KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattolyhty vuotaa jiirin kohdalta – Kattolyhdyn asennuksen ja huollon haasteet liittyvät usein juurikin oikeanlaiseen jiiraukseen

Kattolyhty vuotaa jiirin kohdalta

Onko oikeanlaisessa jiirauksessa kattolyhdyn asennuksen salaisuus? Kattolyhdyllä tarkoitetaan ikkunaa, joka on rakennettu vinolle katolle. Kattolyhty tarjoaa asunnolle asennetta ja karismaa kuin myös avaruutta lisätiloihin, jos sitä vertaa esimerkiksi perinteiseen kattoikkunaan.

Kattolyhdyn asennuksessa ilmenee usein monia rakennusvaiheen toteutukseen liittyviä haasteita, joista yksi on jiirien kohdat. Jiirillä tarkoitetaan kohtaa, jossa kaksi eri lapetta kohtaavat. Jiirit aiheuttavat asentajalla haastetta sekä asennustyössä kuin myös huolto- ja korjausvaiheessa. Jiirien kohdat alkavatkin usein vuotamaan, joiden kautta katolle pääsee kosteutta aiheuttamaan ongelmia. Huomatessasi vuodon kattolyhdyssäsi, olisi sinun hyvä olla viipymättä yhteydessä ammattilaisiimme, jotta mahdollinen vuoto ei pääse aiheuttamaan vaurioita ja ongelmia talon rakenteisiin.

Syy miksi nimenomaan jiirien kohdat alkavat ensimmäisinä aiheuttamaan läpivuotoja, on että ne altistuvat kaikkein eniten vuodenaikojen vaihtelusta aiheutuville haasteille – jiirien kohdalla tapahtuu paljon lumen, jään ja veden liikkumista. Myös vuodenaikojen vaihtumisesta aiheutuneet lämpötilojen vaihtelut kuormittavat sekä itse kattoa kuin myös kattolyhtyä – kaikkein eniten alttiina kuormitukselle ovat jiirien, saumojen ja liitosten kohdat.

Halutessasi varmistua siitä, että kattolyhtysi on oikein asennettu tai huoltotöiden jälkeen voit olla vakuuttunut siitä, että jiirien kohdat ovat pitävät, kannattaa sinun olla yhteydessä meihin. Kattolyhdyn oikein tehty asennus vaatii asentajalta erityistä ammattitaitoa ja tarkkuutta. Tavoitellessasi toimivaa ja kestävää kokonaisuutta on kattospesialistiamme tekemänä työn toteutus varma valinta. Asennustyö on hyvä tehdä kerralla kunnolla oikein. Älä siis epäile pyytä ammattilaisiamme paikalle, jos havaitset kattolyhdyssä jonkinlaisia puutteita ja vikoja tai olet sellaista katollesi asennuttamassa.

Meille kaikkien kattotöiden toteutuksen lähtökohtana onkin laadukas työnjälki ja tyytyväinen asiakas. Ensiluokkaisen työnjäljen ja asiakastyytyväisyyden varmistamiseksi saat meiltä esimerkiksi jokaisen tilatun työn yhteydessä katollesi yleisen tarkastuksen. Jos tarkastuksen yhteydessä huomioimme katollasi korjausta vaativia puutteita tai vikoja, keskustelemme niistä reilusti kanssasi ja teemme tarvittaessa tarjousehdotuksen tarvittavista korjaustoimenpiteistä.

Kattotöitä tilattaessa kannattaa myös muistaa, että kaikki kotona tai vapaa-ajan asunnolla tehdyt kunnossapito- ja perusparannustyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin.

Meidän kauttamme on myös mahdollista hakea kattotöille rahoitusmahdollisuutta. Voit tutustua ja lukea aiheesta lisää verkkosivuiltamme.

Kattotöihin erikoistunut kattotöiden asiantuntijamme hoitavat kaikki kattoihin liittyvät työt — aina täydellisestä kattosaneerauksesta pienempiin korjaus- ja puhdistustöihin.

Jätä yhteydenottopyyntö tai ole rohkeasti yhteydessä myyntiimme!

Jiirityöt vaativat asentajalta kokemusta ja lujaa ammattitaitoa.

Jiiripellin asennus- ja korjaustyöt vaativat laaja-alaista asiantuntemusta ja ymmärrystä, koska juuri jiirit ovat niitä kohtia, jonka toteutuksessa tehdään herkästi rakennusvirheitä.

