KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattoikkunan tai kattovalokuvun poisto katolta tehdään yleisimmin kattoremontin yhteydessä ja perustellaan huoltotöiden helpottumisella

Kattoikkunan poisto katolta

Kattoikkunalla tai kattovalokuvulla varustetun katon omistaja voi haluta tästä luonnonvalon lähteestä eroon niin käytännön syistä kuin omiin mieltymyksiin perustuen. Ehkä kattoikkuna on peruja entiseltä talon omistajalta tai et pidä siitä, minkälaisen tunnetilan se kotiisi luo. Ehkä mietit hiljaa mielessäsi, että ehkei valokupu ollutkaan se paras ratkaisu tai kenties ehkä kuitenkin asennettu väärään huoneeseen. Tai ehkä yläpuolella kohoavasta kattoikkunasta on koitunut niin paljon vaivaa, että sen irrottaminen on ollut lähellä omin käsin ja jäljelle jäävän reikä olisi paikattu vaikka jesarilla, jos siitä eroon pääseminen tätä vaatii. Näissä tapauksissa olet varmasti hartaasti toivonut jo pitemmän aikaa, että kattoikkuna voisi vain muuttua kunnolliseksi palaksi kattoa. Onhan se nimittäin niinkin, että vaikka kattoikkuna ja kattovalokupu ovat lähtökohtaisesti mukavasti valoisuutta lisääviä sekä asumisviihtyvyyttä nostavia kattotuotteita, eivät ne aina toimikaan niin hyvin, kuin alkuun oltiin suunniteltu. Syy siihen voi olla niin konkreettisen käytännöllinen kuin ihan vain omista mieltymyksistä johtuva. Eikä asumisen makuasioista kannata kiistellä – erilaiset ihmiset pitävät erilaisista ratkaisuista. Joistain huoneista liika valo voi jopa viedä kodikkuudentuntua tai keskipäivän aurinko voi hiostaa niskaa ikävästi. Ja onhan kattoikkunoissa ja kattovalokuvuissa todella huollettavaakin. Ne vaativat nimittäin omat säännölliset huoltotoimensa, joista ei kannata vesivaurioiden uhalla laistaa. Ja Suomen – välillä kovin runsaslumisetkin – talvet tuntien, voi niiden kestävyydestä joutua toden teolla kantamaan huolta. Hyvinkään toteutettu kattoikkuna tai valokupu eivät nimittäin valitettavasti kaikkea sään tuomaa rasitusta kestä ja siksi on toisinaan aiheellista pohtia, olisiko koti ehkä turvallisempikin ilman tätä kattoikkunaa. Tai kenties vanha ja hyvin palvellut kattoikkuna tai kattovalokupu on viimein tullut tiensä päähän, eikä rapistuttuaan enää näytä hyvältä ja sen poistaminen on vain yksinkertaisesti uusimista mielekkäämpi ratkaisu. Kattoikkunan tai kattovalokuvun ummistaminen voi poikia niin katolle kuin kodin sisällekin aivan toisenlaisen ilmeen ja tunnelman sekä säästää tietysti lompakkoakin pitkässä juoksussa.

Oli syy kattoikkunan tai kattovalokuvun poistoon ja ummistamiseen mikä tahansa, kannattaa sitä varten tilata paikalle asiansa osaava ammattilainen. Asia on nimittäin niin, että kattoikkunan ja kattovalokuvun poisto ovat monipuolista osaamista vaativia kokonaisuuksia, jossa pitää taitaa kaikkien katteen osien rakenne sekä käsittely aina vesikatteesta aluskatteeseen. Me Katonkorjaus-palveluilla taidamme kaikki ne kattoikkunan tai kattovalokuvun poistamiseen tarvittavat temput, minkä lisäksi työkaluja ja välineitäkin löytyy niin, ettei pelkkään ilmastointiteippiin tarvitse turvautua. Ammattilainen tiimimme tekee entisen ikkuna- tai kupurakenteen kohdalle paikkauksen, joka sulautuu ympäristöönsä niin hyvin, ettei uskoisi siinä ikinä muuta olleenkaan. Oli kattosi materiaaliltaan sitten peltiä, tiiltä tai huopaa, meille sen käsittely on tullut tutuksi. Pitkän kattoalan kokemuksen tuoma osaaminen takaa senkin, että kaikki katolle tehdyt muutokset toteutetaan loppuun asti laadukkaasti, asiakastyytyväisyydestä joustamatta. Saat juuri sen, mistä olet maksanutkin, eikä sinun tarvitse itse kiivetä perässämme katolle kiristelemään muttereita.

