KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kun myrskyvauriot yllättävät, me tulemme apuun

Katon myrskyvaurioiden korjaus

Myrskyvaurioiden korjaus voi olla kattotiilien uusimista tai suurempi korjaustyö.

Talon katto saa vastaansa monenlaisia haasteita vuoden varrella. Kesän paahtava aurinko, syksyn tuulet sekä talven lumi ja jää koettelevat katon kestävyyttä. Kun kattoa huolletaan säännöllisesti, katon käyttöikä pitenee huomattavasti, kun taas laiminlyöty katto kestää vaihtelevien sääolosuhteiden aiheuttamia haasteita huonommin.

Kaikille katoille voi kuitenkin sattua yllättäviä tapaturmia, joihin on vaikea varautua etukäteen. Näistä yleisimpiä ovat myrsky- ja lumivauriot, jotka voivat rikkoa jopa täysin uuden katon. Jos esimerkiksi myrsky kaataa puun talon päälle, katto ei varmasti säily ilman vaurioita.

Myrskyvaurioiden korjaamiseen tarvitaan kattoammattilaisen apua. Jos kattoasi on kohdannut yllättävä tapaturma, ota meihin pikaisesti yhteyttä! Me korjaamme kattosi ja tarvittaessa teemme vakuutusyhtiöllesi dokumentit katon vaurioista.

Palvelumme on aina kokonaisvaltaista ja asiakaslähtöistä. Aina kun olemme katollasi, tarkastamme sen yleisilmeen. Keskitymme kattoon kokonaisvaltaisesti, emme vain vaurioita saaneeseen alueeseen. Näin saamme täyden kokonaiskuvan siitä, mitä katolle kannattaa tehdä. Varmistamme että kaikki katolla on siistiä, ehjää ja toimivaa. Katto on kokonaisuus, jonka kaikki elementit vaikuttavat toisiinsa.

Koska myrskyvauriot iskevät katolle aina täysin yllättäen, asiaan ei ole voinut varautua taloudellisesti etukäteen. Kun tilaat katon korjauksen meiltä, voit hakea projektille joustavaa rahoitusta helposti verkkosivustomme kautta. Kattotöihin on myös saatavilla verohelpotus, jota kutsutaan kotitalousvähennykseksi.

Meiltä saat aivan kaikki pienet ja suuret kattotyöt; kattoremonttien ja -korjausten lisäksi suoritamme kattojen pesut, suojakäsittelyt ja pinnoitukset. Voit myös pyytää meitä vaikkapa tiputtamaan lumet katoltasi turvallisesti.

Mitoitamme jokaisen kattotyön kohteen mukaan ja toteutamme työt aina järkevästi ja kustannustehokkaasti. Pitkä kokemuksemme on antanut meille taidon huomata, mitä kattotöitä katto milloinkin tarvitsee. Emme ryhdy turhiin töihin emmekä etsimällä etsi vikoja katostasi, vaan pyrimme varmistamaan, että kaikki toimii kuten pitääkin.

Painava lumi voi pudottaa kattotuotteita tai vesikourut

Suomen talvi aiheuttaa katoille paljon haasteita. Painava lumi lisää huomattavasti katon rasitusta. Se voi painaa katon notkolle, aiheuttaa saumoille painetta ja alas tippuessaan se saattaa viedä mennessään esimerkiksi lumiesteet tai rännit. Jäisen karhea lumi puolestaan saattaa raapia ja vaurioittaa katon pintaa.

Sen lisäksi, että lumi saattaa vaurioittaa kattoa, se voi myös uhata rakennuksen lähellä liikkuvien ihmisten turvallisuutta. Yllättäen putoava lumikasa voi aiheuttaa vaurioita autoille tai loukkaantumisen lumikasan niskaansa saavalle ihmiselle. Ennen talven tuloa on tärkeää varmistaa, että kattoturvatuotteet sekä vesikourut on kiinnitetty kunnolla. Laadukkaat, ehjät ja oikein kiinnitetyt kattotuotteet kestävät paremmin talven haasteet.

