KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon jiirin, eli sisätaitteen asennus, korjaus ja uusiminen on tarkkaa työtä

jiirin, eli sisätaitteen asennus, korjaus ja uusiminen

Katon jokainen yksityiskohta palvelee kokonaisuutta. Pienetkin ongelmat voivat aiheuttaa laajoja vaurioita, jos niihin puututaan liian myöhään. Yksi merkittävä yksityiskohta katolla ovat jiirit, eli kohdat, joissa kaksi lapetta kohtaavat. Jiirien asentaminen, huolto ja korjaus ovat haastavia, ammattilaisen taitoa vaativia toimia, sillä juuri jiirit ovat niitä kohtia, jotka useimmiten alkavat vuotaa ja aiheuttavat ongelmia katolla. Suomen vaihtelevat sääolosuhteet aiheuttavat rasitusta jiireille, sillä niiden kohdalla tapahtuu paljon veden, lumen ja jään liikkumista. Lisäksi rasitusta tuo se, että katon lämpötila vaihtelee rajusti vuoden mittaan.

Jiirien asennus, korjaus ja uusiminen on hyvä jättää taitavien kattoammattilaisten vastuulle, jotta voit varmistua siitä, ettei ongelmia pääse syntymään. Lisäksi jiirien kunto on hyvä tarkistuttaa säännöllisesti, jotta piilevätkin ongelmat huomataan ajoissa.

Meiltä saat kaikki kattopalvelut laadukkaasti ja ammattitaidolla. Kokonaisvaltainen palvelumme takaa sen, ettei mitään jää huomaamatta; aina kun liikumme katollasi, pistämme merkille sen yleisilmeen. Jos huomaamme katolla puutteita, kerromme niistä sinulle, jotta niihin voidaan puuttua ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa suurempia vaurioita.

Meillä on pitkä kokemus kaikenlaisista kattotöistä ja osaamme valita aina järkevimmän, kustannustehokkaimman toimintatavan. Emme tee kärpäsestä härkästä ja yritä myydä sinulle turhia töitä, vaan kerromme sinulle rehellisesti kattosi tilanteen. Haluamme, että jokainen saa asua turvallisen ja toimivan katon alla ja kokemus on opettanut meille sen, että ennaltaehkäisy on edullisempaa kuin vaurioiden korjaaminen.

Katon ongelmat saattavat joskus ilmetä sellaiseen aikaan, ettei niihin ole ehtinyt varautua taloudellisesti. Ei kuitenkaan kannata jäädä odottelemaan, sillä katolla muhivat ongelmat saattavat pahentua nopeastikin ja suurentaa korjauksen hintaa päivä päivältä. Siksi tarjoammekin asiakkaillemme mahdollisuutta hakea joustavaa rahoitusta, jota voit hakea kätevästi verkkosivustomme kautta. Huomioithan myös, että ammattilaisella tetetyt kattotyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin.

Toimivat jiirit peltikatolle, tiilikatolle ja huopakatolle

Jiirin asennus, korjaus ja huoltaminen ei ole ihan helppoa puuhaa. Siksi suosittelemme vahvasti jättämään kaikki jiiriin liittyvät toimenpiteet ammattilaisten huoleksi. Jos jiirin asennus, korjaus tai huolto epäonnistuu, mahdollisten kosteusvaurioiden ja muiden ongelmien korjaaminen voi tulla hyvinkin kalliiksi.

Jiirin alla on kattomateriaalista riippumatta aina umpilaudoitus, joka antaa jiirille tukevan pohjan ja auttaa sitä kestämään kohtaamaansa kovaa rasitusta. Jiiri on saatava kiinnitettyä koko alueeltaan umpilaudoitukseen. Jiirin alla on kaksi päällekkäistä aluskatetta; heti seuraavaksi jiiristä on harjansuuntainen aluskate ja aluskatteen alle tuodaan molemmilta lappeilta jatketut aluskatteet. Näin varmistetaan, ettei jiirin läpi mahdollisesti pääsevä vesi jää katolle aiheuttamaan vesivahinkoja.

Katon kunnossapitämisen avainsanat ovat ammattitaito ja säännöllisyys. Kun panostat ammattimaisiin kattohuoltoihin kaksi kertaa vuodessa, kattosi käyttöikä pitenee ja riski vesivahinkoihin ja muihin ongelmiin pienenee huomattavasti.

Syksyllä katto valmistellaan talven varalle ja keväisin tarkistetaan, miten katto kesti lumen ja jään alla.

