KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattomuodon muuttaminen saattaa olla järkevää niin taloudellisesti kuin käytännöllisesti

Kattomuodon vaihto ja muuttaminen toiseksiOlisiko kattomuodon muuttaminen ajankohtaista sinun rakennuksellesi? Kattomuodon vaihtoon voi olla monia erilaisia syitä. Useimmiten syy on käytännöllinen; esimerkiksi kun tasakatto vaihdetaan harjakatoksi, katon toimivuus paranee ja se on helpompi pitää puhtaana.

Kattomuodon muuttaminen on haastava projekti, jonka tekemiseen vaaditaan raudanlujaa ammattitaitoa. Muutostyössä on otettava huomioon monia eri asioita, ja mielessä on pidettävä sekä koko laaja rakennuskokonaisuus että kaikki pienet yksityiskohdat. Kattomuodon vaihtamiseen tarvitaan tarkkaa osaamista sekä oikeanlaiset työtavat ja -välineet. Huomioon on otettava myös se, että kun kattomuotoa tai katemateriaalia vaihdetaan painavampaan, katteen alapuolisia rakenteita voi joutua myös vahvistamaan.

Jos talosi kaipaa kattomuodon vaihtamista, ota meihin yhteyttä! Meillä on vuosien kokemus kaikenlaisista haastavistakin kattoremonteista ja meiltä homma hoituu turvallisesti, kustannustehokkaasti sekä sovitun aikataulun mukaisesti.

Meiltä saat kattoremontin aina kokonaisvaltaisena avaimet käteen -palveluna. Kun lähetät meille tarjouksen, tulemme luoksesi tarkastamaan kattosi lähtötilanteen. Käymme myös kanssasi läpi remonttiin liittyvistä toiveistasi ja ajatuksistasi. Kattotarkastuksen ja keskustelumme pohjalta teemme sinulle tarjouksen, johon sisältyy kaikki kattoremonttiin tarvittavat materiaalit ja työt. Meidän kauttamme saat aina hinta-laatusuhteeltaan parhaat materiaalit, jotka on käytännössä huomattu toimiviksi ja kestäviksi. Taitavat ammattilaisemme tekevät kattoremontin ripeästi mutta laadusta tinkimättä. Kun projekti on valmis, suoritamme vielä tarkan lopputarkastuksen sekä perusteellisen siivouksen. Kuljetamme rakennusjätteet pois tontiltasi ja hävitämme ne asianmukaisella tavalla. Kun olemme valmiit, jätämme sinut ihailemaan upouutta kattoasi, joka parhaimmassa tapauksessa kestää käytössä jopa vuosikymmenten ajan.

Kattomuodon muuttaminen on suuri projekti, mutta se maksaa itsensä varmasti takaisin; kun kattomuoto muutetaan toimivammaksi ja turvallisemmaksi, uusi katto nostaa talosi arvoa ja palvelee rakennustasi kestävänä vuodesta toiseen. Jos kattoremontin kulut tuntuvat tällä hetkellä taloudelliseen tilanteeseesi turhan suurilta, voit hakea helposti rahoitusta verkkosivustomme kautta. Muista, että yksityishenkilön teettämiin kattoremontteihin on myös saatavissa kotitalousvähennys, joka myös tuo mukavaa helpotusta projektiin.

Tasakaton muuttaminen harja- tai pulpettikatoksi

Monet ovat huomanneet, että tasakatto on melko haastava kattomuoto. Tasakattoa saa jatkuvasti olla puhdistamassa, etteivät syksyn lehdet ja muut roskat pääse kasautumaan ja aiheuttamaan ongelmia. Tasakattoon muodostuu helposti painaumia esimerkiksi talven lumikasoista, ja näihin painaumiin vesi sitten kerääntyy ja jää katolle seisomaan. Pahin pelko on tietysti kattovuoto, joka voi aiheuttaa vaikeita kosteusongelmia koko rakennukselle. Nykyisiin rakennuksiin ei enää rakenneta tasakattoja, sillä harja- ja pulpettikatot toimivat paremmin Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Tasakatto on toki mahdollista pitää toimivana, kunhan se puhdistetaan säännöllisesti ja pienetkin viat korjataan välittömästi. Monissa tapauksissa kustannustehokkaammaksi ja pitkäaikaisemmaksi ratkaisuksi osoittautuu kuitenkin tasakaton muuttaminen harjakatoksi tai pulpettikatoksi.

