KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskate puuttuu? Katto ilman aluskatetta on kuin uimataidoton ilman kellukkeita

Katto ilman aluskatetta

Lukuun ottamatta avoimia grilli- ja autokatoksia, tulisi kaikista rakennuksista löytyä toimiva aluskate. Ainakin kaikista sellaisista rakennuksista, joiden on tärkeää pysyä asuinkelpoisina. Suomenmaassa kaikkiin vuodenaikoihin kuuluva ja jokaisesta pienestäkin raosta sisään tunkeutuva kosteus voi nimittäin tehdä rakennuksesta nopeasti asuinkelvottoman, eikä pelkkä vesikate valitettavasti pidä kosteutta poissa. Tämä siksi, että harva vesikate on täysin vesitiivis – poikkeuksina ehkä hyvin toteutettu konesaumakatto tai hitsattu bitumikatto. Siksi tuhansien järvien sekä satojen sateiden maassa varsinaisen vesikaton alle tarvitaan aina aluskate vastaanottamaan sade- ja sulamisvedet, jotka tunkeutuvat sisälle. Vaara ei kuitenkaan vaani aina ulkopuolella, vaan joskus kosteus nousee myös sisätiloista kattoa kohti. Tällöin se saattaa kondensoitua vääriin paikkoihin ja kulkeutua ties minne aiheuttamaan tuhojaan. Aluskatteen toinen tärkeimmistä tehtävistä onkin pitää vesikatteen alapintaan muodostuvan kondenssiveden poissa katon rakenteista ja yläpohjan eristeistä. Jos aluskatetta ei siis olisi tai se ei toimisi oikein, olisi vedellä suora reitti rakenteisiin, mikä pahimmillaan ilmenisi myöhempinä lahovaurioina tai homeongelmina. Pian käsillä voi olla kattava remontti, joka imee helposti viimeisetkin säästötilit tyhjiksi. Ennakointi siis kannattaa.

Me Katonkorjaus-palvelulla olemme kokeneita ja raudan lujia ammattilaisia, joille sinun kattosi hyvinvointi on tärkeintä. Siksi haluamme tarjota vuosien aikana kerryttämäämme kokemusta sekä tietotaitoa avuksesi katto-ongelmissa. Jos katoltasi siis puuttuu aluskate tai jos aluskatteesi sattuu vain olemaan huonokuntoinen, älä aikaile pyytää meitä apuun. Me asennamme, huollamme, korjaamme sekä tarvittaessa uusimme aluskatteet kaikenlaisille katoille omakotitaloista rivitaloihin tai vaikka varastorakennuksiin. Me hyödynnämme projektissa pitkän linjan osaamistamme, tarvittavia työvälineitä sekä laadukkaita materiaaleja niin, että aluskate kestää vielä tulevaisuudessakin. Hoidamme homman aina avaimet käteen palveluna eli alkutarkastuksesta loppusiivoukseen ilman, että sinun tarvitsee asiakkaana itse kiivetä tikapuille – paitsi ehkä ihailemaan lopputulosta.

Kattosi on meidän käyntikorttimme ja siksi huolehdimme siitä kuin omastamme – aina kokonaisvaltaisesti. Kokonaisvaltaisuudella tarkoitamme esimerkiksi sitä, että aina katollasi käydessämme, oli kyse sitten mistä tahansa pienestä huoltotoimenpiteestä, toteutamme samalla veloituksetta koko katon yleistarkastuksen. Yleistarkastus antaa kuvan siitä, millaisessa kunnossa kattosi todella on ja löytyykö siltä kenties pienempiä tai suurempia vikoja, jotka ovat aiemmin jääneet huomaamatta. Tähän kattavaan yleistarkastukseemme voi kuulua monia toimenpiteitä aina koko katteen pinnan tarkistuksesta ruostumisen, erilaisten lommojen, repeämien, reikien, kulumien tai vaikkapa irronneiden tiilien varalta siihen, että varmistamme mahdollinen maalipinta suojaavuuden. Huolehdimme myös siitä, että harjatiiviste on nimensä mukaan tiivis, eikä mikään sauma tai reuna ole päässyt ajan kuluessa repsottamaan ikävästi. Tarkastamme myös läpivientien kunnon siltä varalta, ettei vesi vain pääsisi katon alle – läpiviennit, kun monesti ovat talon vuotoalttiimpia kohtia. Emme unohda katsastaa myöskään kattotuotteiden ja kattoturvatuotteiden kuntoa sekä kiinnitystä aina pieneläinesteistä, kattosiltoihin ja lumiesteisiin. Rännienkin kiinnitykset ja kaadot varmistamme. Mikäli yläpohjaan on helppokulkuinen reitti, tarkistamme vielä senkin kunnon mahdollisten valumajälkien sekä puutteellisten tai kastuneiden eristeiden varalta. Näin ollen, jos katolla jotain sellaista yllättävää havaitsemme, joka pitäisi saada hoidetuksi pois päiväjärjestyksestä pikimmiten, voimme tehdä työstä tarjouksen samalla kertaa.

