokaisen kattotyöntekijän on silti olennaista olla perillä pala-, rulla- sekä bitumikattojen eroista, jotta mahdollisilta virheiltä vältytään ja katemateriaaleja käytettäisiin oikein.

Mitä eri katetyyppien pinnoitukseen tulee, huopakaton, palahuopakaton ja bitumikaton pinnoitukset toteutetaan kaikki pääpiirteittäin samalla tavalla. Kaikkien kohdalla työ alustetaan kunnolla. Katto tarkistetaan ja kunto määritellään. Sitten tehdään tarvittavat korjaukset. Likainen katto puhdistetaan ja sammaleiselle katolle tehdään sammaleentuhokäsittely. Katteelle valitaan aina sopivin mahdollinen pinnoite, joka levitetään huolellisesti. Pinnoite on usein joko maalimaista tai ruiskutettavaa massaa – valinta näiden kahden välillä tehdään usein kohteen ominaisuudet huomioiden. Maalimaista pinnoitetta voidaan sävyttää mielen mukaan ennen kuin se levitetään niin kutsutulla maalausharjalla katolle luomaan joustavaa pinnoitetta. Ruiskutettava pinnoite puolestaan on usein joko polyuretaani- tai akryylipohjainen vaihtoehto, jolla luodaan kauniin saumaton lopputulos, joka tiivistää hyvin myös läpiviennit. Kumpaan tahansa sitten päädytäänkään, laatu on varma ja me Katonkorjaus-palvelulla aina vielä varmistamme sen. Jälkitarkastuksen yhteydessä tarkastamme nimittäin, että työ on tullut tehdyksi huolella ja lopputulos vastaa odotuksia. Toki meiltä saat pinnoituksen lisäksi muitakin palveluita. Voimme esimerkiksi asentaa vaikkapa palotikkaat tai lumiesteet. Kiinnittää rännit tai pellittää piippu. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Joten jos katon pinnoitus mietityttää, etkä ole varma, millainen pinnoite omalle katollesi parhaiten sopisi, on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen. Muutkin kattotyöt tulee samalla hoidettua näppärästi siinä sivussa – kaikki kärpäset yhdellä iskulla.

Paljonko huopakaton pinnoitus maksaa?

Usein kun opettelemme uutta kieltä, harjoittelemme kysymään hintaa. Hintakeskustelut ovat olennainen osa kaupankäyntiä. Harva ostaa mitään edes vilkaisematta hintalappua. Ihmiselle on luontaista haluta tietää, missä summissa pyöritään, kun aletaan suunnitella investointeja. Monella kattotöitä harkitsevalla nousee jo heti huulille kysymys kuluista sekä huoli oman varallisuuden riittämisestä. Paljonko maksaa pinnoite ja kuinka paljon veloitetaan työtuntia kohden? Aina tarkan hinnan määrittely ei kuitenkaan ole niin yksiselitteistä. Huopakaton pinnoituksen hinta riippuu nimittäin monestakin tekijästä. Suurimpina ehkä katto ja sen kunto. Katon ominaisuudet aina koosta jyrkkyyteen vaikuttavat suuresti. On sanomattakin selvää, että valtavan huvilan huopakaton pinnoitus osoittautuu usein arvokkaammaksi toimenpiteeksi kuin pienen pihavajan. Materiaalia kuluu enemmän ja homma kestää kauemmin – aina itse pinnoitteesta pesu- sekä sammaleenpoistoaineisiin. Mutta koon lisäksi katon muotokin vaikuttaa; mitä jyrkempi ja vaikeakulkuisempi katto on, sitä hankalampaa pinnoittaminenkin on. Aikaa kuluu usein enemmän ja joskus turvallisen työskentelyn mahdollistamiseksi täytyy käyttää erilaisia laitteita sekä välineitä. Esimerkiksi kovin korkean katon pinnoittaminen vaatii henkilönostimien ja rakennustelineiden käyttöä. Me Katonkorjaus-palveluilla hoidamme kyllä nostimet tontille ja kuljetamme sieltä pois, mutta toki niiden käytöstä koituu hieman lisäkustannuksia.

Toisaalta kokonaishintaa määriteltäessä on tärkeää tuntea myös katon kunto. Ennen kuin olemme nähneet, missä kunnossa katto todella on, emme voi tarjota kovin tarkkaa arvioita sen kunnostamisesta. Pinnoitetta ei nimittäin kannata laittaa katolle, joka vaikkapa vuotaa saumoistaan. Siksi käymmekin aina tarkasti katon läpi ennen pinnoitustyön aloitusta. Tarvittaessa paikkaamme, saumaamme, tiivistämme ja toteutamme muut työt, kuten sammaleentuhokäsittelyn. Ja tokikin, mitä enemmän joudumme tekemään pohjatyötä, sitä enemmän se vaikuttaa hintalappuun. Haluamme kuitenkin muistuttaa pohjatöiden välttämättömyydestä, jotta katon pinnoitukseen voidaan edes ryhtyä. Ja mikäli kaipaat muita lisätöitä katollesi pinnoitteen lomassa, laskemme ne mukaan loppusummaan.

