KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Ilmanvaihtoputkien eristäminen estää lämpöhäviön ja kondensoitumisen

Ilmanvaihtoputkien eristäminen

Ilmanvaihtokanavien eristämisellä on kaksi tärkeää tehtävää. Ammattimaisesti ja oikein tehdyllä erityksellä voidaan sekä välttää lämpöhäviö, kuin myös estää kondenssiveden syntyminen eristämättömien putkien pinnalle. Lämpimässä huoneilmassa eristämättömän putken päälle alkaa lämpimän ja kylmän ilman kohdatessa muodostua hikoilua, joka pisaroiduttuaan alkaa tiputella kondenssivettä katon eristeisiin ja rakenteisiin, aiheuttaen myös samalla vaurioita ilmanvaihtoputkiin.

Monesti useat omakotitalo talon ullakolle tai vintille syntyvät kosteusvauriot ovatkin peräisin tiivistyneestä kondenssivedestä. Ilmanvaihdon lämmöntalteenottojärjestelmän tultua pientaloissa lähes pakolliseksi uusien energiasäästömääräysten myötä, tulisi ilmanvaihtokanavien eristämiseenkin kiinnittää erityistä huomiota lämpöhäviön välttämiseksi. Ilmanvaihtoputkien eristäminen on tärkeää myös, ettei sisälle tuleva ilma ei olisi liian kylmää. Huonokuntoiset ja puutteelliset eristeet aiheuttavat katolle ja sen rakenteisiin monenlaisia ongelmia, aina sisäilmaongelmista kosteusvaurioihin. Tavallisimpia kondenssiongelmasta kertovia merkkejä voivat olla esimerkiksi huono ja tunkkainen sisäilma, kosteat eristeet tai jääpuikot räystäillä. Asukkaan onkin hyvä tarkkailla myös itse näitä puutteellisesta erityksestä mahdollisesti johtuvia merkkejä. Havaitessasi ongelmia, olisikin syytä olla yhteydessä kattospesialisteihimme viipymättä. Ohjesääntönä voisikin pitää sitä, että mitä aikaisemmassa vaiheessa ongelmiin päästään puuttumaan, sitä vähäisimmillä kustannuksilla ja työnmäärällä päästään.

Kattofirmamme ammattitaitoiset kattospesialistit toteuttavat kaikkien yläpohjaputkien eristämiset ja tiivistämiset tarkalla ja energiatehokkaalla otteella. Kaiken tekemisemme lähtökohtana on tyytyväinen asiakas, sekä terve ja toimiva katto. Varmistaaksemme asiakastyytyväisyyden ja laadukkaan palvelukokonaisuuden, tarkastamme kattosi yleisilmeen ja kunnon veloituksetta -jokaisen tilatun pienimmänkin kattotyön yhteydessä. Jos katolla käydessämme havaitsemme mainittavia puutteita tai ongelmia, juttelemme myös niistä reilusti kanssasi ja teemme mahdollisista korjaustarpeista tarvittaessa tarjouksen. Muistathan, että kaikki kotona ja vapaa-ajan asunnolla tehdyt kunnossapito- ja perusparannustyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin.

Meidän kauttamme on myös mahdollista hakea kattotöille joustavaa rahoitusmahdollisuutta, jonka ansioista kattotöiden toteuttaminen onnistuu juuri silloin kun se on ajankohtaista. Voit lukea lisää rahoitusmahdollisuudesta kotisivuiltamme.

Onko asunnossasi huono tai tunkkainen sisäilma? Vaikuttavatko kattosi eristeet kosteilta? Jos olet epävarma tai sinua mietityttää oman kattosi eristeiden toimivuus tai ne puuttuvat kokonaan, niin ole yhteydessä myyntimme ja ammattilaisemme tulevat paikalle tarkastamaan tilanteen!