Jos sinulla tai asentajallasi ei ole raudanlujaa osaamista ja ymmärrystä aluskatteesta, peltitöistä, laudoituksesta ja pitävien saumauksien tekemisestä, on hyvä jättää nämä työt ammattilaistemme tehtäväksi. Pitävien, vesitiiviiden jiirien asennustyöt, kuin myös huolto- ja korjaustyöt ovat hyvinkin vaativia töitä. Yleisimmin toimiva jiirirakenne koostuu kahdesta päällekkäisestä aluskatteesta. Heti jiirin vieressä harjansuuntainen aluskate, jonka alle tulee vielä molemmilta lappeilta jatketut aluskatteet. Ainoastaan tällä tavalla tehdyllä asennustyöllä voidaan varmistua siitä, että jiirin läpi mahdollisesti tihkuva vesi saadaan pois katolta, eikä kosteus pääse talon rakenteisiin aiheuttamaan vesivahinkoja. Tehokkain tapa estääkin vuotojen syntyminen ja leviäminen on toteuttaa työ jo heti alkuvaiheessa ammattilaisella. Kokeneilla asiantuntijoillamme on vuosien kokemus monenlaisista ja muotoisista katoista, jonka ansioista erittäin vinolle tai korkeallekaan katolle tehtävä jiiraustyö ole asentajallemme vieras. Olemme tehneet monipuolisia kattotöitä vuosien ajan kaikenlaisia katoille. Tekemisemme on varusteltu vankalla ammattitaidolla, jonka ansioista pystymme tarjoamaan laadukkainta ja asiantuntevinta palvelua kaikkien kattotöiden toteuttamisessa. Ole yhteydessä myyntitiimme ja varmista katollesi kestävät jiirit ja saumat!

Katon vuotojen ja vaurioiden korjausta kaikille katoille

Katoilla ilmeneville vuodoille löytyy usein monenlaisia syitä. Riippuen katonmateriaalista voi paikallisten vuotojen syy löytyä tiilikatolta irronneista ja tippuneista tiilistä, kiinnityksistään vuotamaan alkaneesta peltikatosta tai vaihtoehtoisesti huopakaton pinnasta, joka on alkanut halkeilemaan. Vuotoja voi myös esimerkiksi ilmetä, jos saumaukset tai jiirit ovat auenneet, läpiviennit ovat ruvenneet falskaamaan tai vaikkapa harjatiiviste puuttuu.

Olipa vuodon syiden tausta mikä hyvänsä, kaikkiin katolla ilmeneviin vaurioihin kannattaa suhtautua vakavasti. Monesti pienikin vuoto voi aiheuttaa kosteusvaurioita, sekä sisäilma ja homevaurioita päästessään kosketuksiin yläpohjan villojen sekä puuosien kanssa.

Harva vesikatto on suunniteltu täysin vesitiiviiksi, jolloin oikein asennetun ja ehjän aluskatteen rooli onkin talon terveenä pysymisen kannalta erittäin keskeinen. Aluskatteen tehtävänä on pitää talon rakenteet kuivina ja terveinä. Toimiva aluskate suojaa rakennusta tehokkaasti mahdollisilta kosteusvuodoilta, sekä talon sisälle ilma- tai kondenssivuotona muodostuvalta kosteudelta. Ammattilaisen asentama aluskate antaakin rakennukselle suojaa ja sekä pitää sen myös hengittävänä.

Varsinkin talvella katto joutuu kovan haasteen eteen vesimassojen ja lumikasojen paineesta, jotka voivat aiheuttaa veden tihkumista vesikatteen läpi aivan ehjissäkin katoissa. Veden tai lumen aiheuttama paine voi myös vaurioittaa läpivientien tiivisteitä. Jos aluskate ei näissä tilanteissa ole asennettuna tai asianmukaisessa kunnossa, vuoto ohjautuu suoraan sisärakenteisiin, jolloin se altistaa koko talon alttiiksi vesivahingoille. Kattotöiden ammattilaisemme tekevät kaikki kattosi vuotokorjaukset, läpiviennit varmalla osaamiselle niin tiili, pelti- kuin huopakatollekin.

Puuttuuko sinun katoltasi aluskate? Onko peltikattosi pinta alkanut irvistämään? Vuotaako katto? Tuntuuko sisäilma tunkkaiselle? Ota yhteyttä, niin hoidetaan katto kerralla kuntoon!