KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Ammattilaisemme tekemällä katon saumauksella ja tiivistyksellä pystytään ehkäisemään tehokkaasti veden pääsy kattorakenteisiin

Katon saumaus ja tiivistys

Katon saumausten ja tiivisteiden pitävyys on koko talon kunnossa säilymisen kannalta elinehto. Monesti ilmaston aiheuttama kuormitus ja ajanpatina rasittavat kattoa, jonka vuoksi tiivisteiden ja saumausten pitäminen vesitiiviinä on ehdottoman tärkeää talon terveenä pysymisen kannalta. Se onkin katon yksi tärkeimpiä huoltotöitä.

Läpiviennit, katteen kiinnitykset, harjatiivisteet, kattopeltien saumaukset, bitumikaton saumat, tai erilaiset liitokset sekä myös vesikourut voivat olla saumaus ja tiivistekohtia, joiden toiminta ja vuotamattomuus olisi tärkeää tarkastaa säännöllisesti. Katoille on hyvä tehdä puhdistus- ja huoltotyöt puoli vuosittain, keväällä ja talvella. Ammattilaisemme tekevät kattojen kunnossapito- ja huoltotöitä osaavalla ammattitaidolla kaikkialla Suomessa. Kattava palvelumme pitää sisällään myös kaikki katolle tehtävät työsuoritteet aina kokonaisvaltaisesta kattosaneerauksesta pienempiin huolto- ja korjaustöihin.

Ammattilaisiltamme löytyy parhaat työskentelytavat ja -välineet, sekä osaaminen kaikenlaisten kattojen saumaus ja tiivistetöihin. Kokonaisvaltainen palvelukokonaisuutemme pitää sisällään minkä tahansa katolle tilatun työn yhteydessä veloituksetta tehtävän yleistarkistuksen. Tässä huomioimme kaikki kattosi erityispiirteet, sekä huomioita vaativat mahdolliset puutteet ja viat. Kun olemme käyneet katollasi, saat kokonaisvaltaisen käsityksen koko kattosi sen hetkisestä kunnosta. Jos katolla käydessämme huomaamme siellä korjausta vaativia puutteita tai vikoja, keskustelemme niistä kanssasi ja teemme tarvittaessa tarjouksen korjaustoimenpiteistä.

Oli rakennustyyppisi tai kattosi sitten rivitalo, kesämökki, omakotitalo tai vaikka autokatos, saat kauttamme markkinoiden luottavinta ja asiantuntevinta palvelua.

Tunnemme myös kaikenlaisten kattojen mallit, jonka ansiosta tavallisten pien- tai omakotitalojen kuten harja, – auma-, pulpettia-, tai vaikka mansardikatonkaan korjaus- tai asennustyöt eivät aiheuta asentajillemme päänvaivaa.

Kattotöitä yksityishenkilönä teettäessä on hyvä muistaa kotitalousvähennyksen mahdollisuus. Kaikki kotona tai vapaa-ajan asunnolla tehdyt kattotyöt, sekä kunnossapito- ja perusparannustyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin, jotka voit huomioida omassa verotuksessasi. Kauttamme on myös mahdollisuus hakea kattotöille rahoitusmahdollisuutta. Voit tutustua ja lukea aiheesta lisää verkkosivuiltamme!

