KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon reikien paikkaus on tehtävä mahdollisimman pian

Katon reikien paikkaus

Jos kattoon on päässyt muodostumaan reikä, paikkaustöihin on ryhdyttävä mahdollisimman pian. Pienikin reiästä sisään päässyt vesimäärä saattaa aiheuttaa suuria ja kalliita vahinkoja, jotka voivat vaikuttaa koko rakennukseen. Kun reikä paikataan mahdollisimman nopeasti, riski vahinkojen muodostumiselle pienenee huomattavasti. Vaikka katossa oleva reikä näyttäisi silmämääräisesti pieneltä ja vettä vaikuttaisi tihkuvan vain vähän, korjaustöitä ei siitä huolimatta kannata lykätä.

Kattoon voi tulla reikä monesta eri syystä. Joskus tilanne tulee nopeasti ja yllättäen, esimerkiksi silloin kun painava lumi aiheuttaa vahinkoa lumiesteille tai muille kattotuotteille. Toisissa tapauksissa reikä syntyy ajan kuluessa, esimerkiksi kun peltikatto ruostuu, huopakatto hapertuu tai tiilikatto murentuu.

Joihinkin katon reikiintymisen syihin voidaan itse vaikuttaa. Katon säännöllinen ja perusteellinen huolto hidastaa huomattavasti katon rapistumista. Kun katto käydään läpi ammattilaisen silmin pari kertaa vuodessa, varmistutaan siitä, etteivät katolla piilevät ongelmat nakerra katon toimivuutta salakavalasti.

Äkisti vaihtuvien sääolosuhteiden aiheuttamiin onnettomuuksiin ei tietenkään voi varautua etukäteen. Onneksi tällaisissakaan tilanteissa ei tarvitse panikoida; heti, kun huomaat katollasi reiän, ota meihin yhteyttä! Meidän kokeneet ammattilaisemme paikkaavat jokaisen katon käden käänteessä. Olipa sinulla sitten pelti-, huopa- tai tiilikatto, meillä on parhaat välineet ja materiaalit katon kestävään paikkaamiseen.

Meiltä saat aina kokonaisvaltaista, asiakaslähtöistä palvelua, joka mitoitetaan aina kohteen mukaan. Kun tulemme paikkaamaan kattosi, tarkistamme samalla koko katon yleisilmeen. Tarkistamme katteen lisäksi sadevesijärjestelmän sekä kattoturvatuotteiden kunnon, ja jos yläpohjaan on esteetön pääsy, katsastamme myös sen silmämääräisesti. Jos kosteusvaurio näyttää todennäköiseltä, käymme läpi vesikatteen alapuoliset rakenteet nähdäksemme, ovatko villat päässeet kostumaan.

Kun tilaat katon paikkaamisen meiltä, voit hakea työhön rahoitusta helposti sivustomme kautta. Kaikkiin kattotöihin on saatavissa myös verohelpotus, jota kutsutaan kotitalousvähennykseksi.

Peltikaton reikien paikkaus on usein vain väliaikainen ratkaisu

Peltikattoon syntyneen reiän paikkaaminen on monissa tapauksissa vain pakollinen ensiapu ennen kattoremonttia. Se, kannattaako peltikattoa ryhtyä paikkaamaan, riippuu muunmuassa siitä, mihin kohtaan katetta reikä on tullut. Jos reikä on keskellä peltikatetta, ilman että kyseiseen kohtaan on kohdistunut selkeää rasitetta, pellit kannattaisi uusia mahdollisimman pian, sillä tällaisessa tapauksessa katemateriaali on todennäköisesti päässyt heikkenemään. Heikentynyt pelti tuo todellisen riskin katon ja rakennuksen turvallisuudelle.