Jos lumi ja jää pääsevät kuitenkin vaurioittamaan kattoa, ota meihin pikaisesti yhteyttä! Kun lumi repii kattotuotteet irti, ruuvien reiät päästävät vettä lävitseen ja keräävät katolle kosteutta. On tärkeää korjata katto mahdollisimman pian, jottei vesivahinkoa pääsisi muodostumaan.  Me korjaamme katot entistä ehompaan kuntoon ja asennamme uudet, sinun toiveidesi mukaiset kattotuotteet. Meillä on kokemusta katolla työskentelystä myös talviseen aikaan ja panostamme aina työturvallisuuteen.

Myrsky voi nostaa pellit, irrottaa tiiliä tai kaataa puun katon päälle

Luonnonvoimat ovat arvaamattomia, eikä kattoa voi valmistella voimakkaaseen myrskyyn oikeastaan mitenkään muuten kuin huoltamalla se säännöllisesti. Rajut tuulet voivat vaurioittaa uutta, vasta-asennettua kattoa siinä missä vanhempaakin.

Yksi yleisimmistä myrskyvaurioista on kattopeltien nostaminen. Näin käy, jos tuulenpuuska pääsee puhaltamaan katon alle. Huonoimmassa mahdollisessa tilanteessa tuuli saa revittyä kattopellit kokonaan irti, varsinkin jos peltien kiinnitykset ovat jo vanhat ja heikentyneet.

Tiilikaton painavia tiiliä eivät yleensä tuulet hetkauta, mutta rajut tuulenpuuskat voivat aiheutua niidenkin kohtaloksi. Myrsky voi myös kaataa puun katon päälle aiheuttaen laajoja vaurioita katon lähtökunnosta riippumatta. Siksi yksi ainoista tavoista suojella kattoa myrskyltä on hankkiutua eroon rakennuksen läheisyydessä olevista lahoista tai muuten huonokuntoisista puista.

Vaikka myrskytuhoihin on vaikea valmistautua etukäteen, on silti tärkeää pitää katto hyvässä kunnossa. Säännölliset kattotarkastukset ja -huollot auttavat pysymään ajan tasalla katon tarpeista, ja monissa tapauksissa hyväkuntoisen katon korjaaminen on helpompaa, nopeampaa ja edullisempaa, kuin huonokuntoisen ja laiminlyödyn katon.

Kattohuolto kannattaa tehdä ainakin kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Syksyllä katto valmistellaan talven tuloon ja keväällä tarkistetaan, ovatko lumi ja jää saaneet aikaan vaurioita katolla. Kattohuollon yhteydessä tarkistetaan, että kaikki saumat ovat tiukasti kiinni eikä katolta löydy reikiä. Tarvittaessa tehtäviä huoltotöitä ovat sammaleenpoisto, suojakäsittelyt sekä katon pinnoittaminen eli maalaaminen.

On myös tärkeää pitää katto puhtaana lehdistä, neulasista ja muista roskista. Katolle kasaantuvat roskat keräävät itseensä kosteutta, mikä ajan myötä aiheuttaa katolla kaikenlaisia ongelmia; tiilet halkeilevat, pellit ruostuvat, huopa hapertuu ja kun aikaa kuluu, kosteusvaurion riski kasvaa ja kasvaa.

Jos kattosi kohtaa yllättäviä tuhoja, me riennämme apuun! Keskitymme kattoon kokonaisuutena, emme tuijota vain vaurioitunutta kohtaa. Korjauksen jälkeen katto on taas valmis ottamaan vastaan normaalit säätilojen vaihtelut.

Huolehdimme kattotuotteittesi asennuksesta ja kunnosta

Lumiesteet estävät painavien lumien putoamisen pahaa-aavistamattomien ohikulkijoiden niskaan. Pieneläinesteet puolestaan pitävät huolen siitä, ettei katolle tule ei-toivottuja asukkeja. Piipunpellitys ja piipunhattu edistävät savupiipun toimivuutta ja kestävyyttä. Ehjät ja tukevat tikkaat ja kattosillat auttavat katolla kävijöitä, esimerkiksi nuohoojia, työskentelemään turvallisesti. Jos jokin kattotuotteista rikkoutuu tai aika on tehnyt sille tehtävänsä, ota meihin yhteyttä. Meidän kauttamme saat katollesi laadukkaat kattotuotteet kestävästi asennettuina.