Läpivientien tiivistykset tulee tehdä savupiipuista ilmastohormeihin

Läpivientien tiivistys on katon toiminnan ja rakenteiden kuivana säilyttämisen kannalta erittäin tärkeää. Katolla läpivientejä menee useassa kohdassa. Läpivienti ulottuu sekä vesi- että aluskatteen läpi, jonka vuoksi näiden molempien vesitiiviys on välttämätöntä. Erilaisia tiivistettäviä ja aika ajoin huomiota, sekä korjaustöitä tavallisesti vaativia kohtia ovat muun muassa savupiiput, ilmanvaihdon, alipaine- ja liesituulettimen sekä huippuimurin putket. Myös kattoluukut ja kattoikkunat ovat läpivienti kohtia, jotka ajan saatossa ovat alttiita vuodoille. Erilaisille kattomateriaaleille, sekä kattotuotteille ja putkille on omat läpivientinsä, jonka vuoksi niiden tiivistysmetoditkin poikkeavat toisistaan. Savupiippu erimerkiksi tiivistetään vesikatteen puolella suojapelillä, kun taas putkien asennus ja tiivistys tapahtuu sille tarkoitetun kauluksen avulla. Läpiviennin tiivistämisen kannalta oleellista onkin, että kattotöitä suorittava asentaja tuntee juuri kyseisen kattotuotteen ja sen läpiviennit, joka mahdollistaa oikeaoppisen tiivistämisen ja asentamisen.

Kattotöihin erikoistuneilla ammattilaisillamme on pitkän linjan kokemus monipuolisesti kaikista kattotuotteista, sekä niiden asennuksesta, huollosta ja korjaustöistä. Ammattilaiset tuntevat hyvin kaikki käytössä olevat katemateriaalit, sekä niiden erityispiirteet. Hyvä yleisohje katon tiivistystä tehdessä on, että oli vuotopaikka missä hyvänsä, tulisi se saada tukittua mahdollisimman pitävästi ja pikaisesti. Kaikki katot kaipaavat tiivisteiden huoltoa ja vaihtamista. Esimerkiksi peltikattoja pidetään kestävinä, koska yleisesti tiedetään peltikaton kestävän jopa vuosikymmenten ajan. Kestävyydestään huolimatta, edes peltikattokaan ei ole huoltovapaa. Peltikatoille tulee tehdä säännöllisesti saumojen tiivistystä, sekä huopakattojen saumaukset ja pitävyys tulee tarkastaa samalla tavalla. Myös tiilikatolle tehdään tiilien ja saumausten tiivistystä, sekä rikkinäisten tiilien vaihtotöitä.

Onko kattosi tiivisteet tai saumaukset ruvenneet vuotamaan? Irvistääkö peltikattosi? Onko tiilikattosi tiilet päässeet halkeilemaan? Pyydä meidät paikan päälle, niin tarkastamme samalla kattosi kunnon, sekä saumausten pitävyyden ja kunnon!

Katon tiivistystuotteet ja metodit vaihtelevat katemateriaalin mukaan

Jokainen katto vaati erilaiset tuotteet ja tarvikkeet vesitiiviyden varmistamiseksi. Konesaumattua peltikattoa lukuun ottamatta, mikään katemateriaali ei ole tavallisesti täysin vesitiivis. Niin pelti-, tiili- kuin -huopakattokin tarvitsee varsinaisen vesikaton alle toimivan aluskatteen kaveriksi. Usein myös vesitiiviinä pysyvien konesaumakattojen alta löytyy aluskate. Aluskatteella onkin ehdottoman tärkeä tehtävä toimia lisäsuojana, mahdollisten vuotojen varalta. Toimiva aluskate suojaakin rakenteita tehokkaasti kosteudelta, sekä ulkoa että sisäpuolelta. Ehjän ja pitävän aluskatteen lisäksi tulee katoilla ilmenevät vuotokohdat pyrkiä tukkimaan ja tekemään mahdollisimman pitäviksi. Vesikaton ja aluskatteen tule olla kummankin vesitiiviitä, että rakennukselle saadaan paras mahdollinen suoja. Jokaisen katemateriaalin saumaus ja tiivistys poikkea hieman toisistaan. Esimerkiksi huopakaton eli bitumikaton katetta tiivistetään saumamassalla ja bitumiteipeillä, kun taas peltikattoa tiivistäessä huomiota kiinnitetään pellin irvistämiseen tai katteiden kuntoon. Tiilikatolla taas tarkkaillaan ovatko tiilet katolla ehjät ja tiiviit.

