KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kun kattoikkuna vuotaa, kutsu meidät apuun

Kattoikkuna vuotaa

Kattoikkuna on kiva lisä talossa, mutta samalla se voi olla vuotoriski. Me suomalaiset nautimme pimeydestä ison osan vuotta. Kaamos on omiaan painamaan mieltä maahan ja vaikuttamaan jaksamiseen. Meitä ei ole tehty elämään pimeydessä. Siksi tuskin kukaan haluaa, että jo valmiiksi pimeässä maassa joutuu asumaan kodissa, johon on hankala ohjata luonnonvaloa tavallisten ikkunoiden kautta. Usein sellaiseen kuitenkin päätyy tahtomattaankin. Kenties sijainti metsän reunassa tai toisen uuden talon kyljessä on tehnyt sen, ettei aurinko oikein siivilöidy enää sisälle aamun kahvinkeittopuuhia valaisemaan, kuten sillä oli ennen tapana. Tai ehkä kyseessä onkin vanha rakennus, jonka eristäminen on aikanaan vaatinut sen, ettei suuria ikkunoita voitu rakentaa ja nyt kärsitään seurauksia. Oli tilanne mikä tahansa, synkempikin koti avartuu ja kirkastuu hetkessä helposti ilman suuria muutostöitä. Ei siis kannata vaipua epätoivoon, vaikka tuntuisikin, että sähkölasku kasvaa, kun valoja ei voi sammuttaa edes keksipäivällä. Ratkaisu ainaiseen pimeään olohuoneeseen tai viistokaton alle jäävään makuuhuoneeseen voi olla kattoikkuna tai kattovalokupu. Ne ovat helppo keino tuoda valoa ylhäältä päin asumistiloihin, jotka muuten jäävät hämärään. Sitä ei ehkä uskoisikaan, kuinka pilkahdus aurinkoa lisää asumismukavuutta ja tilan viihtyvyyttä. Keinovalot voivat väistyä luonnonvalon tieltä.

Kattoikkunoista ja kattovalokuvuista, kuten mistä tahansa elementistä katolla kannattaa silti pyrkiä pitämään hyvää huolta, jotta ne näyttävät hyvältä ja toimivat toivotulla tavalla. Ne ovat nimittäin suurikokoisia läpivientejä, jotka altistuvat samalla rasitukselle, kuin muu katto esimerkiksi alati vaihtuvien sääolojen toimesta. Ikkunoiden ja kupujen pitää kestää kulutusta, joten niiden tiiviydestä ja toimivuudesta on huolehdittava. Huolehtiminen kannattaa kuitenkin jättää aina kattoalan ammattilaisten käsiin, sillä kokeneilla tekijöillä on keinot puuttua mahdollisiin ongelmiin. Siksi jokaisen kattoikkunan tai kattovalokuvun omistajan kannattaa kääntyä osaavan urakoitsijan puoleen. Me Katonkorjaus-palveluilla olemme näitä tottuneita tekijöitä ja tarjoamme mielellämme apua sitä tarvitseville. Meiltä saat kaikki kattoikkunoiden ja kattokupujen asennukset, huollot ja korjaukset, joita kotisi kaipaa, jotta sinä voit nauttia kotiisi virtaavasta valosta huolettomasti.

Meille Katonkorjaus-palveluilla on tärkeää, että huolimatta siitä, mitä me katolla hoidamme, koko kattokokonaisuus katsastetaan kokonaisvaltaisesti. Me olemme tarkkoja tekemässämme työssä emmekä siksi halua jättää taaksemme ongelmia, joihin olisi pitänyt puuttua jo aiemmin. Siksi, aina kun käymme katollasi, oli kyse sitten pienemmästä tai isommasta huoltohommasta, tarkastamme sen kunnon kokonaisuudessaan veloituksetta. Näihin tarkastustöihin voi kuulua muun muassa katon pinnan, läpivientien, rännien, pieneläinesteiden, kattotuotteiden ja katonturvatuotteiden kunnon tarkastukset. Huomaamme, jos maalipinta on päässyt halkeilemaan tai pelti ruostumaan. Löydämme sammalkasvustot, repsottavat saumat ja rikkinäiset katteet. Etsimme repeämiä, pullistumia ja reikiä, sillä emme halua, että niiden kautta pääsee myöhemmin kosteutta sisään. Huolehdimme, etteivät läpiviennit vuoda tai rännit tukkeudu, jotta vesi virtaa alas katolta, ei sen sisään. Tarkastamme tikkaiden kiinnitykset, jotta saadaan varmuus niiden turvallisuudesta sen päivän varalta, kun joku niitä haluaa joskus kiivetä. Myös lumiesteiden ja kattosiltojen toimivuuteen kiinnitämme huomiota. Ja jos yläpohjaan on esteetön pääsy, varmistamme, että eristeet ovat riittävät ja kuivat, aluskate kunnossa eikä valumajälkiä näy.

