KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon ja rännien sulatus höyryllä on ekologinen ja turvallinen vaihtoehto

Katon ja rännien sulatus höyryllä

Suomen pitkä talvi tuo mukanaan paljon haasteita katoille. Siksi joka syksy onkin tärkeää tehdä perusteellinen kattohuolto, joka valmistaa kattoa talven tuloon. Talven aikana katon toimintakykyä voi auttaa esimerkiksi säännöllisellä lumenpudotuksella ja jäänsulatuksella katolta ja ränneistä. Jään sulattaminen täytyy tehdä hellävaraisesti, jotta katolle ei koituisi vahinkoa. Siksi suosittelemme kääntymään asiantuntijoiden puoleen, kun kattosi tarvitsee jäänsulatusta.

Hellävaraisin keino jään sulattamiselle on höyrytys. Kun jää sulatetaan höyryllä, katto, sen rakenteet tai sadevesijärjestelmä eivät kärsi vahinkoa, sillä sulattaminen tapahtuu ilman minkäänlaista mekaanista rasitusta. Jään sulatus höyryllä on tehokas, tarkka ja hellävarainen sulatusmenetelmä.

Jäätä muodostuu katolle suhteellisen helposti, sillä lämpötilat saattavat Suomessa vaihdella talven aikana laidasta laitaan. Toisinaan kattorakenteet päästävät lävitseen lämpöä tai kevätaurinko lämmittää sen verran, että katolla oleva lumi pääsee sulamaan. Kun vesi sitten valuu kylmiin ränneihin, se jäätyykin melkein saman tien. Jäätyneet rännit täytyy saada auki, etteivät sulamisvedet päädy sellaisiin paikkoihin, joihin ne eivät kuulu. Suosittelemme jäänsulatukseen ammattilaisen tekemää höyrysulatusta, jotta jäät saadaan pois hellävaraisesti ja tehokkaasti, kattoa vahingoittamatta.

Kun tilaat meiltä minkä tahansa kattotyön, saat osaksesi kokonaisvaltaista ja asiakaslähtöistä palvelua. Aina kun olemme katollasi, suoritamme sille kokonaistarkastuksen ammattilaisen silmin. Käymme läpi sadevesijärjestelmän sekä kaikki kattotuotteet varmistaaksemme, että kaikki toimii kuten pitää. Mahdollisuuksien mukaan tarkastamme myös katteen pinnan sekä katon yläpohjan, jos sinne on esteetön pääsy. Kerromme sinulle aina rehellisen arvion kattosi tilanteesta. Meillä ei ole mitään syytä alkaa korjata ehjää eikä keksiä turhia töitä, joten voit luottaa saavasi realistisen tilannekatsauksen siitä, mitä kattosi tarvitsee.

Meidän asiakkaanamme sinulla on mahdollisuus hakea kaikille kattotöille joustavaa rahoitusta helposti verkkosivustomme kautta. Kaikki ammattilaisella teetetyt kattotyöt kuuluvat myös kotitalousvähennyksen piiriin.

Jäätyneet rännit voivat aiheuttaa vakavan vesivahingon

Suomen talvi on arvaamaton ja haastava. Lämpötilat saattavat vaihtua täysin parissa päivässä, ja katolla oleva vesi jäätyy ja sulaa vuorotellen. Jos rännit ovat jäässä lumen alkaessa sulaa, sulamisvedet voivat tulvia rännien laitojen yli ja päätyä valumaan talon rakenteita pitkin. Tämä voi pahimmillaan olla alku kosteusvauriolle, kun talon ulkoseinä ei pääse missään vaiheessa kuivumaan kunnolla. Home- ja lahovauriot voivat muodostua kalliiksi ja pitkäaikaisiksi ongelmiksi. Lisäksi jos vedet valuvat katolta hallitsemattomasti, talon pihapiiriin voi muodostua vaarallisen jäisiä kohtia, jotka aiheuttavat vaaratilanteita rakennuksen lähellä kulkeville ihmisille.

Kun rännit jäätyvät, ensimmäinen reaktio saattaa helposti olla se, että jäätä yritetään irrottaa potkimalla tai hakkaamalla rännejä. Tämä aiheuttaa kuitenkin vain ja ainoastaan vahinkoa; rännit saattavat rikkoutua ja samalla katon rakenteet saattavat saada osumaa. Ei ole myöskään järkevää jäädä odottelemaan kevättä ja lämmintä auringonpaistetta, sillä tukkoon jäätyneet rännit saattavat aiheuttaa vahinkoa ennen sitä. Tukossa olevasta sadevesijärjestelmästä ei ole mitään hyötyä, ja vesivahingon vaara kasvaa suureksi.

Hellävaraisin ja tehokkain jäänsulatus tapahtuu höyryttämällä. Menetelmä on ympäristöystävällinen, sillä siinä käytetään ainoastaan vesihöyryä. Vesihöyryä suihkutetaan jäätyneisiin kohtiin, ja ne sulavat nopeasti ja vahinkoa aiheuttamatta.

Rännit saattavat toki jäätyä talven aikana uudelleen. Jos kaipaat pysyvää ratkaisua tähän ongelmaan, sadevesijärjestelmääsi voidaan asentaa sulanapitokaapelit.