Säännöllisesti tehdyt kuntotarkastukset ovat myös katon kunnossa pysymisen kannalta avainroolissa ja auttavat hahmottamaan ongelmakohdat jo aikaisessa vaiheessa – ennen kuin mahdolliset vuodot ovat päässeet leviämään ja aiheuttamaan suurempia vaurioita talolle tai sen rakenteille. Pienien ja paikallisten vuotojen, sekä reikien paikkaaminen tai korjauttaminen tuleekin aina huomattavasti halvemmaksi, kuin katolle ja sen rakenteisiin levinnyt kosteusvaurio.

Tarvitsi kattosi sen teknisen elinkaaren aikana minkälaista huoltoa tahansa, meidän kauttamme saat asiansa osaavat ammattilaiset hoitamaan homman. Olipa kattosi millainen tahansa, ota yhteyttä myyntitiimme ja laitetaan sinunkin kattosi kerralla kuntoon!

Harjatiiviste ja ulkotaitetiiviste suojaa rakennusta vaihtelevien säiden aiheuttamalta kuormitukselta

Suomen vaihtelevat ja entistä kosteammiksi muuttuvat ilmasto olosuhteet laittavat kotimassamme katot koville. Tiivisti tehty harjatiiviste ja ulkotaite suojaakin rakennusta vaihtelevien säiden aiheuttamalta kuormitukselta. Talvella kovat lumituiskut ja poikittaiset sateet tuovat harjakaton pinnalle sadeveden ja lumen lisäksi myös monenlaista ympäristöstä peräisin olevaa bioroskaa. Jos katolta puuttuu harjatiiviste tai ns. ulkotaitetiiviste, pääsevät poikittaissateet, tuiskulumet ja roskat aluskatteen päälle. Kosteuden ja roskien päästessä muhimaan vesikaton ja aluskatteen väliin, ne pääsevät aiheuttamaan haittaa sekä vesikatolle kuin myös aluskatteelle, sekä sitä kautta koko talon ylärakenteille. Eloperäinen bioroska imee myös kosteutta itseensä ja jäätyessä se voi aiheuttaa esimerkiksi kattotiilien halkeilua. Oikein tehty ja tiivis, sekä vedenpitävä harjatiiviste ehkäiseekin tehokkaasti kosteuden ja roskien pääsyn rakenteisiin, jonka ansioista kattosi rakenteet pysyvät kuivina säällä kuin säällä.

Tiivisti toteutetun harja- ja ulkotaitetiivisteen lisäksi tulisi kattojen pinta puhdistaa eloperäisestä roskasta säännöllisesti. Suositeltava huoltoväli on yleensä puolivuosittain, keväällä ja syksyllä. Tilatessasi meidät tekemään kattosi harja- ja ulkotiivisteet pitäviksi, voivat kattotöihin erikoituneet ammattilaisemme tehdä myös muut kattosi vaativat huolto- ja puhdistustyöt, sekä suojakäsittelyt. Kattospesialisteiltamme löytyy alan viimeisimmät ja parhaat työskentelytavat ja välineet, jonka ansioista pystymme toteuttamaan kattotyö katolle kuin katolle, oli se miten jyrkkä tahansa. Omin päin ja ilman asianmukaisia henkilönostimia sekä turvavaljaita ei tulisi kenenkään mennä katolle tiivisteitä ja huoltotöitä tekemään. Tämän takia kannattaa vaativat ja tarkkuutta, sekä turvallisuusriskin sisältävät kattotyöt suosiolla jättää ammattilaistemme huoleksi.

Pyydä kattotöihin erikoituneet ammattilaisemme paikalle, niin suunnitellaan yhdessä, minkälaista tiivistys ja saumaussuojaa juuri sinun kattosi kaipaa. Teemme kattotöitä koko Suomen alueella. Ota yhteyttä ammattilaisiimme ja hoidetaan sinunkin katollesi tarvittavat suojaus tuiskulumien ja vesisateiden varalle!

