KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon ja aluskatteen läpivientien asennus, korjaus ja uusiminen

läpivientien asennus, korjaus ja uusiminen

Jokaiselta katolta löytyy useita läpivientikohtia, jotka toimivassa talossa tulisi aina olla tiiviit ja pitävät. Tavallisesti tiivistettäviä läpivientejä kohtia voivat olla esimerkiksi: savupiippu, ilmanvaihdon, liesituulettimeen-, huippuimurinputket. Myös monesti vuotavia läpivientikohtia voivat olla myös kattoikkuna- ja kattoluukut. Vesikatteen ja aluskatteen läpi menevä läpivienti, vaatikin säännöllistä tarkastusta, sekä mahdollisten vuototilanteiden ilmetessä nopeaa reagointia ongelmatilanteisiin. Monesti ehkä aluskate suojaa, jos ongelma läpiviennissä sijaitsee vesikatteen päällä. Jos aluskate on myös päässyt vaurioitumaan ja vuotamaan läpivientien kohdalta, on ulkopäin tulevalla kosteudella suora pääsyy kattojen rakenteisiin ja eristevilloihin. Rakenteisiin päässyt vesi ja kosteus aiheuttavatkin nopeastikin rakenteiden lahoamisvaaran, sekä home- ja sisäilmaongelmia. Kosteusvaurioiden päästessä syntymään voivat katon ja rakenteiden korjauskustannukset nousta suuriksi. Ainoa tapa varmistua katon kunnosta on tarkastaa säännöllisesti kaikki katon läpivientikohdat.

Helpoimmalla pääset, kun tilaat kattospesialistimme avuksi. Ammattilaisiltamme löytyy alan viimeisin tietotaito ja osaaminen niin läpivientien tiivistämisen, vaihdon kuin asennuksen suhteen. Erilaisissa kattotuotteissa ja putkissa on omat läpivientinsä, joiden pitävän tiiveyden saamiseen kattotöiden asiantuntijamme ja kattopeltiseppämme tuntevat parhaat työmetodit.  Esimerkiksi savupiippu tiivistetään vesikatteen puolelle suojapelillä. Putkien asennus ja tiivistys tapahtuu taas putkille tarkoitetun kauluksen avulla. Läpivientien tiivistystä tehdessä on ammattitaidon lisäksi siis myös tärkeää, että läpiviennin tiivistyksessä käytetään juuri tiivistettävään kohtaan sopivinta tuotetta. Varmistaaksesi katon läpivientien tiiveyden, tilaa kattotöiden ammattilaisemme paikalle tarkastaan kattosi läpivientienpaikat.

Varmistaaksemme ensiluokkaisen lopputuloksen, tarkastamme veloituksetta rakennuksen katon yleisilmeen ja kunnon aina jokaisen pienimmänkin tilatun työn yhteydessä. Jos katolla käydessämme huomaamme tarvittavia huoltotoimenpiteitä tai katon kuntoa kuormittavista tekijöitä, keskustellemme mahdollisista korjaustarpeista kanssasi ja teemme tarvittaessa korjausehdotuksista tarjouksen.

Kaikkia kattotöitä yksityishenkilönä teettäessä on hyvä muistaa kotitalousvähennyksen mahdollisuus. Kaikki kotona tai vapaa-ajan asunnolla tehdyt kattotyöt, sekä kunnossapito- ja perusparannustyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin, jotka voit huomioida omassa verotuksessasi.

Meidän kauttamme on myös mahdollisuus hakea kätevää ja joustavaa rahoitusmahdollisuutta kattotöille. Voit tutustua ja lukea aiheesta lisää verkkosivuiltamme.

Teemme kaikenlaisia läpivientien tarkastuksen lisäksi, toteutamme myös monipuolisesti kattotöitä ja remontteja, kaikkialla Suomessa! Ota yhteyttä myyntitiimimme ja hoidetaan sinunkin kattosi kuntoon!

