KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon maalaus palauttaa katon alkuperäisen loiston ja keston

Katon maalaus

Katon maalausta ja pinnoitusta ei tehdä vain katon ulkonäön parantamiseksi, vaan tärkeämpi syy on katon säänkestävyyden palauttaminen. Katon pinnoite kohtaa vuosien mittaan monenlaisia haasteita; auringon uv-säteily, ilmansaasteet sekä talven lumet ja jäät kuluttavat katon suojaa, ja kun suoja on huonossa kunnossa, on itse katekin vaarassa.

Miksi sinun kannattaisi tilata katon pinnoitus meiltä? Me olemme pitkän linjan kattoammattilaisia, joilla on vankka kokemus kaikenlaisista kattotöistä. Suoritamme remontit ja muut kattotyöt kaikille katoille, olipa kohteena sitten omakoti-, rivi-, tai kerrostalo. Meillä on laaja-asiantuntemus kaikista eri kattomateriaaleista, ja tiedämme, miten ne saadaan pysymään turvallisina ja kestävinä vuodesta toiseen.

Teemme jokaisen kattotyön avaimet käteen -periaatteella, eli sinun ei tarvitse tehdä mitään tai huolehtia mistään. Me tuomme kaiken tarvittavan tullessamme, suojaamme pihapiirisi, suoritamme kattotyön kaikki vaiheet ja lopuksi siivoamme jälkemme sekä toimitamme kaikki rakennusjätteet pois tontiltasi. Tilaamme kaikki materiaalit ja toimitamme ne paikan päälle. Myös mahdollisesti tarvittavat työkoneet ja rakennustelineet tulevat meiltä. Kaikki tämä sisältyy samaan hintaan, josta sovitaan ennen töiden aloittamista.

Katon maalaaminen saattaa kuulostaa yksinkertaiselta hommalta, mutta todellisuudessa siinä on monta huomioon otettavaa seikkaa, jotka vaikuttavat ratkaisevasti lopputuloksen näyttävyyteen ja kestävyyteen. Parhaan lopputuloksen varmistamiseksi työ kannattaa suosiolla jättää ammattilaisen vastuulle. Pinnoitus toteutetaan eri katemateriaaleille eri tuotteilla ja tekniikoilla. Meidän kauttamme saat katollesi markkinoiden parhaat tuotteet, jotka on todettu toimiviksi Suomen kaikissa vuodenajoissa.

Jos katon pinnoittamisen taloudelliset seikat mietityttävät, kannattaa muistaa mahdollisuus kotitalousvähennykseen. Lisäksi verkkosivustomme kautta voit hakea kätevästi rahoitusta, jos sinulle parempi vaihtoehto on maksaa työ pienemmissä erissä.

Peltikaton maalaus suojaa ruosteelta

Peltikatto kannattaa maalata jo ennen kuin vanha maali alkaa hilseillä katosta. Huonokuntoinen maalipinta ei tarjoa pellille enää tarpeeksi suojaa, vaan ruostumisen mahdollisuus kasvaa. Pienet ruostevauriot ovat korjattavissa, mutta jos ruoste pääsee leviämään laajalle alueelle, ainoa vaihtoehto on koko katon uusiminen.

Peltikatto on toimiva ja kestävä katemateriaali, kunhan sitä hoidetaan ja huolletaan säännöllisesti. Peltikatto tulisi huoltaa kaksi kertaa vuodessa ja huoltomaalata noin 10-15 vuoden välein. Peltikatto kannattaa kuitenkin maalata jo aiemmin, jos se alkaa näyttää kulumisen merkkejä. Ajoissa tehty huoltomaalaus pidentää katon käyttöikää, joten näin ollen vältyt suuren kattoremontin teettämiseltä.

Peltikatto joutuu kovalle koetukselle Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa. Syksyn myrskytuulet, talven painavat lumet ja jäät sekä kesän paahtava aurinko saa katon väistämättä kulumaan vuosien saatossa. Siksi peltikaton huollossa tärkeitä seikkoja ovat säännöllisyys sekä asiantunteva ote.

Vaikka peltikaton maalaus tehdäänkin käytännössä ruosteen estämiseksi, on uudella maalipinnalla myös suuri visuaalinen vaikutus. Tuore maalipinta saa katon näyttämään kuin uudelta ja ryhdistää koko rakennuksen ulkonäköä.