Peltikaton kiinnityksestä saadaan tarpeeksi tiivis nykyaikaisten ja laadukkaiden kateruuvien ja asennustekniikan ansioista

Aikanaan peltikattojen yleisisin ja ainoa kiinnitysmuoto oli naulat. Myöhemmin markkinoille on tullut paljon parempia vaihtoehtoja kattopeltien kiinnittämiseen, nimittäin kateruuvit. Katenaulat alkoivat monesti helposti vuotamaan pellin liikkuessa katolla vuosien aikana. Nykypäivänä käytössä olevat kateruuvit ovatkin huomattavasti tiiviimmät, koska reiän kohta ei pääse kovin helposti laajenemaan ja liikkumaan kiinnitysreiän ympärillä. Nykyisin peltikaton kiinnityksestä saadaankin vesitiiviimpi ja kestävämpi nykyaikaisten ja laadukkaiden kateruuvien ja asennustekniikoiden ansioista. Kuitenkin myös kateruuvit hapettuvat, eikä tiivistys ole enää sen jälkeen pitävä kuin sen pitäisi – tällöin kateruuvit vaihdetaan uusiin huolto- ja korjaustöiden yhteydessä. Jos vanhalta peltikatoltasi löytyy naulalla kiinnitetyt kattopellit, vaihdamme ne laadukkaisiin ja uusiin kateruuveihin. Uudet kateruuvit on mahdollista asentaa samoihin naulanreikien kanssa samoihin reikiin, joihin vanhat naulat ja ruuvit olivat asennettuna. Uudet peltikatolle asennettavat kateruuvit ovat hieman paksumpia kuin vanhat ruuvit ja naulat, jonka ansioista ne kiinnittyvät lujasti ja tiiviisti kiinni ruodelaudoitukseen. Myös nykyaikaisessa kateruuvissa on kiinnityskannan alla isompi tiiviste, jonka ansioista se tiivistää reiän paremmin kuin perinteisesti ja pitkään käytössä olleet naulat ja ruuvit.

Tilatessasi kattotöiden ammattilaiset paikalle, saat katollesi uudet ja pitävät kateruuvit, jonka ansoista voit olla vakuuttunut siitä, että katteet ovat tiukasti ja tiiviisti kiinni – juuri niin kuin niiden pitääkin olla.

Ammattilaisillamme on vuosien kokemus monenlaisista kattopeltitöistä, aina perinteistä käsityötä edustavien peltikattojen totuttamisesta konesaumakattoihin. Vaihdamme ja uusimme peltikatollesi uudet kateruuvit paikoilleen, oli kattosi sitten omakotitalon peltikatto tai vaikkapa varastokäytössä oleva peltihalli.

Ovatko vanhat katenaulat lähteneet katollasi ikävästi irvistämään? Onko peltikattosi aluskatteen päälle päässyt kertymään roskia? Ole yhteydessä myyntiimme tai jätä yhteydenottopyyntösi, niin laitetaan sinunkin peltikattosi kuntoon!

Tiiviit ja toimivat vesikourut pitävät sadevedet pois talon rakenteista ja katolta

Toimivat ja tiiviit sadevesikourut ovat edellytys kokonaisuudessaan toimivalle sadevesijärjestelmälle. Monesti Suomen vaihtelevat sääolosuhteet ja ajan patina rasittavat rännejä ja syöksyputkia. Tavallisin paikka rännien ja syöksyputkien vuotokohdille ovat saumausten kohdat, tai puhki mennyt ja ruostunut reikä putkessa. Huomatessasi ränneissä tai syöksyputkissa vuotokohtia tulisi paikkaus pyrkiä toteuttamaan mahdollisimman hyvissä ajoin, jotta talon rakenteet ja seinämät eivät pääse kostumaan ja sitä kautta aiheuttamaan vesivahinkoja. Ymmärrettävästi yksittäisten rännien ja vesikourujen tiivistäminen ja paikkaaminen tulee halvemmaksi kuin talon rakenteisiin levinnyt vesivahinko. Joskus rännit ovat myös päässet ajansaatossa huonoon kuntoon ja teknisen käyttöikänsä päähän, jolloin parempi ratkaisu on vaihtaa vanhat ja kuluneet kourut uusiin. Nykyään on mahdollista asentaa myös saumattomia vesikouruja, jossa saumauskohtien erillisestä tiivistämisestä ei tarvitse huolehtia ollenkaan.