Jos sinua, kuten monia muitakin katonomistajia, huolettavat raha-asiat kattotöiden hinnoittelua pohtiessasi, on meillä siihenkin ratkaisu. Me Katonkorjaus-palvelulla ymmärrämme erilaisten taloudellisten tilanteiden luomat haasteet ja haluamme varmistaa, että jokaisella on yhtäläinen mahdollisuus saada kunnollinen katto päänsä päälle rahapussin pulleudesta riippumatta. Siksi olemme etsineet keinoja helpottaa kattotöiden maksua parhaamme mukaan. Nyt voit esimerkiksi hakea rahoitusta helposti ja vaivattomasti nettisivujemme kautta, vaikka kotisohvalta käsin. Rahoitus tuo sitä monesti kaivattua joustoa maksamiseen eivätkä laskut pääse kasaantumaan työpöydille. Ja samalla kun surffailet netissä, kannattaa perehtyä myös kotitalousvähennyksen hakemiseen, sillä saatat saada silläkin säästettyä pitkän pennin kaikista yksityistalouksille toteuttamistamme kattotöistä.

Meiltä aluskatteen asennukset niin tiili-, huopa- kuin peltikatoille

Kattoja on moneen lähtöön, useampaa mallia, kokoa ja materiaalia. Yhteistä niille kaikille on kuitenkin niiden määrä suojata rakennusta kosteudelta sekä muilta ulkomaailman koettelemuksilta. Yksi parhaita tapoja varmistaa oman talon hyvinvointi onkin siis huolehtia taloa kosteudelta suojaavan aluskatteen kunnosta. Mikäli olet rakentamassa taloa, joka kaipaa kunnon aluskatetta tai vanha aluskate alkaa olemaan huoltoa vailla, kannattaa olla aikailematta yhteydessä ammattilaiseen, joka asentaa uuden tai huoltaa vanhan kuntoon. Tämä siksi, että on paljon edullisempaa ennakoida ongelmia kuin kustantaa katastrofihallintaa tilanteen jo eskaloiduttua tuhoisaksi kosteusvaurioksi. Me Katonkorjaus-palvelulla hoidamme aluskateasiasi kuntoon, joten tiukan paikan tulleen, meiltä saat kaipaamasi avun. Meiltä löytyy laaja kokemus aluskatteista sekä niiden asennuksista, minkä tähden tiedämme, mitä juuri sinun kattosi kaipaa. Oli kattosi sitten tiiltä, huopaa tai peltiä, me osaamme valita oikeat tuotteet ja metodit kullekin materiaalille ja kattotyypille. Katon yksilöllisyyden huomioiminen aluskatteen asentamisessa onkin äärimmäisen tärkeää, sillä esimerkiksi osa tuotteista soveltuu vain tiilikatteiden ja peltikatteiden alle – bitumikatteen parina toimiva aluskate onkin ominaisuuksiltaan erilainen. Tärkeää on myös tietää, miten näitä tuotteita kuuluu käsitellä ja millä tavalla asentaa, jotta niistä saadaan tiiviitä ja toimivia. Osassa aluskatteista on esimerkiksi liimareuna ja siksi erilaiset aluskatteet kiinnitetään eri menetelmin erityyppisten vesikatteiden alusrakenteisiin. Paras tapa saada siis oikeanlainen aluskate asennetuksi sen vaatimalla tavalla, on kutsua paikalle asiansa osaava kattoalan ammattilainen.