Mutta jos ongelma onkin se, että kiinnitysnaulan tai -ruuvin reikä on suurentunut, kyseiseen kohtaan voidaan asentaa uusi, suuremman tiivisteen omaava kateruuvi. Tällöin reikä ei aiheuta enää ongelmaa eikä vettä pääse vuotamaan katon rakenteisiin.

Kun peltikaton paikkausta mietitään, on hyvä miettiä, mikä olisi taloudellisesti järkevin vaihtoehto. Katon reikiintyminen on merkki siitä, että lähivuosina on varmasti edessä lisää korjaustöitä. Paikattu peltikatto ei myöskään anna yhtä hyvää suojaa, sillä kun saumoja on enemmän, myös mahdollisia vuotokohtia on enemmän.

Peltikatto voi kyllä saada muutaman vuoden lisäaikaa paikkauksella ja huoltomaalauksella, mutta koko katon uusiminen antaa katolle vuosikymmenien toimintavarmuuden.

Jos et ole varma, mitä katolle kannattaisi tehdä, saat meiltä realistisen näkemyksen kattosi nykykunnosta ja mahdollisista vaihtoehdoista. Jos katon paikkaaminen on järkevä ja sinulle mieluinen vaihtoehto, toteutamme sen. Meiltä saat myös kokonaisvaltaisen kattoremontin.

Teemme jokaisen remontin avaimet käteen -periaatteella. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin kertoa toiveesi remontin suhteen, me hoidamme kaiken muun; teemme tarkan remonttisuunnitelman, tilaamme tarvittavat materiaalit ja kuljetamme ne paikalle, toteutamme kattoremontin kaikki vaiheet ja lopuksi siivoamme jälkemme ja toimitamme rakennusjätteet pois tontiltasi. Myös mahdollisesti tarvittavat henkilönostimet tai rakennustelineet tulevat meidän kauttamme. Lisäksi suojaamme tarvittaessa pihapiirisi, jotteivat nurmikko ja istutukset kärsisi remontin takia. Meillä on pitkä kokemus kattoremonteista ja toteutamme ne tehokkaasti, laadukkaasti ja tarkasti.

Reikä huopakatossa paikataan usein massaamalla

Kuten muihinkin katemateriaaleihin, myös huopakattoon voi syntyä reikä monista eri syistä. Yhtäläinen riskitekijä kaikille katoille ovat ulkoiset tekijät, kuten sääolosuhteiden aiheuttamat haasteet ja yllättävät tilanteet.

Huopakatolla on myös materiaalille ominaisia ongelmia, varsinkin ikääntyneillä katoilla. Vanha huopakatto menettää ajan myötä kimmoisuutensa ja alkaa väistämättä haperoitua. Joissain tapauksissa alkuperäisessä asennuksessa on tehty virheitä, jotka nopeuttavat huopakaton kulumista.

Huopakaton vääränlainen tai huolimaton huoltaminen saattaa myös aiheuttaa ongelmia. Jos huopakatto puhdistetaan tai tyhjennetään lumesta väärillä välineillä tai huonolla tekniikalla, vaurioita saattaa ikävä kyllä syntyä.

Jos huopakatossa havaitaan reikiä, repeämiä, painaumia tai kupruja, toimenpiteisiin täytyy ryhtyä välittömästi. Jos huopakaton ongelmiin ei puututa heti, ne voivat johtaa nopeasti paljon suurempiin ongelmiin, joihin eivät riitä enää pienet paikkaustyöt. Myös aukeileviin tai halkeileviin saumakohtiin täytyy reagoida heti. Kattoon pääsee kosteutta pienimmästäkin reiästä, ja kosteusvaurion uhka on todellinen. Pahimmillaan kosteusvauriot vaarantavat koko rakennuksen asuttavuuden sekä siellä oleskelevien ihmisten terveyden.