Ja vaikka hinta on aina avainasemassa kattotöitä pohtiessa, ei se saisi olla kynnyskysymys. Me Katonkorjaus-palveluilla olemme pyrkineet madaltamaan sitä kynnystä eri tavoin. Meidän toteuttamiimme kattotöihin ja kattoikkuna- sekä kattovalokupuprojekteihin saat nimittäin haettua helposti joustavaa rahoitusta, vaikka helposti nettisivujemme kautta. Rahoitus helpottaa kattotöiden budjetointia ja säästää säästöpossua. Muistathan myös hakea kaikista Katonkorjaus-palveluiden yksityistalouksille toteuttamista töistä kotitalousvähennystä.

Kattokuvut ja -ikkunat pysyvät kunnossa hyvällä huolenpidolla

Olosuhteet tässä maassa, jossa taivaalta saattaa sataa kaikkea vedestä ja lumesta kissanpennunkokoisiin rakeisiin eivät ole ideaalit yhdellekään katolle. Mutta hyvällä huollolla katto kuin katto selviytyy haastavammistakin ajoista, sillä mahdollisesti muodostuviin ongelmiin voidaan puuttua ajoissa. Erityisesti katot, joilla on kattoikkunoita, kattovalokupuja ja kattoluukkuja kannattaa tarkastuttaa säännöllisesti, sillä läpiviennit ovat aina haasteellisia huoltaa ja pitää kunnossa. Ne ovat alttiita vuodoille ja monesti useiden ongelmien alku, jos ne jätetään liian pitkäksi aikaa oman onnensa nojaan. Ne kuitenkin elävät huippukauttaan, kun niistä huolehditaan hyvin ja todella myös palkitsevat huollattajansa ihanalla valon pilkahduksella.

Katolla, jossa on kattoikkuna tai kattovalokupu, kannattaa aina kiinnittää erityishuomiota juuri niiden kuntoon, sillä niillä on kokonaisvaltaisempia vaikutuksia koko katon kannalta. Näiden katon suurten läpivientien kunnon tarkistaminen varmistaa, ettei vesi pääse valumaan rakenteisiin. Rakenteissa kosteus nimittäin pääsisi nopeasti aiheuttamaan tuhojaan, kun eristevillat kastuisivat ja puuosat lahoaisivat – matka siitä homevaurioihin ei ole enää pitkä. Tiiviys ja tiivisteiden kunto kannattaa siis tarkistaa riittävän säännöllisesti. Aika-ajoin olisi myös paikallaan toteuttaa karmien huollot sekä tarvittaessa maalaus, jotta ikkunat ja kuvut myös näyttäisivät hyvältä. Ja jotteivat saranat narise, olisi niitäkin hyvä voidella ajoittain, jotta ikkunankin käyttö on jouhevampaa. Muutoin katon kunnossa kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi sen ympäristön puhtaanapitoon. Samoin ylä- ja alakourut olisi syytä puhdistaa muutaman kerran vuodessa. Eikä rännien tai ylipäätään katonkaan puhdistus ikinä pahaa tee.

Kattoikkunat, kattoluukut ja kattovalokuvut voivat vuotaa niin ulkopuolisiin rakenteisiin kuin talon sisäpuolellekin. Ulkopuoliset vuodot johtuvat jo aiemmin mainitusta läpivientien tiiviyden puutteesta. Kattoikkunan vuotaessa taas talon sisätiloihin, täytyy ikkunan omat tiivisteet vaihtaa. Oli syy vuotoon mikä tahansa, kannattaa se selvittää, korjata ja rakenteiden kunto varmistaa mahdollisten vaurioiden varalta. Kaikissa kattoikkunoiden, kattoluukkujen ja kattovalokupujen vuotoasioissa voit kääntyä meidän puoleemme ja jättää homman Katonkorjaus-palveluiden rautaisten ammattilaisten hoidettavaksi.