Kattohuollossa käydään läpi jiirien ja saumausten lisäksi kaikki kattotuotteet, eli muunmuassa kattotikkaat, kattosillat, piipunpellitys, piipunhattu, lumiesteet, pieneläinesteet ja kattoluukut. Sadevesijärjestelmän toimivuus varmistetaan erityisen tarkasti, sillä rikkinäiset tai tukkeutuneet rännit edesauttavat huomattavasti vesivahinkojen syntymistä.

Katto on myös tärkeää pitää puhtaana, sillä katolle kerääntynyt roska ja lika kerää itseensä kosteutta, joka aiheuttaa ajan kanssa peltikaton ruostumista, tiilikaton tiilien halkeilua ja huopakaton pinnoitteen kulumista. Peltikaton ilmapuhdistus suoritetaan ilmapuhaltamalla sekä pehmytharjapesuna tai tarvittaessa korkeapainepesuna painepesuria käyttäen. Jos tiilikatolle on kertynyt sammalta, sen puhdistaminen aloitetaan ilmapuhaltamalla, minkä jälkeen suoritetaan käsiharjaus ja sammaleentuhokäsittely. Huopakattoa ei saa harjata ollenkaan, vaan se puhdistetaan varovasti ilmapuhaltamalla.

Jiirien ja muiden haastavien asennustöiden kanssa ei kannata tarttua automaattisesti halvimpaan vaihtoehtoon, sillä pienikin huolimattomuusvirhe voi tulla loppujen lopuksi hyvin kalliiksi. Siksi kannattaa valita työhön kokenut, luotettava ja ammattitaitoinen kattofirma.

Jiirityöt vaativat vahvaa ammattitaitoa

Jiirien asennus on vaativaa työtä, ja rakennusvirheen riski on suuri. Jiirillä on merkittävä osa katon pitämisessä vesitiiviinä, ja pienikin virhe voi olla kohtalokas. Siksi itse tehdyt jiirin asennus tai korjaustyöt voivat aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

Meiltä saat kattotöidesi tekijöiksi raudanlujat ammattilaiset, joiden kädenjälkeen voit luottaa. Panostamme aina kokonaisvaltaiseen, asiakaslähtöiseen palveluun. Kuuntelemme parhaamme mukaan asiakkaan toiveita ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Kiinnitämme huomiota koko katon yleiskuntoon, emmekä tuijota ainoastaan sitä kohtaa, jota olemme korjaamassa. Jos vaikka tilaat meidät suorittamaan lumenpudotuksen, silmäilemme samalla katon yleisilmeen.

Meiltä saat kaikki suuret ja pienet kattotyöt omakoti-, rivi- ja kerrostalojen lisäksi kaikenlaisiin ulkorakennuksiin. Olipa kyseessä pelti-, tiili- tai huopakatto ja kattomuotona minkälainen katto tahansa, suoritamme laadukkaat kattotyöt vahvalla osaamisella. Myöskään suuret tai erityisen korkeat katot eivät aiheuta meille ongelmia.

Huolellisen suunnitelman ja esivalmisteluiden tekeminen auttaa meitä toteuttamaan jokaisen projektin tehokkaasti, mutta laadusta tinkimättä. Teemme suunnitelman katon lähtötilanteen sekä sinun toiveidesi pohjalta.

Toimimme avaimet käteen -periaatteella, eikä sinun huolehdittavaksesi jää mitään. Me tuomme kaiken tarvittavan tullessamme ja siivoamme jälkemme lähtiessämme. Tilaamme kaikki materiaalit ja toimitamme ne paikalle. Myös tarvittaessa käytettävät rakennustelineet ja henkilönostimet tulevat meiltä.

Meidän kanssamme raha-asiat sujuvat simppelisti. Tekemäämme tarjoukseen sisältyy aina kaikki tarvittavat työt ja materiaalit, ilman pelkoa piilokuluista. Meillä on laaja tietämys hinta-laatusuhteiltaan parhaista materiaaleista, jotka on käytössä havaittu kestävän Suomen tuulet ja tuiskut. Kustannusasioissa auttaa myös jo aiemmin mainittu rahoitusmahdollisuus sekä kotitalousvähennys.

Hyväkuntoinen katto pitää rakennuksen arvon korkealla ja suojelee talon asukkaita. Lisäksi ehjä, puhdas ja siisti katto tekee talon julkisivusta tyylikkään. Kun kattosi on taitavien ammattilaisen käsissä ja satsaat säännöllisiin kattohuoltoihin, kattosi saattaa palvella vielä seuraavaakin sukupolvea.