Asiantuntevat kattotöiden ammattilaisemme ovat apunasi aina kaikissa pienissä, kuin suuremmissa korjausta tai huoltoa vaativissa kattotöissä jokaisena vuodenaikana. Toteuttamiimme paikkaus- ja tiivistystöihin voi kuulua esimerkiksi aluskatteen reikien paikkaus, rikkoutuneiden vesikourujen saumojen tiivistystä ja saumausta tai kattopeltien ja tiilien tiivistämistä.

Kattava palvelukokonaisuutemme pitää sisällään myös kattohuoltopalvelun, joka pitää sisällään myös tavallisesti keväällä ja syksyllä katolle tehtävän katon ja rännien, sekä vesikourujen puhdistuksen roskista, sekä muusta eloperäisestä jätteestä. Aina katolla käydessämme tarkastamme myös katon saumausten ja tiivistykset, sekä kattoturvat kiinnitykset ja toimivuuden. Tilatessasi meidät paikalle saat tilatun korjaus- ja huoltotyön yhteydessä kuntokartoituksen, jonka ansiosta olet tietoinen katollasi ilmenevistä puutteista ja korjausta vaativat viat päästään korjauttamaan välittömästi.

Ovatko seinän pielet ruvenneet kastumaan sateella? Vuotatko rännit? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja jätä yhteydenottopyyntö, niin hoidetaan sinunkin rännisi kuntoon!

Kattoikkunan- ja luukun tiivistyksessä tulee noudattaa erityistä huolellisuutta

Kattoikkunan- ja luukun tiivistäminen on ammattilaisen hommia ja sitä toteuttaessa tulisikin noudattaa erityistä huolellisuutta. Kattoikkunat- ja luukut kun joutuvat vesikaton tavoin jatkuvalle ulkoapäin tulevalle rasitukselle – katolle, sekä myös kattoikkunaa kohti iskeytyvän sadeveden, jään, sekä lumen muodossa. Huonosti tiivistetty kattoikkuna- ja luukku onkin altis kattovuodolle, kosteusvaurioille ja pitkäaikaisesti vuotaessa jopa homekasvustolle. Kattoikkunat- ja luukut, sekä kattokuvat tiputtavat herkästi rakenteiden välistä kosteutta myös sisäpuolelle. Ulkopuolelta kattoikkunoihin- ja luukuihin tulevat läpiviennit johtuvat lähes poikkeuksetta aina puutteellisesta tiivistyksestä. Yleissääntö tavallisesti pidetäänkin, että kattoikkuna ei saisi tiputtaa vettä tai muodostaa kosteutta sisätiloihin missään tilanteessa – olipa ulkona vallitseva sää vuotohetkellä mikä hyvänsä. Jos siis esimerkiksi huomaat kattoikkunasi vuotavan, tulisi ammattilaisen toteuttamana tiivisteenvaihto tai tiivistäminen tehdä mahdollisimman pian.

Halutessasi varmistua siitä, että tiivisteen asennus tulee kerralla tehtyä kunnolla, sekä että tiivisteiden paikat ovat varmasti tiiviit ja pitävät, kannattaa sinun olla yhteydessä meidän ammattitaitoiseen porukkamme.