Mitä maksaa kattoikkunan tai kattovalokuvun asennus katolle?

Kun puhutaan kattotöistä, oli kyseessä pienempi tai suurempi työ, on hintalapulla aina painoarvoa pohdittaessa sitä, kannattaako hommaan lähteä. Jokainen haluaa tietää, moninumeroisista summista on kyse ennen kuin etenee suunnittelussaan pidemmälle. Ja ihan syystäkin. Kattotyöt ovat kuitenkin usein niitä kotitalouden suurempia menoeriä, joihin saa halutessaan uppoamaan monta säästöpossullista rahaa. Kukaan ei halua mällätä kaikkia reissurahojaan kattoonsa, eikä kenenkään pitäisikään. Mutta on silti syytä muistaa, että me nykyajan ihmiset käytämme suuren osan ajastamme kotona. Ja siksi kotiin kuitenkin kannattaa myös investoida, vaikka se voisi tuntua uhraukselta. Joka tapauksessa on syytä kuitenkin selvittää, missä summissa liikutaan oman katon kohdalla, sillä jokainen projekti ja katto on yksilöllinen. Konkreettisten summien selvittyä, on helpompi lähteä tekemään niitä suuria päätöksiä.

Olisihan se hienoa, jos meillä olisi käytössämme kristallipallo, joka määrittäisi kattoikkunan tai -valokuvun asennuksen hinnan juuri sinun katollesi suoraan. Kattotöitä ei kuitenkaan myydä kuin pakettimatkoja – samaa kamaa samaan hintaan kaikille ostajille – vaan ne yksilöidään jokaisen omien tarpeiden sekä katon ominaisuuksien mukaan. Kustomoitu hinta voi kuitenkin olla sinunkin voittosi. Et nimittäin joudu maksamaan mistään, mitä et katollesi saa – meidän hinnoissamme ei ole ilmaa.

Yksilöllinen hinta kullekin kattoikkuna ja -valokupuprojektille määräytyy niiden monien liikkuvien osien mukaan, jotka vaikuttavat itse konkreettiseen toteutukseen. Ensinnäkin kattoikkunat ja kattovalokuvut ovat eri hintaisia. Toiseksi se, paljonko ikkunan tai kuvun asentaminen vaatii pohjustustyötä, vaikuttaa lopulliseen summaan. Ikkunaa tai kupua, kun ei voida vaan läiskäistä katollesi, vaan sen kiinnitykseen ja katon purkamiseen sen alta liittyy paljon muuttujia. Mistä materiaalista katto on tehty? Puhutaanko loivasta vai kaltevasta katosta? Kuinka haastavaa katolla on työskennellä? Tarvitaanko henkilönostimia tai muita välineitä? Missä kunnossa ovat alusrakenteet? Pitäisikö niitä uusia, jotta saadaan uutta päälle eikä vanha jää alle homehtumaan? On eri asia asentaa kattoluukku tasakatolle kuin harjakatolle tai hyväkuntoiselle katolle kuin sellaiselle, joka on niin laho, että asennettavan ikkunan alta pitää uusia kaikki muukin katto. Valmiita vastauksia ei ole, vaan parhaiten saat selville kattoluukun tai kattovalokuvun asentamisen hinnan juuri omalle katollesi soraan Katonkorjaus-palveluiden ammattilaiset, jotka tulevat arvioimana hinnan paikan päälle ja kertovat samalla, jos on jotain muuta, johon katolla olisi syytä puuttua, kun sillä kerran hikoilla.

Me huollamme koko katon sen kattoikkunoita myöten

Hyvin huollettu katto kestää pidempään ja käy halvemmaksi ylläpitää, kuin sellainen, jota täytyy jatkuvasti peruskorjata, jotta se pysyy kasassa. Ennaltaehkäisy on avainasemassa kaikissa kattotöissä ja siksi huoltohommiin kannattaa ryhtyä ennen kuin katto alkaa kärsiä niistä ongelmista, jotka oltaisiin voitu mahdollisesti välttää puuttumalla niihin aikaisemmin. Hyvin hoidettu katto myös nostaa koko talon jälleenmyyntiarvoa ja näyttää hyvältä naapurinkin puolelta aitaa. Ei ole siis liioiteltua sanoa, että säännöllisesti huolletun katon alla on mukavampi elellä. Me Katonkorjaus-palveluilla tarjoamme huoltopalvelun, joka takaa sen, että sinä voit olla huoletta meidän ahertaessamme kattoasi kuntoon.