Meille Katonkorjaus-palveluilla näyttävän lopputuloksen lisäksi on myös tärkeää, että katosta huolehditaan hyvin, läpi koko muutosprosessin. Meistä jokainen ansaitsee asua ehjän sekä hyvin huolletun katon alla. Sen lisäksi, että katon tulisi vastata asiakkaan odotuksia, sen pitäisi suojata kodin rakenteita kosteudelta ja vedolta. Siksi katon kuin katon kunto on syytä tarkastaa riittävän usein – sen iästä tai materiaalista riippumatta. Ennakointi on paras ja edullisin tapa hoitaa ongelmat katolla. Kukaan tuskin toivoo ikävien yllätysten ilmaantuvan ennalta-arvaamattomasti. Juurikin tästä syystä, joka kerta kun me Katonkorjaus-palveluilta kiipeämme katollesi, oli kyse sitten jonkin aivan pienenkin huoltotoimen toteuttamisesta, tarkistamme samalla koko katon yleisilmeen veloituksetta. Näin voimme puuttua mahdollisesti havaitsemiimme epäkohtiin ajoissa.

Kattotöillä – jopa niillä pienemmilläkin – on kuitenkin yleensä hiukan sitä hintaakin. Kattourakoitsijoina tämän toki myös tiedämmekin. Ja ymmärrämme senkin, että taloudelliset tilanteet ovat vaihtelevia, eikä hintavampien investointien tekeminen ole kaikille ongelmatonta. Näinpä olemme halunneet pyrkiä helpottamaan toteuttamistamme kattotöistä koituvien maksujen kustannusta. Älä siis särje säästöpossuasi vielä. Nyt voit nimittäin hakea kaikkien Katonkorjaus-palveluiden toteuttamia töitä varten rahoitusta suoraan ja helposti nettisivujemme kautta, vaikka omalta kotisohvalta käsin. Rahoitus tuo sitä paljon kaivattua joustoa kattotöiden budjetointiin. Ja sekin kannattaa muistaa, että jokaisesta yksityistaloudelle toteuttamastamme kattotyöstä on mahdollista saada lisäksi vielä kotitalousvähennystä.

Uuden katon asentaminen poistetun kattoikkunan tai valokuvun kohdalle kannattaa hoitaa huolella

Monille, jotka ovat eläneet lapsuuttaan polvillaan tai kyynärpäillään, muistuu varmaan mieleen se, kuinka vanhemmat ompelivat haalareiden lahkeisiin paikkoja reikien päälle. Helppo ratkaisu pidentää jo elämää sekä pihaleikkejä nähneen vaatekappaleen ikää – pala kangasta sekä neula ja lankaa. Kattoikkunan ja valokuvun kohdalla kyse on kuitenkin jo hieman isommasta projektista.