On tärkeää sovittaa aluskate juuri sinun kattotyyppisi tarpeisiin. Peltikatto – konesaumakattoa lukuun ottamatta – ei ole täysin vesitiivis, mistä johtuen sen alla on oltava aluskate rakennuksen suojaamiseksi. Peltikaton alusrakenne koostuu aluskatteen lisäksi myös ruodelaudoituksesta ja tuuletusrimoista. Kokonaisuus varmistaa sen, että tila myös tuulettuu, eikä kosteus jää näin muhimaan paikkoihin, joissa se voisi päästä aiheuttamaan tuhojaan pitemmällä aikavälillä. Näin ollen aluskate on osattava myös asentaa oikeaoppisesti ja oikeasta suunnasta aloittaen. Vain oikein asennettu aluskate pitää kosteuden poissa olemalla riittävän tiivis, mutta mahdollistaa myös riittävän ilmanvaihdon. Tiilikaton kohdalla alaspäin juokseva vesi ei välttämättä koidu ongelmaksi, mutta kosteus ja epäpuhtaudet saattavat tunkeutua kuitenkin vesikatteen alle limitetysti asennettujen tiilten välistä. Tämä tulee huomioida siis myös asennettaessa tiilikatolle aluskatetta, jonka asennus täytyy tehdä tietynsuuntaisesti. Meiltä kattoalan ammattilaisilta koko toimitus sujuu kuitenkin yhtä sujuvasti kuin itse kattotiiltenkin latominen. Ja lopputulosta kehtaa ihailla. Peltikattojen ja tiilikattojen lisäksi myös monet huopakatot kaipaavat aluskatteen. Niitä löytyy erilaisia, eri kohteista ja vain oikein asennetut tiivissaumaiset bitumikermit sekä useampi kerroksiset bitumikatteet voidaan laskea vesitiiviiksi. Sen sijaan rimakiinnitteiset bitumikermit, bitumiaaltolevyt ja kattolaatoista asennetut huopakatot kestävät kyllä juoksevan veden, mutta eivät välttämättä ole niinkään vesitiiviitä. On siis hyvä tietää oman katon tilanne, vaatimukset ja vedenpitävyys, ennen kuin lähtee suunnittelemaan tai asentamaan aluskatetta. Parhaat tulokset saadaan nimittäin katon yksilölliset tarpeet huomioiden. Äläkä arkaile pyytää apuun kattoalan ammattilaista, jolle erilaiset katot ja katteet ovat tulleet kokemuksen myötä tutuiksi. Me Katonkorjaus-palvelulla autamme mieluusti, oli kattosi miten erikoinen tahansa.

Voiko aluskatteen asentaa jälkikäteenkin?

Talostasi puuttuu aluskate. Onko peli siis menetetty vai voiko aluskatteen asennuksen toteuttaa vielä jälkikäteen katon valmistuttuakin? Haluaisimme sanoa, että voi, mutta valitettavasti joudumme kuitenkin vastaamaan, ettei oikeastaan. Aluskatteen tyylipuhdas asennus enää jälkikäteen ei oikein ole mahdollista. Aluskatetta kun ei saa jo kiinnitettyjen ruoteiden alle. On kuitenkin tapauksia, joissa aluskatteen jälkikäteisasennus on ollut aivan välttämätöntä, jolloin aluskate on esimerkiksi naulattu rimoilla kattotuoleihin. Tällainen ratkaisu ei kuitenkaan ole aivan ongelmaton, minkä takia emme sitä suoranaisesti suosittelekaan. Mutkia matkaan saattaa aiheutua esimerkiksi katon tuuletuksen vaikeutumisesta, jolloin kosteusvaurioita saattaa päästä muodostumaan aluskatteesta huolimatta, kun kosteus ei pääse poistumaan luonnollisesti.

Me Katonkorjaus-palvelulla suosittelemme aina, että aluskate asennettaisiin esimerkiksi kattoremontin yhteydessä ja niin, että se varmasti tarjoaa talolle toimivan ratkaisun. Aluskatteen oikein asennus on nimittäin mahdollista vain katon ollessa auki – alakautta asennus jälkikäteen ei välttämättä tuota toivottuja tuloksia, vaan saattaa aiheuttaa vielä uudenlaisia ongelmia. Kyseenalaiset ratkaisut eivät useinkaan ole kovin kauaskantoisia ja niiden suhteen huolto sekä ongelmien ennakointi voi olla haastavaa. Siksi, jos kaipaat kattoosi uutta aluskatetta, kannattaa sen asennus pyrkiä ajoittamaan juuri kattoremontin yhteyteen. Tällöin voidaan jopa vaihtaa katetyyliäkin siinä samalla ja sovittaa uusi aluskate uuteen kattoon. Päivitys voi olla muutoinkin paikallaan, jos katolle on jo kertynyt ikää. Sitä paitsi, vaihtelu virkistää. Uusi katto on loistava tapa kiinnittää katseita ja nostaa jopa talon jälleenmyyntiarvoa markkinoilla. Mikäs siis sen parempi kuin kaksi kunnon kärpästä yhdellä iskulla. Ja kun molemmat saa vielä helposti samalta urakoitsijalta, joka tekee kattokohtaisen remonttitarjouksen – et siis joudu maksamaan ilmasta. Meidän palvelulle eivät rajoitu siis vain aluskatteeseen, vaan saat ammattilaistemme toteuttamana myös kattavan kattoremonttisi kustomoitua toiveittesi mukaan. Jos siis olet harkitsemassa joko kattoremonttia tai aluskatteen asennusta, pirauta meidän suuntaan, niin polkaistaan projekti liikkeelle, ettei yksikään katto jää sään armoille.