Ilmanvaihtoputkien eristäminen vaatii tarkkuutta

Ilmanvaihtoputkien eristäminen voi tuntua ensi alkuun helpolta työsuoritteelta, mutta toimivan kokonaisuuden saavuttaminen vaatii tekijältään kuitenkin erityistä tarkkuutta ja ammattitaitoa. Kokemattoman asentajan virheellisesti asennetut eristeet voivatkin tulla kalliiksi kondenssiveden aiheuttaminen ongelmien kautta. Varmasti parhaimman ja toimivan ratkaisun saat ainoastaan toteuttamalla eristystyön ammattilaistemme tekemänä. Pitkänlinjan kokeneilla kattospesialisteillamme on hallussa jokaisen kohteen vaatimat toimenpiteet ja työskentelytavat. Eristemateriaaliina käytämme ainoastaan ammattilaiskäytössä olevia markkinoiden parhaita ja laadukkaimpia tuotteita. Kattospesialistimme osaavat myös arvioida kuinka paljon mikäkin kohta vaatii eristettä ja minkälainen eristepaksuus on riittävä. Pyytäessäsi meidät paikalle, arvioimme perusteellisesti eristettävien putkien määrän ja muut tarvittavat työsuoritteen, joiden pohjalta annamme reilun kustannusarvion työsuoritteesta. Toteutamme työt aina avaimet käteen -periaatteella, jonka ansioista sinun tehtäväksesi ei jää nauttia laadukkaasta lopputuloksesta. Ammattitaitoiset kattospesialisteillamme on vuosien kokemus monipuolisista katon IV- ja LVI -töistä, jonka ansioista voit olla vakuuttunut laadukkaasta ja toimivasta työnjäljestä. Älä siis huolehdi yksin liesituulettimen, ilmanvaihtokanavien tai -putkien eristämisestä. Saat meiltä kattavan palvelukokonaisuuden, joka pitää sisällään alansa huipputekijät, ensiluokkaiset eristemateriaalit kuin myös kustannustehokkaan ja laadukkaan palvelun. Investoidessasi talosi turvallisuuteen ja terveyteen tulet samalla sijoittaneeksi tulevaisuuteen ja elämänlaatuusi.

Tilatessasi meidät hoitamaan IV-putkien eristystyöt katollesi, säästät rahan lisäksi, aikaa ja vaivaa, sekä omia hermoja!  Kattotöiden asiantuntijamme palvelevat valtakunnallisesti kaikkialla Suomessa ja jokaisena vuoden aikana.

Onko kattosi eristeiden kunto alkanut heikkenemään? Muodostuuko putkien päälle kosteutta?  Puuttuko ilmanvaihtoputkistasi kokonaan eristeet? Onko jääpuikkoja ruvennut talvella muodostumaan välikatolle tai räystäiden päälle? Älä jää odottelemaan kosteuden leviämistä rakenteisiin, vaan ole viipymättä yhteydessä meihin ja laitetaan katollesi eristeet kuntoon. Jätä siis yhteydenottopyyntö tai ole yhteydessä myyntiimme!

Kaikkien kattotöiden yhteydessä huomioimme mahdollisuuksien mukaan myös yläpohjan kunnon

Tilatessasi ammattilaisemme mitä tahansa kattotyötä tarvitessasi, käymme samalla myös tarkastamassa yläpohjarakenteiden kunnon – mikäli sinne on esteetön pääsy. Käymme läpi silmämääräisesti yläpohjan, sekä kiinnitämme huomioita eristysten oikeanlaisuuteen. Yläpohjaa tarkastaessamme tutkimme myös eristeiden ja rakenteiden kunnon, sekä ovatko ne päässet kostumaan tai näkyykö niissä valumajälkiä. Yläpohjan toimivuuden kannalta on myös tärkeää, että ilma pääse vapaasti kiertämään yläpohjassa, jotta kosteus pääsisi poistumaan tilasta mahdollisimman esteettömästi. Tuulettumattomana ja kosteana orgaaninen materiaali luokin oivat olosuhteet mikrobeille ja homekasvustolle. Ammattilaisten toteuttama ja oikein tehty eristys onkin ainoa keino pitää rakennus energiatehokkaana, kuin myös kuivana ja hengittävänä. Jos huomaamme yläpohjan tarkastuksen yhteydessä eristeissä tai yläpohjan rakenteissa piileviä kosteusongelmia tai muita puutteita eristyksissä, teemme tarvittaessa mahdollisista toimenpiteistä korjausehdotuksen.

Asiantuntijamme tarkistavat ja korjauttavat kaikki katon yläpohjaan liittyvät ongelmat, johtuivat ne sitten puutteellisesta tuuletuksesta, kostuneista eristeistä tai höyrynsulun vuodoista. Ammattilaisemme toteuttavat katollesi myös tarvittaessa tuuletusta parantavat alipainetuulettimet ja ilmaventtiilit.

Suunnitellessasi mitä tahansa kattotöitä rakennuksellesi, tilaa meidät paikan päälle ja saat kattospesialistiemme tekemän yleistarkastuksen kaupanpäälle! Tarkastuskäynnin yhteydessä selvitämme kattosi kunnon, mukaan lukien yläpohjan – sekä teemme tarvittaessa tarjousehdotuksen korjaustoimenpiteiden osalta.

Kattotöiden ammattilaisemme saapuvat pyydettäessä avuksesi kaikkina vuodenaikoina, koko Suomen alueella. Sijaitsi talosi sitten missä päin Suomea tahansa, ammattitaitoinen henkilökuntamme saapuu pyydettäessä paikalle juuri sinne missä kattotöiden tekijöitä tarvitaan.

Ota siis meihin yhteyttä ja varmistu kattosi kunnosta!