Kannattaisiko peltikaton maalaus tehdä itse? Peltikaton maalaaminen on monitahoinen työ. Jo pohjatöissä on monta kohtaa, jotka saattavat kokemattomalla tekijällä jäädä vaille huomiota. Puutteellisesti tai hutiloiden tehdyt pohjatyöt, eli esimerkiksi katon pesu ja ruosteen poisto, saattavat tehdä koko maalauksesta hyödyttömän. Katolla työskentely on myös vaarallista. Peltikatto on liukas materiaali, jossa kokematon katolla liikkuja saattaa hyvinkin liukastua ja aiheuttaa vaaratilanteen itselleen ja talon läheisyydessä liikkuville.

Kun tilaat peltikaton maalauksen meiltä, voit olla varma, että työ tehdään alusta loppuun saakka laadukkaasti. Kattosi saa pintaansa parhaat tuotteet ja työturvallisuuteen panostavat tekijämme hoitavat homman niin, ettei kenellekään koidu minkäänlaista vaaraa. Ammattilaisten suorittama peltikaton maalaus palauttaa katon sääsuojan ja uutta, kaunista pintaa kelpaa katsella vuosien ajan.

Tiilikaton maalaus eli pinnoitus tekee tiilestä uudelleen vedenkestävän

Tiilikatto on perinteinen ja kaunis kattomuoto, joka on hyvällä hoidolla myös erittäin pitkäikäinen ja kestävä. Haasteena tiilikaton hoidossa on tiilen huokoinen pinta. Jos tiili pääsee menettämään pinnoituksensa, se menettää myös vettä hylkivät ominaisuutensa. Kun vesi pääsee tiilen sisään, edessä on paljon erilaisia ongelmia. Yksi niistä on sammalkasvusto, joka alkaa helposti villiintyä huokoisessa ja kosteassa tiilessä. Sammal ja jäkälä saavat tiilet haurastumaan ja halkeilemaan. Talvella tiilen sisään päässyt vesi jäätyy sekä lämpölaajenee edesauttaen entisestään tiilen rapautumista. Pahimmassa tapauksessa muodostuu kosteusvaurioita, jotka uhkaavat koko katon ja rakennuksen käyttökelpoisuutta. Pitkälle edenneet kosteusvauriot voivat aiheuttaa myös talon asukkaille terveysongelmia.

Onneksi kaikki tämä on kuitenkin helposti estettävissä. Tiilikatto kannattaa pinnoittaa noin 30 vuoden päästä katon asennuksesta. Uusi pinnoitus pidentää katon käyttöikää parhaassa tapauksessa useilla kymmenillä vuosilla.

Suunnittelemme ja mitoitamme jokaisen tiilikaton pinnoituksen kohteen sekä sinun toiveidesi mukaan. Koska jokainen katto on erilainen, työtä ei voi tehdä kaavamaisesti, vaan sen yksilölliset tarpeet tulee ottaa vahvasti huomioon. Kohtaamme jokaisen katon yksilönä ja panostamme asiakaslähtöiseen palveluun.

Huolellinen kattotarkastus antaa meille hyvän kuvan siitä, millainen katon lähtökunto on ja millaista huoltoa se tarvitsee. Kun olemme lisäksi keskustelleet kanssasi tiilikaton pinnoitukseen liittyvistä toiveistasi, osaamme tehdä tarkan suunnitelman siitä, mitä katolle on järkevintä tehdä ja miten toimenpiteet tulee suorittaa. Ammattilaisemme valitsevat työtavat ja pinnoitusaineet tarkasti kohteen vaatimukset täyttäviksi.

Tiilikaton pinnoitus on vähän kuin katon maalaisi uudestaan, paitsi että tiilen väri ei muutu. Pinnoitus luo tiilen pintaan suojaavan kerroksen, joka suojaa kattoa muun muassa vedeltä, sammaleelta sekä uv-säteilyltä.

Tiilikatto on pinnoituksen jälkeen kuin uusi, ja säännöllisillä huolloilla se pysyy kauniina ja kestävänä vuodesta toiseen.

