KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattopeltien vaihto uusiin ripeästi ja ammattitaidolla

Kattopeltien vaihto uusiin

Jokainen kattoremontti on erilainen, sillä muunmuassa kattomateriaali, kattomuoto, katon koko sekä katon lähtökunto vaikuttavat kattoremontin laajuuteen.

Useimmiten aluskatteen ja vesikatteen käyttöikä on saman pituinen, mutta joissain tapauksissa vesikate on alkanut rapistua ennen aikojaan. Syynä voi olla säännöllisten kattohuoltojen laiminlyönti tai katon kohtaama poikkeuksellinen rasitus. Tällaisissa tapauksissa, joissa vain vesikatto kaipaa uusimista, peltikaton kohdalla se tarkoittaa yksinkertaisesti kattopeltien vaihtamista.

Meiltä saat yksilöidyt ja asiakaslähtöiset kattoremontit kokeneiden ja ammattitaitoisten kattoasiantuntijoiden tekemänä. Mitoitamme jokaisen remontin kohteen mukaan ja pyrimme aina järkevimpään ja kustannustehokkaimpaan toimintatapaan. Emme ryhdy korjaamaan ehjää emmekä tee mitään turhaa, vaan teemme pelkästään sen, mitä katto vaatii ollakseen toimiva ja turvallinen.

Kun valitset meidät tekemään kattoremonttisi, saat varmasti kokonaisvaltaista palvelua. Teemme jokaisen remontin avaimet käteen -työnä, joten sinun harteillesi ei jää muuta kuin toiveidesi kertominen uuden katon suhteen. Tilaamme kaikki materiaalit ja toimitamme ne paikan päälle. Myös tarvittaessa käytettävät rakennustelineet ja henkilönostimet tulevat meiltä. Suoritamme kattoremontin jokaisen vaiheen suunnittelusta loppusiivoukseen saakka. Teemme parhaamme, jotta kattoremontista tulisi sinulle mahdollisimman helppo kokemus; pidämme materiaalit etukäteen sovituilla paikoilla, pidämme työmaan mahdollisimman järjestyksessä ja pyrimme välttämään turhaa meteliä. Tarvittaessa suojaamme myös pihaistutuksesi.

Meidän kanssamme myös kattoremontin taloudellisen puolen hoitaminen on mutkatonta. Teemme sinulle tarjouksen katon lähtökunnon sekä sinun toiveidesi perusteella. Tarjoukseen sisältyvät kaikki kattoremontin materiaalit ja työt. Sinun ei tarvitse pelätä piilokuluja tai salakavalasti nousevia kustannuksia. Kattoremontin kuluja miettiessä on hyvä ottaa huomioon, että kaikki ammattilaiselta tilatut kattoremontit kuuluvat kotitalousvähennykseksi kutsutun verovähennyksen piiriin. Tarvittaessa voit myös hakea kattoremontille rahoitusta kätevästi verkkosivustomme kautta.

Seuraavaksi käsitellään hieman lisää sitä, millaisissa tilanteissa voidaan tehdä osittainen kattoremontti kattopellit vaihtamalla.

Osittainen kattoremontti uusimalla kattopellit

Kattopeltien vaihto on nopea toimenpide ja siksi myös hinta on kohtuullinen. Kevyenä materiaalina peltiä on helppo liikutella ja yleensä vanhan katon purkaminenkin sujuu nopeasti.

Joskus peltien vaihto on myös järkevämpi vaihtoehto kuin huonoon kuntoon päässeen pellin ruosteenpoisto ja maalaus. Jos mietitään katon elinkaarta pidemmällä aikavälillä, ruosteongelmista kärsivän pellin vaihtaminen uusiin ja laadukkaisiin pelteihin on varmasti järkevä ja taloudellinen vaihtoehto.