Parhaan käsityksen loppusummasta saat pyytämällä meiltä tarjouksen. Me laskemme sinulle hinnan ammattilaisen laatutyöstä ja ensiluokkaisesta sekä pitkäkestoisesta pinnoitteesta. Kustomoimme sen juuri sinun kattosi mittojen sekä tarpeitten mukaisesti. Meistä olisi epäreilua lyödä jokin kiinteä neliöhinta, johon pumpattaisiin paljon ilmaa. Näin ollen meillä maksat juuri niistä toimenpiteistä ja siitä työmäärästä, jonka kattosi kaipaa. Emme halua veloittaa kesämökin pinnoituksesta kartanon pinnoituksen hintoja. Mieluummin selvitämme sinulle, mistä hinta koostuu ja autamme sinua tekemään kannattavia ratkaisuja kattosi suhteen. Meille tärkeintä on asiakastyytyväisyys ja siksi kaikki päätökset toteutetaan yhteistyössä asiakkaamme kanssa ketään huiputtamatta.

Pinnoitettukin huopakatto vaatii kevät- ja syyshuollot

Vaikka huopakaton suoja palautettaisiinkin uudella pinnoituksella, on tärkeää muistaa, että suojattukin katto kaipaa toimivaa sekä säännöllistä huoltoa pysyäkseen kunnossa. Pinnoitus ei ole ihmeparannus, jolla kaikki ongelmat katoavat seuraavaksi vuosikymmeniksi ja jolla katosta saadaan huoltovapaa. Säännölliset huollot auttavat pinnoitettakin pysymään paremmassa kunnossa, jolloin tarve katteen seuraavalle suojaukselle ei nosta päätään taas ensi vuonna. Yleensä säännöllisillä huolloilla tarkoitetaan puolivuosittaisia huoltotoimia, joista hyötyy jokainen katto. Ne pyritään toteuttamaan usein keväisin ja syksyisin – ennen ensimmäisiä pakkasia ja auringon viimein sulattaessa kinokset. Toki talvisinkaan katon huoltotarvetta ei kannata ylenkatsoa. Etenkin lumikinosten ja jään paino saattavat rasittaa kattoa sekä sen rakenteita tonnienkin edestä. Huopa saattaa repeytyä tai katto painua. Hallitsemattomasti alas vyöryvä hanki voi myös repiä mukanaan kattoa tai kattotuotteita. Kiinnikkeineen irtoavat tikkaat jättävät jälkeensä vuodon mahdollistavat reiät ja parhaimmillaan rikkovat vielä jotain muuta matkalla alas. Lisäksi, jokainen katonomistaja on vastuussa niistä tuhoista, joita katolta putoama lumi aiheuttaa ympäristölle tai toisille ihmisille.

Me Katonkorjaus-palveluilla tarjoamme kattavat huoltopalvelut erilaisille katoille, joilla ne valmistellaan tulevan vuodenajan koitoksia varten. Kevät- ja syyshuoltoihin kuuluvat yleensä katon puhdistus lehdistä sekä muusta roskasta. Myös rännien puhdistus on tärkeää, jotteivat tukkeutuneet rännit esimerkiksi jäädy talvella. Tällöin katolta sulava lumi ei pääsisikään enää kouruja pitkin alas, vaan löytäisi seuraavaksi helpoimman reitin, joka usein kulkee seiniä pitkin. Se on selvää, etteivät seinät juuri kosteudesta ole mielissään. Rännien toiminnasta kannattaa siis huolehtia säännöllisesti. Niiden huoltoon kuuluu puhdistuksen lisäksi myös kiinnityksen ja kaadon tarkistus, jotta ränni ei esimerkiksi irrotessaan repäise lappeesta palaa tai vesi jää seisomaan ikävästi sitä ruostuttaen. Talvisin rännien huoltoon kuuluu myös niiden sulatus, jos ne ovat päässeet jäätymään. Puolivuosittain huolehdimme katon kokonaisvaltaisen puhtauden lisäksi myös läpivientien kunnosta. Tarkastamme läpivientien, jiirien ja saumausten kunnot toteuttaen tarvittaessa lisätiivistykset. Olennaista on, että kaikki katolle asennettu myös pysyy siellä tiukasti kiinni, eikä pääse huonommalla säällä irtoamaan. Näin ollen käymme säännöllisesti läpi kaikkien kattotuotteiden kiinnitykset ja tarkastamme niiden oikeanlaisen toiminnan. Lapetikkaista ja kattosilloista tuskin on suurta hyötyä, jos ne irtoavat askeleen painon alla tai rämähtävät alas kinosten mukana.

Kaipasit sitten huolella toteutettuja lumenpudotuksia, jotka eivät vahingoita katon pintaa tai asianmukaista läpivientien lisätiivistystä, joilla estää vuodot sisätiloihin, meiltä Katonkorjaus-palvelulta ne hoituvat. Yhden katon alta saat kaikki sekä kaikenlaisten kattohuollot, joilla katto kestää kesäkuuman porotuksen sekä ne rankemmat syyssateet. Vain kattoa säännöllisesti huoltamalla voit ehkäistä niitä ikävimpiä ongelmia tai mahdollisesti välttyä niiltä kokonaan. Ole siis kaukaa viisas ja mieluummin huolla hyväkuntoista kattoa kuin alituiseen korjauta kolhiintunutta. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa, joten ota oitis yhteys meihin Katonkorjaus-palveluun ja me suunnittelemme huollot juuri sinun kattosi yksilöllisten tarpeitten mukaan.