Säännöllinen vuosihuolto katolle on suositeltavaa tehdä kahdesti vuodessa – syksyllä ennen paukkupakkasia ja keväällä, kun lumet ovat sulaneet. Muita tarpeellisia huoltoja kannattaa toteuttaa niiden akuuttien tarpeiden ilmetessä, esimerkiksi talvella, kun paksu lumikinos alkaa rasittaa kattoa ja samalla myös kattoikkunaa. Sen lisäksi, että huollon tulisi kohdistua tarpeeseen, sen pitäisi olla kokonaisvaltaista, koko katon kuntoa ylläpitävää. Sellaista hyvää huoltoa omalle katollesi toivoessa kannattaa kääntyä Katonkorjaus-palveluiden puoleen. Me huolehdimme aina koko katosta kattoikkunoineen ja kattovalokupuineen. Tarkistamme aina kaikkien läpivientien näyttävyyden ja toimivuuden. Eli me pesemme ja tiivistämme ikkunat ja kuvut niiden sitä kaivatessa, kun nyt kerran jo katolle kiipeämme. Lehdet ja roskat saavat kyytiä eikä vuotoepäilyistä tarvitse huolehtia. Talvisin voimme hankkiutua puolestasi eroon myös ikkunoita ja kupuja rasittavasta lumesta sekä jäästä, mikäli niistä muodostuu ongelmia, joskin nykyiset modernit kattoikkunat kestävät talvea paremmin lämmöneristyksen toimiessa tehokkaammin kuin vanhemmissa malleissa. Turha kuitenkaan ottaa riskejä ja rasittaa kattoa etenkään haastavampien talviolosuhteiden vallitessa, kun katon voi pitää lumi- ja jäävapaana helposti ammattilaisavulla.

Saavumme paikalle myös jos on tarve poistaa tarpeeton kattoikkuna tai kattovalokupu

Joskus on myös tilanteita, joissa tarpeettomista tai huonokuntoisiksi käyneistä kattoikkunoista tai kattovalokuvuista halutaan päästä eroon. Kenties kattovalokupu tai -ikkuna on vain käynyt tarpeettomaksi? Olet mahdollisesti huomannut kaipaavasi kotiisi hieman erilaista tunnelmaa, kuin mitä lisävalo tarjoilee? Ehkäpä läpiviennin ikä vaatii veronsa eikä ajan harmaannuttama ikkuna tai kupu ole välttämättä enää aivan entisensä? Tai voiko olla, että olet vain yksinkertaisesti kyllästynyt sen jatkuvaan korjailuun ja haluat poistaa koko rakenteen korvaten sen uudella palalla kattoa? Oli syy mikä tahansa, kannattaa tuumasta ryhtyä toimeen.

Oli tarpeesi sitten koko kattoikkunan tai kattovalokuvun poisto ja korvaus uudella palalla katetta tai vaihtoehtoisesti vaihtaminen uuteen malliin, me Katonkorjaus-palveluilla voimme hoitaa homman puolestasi. Se kannattaa kuitenkin tehdä huolella, jottei ongelmia huonosti tehdystä työstä koidu myöhemmin. Kun käytöstä poistuva kattoikkuna korvataan uudella palalla katetta, on erittäin tärkeää koko katon kunnon kannalta, että toimenpide tehdään oikein. Mikäli kattoa ei korjattaisi auki jäävän kohdan eli läpiviennin kohdalta asianmukaisella tavalla, on koko muun katon kunto vaarassa. Avonainen kohta katossa altistaa koko katon aina kosteudelle ja on näin suuri riski kosteusvaurioiden synnyn kannalta. Näin ollen on tarpeen huolehtia kuntoon esimerkiksi työn kannalta tarpeelliset säävarusteet. Työn alla oleva kate täytyy suojata vaihtelevilta sääolosuhteilta oikeaoppisesti, jottei katto ja sitä myöten muu talo tärvelly.