Kattopeltien vaihto voidaan tehdä myös ulkonäöllisistä syistä. Joskus talon omistaja kaipaa rakennukselleen uutta ilmettä ja piristysruisketta sen julkisivulle. Peltikaton värin vaihtaminen saattaa vaatia toimenpidelupaa, mutta tämä selvitetään tapauskohtaisesti.

On tärkeää harkita tarkkaan, riittääkö osittainen kattoremontti siihen, että katon toimivuus saadaan elvytettyä. Pelkkä peltien vaihto voidaan tehdä vain, jos katon alapuoliset rakenteet sekä aluskate ovat hyvässä kunnossa, tai ainakin siinä kunnossa, että järkevillä korjauksilla voidaan vanhaan katteen purun jälkeen alapuoliset rakenteet kunnostaa.

Kattoremontti on järkevä sijoitus. Talon katolla on tärkeä tehtävä koko rakennuksen kannalta. Vain hyvässä kunnossa oleva, laadukas katto pystyy suojelemaan taloa vaihtelevien sääolosuhteiden aiheuttamilta haasteilta. Piilevät kattovuodot voivat pahimmillaan saada aikaan vaikeita homeongelmia, jotka voivat vaarantaa talossa asuvien ihmisten terveyden. Nykyaikainen, laadukkaista materiaaleista valmistettu katto on kaunis ja turvallinen, ja se nostaa talon myyntiarvoa.

Peltikatto on hyvä valinta, sillä se on kestävä ja ryhdikäs kattomateriaali. Markkinoilla on monia erilaisia peltivaihtoehtoja, joten jokainen löytää varmasti mieleisensä. Voit valita esimerkiksi tiilikuvioisen profiilipellin tai vaikkapa hintavamman, mutta upean konesaumakaton.

Meillä on pitkä kokemus suomalaisista katoista ja laaja tietämys kaikista kattomateriaaleista. Tiedämme, mitkä ovat hinta-laatusuhteiltaan parhaat materiaalit ja jaamme mielellämme tietämystämme kanssasi. Älä epäröi kysyä!

Milloin kattopeltien vaihto ei riitä, vaan on aika kattoremontille?

Osittainen kattoremontti, tässä tapauksessa kattopeltien vaihto, on erittäin hyvä vaihtoehto joissain tilanteissa. Jokainen kattoremontti on kuitenkin erilainen, ja remontin laajuus on selvitettävä tapauskohtaisesti. Katon keskimääräiseen käyttöikään ei kannata tukeutua liikaa, sillä olosuhteet vaihtelevat ja joskus katto kohtaa tavallista suurempaa rasitusta.

Yksi ratkaisevista tekijöistä on aluskatteen kunto. Peltikatto ei aina ole täysin vesitiivis, joten aluskatteella on tärkeä tehtävä talon suojelemisessa. Lisäksi kannattaa varmistaa kaikkien kattotuotteiden toiminta, ja tarvittaessa päivittää niitä uusiin. Myös yläpohjan tuulettuvuus sekä eristeiden täytyy olla hyvässä kunnossa, jotta katosta tulee pitkäikäinen.

Kaikissa kattoasioissa kannattaa pelata varman päälle, sillä turhat riskit saattavat pahimmassa tapauksessa tulla hyvin kalliiksi. On kustannustehokkaampaa laittaa kaikki kerralla kuntoon, kuin paikata kattoa vähän väliä sieltä täältä. Jos esimerkiksi aluskatteen kunnosta on epäselvyyttä, on järkevintä toteuttaa kokonaisvaltainen kattoremontti. Jos kaikki näyttää olevan hyvässä kunnossa, voidaan kattopeltien vaihtoon ryhtyä turvallisin mielin.

Mitä tahansa kattosi tarvitsee, ota meihin yhteyttä! Osittaisten ja kokonaisten kattoremonttien lisäksi saat meiltä kaikenlaiset katon huollot ja korjaukset. Teemme kaikenlaiset kattotyöt kattomateriaalista ja kattomuodosta riippumatta. Olipa kyseessä pelti-, tiili- tai huopakatto, ja kattomuotona millainen katto tahansa, teemme kaikki laadukkaat kattotyöt avaimet käteen -periaatteella. Ammattitaitoiset kattotyöntekijämme jakavat mielellään tietotaitoaan, jotta jokainen katto olisi kaunis ja toimiva.