Huopakaton maalaus eli pinnoitus tekee katosta jälleen kestävän

Sateen, lumen, jään, uv-säteilyn, ilmansaasteiden ja sammalkasvustojen lisäksi huopakattoa kuluttaa myös yksinkertaisesti aika. Kun huopakatto asennetaan, tehtaalta tullut huopa on pinnoitettua, mutta vuosien vieriessä pinnoite kuluu ja sen sääsuoja heikentyy. Huopakaton pinnoitus ja suojaus palauttaa katteen sääsuojan ja se on jälleen valmis ottamaan vastaan kaikki Suomen ilmaston haasteet.

Huopakattoa peittää herkkä sirotepinta. Kun tuo pinta kuluu, bitumi pääsee paljastumaan. Kun bitumi puolestaan kuluu, syntyy jossain vaiheessa väistämättä reikä, joka päästää veden suoraan umpilaudoitukseen ja sieltä yläpohjaan. Tämä aiheuttaa vakavia ongelmia sekä katossa että talon rakenteissa.

Tällainen ikävä tilanne voidaan välttää, kun huopakatto pinnoitetaan ja suojataan hyvissä ajoin. Säännölliset kattohuollot ovat tärkeitä, sillä niiden avulla voidaan tarkkailla, missä kunnossa huopakaton sirotepinta on. Huopakaton pinnoitus kannattaa tehdä ajoissa, sillä jos kate pääsee huonoon kuntoon, pinnoittamisesta ei ole enää hyötyä, vaan on ryhdyttävä koko katon uusimiseen. Ja jos kosteus on päässyt aiheuttamaan vahinkoa, kattoremonttiin tulee lisähintaa lahovaurioiden korjaamisesta sekä eristevillojen vaihtamisesta.

Huopakaton pinnoituksella on monia hyötyjä. Pinnoitustyö maksaa itsensä melko nopeasti takaisin, sillä se takaa katon toimintakunnon useiksi vuosiksi. Uusi pinta eristää vettä, suojaa kattoa uv-säteilyltä ja auttaa kattoa kestämään pitkien talvien mukanaan tuomat haasteet.

Huopakaton pinnoituksen hyödyt eivät ole pelkästään toiminnallisia, vaikka nämä niitä tärkeimpiä syitä ovatkin. Pinnoittamisesta on myös visuaalista hyötyä, sillä se saa katon näyttämään jälleen uuden veroiselta; katon väri syvenee ja katto on kaunis ja kiiltävä. Kaunis katto saa koko talon näyttämään ryhdikkäämmältä ja nostaa myöskin rakennuksen arvoa.

Huopakaton pinnoitusta kannattaa siis pitää kannattavana investointina tulevaisuuteen. Kaunis, ehjä, vedenpitävä ja turvallinen katto tuo iloa ja huolettomuutta moniksi vuosiksi eteenpäin.

Katon maalaus ja pinnoitus aloitetaan joka kerta huolellisella pohjatyöllä

Vaikka kaikki katot ovat yksilöitä ja eri katemateriaalit tarvitsevat erilaiset toimenpiteet, pohjatyöt ovat kaikille katoille melko lailla samanlaiset.

Katon pinnoituksen tekeminen alkaa katon sekä vesikourujen huolellisella puhdistamisella. Samalla kate tarkastetaan reikien, kuprujen, lommojen ja vuotavien saumojen varalta. Myös läpivientien toiminta sekä aluskatteen kunto tarkastetaan. Kun katto on puhdistettu, pesty ja tarkastettu, se käsitellään vielä tarvittaessa sammaleentuhoaineella.

Kun huolelliset pohjatyöt on tehty, voidaan aloittaa itse pinnoittaminen. Meillä on käytössämme laadukkaimmat tuotteet jokaiselle pinnalle. Pitkä kokemuksemme varmistaa sen, että osaamme valita oikeat tuotteet sekä oikeat työtavat kohteen mukaan. Kun katto on pinnoitettu, se on jälleen kuin uusi; puhdas, kiiltävä ja siisti. Katto on jälleen valmis ottamaan vastaan tuulet ja tuiskut, helteet ja myrskyt.