On erittäin tärkeää, että kaikki kattotuotteet ovat moitteettomassa kunnossa, sillä ne kaikki vaikuttavat olennaisesti katon toimivuuteen. Esimerkiksi laadukas sadevesijärjestelmä takaa sen, että kaikki sade- ja sulamisvedet ohjautuvat tarpeeksi kauas talon rakenteista. Näin kosteusvaurion riski pienenee huomattavasti.

Mitä vakuutus korvaa kun myrskyvaurio tapahtuu?

Korvaako vakuutus myrskyn aiheuttamia kattovaurioita? Tämä kysymys nousee ensimmäisenä mieleen vahingon sattuessa. Tähän emme voi vastata suoralta kädeltä, sillä asia on aina vakuutuskohtaista ja vakuutusyhtiön päätettävissä. Pitkän kokemuksemme ansiosta voimme kuitenkin kertoa suuntaa antavasti, millaisia vaurioita vakuutusyhtiöt ovat usein korvanneet ja mitä eivät.

Useimmissa tapauksissa vakuutus ei korvaa lumen ja jään aiheuttamia vaurioita, esimerkiksi painavan lumen irrottamia kattotuotteita. Sen sijaan kaatuneen puun aiheuttamat vahingot yleensä korvataan vakuutusyhtiön toimesta. Yleensä korvausta haetaan talossa asuvan henkilön kotivakuutuksesta. Vakuutusyhtiöt ja vakuutusten käytännöt ovat kuitenkin erilaisia. Siksi vakuutuksen ehtoihin kannattaa tutustua tarkasti jo vakuutusta ottaessa.

Jos myrsky on päässyt vaurioittamaan kattoasi, kutsu meidät pikimmiten paikalle. Autamme sinua vakuutusyhtiön kanssa toimimisessa siten, että dokumentoimme tarkasti katolle aiheutuneet vauriot ja annamme laskelman korjaustöiden kustannuksista. Näin sinun on helpompi hakea vahingonkorvausta.

Jos kattosi on jo vanha ja mieleesi on noussut pelko, ettei se enää kestä kaikkia tuulia ja tuiskuja, kannattaa harkita katon uusimista. Kattoremontti on todella järkevä sijoitus, sillä uusi katto nostaa talosi arvoa ja suojelee talon asukkaita.

Meiltä saat kattoremontit niin pelti-, tiili- kuin huopakatoillekin, kattotyypistä tai rakennuksesta riippumatta. Teemme jokaisen remontin avaimet käteen -periaatteella, joten sinä saat rentoutua; me hoidamme aivan kaiken suunnittelusta loppusiivoukseen saakka.

Kun olemme vastaanottaneet tarjouspyyntösi, tulemme luoksesi katsomaan, millainen katon lähtökunto on. Huolellinen kattotarkastus ja sinun kanssasi keskusteleminen auttaa meitä tekemään tarkan ja realistisen remonttisuunnitelman. Teemme sinulle tarjouksen, johon kuuluu koko remontti töineen ja materiaaleineen, ilman pelkoa piilokuluista.

Tilaamme materiaalit ja toimitamme ne paikan päälle. Myös kaikki tarvittavat työkoneet ja henkilönostimet tulevat meiltä. Suoritamme kattoremontin kaikki vaiheet huolella ja laadukkaasti. Ennen kuin lähdemme, siivoamme vielä jälkemme ja toimitamme kaikki rakennusjätteet pois tontiltasi asianmukaisesti hävitettäviksi.

Mitä ikinä kattosi tarvitseekaan, me hoidamme homman! Voit kysyä meiltä mitä vain kattoihin liittyvää, me jaamme mielellämme tietotaitoamme, jotta kaikki asiakkaamme saisivat asua kauniin ja turvallisen katon alla.