Tiiviin ja oikeanlaisen tiivisteen toteutus vaatii kokeneelta asentajaltakin erityistä ammattitaitoa ja tarkkuutta. Tavoitellessasi toimivaa ja kestävää kokonaisuutta on kattospesialistiamme tekemänä työn toteutus varma valinta. Älä siis epäröi pyytä ammattilaisiamme paikalle, jos havaitset kattoikkunassasi jonkinlaisia puutteita ja vikoja tai olet mahdollisesti suunnittelemassa sellaisen asennuttamista katollesi. Meille kaikkien kattotöiden toteutuksen lähtökohtana onkin laadukas työnjälki ja tyytyväinen asiakas.

Mietityttääkö kattoikkunasi tiivisteiden kunto? Onko kattoluukusta päässyt tiputtelemaan vettä sisätiloihin? Ole yhteydessä kattospesialisteihimme, niin tarkastetaan kattoikkunasi kuntoon jo ennen seuraavia sateita!

Piipunjuuren ja piipunhatun ammattitaitoisesti tehty tiivistys ja pellitys suojaa savupiipun lisäksi koko taloa.

Piipunjuuren ja piipunhatun ammattitaitoisesti tehty tiivistys ja pellitys suojaa savupiipun lisäksi koko taloa. Tavallisin syy sille, minkä vuoksi savuhormiin pääsee sinne kuulumatonta vettä, on piipunhatun puuttuminen tai katolla tapahtuvat korkeat lämpötilojen vaihtelut ja sen vuoksi syntyvä kondenssivesi. Paras ratkaisu tälle on piipunjuuren ja piipunhatun ammattitaitoisesti tehty tiivistys ja pellitys, joka suojaa savupiipun lisäksi koko taloa.

Lämpötilojen heittelehtiessä tarpeeksi, saattaa kondenssivettä kertyä hormiin lopulta siinä määrin, että se lähtee piippua pitkin valumaan alaspäin rakenteisiin aiheuttamaan ongelmia. Jos savupiipun läpivientikohdat eivät ole tarpeeksi tiiviit pääsee sade- ja lumivesi vuotamaan myös ulkopuolelta aluskatteeseen ja sitä kautta pahimmassa tapauksessa myöhemmin yläpohja rakenteisiin. Havaitessasi puutteita savupiipun läpivientien kohdissa, tulisikin ne tiivistää mahdollisimman pikaisesti, sekä samalla tarkistaa myös piipunpellitys. Joskus piipusta aiheutunut vuoto voi johtua myös esimerkiksi vääränlaisesta tai huonosti tehdystä piipunhatusta. Laadukas, kondenssivesikaadolla ja juuri sinun katollesi mitoitetulla ja kattopeltiseppämme asentamalla piipunhatulla saadaan tämäkin ongelma korjattua helposti ja vaivatta.

Oikein ja ammattitaitoisesti tehty piipunjuuren pellitys ja tiivistys, sekä piipunhattu suojaavat tehokkaasti koko taloa savupiipun kautta kulkeutuvilta vesivuodoilta. Erityisesti pitkinä lumi- tai vesisadekausina piipun kautta voi kulkeutua alaspäin vettä litroittain. Piipunhattu on juuri tähän oiva ratkaisu ja se stoppaakin tehokkaasti veden kulun savupiippuun ja sitä kautta muualle rakennukseen. Ammattimaisen toteuttama piipunjuuren pellitys, sekä piipunhattu toimivat myös näyttävänä ehosteena katollasi.

Savupiipun juuren ja piipunhatun pellityksen ja tiivistyksen lisäksi voimme siis myös korjata- ja huoltaa muutkin korjausta tai huoltoa vaativat kohteet! Kattotöihin erikoistuneet asiantuntijamme osaavat auttaa sinua myös siinä tilanteessa, kun et itse ole täysin varma, minkälaista korjausta tai remonttia kattosi mahdollisesti kaipaisi. Ota yhteyttä myyntimme, niin otetaan siitä selvää!