Vastapinnoitettukin katto tarvitsee kuitenkin säännöllistä huoltoa. Koska Suomen sää on arvaamaton, katolla voi lyhyessäkin ajassa tapahtua kaikenlaista. Siksi on hyvä suorittaa perusteellinen kattohuolto ainakin kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Syksyllä katto valmistellaan talven tuloon, ja keväällä tarkistetaan, etteivät lumet ja jäät ole aiheuttaneet katolle vaurioita.

Kattohuollon yhteydessä käydään läpi kaikki saumaukset ja jiirit. Varmistetaan, etteivät peltikaton pellit irvistele, etteivät tiilikaton tiilet ole halkeilleet ja ettei huopakatolla ole painaumia, repeämiä tai kupruja. Myös kaikki kattotuotteet käydään läpi; toimiiko sadevesijärjestelmä esteettömästi, onko savupiippu ehjä, ovatko kattoturvatuotteet ajantasaiset ja niin edelleen.

Kun jätät kaikki kattotyöt ammattilaisen vastuulle, vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja varmistat, että kattosi palvelee vielä vuosienkin päästä. Sinun ei tarvitse kiipeillä katolla itseksesi eikä pähkäillä, tuoko jokin seikka uhkaa rakennuksellesi vai ei, kun kattosi on säännöllisesti ammattilaisten asiantuntevan katseen alla.

Olipa tarpeenasi kokonaisvaltainen kattoremontti tai vaikkapa lumien pudottaminen katolta, me hoidamme jokaisen suuren ja pienen työn reippaasti ja hyvällä meiningillä.

Mitä katon maalaus maksaa?

Katon maalauksen hinta koostuu työstä ja tarvikkeista. Koska jokainen katto on erilainen, hinta määräytyy tapauskohtaisesti. Katon maalauksen hintaan vaikuttavat muun muassa katon pinta-ala, kaltevuus sekä lähtökunto. Pinta-ala määrää sen, kuinka paljon maalia tarvitaan. Kaltevuus ja katon korkeus vaikuttavat siihen, tarvitaanko esimerkiksi henkilönostimia. Katon lähtökunto kertoo sen, kuinka paljon pohjatöitä tarvitaan; jos esimerkiksi ruostetta tai korjattavaa on paljon, myös työtä täytyy tehdä enemmän. Katon maalauksen tarkan hinnan saat, kun lähetät meille tarjouspyynnön. Tulemme paikan päälle katsomaan katon lähtötilanteen.

Meiltä saat tarjouksen, johon sisältyy kaikki katon maalaukseen tarvittavat materiaalit ja työt. Hintaan sisältyy ammattitaitoiset ja lahjakkaat maalarit, katon ympäristön suojaaminen projektin ajaksi, mahdollinen työkoneiden käyttö, huolellinen loppusiivous sekä tarkka lopputarkastus. Tuomme aina kaiken tarvittavan mukanamme ja viemme roskat mennessämme.

Toisinaan kate on jo niin vanha tai päässyt sen verran huonoon kuntoon, ettei maalaus tai pinnoitus ole enää järkevää, vaan katon uusiminen on viisaampi ja pidempiaikainen ratkaisu. Tämä on myös pitkällä tähtäimellä edullisempi ratkaisu; jos katto vaatii vähän väliä uutta pinnoitusta ja sitä on korjattava joka kulmasta, aikaa ja rahaa kuluu enemmän kuin jos koko katto laitettaisiin kerralla kuntoon.

Päätös siitä, kannattaako katto pinnoittaa vai uusia kokonaan, kannattaa jättää kokeneen ammattilaisen vastuulle. Meiltä saat aina rehellisen ja realistisen näkemyksen kattosi kunnosta. Emme koskaan ryhdy korjaamaan ehjää emmekä etsimällä etsi vikoja, vaan kerromme sinulle ammattilaisen näkemyksemme siitä, mikä juuri sinun kattosi kohdalla on järkevin ratkaisu.

Kaikkiin kattotöihin on saatavissa verohelpotus, jota kutsutaan kotitalousvähennykseksi. Voit myös tarvittaessa hakea projektillesi rahoitusta helposti verkkosivustomme kautta.

Olipa siis kattosi tarve pieni tai suuri, ota meihin yhteyttä. Pistetään yhdessä kattosi kuntoon!