Kattospesialistimme asentavat ja huoltavat kaikenlaisten kattojen läpiviennit

Kaikki kattomateriaalit poikkeavat hieman toisistaan läpivientiratkaisujen osalta. Usein siis itse toteutettuna läpivientien tiivistys ei tulekaan tarpeeksi vesitiiviiksi ja pitäväksi, vaan kosteutta ja tiputtelua alkaa ilmenemään jo ensimmäisten sateiden aikana. Onneksi kattotöihin erikoistuneet ammattilaisemme tuntevat kaikki käytössä olevat kattomateriaalit ja niiden asennustavat – jonka ansiosta jokaisen katemateriaalin omaleimaiset läpivientien kohdat ovat ammattilaisillemme tuttuja.

Olipa kyseessä sitten pelti-, tiili-, tai huopakatto, ei se tuota kattospesialisteillemme ongelmaa. Jokaisen katon tavalliset ja hieman spesiaalimmatkin läpivientien kohdat vaativat asentajalta aina erityistä ammattiosaamista.  Läpivientikohtien hahmottaminen vaatiikin aina tietoa ja ymmärrystä, niin katemateriaalista, kuin myös katon profiilista, jyrkkyydestä, sekä muista erityispiirteistä.

Läpiviennin asennus kostuu useasta eri työvaiheesta, jotka asentajan on tunnettava tarkasti. Tämän vuoksi ainoastaan kattotöiden ammattilaisten tietotaidon ja osaamisella pystytään saavuttamaan läpivientien asennuksessa toivottu ja tarpeeksi tiivis lopputulos. Monesti ajatellaan, että läpivientien kohdat ovat ainoastaan vesikatteen ulkopuolella näkyvä osa, vaikka todellisuudessa läpivientien kohdat tulee tiivistää aina sekä sisä- että ulkopuolelta. Vesikatteen tiivistyksen lisäksi myös aluskatteen asennuksessa on käytössä omanlaisen ratkaisunsa. Myös läpivientien tiivistyksessä käytössä olevilla tiivistetuotteilla on tiivisteen pitävyyden kannalta suuri merkitys.

Arveluttaako sinua kattosi läpivientisi vesitiiveys? Pyydä kattospesialistimme paikalle, niin tarkastamme samalla kattosi kunnon läpivientien tiivistyksen yhteydessä. Ammattilaistemme käydessä katollasi huomioimme kaikki puutteet ja viat katon yleiskunnossa. Saat samalla myös kattavan ja viimeisimmän tiedon kattosi sen hetkisestä kunnosta. Jos katolla huomamme katon kunnossa huolto tai korjausta vaativia puutteita, teemme niistä myös tarvittaessa korjausehdotuksen.

Ole yhteydessä myyntimme tai jätä yhteydenottopyyntö!

Läpivientien tiivistys voidaan tehdä monella eri tavalla

Monesti läpivientejä on saatavilla monenlaisina valmiina kokonaisuuksina ja pakkauksina. Perinteisesti läpivientipakkaukset sisältävät läpiviennin lisäksi myös aluskatteen tiivisteen, aluskaterenkaan, tiivistemassa, sekä muut asennustyössä tarvittavat ruuvit ja tuotteet. Joskus valmiita tiivistepaketteja ei ole saatavilla, jolloin vesitiiviin läpiviennin saamiseen tarvitaan asentajalta erityistä ammattitaitoa. Riippuen tiivistettävästä kohdasta näissä tilanteissa voidaan käyttää hyödyksi esimerkiksi tiivistysteippejä ja -massoja. Myös ammattilaisille yksi haastavimmista tiivistyskohdista on muurattu savupiippu, jonka epätasaisuus tekee tiivistämisestä erityisen haasteellisen. Esimerkiksi piipunjuuren pellityksessä pyritään aina heti alkuun estämään veden pääsy katolta läpivuotojen kohdalta rakenteisiin. Piipunjuuren pellitys kuulukin haastavuutensa vuoksi ammattitaitoisten kattopeltiseppien osaamiseen. Kattopeltisepät ovatkin kokeneita alansa ammattilaisia, jonka ansiosta vaativakin peltityö taipuu tiiviiksi osaavissa käsissämme.