Jokainen katto on yksilö. Siitä syystä, kaikki katon korjaus- ja paikkaustavat riippuvat täysin katon materiaalista sekä kohteen korjausolosuhteista. On tärkeää, että kattoa huolletaan sen vaatimalla tavalla, jotta se tulee huolletuksi oikein. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla kattosi erikoisasiantuntija voidaksesi huolehtia katostasi. Me teemme sen puolestasi. Tilaamalla Katonkorjaus-palvelut katollesi tarkastamaan kattosi, osaamme kertoa sinulle täsmälleen, mitä kattosi kaipaa ja kuinka juuri sinun kattosi ja paikattavan läpiviennin suhteen olisi paras toimia. Ja juuri se, on parasta, mitä voit katollesi tarjota.

Kaipaako katon eristys tai höyrysulku korjausta valokuvun tai kattoikkunan kohdalta?

On harmi, jos kattoikkuna tai valokupu oireilee ja katon eristys tai höyrysulku on korjattava kyseisten kattotuotteiden kohdalta. Kattoikkunoiden ja valokupujen tulisi olla kiinteistön arvoa ja asumismukavuutta lisääviä asioita, eikä suinkaan murheen kryynejä. Jos valokuvun tai kattoikkunan asentajan ammattitaito ei ole ollut kohdillaan tai tuotteisiin on puikahtanut valmistusvirheitä, voi katon eristyksen tai höyrysulun korjaus kattoikkunoiden kohdalta kuitenkin olla aiheellista ennen katon seuraavaa suunniteltua remonttia.

Jos katon ikkunat tai valokuvut aiheuttavat ongelmia, ota meihin yhteyttä! Katonkorjauspalvelumme on käytettävissäsi myös näissä harmittavissa tilanteissa nopeallakin aikataululla. Vitkastella ei kannata, sillä itsekseen kattoikkunoiden ja valokupujen ongelmat eivät häviä, vaikka oireet hetkellisesti kaikkoaisivatkin esimerkiksi säätilan muuttuessa.

Kutsu meidät kipin kapin paikalle myös siinä tapauksessa, että vasta epäilet kattoikkunan tai valokuvun höyrysulun tai eristyksen tihkuvan kosteutta tai lämpöä. Jos joku muu kuin kattoalan ammattilainen pystyy havaitsemaan katossa kattoikkunoiden tai valokupujen kohdalla jotain epämääräistä, vahvistavat kattoasiantuntijamme yleensä epäilykset aiheelliseksi.

Samalla saatamme bongata katolta myös sellaisia vikoja ja puutteita, joita et ole vielä itse havainnut lainkaan. Kaikkiin kattotöihin sisältyy meillä veloitukseton kattotarkastus, jonka yhteydessä käymme läpi niin vesikaton, kattotuotteet kuin mahdollisuuksien mukaan jopa yläpohjan. Näin tulee myös tarkistettua, ettei katon puutteellinen eristys tai höyrysulku kattoikkunoiden tai valokupujen kohdalta ole ennättänyt aiheuttaa esimerkiksi ruoste- tai homevaurioita.

Samaan diiliin kannattaa ympätä ainakin katon pesu ja sadevesijärjestelmän puhdistaminen, jos katon edellisestä kausihuollosta on jo aikaa! Puhdas katto on aina helpompi korjata ja käydä läpi, ja sitä paitsi välttämättömät kattotyöt on edullisempaa ja nopeampaakin teettää yhdessä nipussa kattoikkunoiden ja valokupujen korjaustöiden kanssa.

Tilaamalla kattoikkunoiden ja valokupujen vaatimat korjaukset meiltä, saatkin siis kokonaisvaltaista tietoa katon kunnosta ja mahdollisuuden laitattaa se kokonaan kuntoon maksamatta itseäsi kipeäksi. Kaikki tekemämme työ kelpaa myös kotitalousvähennykseen, minkä lisäksi tarjoamme kauttamme osamaksun mahdollistavaa rahoitusta.

Muista, että katonkorjauspalvelumme on käytettävissäsi myös talviaikaan Tammisaaresta, Jyväskylään ja aina Ivaloon asti. Laitamme katon taitavasti kuntoon oli tarpeen sitten vain sen eristyksen tai höyrysulun korjaus kattoikkunan tai valokuvun kohdalta tai jokin isompi kiinteistösi kruunun kunnostusoperaatio!