Pieni yhteenveto aiheesta: kattopeltien vaihto on mahdollista suorittaa, jos katon alapuoliset rakenteet ovat hyvässä kunnossa. Kattopellit kannattaa vaihtaa, jos katolla ilmenee paljon ruostetta tai muita ongelmia, tai jos haluat muuttaa talosi julkisivua. Kattopeltien vaihdon hinta riippuu monesta seikasta, joten tarkan hinnan saat pyytämällä meiltä tarjouksen. Kotitalousvähennys ja rahoitusmahdollisuus auttavat remontin kuluissa.

Säännölliset huollot uusille kattopelleille

Jotta uudet kattopellit palvelisivat kestävinä vuodesta toiseen, täytyy niistä pitää hyvää huolta. Peltikaton hyvä puoli on se, ettei sammalkasvusto ala rehottaa siellä kovin helposti, mutta säännöllisestä huollosta on silti paljon hyötyä. Kesällä aurinko porottaa ja talvisin lumi ja jää koettelevat kattoa, joten ammattiaitoista huolenpitoa tarvitaan. Kun kattohuolto tehdään kaksi kertaa vuodessa, katon käyttöikä pitenee ja ikäviltä yllätyksiltä päästään välttymään.

Kattohuollossa käydään tarkasti läpi peltikaton pinta, saumat ja läpiviennit. Myös kaikkien kattotuotteiden kunto tarkistetaan. Esimerkiksi sadevesijärjestelmän täytyy olla laadukas ja ehjä, jotta se tekisi tärkeän tehtävänsä. Rikkinäisen tai tukossa olevat rännit estävät sade- ja sulamisvesien virtaamisen tarpeeksi kauas talon rakenteista, ja vesivahingon riski kasvaa huomattavasti. Muita kattotuotteita ovat muunmuassa kattoturvatuotteet, lumiesteet, pieneläinesteet, piipunpellitys, piippuhattu ja niin edelleen.

On tärkeää pitää peltikatto puhtaana. Suurin osa lehdistä ja roskista saattaa tippua liukkaalta katolta itsekseen, mutta jos rakennuksen lähellä on runsaasti roskaavia puita, täytyy puhdistuksesta pitää entistäkin tarkempaa huolta. Jos katolle jää pitkäksi aikaa roskia, ne keräävät itseensä kosteutta ja aiheuttavat esimerkiksi ruosteongelmia.

Meiltä saat kokonaisvaltaiset kattohuollot tarkkasilmäisen ammattilaisen tekeminä. Emme etsimällä etsi vikoja, vaan luomme katolle realistisen katsauksen; kerromme kattosi tilanteesta rehellisesti ja korjaamme puutteet tehokkaasti. Meille on tärkeintä, että kattosi toimii kuten pitää ja on turvallinen ympäri vuoden.

Kun satsaat säännöllisiin kattohuoltoihin, kattosi käyttöikä pitenee. Ongelmiin ehditään puuttua, ennen kuin ne kasvavat suuremmiksi vaurioiksi. Lisäksi kattosi ulkonäkö pysyy siistinä ja edustavana.

Hyötyihinsä nähden säännölliset kattohuollot ovat kannattava sijoitus, joista hyötyy pitkälle tulevaisuuteen. Ennaltaehkäisy on viisaampaa kuin sellaisten vaurioiden korjaaminen, jotka olisivat olleet helposti estettävissä. Vesivahinkojen korjaaminen on aina kallista ja aikaa vievää. Kun jätät kattosi ammattilaisen käsiin, sinun ei tarvitse olla huolissasi kattosi kunnosta.