Ammattilaisemme hyödyntävän työssään alan viimeisimpiä työtapoja ja -välineitä, jonka ansiosta edes vaativat tai erityistä ammattitaitoa tarvitsevat läpivientien tiivistykset ole meille liian haasteellisia. Tarvitsipa läpivientiesi kohtien paikkaaminen ja tiivistäminen sitten rautaista kattopeltisepän tai osaava kattospesialistia, henkilökunnastamme löytyy varmasti juuri oikeat osaajat työtä hoitamaan.

Pyydä kattotöihin erikoituneet ammattilaisemme paikalle, niin suunnitellaan yhdessä, minkälaista tiivistys ja saumaussuojaa juuri sinun kattosi kaipaa.

Ota jo tänään yhteyttä, niin tehdään yhdessä sinunkin katostasi vesitiivis ja toimiva kokonaisuus! Ainoastaan läpivientien hyvällä tiiviydellä pystytään varmistamaan toimiva katto!

Tarkistamme kattosi läpivientien kunnon aina korjaus- ja huoltotoimenpiteiden yhteydessä

Tilatessasi meidät tekemään mitä tahansa korjaus, huolto- tai kunnossapitotoimenpidettä, tarkastamme aina kokonaisvaltaisesti kattosi kunnon aina siellä käydessämme.  Kattava palvelukokonaisuutemme pitää sisällään niin läpivientien kunnon tarkastuksen, kuin myös kaikkien muiden katolla ilmenevien puutteiden huomioimisen. Kattospesialistiemme käytyä katollasi, voit olla vakuuttunut siitä, että kaikki kattosi kohdat ja puutteet ovat tulleet huomioiduksi. Mikäli huomaamme, että esimerkiksi läpivienti on päässyt pettämään tai epäilemme sen vesitiiveyttä, korjaamme sen kuntoon. Läpivientien lisäksi tarkastamme koko katon yleisilmeen, sekä katon muutkin osa-alueet, kuten katteen pinnan kunnon, saumojen pitävyyden kuin myös kattoturvatuotteiden asianmukaisen toimivuuden. Kaikista huomaamistamme katon kuntoon ja mahdolliseen korjaukseen liittyvistä asioista keskustelemme ennen varsinaisen kattotyön aloitusta reilusti asiakkaan kanssa.

Laadukkaan ja ensiluokkaisen palvelulle lisäksi, pyrimme myös aina tarjoamaan ja löytämään asiakkaillemme mahdollisimman kustannustehokkaita ratkaisuja. Paras tapa säästyä suuremmilta remonteilta, onkin tehdä ja tarkastaa katto kerralla kuntoon. Säästät siis niin, aikaa ja rahaa kun tilaat ammattilaisemme paikalle toteuttamaan kattosi huolto- ja kunnossapitotyöt, jonka yhteydessä saat veloituksettoman katon kuntotarkastuksen. Tavallisesti katoille suositeltava huoltoväli on noin puoli vuosittain keväällä ja syksyllä. Usein myös laajemmat ja isompia kattoremonttia vaativat kattotyöt johtuvat siitä, että katolle suositusten mukaiset puolivuosittain tehtävät huoltotoimenpiteet on laiminlyöty Miksi et siis tilaisi meiltä säännöllistä huoltosopimusta, jonka ansioista voisit olla varma kattosi kunnosta kaikkina vuodenaikoina!

Ole yhteydessä myyntimme ja tilaa nyt vuosihuoltosopimus katollesi! Ammattilaistemme tekemät tarkastukset ja huollot takaavat katollesi lisää käyttöikää aina vuosiksi eteenpäin!

Kattotöihin erikoituneet ammattilaisemme ovat omanalansa moniosaajia. Koulutetuilla timpureilla ja asiantuntevilla kattopeltisepillämme eivät vaativatkaan kattotyöt ole liian haasteellisia.

Meiltä saat kattavasti kaikki palvelut pienestä korjauksesta, katon huoltoon ja täydelliseen kattosaneeraukseen saman katon alta.

Teemme kattoremontteja koko Suomen alueella. Ota yhteyttä ammattilaisiimme ja hoidetaan sinunkin katollesi tarvittava suojaus!