Huopakatolla olevat pienet kulumat korjataan yleensä paikkausmassalla. Suurempiin reikiin käytetään laadukkaita paikkapaloja. Toisinaan katto on kuitenkin jo niin huonossa kunnossa, ettei sen paikkaaminen ole taloudellisesti eikä muutenkaan järkevää. Jos tilanne on tämä, kerromme sen sinulle rehellisesti ja suoraan. Huonokuntoisen katon paikkaaminen ei hyödytä kovinkaan pitkään, sillä se joudutaan luultavasti toistamaan pian uudelleen.

Jossain vaiheessa paikkaaminen ei riitä korjaamaan katon ongelmia. Tällöin järkevintä on tehdä kattoremontti, jossa huopa uusitaan kokonaan. Voit halutessasi valita myös jonkin toisen katemateriaalin. Kerromme sinulle mielellämme eri katemateriaalien ominaisuuksista.

Saat meiltä aina rehellisen tilannearvion kattosi kunnosta. Pyrimme aina toimintatavoissamme kaikista järkevimpään ja taloudellisimpaan ratkaisuun. Perustelemme sinulle näkemyksemme ja vastaamme mielellämme kaikkiin mieleesi tuleviin kysymyksiin. Saat meihin helposti yhteyden koko projektin ajan.

Reikä tiilikatossa tarkoittaa yleensä haljennutta tiiltä 

Tiili on todella kestävä katemateriaali, johon todella harvoin muodostuu reikää. Tiili saattaa sen sijaan murentua reunoista tai haljeta kokonaan. Haljennut tiili vaihdetaan uuteen, ehjään tiileen. Siksi kattoremonttia tehtäessä sivuun laitetaan yleensä muutama ylimääräinen tiili, jotka voidaan ottaa käyttöön, jos halkeiluja pääsee tapahtumaan.

Jos haljennut tiili on näkyvällä paikalla keskellä kattoa eikä varatiiltä ole saatavilla, voidaan huomaamattomammasta paikasta ottaa tiili ja vaihtaa se rikkinäisen paikalle. Tähän huomaamattomampaan paikkaan voidaan sitten laittaa uusi tiili. Näin toimiessa uusi, muista tiilistä ehkä hieman poikkeava tiili ei pistä silmään katolla. Tiili saattaa hajota esimerkiksi ulkoisen iskun voimasta tai vuosien saatossa erilaisten sääolosuhteiden aiheuttaman hapertumisen takia.

Yksi tiiltä eniten kuluttava asia on sammalkasvusto. Vaikka tiili on kestävä materiaali, sen huokoinen pinta antaa hyvän kasvualustan erilaisille sammalille ja jäkälille. Tällaiset kasvustot keräävät itseensä kosteutta, joka saa tiilen hapertumaan. Siksi katon pitäminen puhtaana ja säännöllinen sammaleenuhokäsittely ovat tärkeitä tiilikaton kunnon kannalta.

Jos siis tiilikatollesi tulee syystä tai toisesta reikä, ota meihin pikaisesti yhteyttä! Me pistämme kattosi jälleen huippukuntoon. Meiltä saat myös kaikki muut pienet ja suuret kattotyöt. Esimerkiksi säännöllinen kattohuolto takaa sen, että kattosi pysyy toimintakunnossa mahdollisimman pitkään. Kun katon kunto tarkastetaan huolellisesti kaksi kertaa vuodessa, vältytään ikäviltä yllätyksiltä.

Meiltä saat kaikenlaiset katon korjaukset, pinnoitukset, sammaleenpoistot ja suojakäsittelyt. Voit myös pyytää meitä esimerkiksi pudottamaan lumet katoltasi turvallisesti tai puhdistamaan katon roskista ja lehdistä.

Katon tehtävä on suojata rakennusta ja sen asukkaita, ja siksi se on tärkeää pitää hyvässä kunnossa. Kun jätät kaikki kattotyöt ammattilaisten vastuulle, voit olla varma, että kattosi on turvallinen ja sen ulkonäkö säilyy tyylikkäänä ja kauniina vuodesta toiseen.