Harjakatto ja pulpettikatto ovat tasakattoa helppohoitoisempia kattomuotoja, sillä lehdet ja roskat eivät kasaannu niille siinä määrin kuin tasakatolle. Sade- ja sulamisvedet eivät jää katolle lillumaan, vaan valuvat pois katolta, ja oikein toimiva sadevesijärjestelmä ohjaa ne kauas talosi rakenteista. Myös lumien pudottaminen on helpompaa harja- tai pulpettikatolta kuin tasakatolta.

Kun tasakaton tilalle aletaan rakentaa harjakattoa, vanha kate on syytä purkaa, vaikka se näyttäisikin suhteellisen hyväkuntoiselta. Vain katon avaamalla saadaan selville, ovatko paikallaan seisoskelleet vedet päässeet aiheuttamaan home- tai lahovaurioita. Kun vanha katto poistetaan uuden katon tieltä, uusi katto saa paremman tuuletustilan ja katon palokuorma pienenee huomattavasti.

Tasakaton muuttaminen harjakatoksi on monivaiheinen projekti, mutta pitkän kokemuksemme ja vahvan ammattitaitomme ansiosta homma hoituu laadukkaasti ja tehokkaasti. Vaikka kattomuodon vaihto voi ajatuksena kuulostaa valtavalta asialta, pitkäaikaisiin hyötyihinsä nähden sen teettäminen todellakin kannattaa. Koska harjakaton huoltaminen on niin paljon helpompaa, ajan myötä säästetään huomattavasti sekä rahaa että aikaa. Siksi kattomuodon muuttamista kannattaa harkita vakavasti, kun tasakaton remontoiminen tulee ajankohtaiseksi.

Kattomuodon vaatii toimenpidelupaa

Kun kattomuodon muutos tulee ajankohtaiseksi, saattaa mieleen nousta kysymyksiä kaikenlaisista sopimuksista ja lupa-asioista. Aiheuttaako kattomuodon vaihtaminen monimutkaisen paperisodan ja virastoissa juoksemisen? Pelkkä ajatuskin saattaa nostaa verenpainetta.

Hyvä uutinen on se, että suurimmassa osassa tapauksia kattoremontti voidaan tehdä ilman rakennuslupaa, vaan kattomuodon muutossakin usein toimenpidelupa riittää. Rakennuslupa tarvitaan niissä tapauksissa, kun katolle tehtävä korjaus tai muutos on suoraan verrattavissa uuden rakentamiseen, eli käytännössä rakennusta tai sen kerrospinta-alaa laajennetaan tai rakennuksen käyttötarkoitusta muutetaan. Jos kattoremontin yhteydessä tehdään muutostöitä tai kattoa korotetaan lisäkerroksen avulla, tarve rakennuslupaan kannattaa selvittää.

Kattomuodon muutokseen tarvitaan toimenpidelupa, joka on rakennuslupaa kevyempi lupa. Toimenpidelupaa täytyy hakea aina kun rakennuksen julkisivua muutetaan, teknistä järjestelmää vaihdetaan tai jos rakennukseen tehtävällä muutoksella vaikutetaan selvästi rakennuksen energiatehokkuuteen.

Onneksi sinun ei tarvitse olla huolissasi siitä, mitä lupaa sinun tulisi hakea ja mistä, sillä me autamme sinua mielellämme kaikissa lupiin liittyvissä asioissa. Kun otat meihin yhteyttä, tulemme mahdollisimman pian katsomaan, millainen kattosi lähtötilanne on. Perusteellisen kattotarkastuksen jälkeen osaamme kertoa sinulle, mitä lupaa sinun tulisi mahdollisesti hakea ja miksi.

Kun tilaat kattoremontin meiltä, sinun ei tarvitse olla huolissasi mistään. Meille on tärkeintä, että jokainen suomalainen saa asua turvallisen ja toimivan katon alla. Me emme tee turhaa työtä emmekä korjaa ehjää. Pyrimme tekemään työmme aina mahdollisimman kustannustehokkaasti, taloudellisesti ja ympäristöystävällisesti. Aina kun liikumme katollasi, pistämme merkille kaikki sen tarpeet. Meiltä saat aina realistisen arvion siitä, mitä toimenpiteitä sinun katollesi kannattaa tehdä. Voit tilata meiltä kaikenlaiset suuret ja pienet kattotyöt; kattoremonttien ja katon uusimisten lisäksi teemme katon puhdistamisen roskista, katon pesemisen, katon pinnoitustyöt, kattotuotteiden asentamiset, lumien pudottamisen ja niin edelleen. Kun tilaat meidät tekemään rakennuksellesi kattomuodon muuttamisen, olet varmasti tyytyväinen lopputulokseen ja saat ihailla toimivaa kattoasi jopa vuosikymmenten ajan.