Kuten sanottu, jos kattoikkunaa tai valokupua tosiaan ryhtyy poistamaan, kannattaa huomioida sekin pikkuseikka, että poistetun kattoikkunan paikalle tulisi kuitenkin rakentaa uusi pala kattoa, ellei sitten kaipaa hieman suurempaa tuuletusaukkoa. Eikä sellaista reikää paikatakaan ihan vain palalla peltiä – kunnon katto, kun tavataan rakentaa kerroksittain. Myöskin samaisesta syystä johtuen kattoikkunaa tai valokupua poistaessa, katetta on usein purettava myös itse poistettavan komponentin ympäriltä, jotta aluskate tai umpilaudoitus saadaan rakennettua. Kun kattoikkuna tai valokupu on viimein irrotettu huolellisesti, vaihdetaan ne katteen osat, joissa se on ollut kiinni. Käytännössä tämä siis tarkoittaa, että peltikatosta vaihdetaan ne pellit, joista ikkuna tai kupu on otettu irti. Tiilikaton reikä korjataan joko asiakkaan omilla tiilillä tai vaihtoehtoisesti pyritään löytämään mahdollisimman samankaltaisia tiiliä, kuin joita katolla jo komeilee. Ja huopakaton kohdalla taas joudutaan miettimään, riittääkö pelkkä paikka, vai joudutaanko huopaa purkamaan kenties jo suuremmalta alueelta. Tarkoituksena on toki – materiaalista riippumatta – luoda lopputulos, jossa uusi kattopaikka sointuu yhteen muun katon kanssa niin hyvin, kuin suinkin mahdollista. Ideaalitilanteessahan sitä ei erottaisi lainkaan alkuperäisestä katteesta – ainakaan sen ei tulisi pistää silmään. Ja juurikin tästä syystä paikkauksen rakentamiseen sekä viimeistelyyn kannattaa panostaa. Kärsivällisyys kyllä palkitaan näissäkin asioissa ja lopussa kiitos seisoo. Mutta jos elämässä on juuri kuitenkin meneillään niin monta muuta asiaa, joihin haluaa panostaa, ei paukkuja välttämättä löydy enää katon kunnolliseen paikkailuun. Niinpä onkin suositeltavaa kääntyä jonkun luotettavan alan ammattilaisen puoleen, joka hoitaa hommat huolella puolestasi.

Millainen hintalappu kattoikkunan tai valokuvun poistolla todellisuudessa on?

Hinta on usein yksi niistä ensimmäisistä kysymyksistä mielen päällä, kun puhutaan kattotöistä. Ymmärrettävästikin, sillä kattotyöt usein vaativat jokseenkin kahisevaa ja harvalla sitä kasvaa kotipihan puissa. Mutta ennen kuin ehdit pelästyä liiaksi, haluamme kertoa, ettei kyse ole kuitenkaan mistään utopistisista summista. Eikä myöskään mistään kiinteistä summista. Sillä meille Katonkorjaus-palveluissa on tärkeää, että jokainen maksaa vain siitä mitä saa sekä vain siitä, mitä on tehty. Siksi me räätälöimme jokaiselle työllemme hinnan aina yksilöllisesti, katon ominaisuuksien sekä asiakkaan tarpeiden mukaan.

Kattoikkunan tai valokuvun poiston hinnan määrittelevät monet asiat. Usein tämä hinta koostuu paljolti muun muassa siitä, millaiselle katolle työtä ollaan toteuttamassa; vaikeakulkuisemmalla katolla liikkuminen ja työnteko kestää pidempään. Ehkä siis selvääkin, että mitä enemmän työtunteja ikkunan poisto vaatii, sitä kalliimmaksi se myös tulee. Ja mitä enemmän joudumme käyttämään erilaisia henkilönostimia tai rakennustelineitä, sitä työläämmästä projektista on kyse. Materiaalin valinnalla ja kattoikkunan tai vaihtoehtoisesti valokuvun koolla on myös osuutensa kokonaisuudesta; kuinka suuri pala kattoa pitää rakentaa vanhan ikkunan tai kuvun tilalle. Pitääkö muuta katetta purkaa, jotta lopputulos säilyisi mahdollisimman eheänä. Eikä muun ympäröivän katon kunnon merkitystä pidä unohtaa. Jos katto on kovinkin vaurioitunut tai aluskate kärsinyt kosteudesta, voidaan niidenkin rakenteisiin joutua tekemään muutoksia kestävän sekä hyvän lopputuloksen takaamiseksi. On siis mahdoton puhua tarkoista loppusummista, ennen kuin itse kohde on katsastettu. Tarkimman tarjouksen saat kuitenkin suoraan meiltä, jotka tunnemme remonttiin liittyvät kustannukset. Tarvittaessa voimme sitten tulla paikan päälle tarkistamaan kattoikkunan tai kattovalokuvun poiston hintaan vaikuttavat tekijät. Älä siis turhaan enää arvaile ja laskeskele, vaan ole reippaasti yhteydessä meihin, niin me otamme asiasta selvää puolestasi.