Me teemme omakotitalojen, rivitalojen ja kerrostalojen jäänsulatukset laadukkaasti ja ammattitaidolla. Katon tyypillä ja materiaalilla ei ole meille väliä, vaan jään sulattaminen onnistuu sulavasti kohteessa kuin kohteessa. Meillä on käytettävissämme tarvittava kalusto kaikkein vaativimpiinkin jäänsulatuksiin. Kun jätät jäänsulatuksen meidän käsiimme, voit olla varma, että työ sujuu hellävaraisesti eikä katto kohtaa minkäänlaista rasitusta.

Ota meihin yhteyttä, niin varmistetaan, että kattosi ja sadevesijärjestelmäsi tekevät tärkeän työnsä koko haastavan talven läpi!

Pudotamme jääpuikot ränneiltä ja katolta turvallisesti ja tehokkaasti

Jääpuikkoja voi syntyä katolle, räystäälle ja ränneihin useammasta eri syystä. Jääpuikkojen muodostumiseen on aina suositeltavaa kiinnittää huomiota, sillä yleensä ne ovat merkki jostain muusta ongelmasta. Tämä voi olla lämmön karkaaminen yläpohjan kautta tai esimerkiksi tukkeutuneet rännit, jotka päästävät sulamisveden valumaan laitojensa yli. Oli syy mikä tahansa, on jääpuikoista päästävä eroon, sillä ne voivat painollaan aiheuttaa vaurioita katolla, ja olla tippuessaan jopa hengenvaarallisia.

Poistamme jääpuikot omakotitalojen, kerrostalojen, hotellien, kauppakeskusten, liikekiinteistöjen, hallien sekä muiden rakennusten räystäiltä turvallisesti henkilönostimilla tai nostokoriautoilla niin, etteivät jääpuikot pääse putoamaan yllättäen kenenkään tienkäyttäjän tai omaisuuden päälle. Voimme samalla myös pudottaa katoilla olevaa lunta räystäsalueilta, jolloin jääpuikkojen syntyminen kohteessa hidastuu. Me myös tutkimme syyt jääpuikkojen syntyyn ja teemme tarvittavat korjaukset niiden muodostumisen estämiseksi.

Höyry käy myös ojarumpujen sulattamiseen

Höyrysulatus on hellävarainen, tehokas ja ympäristöystävällinen sulatuskeino, mutta kaiken tämän lisäksi myös erittäin monipuolinen; katon ja rännien lisäksi höyryllä voidaan sulattaa myös ojarummut. Ojarummun avaaminen ja sulattaminen höyryä apua käyttäen on tehokas keino pitää vesikanavat auki. Jään muodostuminen ojarumpuun on suuri ongelma, sillä rumpuun patoutuva vesi saattaa kääntyä takaisin. Tästä muodostuva tulva saattaa aiheuttaa vaurioita talon rakenteisiin. Onneksi ojarummun sulattaminen hoituu käden käänteessä höyryn avulla.

Vaikka säännöllinen jään sulattaminen katolta on tärkeää, pelkästään se ei auta kattoa pysymään kunnossa, vaan lisäksi on tehtävä paljon muutakin. Helpoin keino pitää katto kunnossa on ammattilaisen suorittamat kattohuollot kaksi kertaa vuodessa. Kun katto käydään huolellisesti läpi ammattilaisen silmin, piilevätkin ongelmat voidaan havaita ajoissa, eivätkä ne ehdi aiheuttamaan enempää tuhoa. Ennaltaehkäisy tulee aina halvemmaksi kuin vaurioiden korjaaminen.

Kattohuollossa varmistetaan, että katon pinnoite on hyvässä kunnossa ja rakenteet ovat vahvat. Lisäksi käydään läpi kaikkien kattotuotteiden toimivuus; ovatko kattoturvatuotteet ehjät ja optimaalisiin kohtiin asennetut, ovatko piipunpellitys ja piippuhattu ehjät, ovatko kaikki saumaukset ja jiirit kunnossa, ja niin edelleen.

Mitä tahansa kattosi tarvitseekin, ota meihin yhteyttä! Meillä on pitkä kokemus suomalaisilla katoilla työskentelystä, ja osaamme valita kuhunkin työhön kustannustehokkaimman työtavan. Meillä on laaja tietämys parhaista kattotuotteista ja -materiaaleista. Kohtaamme jokaisen katon yksilönä ja valitsemme menettelytapamme aina täysin kohteen mukaan.

Kun olemme vastaanottaneet tarjouspyyntösi, tulemme tarkastamaan katon lähtötilanteen. Kuuntelemme toiveesi ja huolesi, ja keskustelumme sekä kattotarkastuksen perusteella teemme toimintasuunnitelman sekä tarjouksen. Tekemäämme tarjoukseen sisältyy aina kaikki kattotyössä tarvittavat materiaalit ja työtunnit.

Kokonaisvaltaisen avaimet käteen -palvelumme ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia mistään, vaan me teemme kaiken suunnittelusta toteutukseen ja loppusiivoukseen asti. Panostamme aina työturvallisuuteen sekä asiakastyytyväisyyteen, ja siksi kanssamme asioiminen on aina mukavaa!