KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Mikä on kattoremontin neliöhinta?

Kattoremontin neliöhinta

Oletko suunnitellut kattoremontin teettämistä? Kun kattoremonttia aletaan suunnitella, mieleen nousee monta kysymystä varsinkin projektin hintaan liittyen. Ehkä haluaisit tietää, mikä kattoremontin hinnaksi tulee per neliö.

Katon neliöhinta voidaan käsittää eri tavoin. Neliöhinta voidaan laskea joko pelkästään materiaalin hintana tai lisätä summaan myös työn hinta. Katon neliöhintaa voidaan miettiä myös pidemmältä aikaväliltä, eli ottaa huomioon katon ikä ja sen kaipaamat huollot.

Kattoremontin hintaan vaikuttavat muun muassa katteen lähtökunto, kattomuoto sekä rakennuksen sijainti. Myös uuteen kattoon valittava materiaali vaikuttaa luonnollisesti hintaan. Katemateriaaliksi on valittavissa joko peltikatto, jossa vaihtoehtoina ovat lukkosauma-, konesauma-, alumiini- tai kuparikatto. Tiilikaton kohdalla on valittavissa betonitiili tai kalliimpi mutta pitkäkestoinen savitiili. Huopakatto voidaan tehdä joko palahuovasta tai bitumikermistä. Eri kattomateriaaleilla on eri ominaisuutensa, joita kannattaa pohdiskella ennen materiaalin valintaa. Meillä on laaja tietämys erilaisista katemateriaaleista ja pitkä kokemus siitä, miten ne toimivat Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Kattoremontin neliöhintaan vaikuttavat myös esimerkiksi katon koko, katon jyrkkyysaste sekä läpivientien ja jiirien/lappeiden määrä. Myös työhön liittyvät yksityiskohdat vaikuttavat hintaan, eli se, tullaanko remontissa tarvitsemaan rakennustelineitä tai henkilönostimia ja sijaitseeko rakennus saarella tai jossain muussa haastavassa paikassa.

Kun tilaat kattoremontin meiltä, saat varmasti täyttä vastinetta rahoillesi. Me suoritamme jokaisen kattoremontin kokonaisvaltaisena avaimet käteen -palveluna; teemme huolellisen kattotarkastuksen lähtötilanteen selvittämiseksi, teemme tarkan suunnitelman kattoremontin kulusta, suoritamme kattoremontin alusta loppuun kokeneiden ammattilaisten voimin ja lopuksi vielä siivoamme jälkemme huolellisesti ja toimitamme kaikki rakennusjätteet pois tontiltasi ja hävitämme ne asianmukaisella tavalla. Tarvittaessa myös suojaamme pihasi projektin ajaksi.

Kattoremontti on todella kannattava sijoitus sekä talosi arvon että talossa asuvien ihmisten turvallisuuden kannalta. Uusi katto auttaa koko rakennusta pysymään kunnossa, sillä laadukas katto ehkäisee tehokkaasti esimerkiksi vesivahinkojen syntymistä. Uusi katto kohentaa myös talon julkisivua ja sitä kelpaa ihailla vielä useiden vuosienkin päästä.

Kattoremontin kuluja mietittäessä on hyvä ottaa huomioon, että kaikkiin yksityishenkilön teettämiin kattotöihin on saatavissa kotitalousvähennys. Tarvittaessa voit myös hakea projektille rahoitusta kätevästi verkkosivujemme kautta.

Kattoremontin hinta per neliö koostuu työstä ja materiaaleista

Eri katemateriaalit ovat eri hintaisia, mutta myös niiden asentamiseen tarvittavan ajan ja työn määrä vaihtelevat. Lisäksi eri materiaalit tarvitsevat jatkossa eri määrän korjaus- ja huoltotöitä.

Peltikatto on Suomen yleisin katto. Peltikatto on materiaalina kevyt ja helppo asentaa. Peltikatto on melko helppohoitoinen, sillä liukkaan pintansa ansiosta lehdet ja roskat eivät kasaudu katolle niin helposti, ja tällöin sammalkasvustotkaan eivät lähde kasvamaan. Toisinaan peltikatoilla saattaa esiintyä ruostetta. Peltikatto kestää hyvällä hoidolla noin 50 vuotta, ja kalliimpi, peltisepän käsityönä asentama konesaumakatto jopa puolet pidempään. Peltikatto täytyy huoltomaalata noin 10-15 vuoden välein.

Tiilikatto on suosittu ja klassisen kaunis vaihtoehto. Tiilikaton asentaminen on työläämpää kuin peltikaton, mutta kestävyydeltään tiilikatto on vertaansa vailla. Nykyaikaisen betonitiilikaton elinikä on noin 70 vuotta, mutta pitkät perinteet omaava savitiilikatto saattaa palvella jopa pitkälti yli sata vuotta. Tiilikattoa täytyy hoitaa tunnollisesti, sillä sammal- ja muut kasvustot viihtyvät sen huokoisessa pinnassa mielellään. Säännöllisillä katonpesuilla ja sammaleenpoistokäsittelyillä ongelma saadaan kuitenkin pidettyä tehokkaasti kurissa.

Uuden huopakaton rakentaminen on nopeaa, mutta vanhan purkaminen on usein hieman työläämpi operaatio. Huopakatto on monimuotoinen ja hiljainen katevaihtoehto, jota on saatavissa monissa eri kuvioissa ja väreissä. Huopakatto sopii kaikkiin kattotyyppeihin, myös tasakatollisiin taloihin. Myös huopakatolla saattaa alkaa kasvaa sammalta, siksi myös sen säännöllinen huoltaminen on tärkeää. Huopakatto palvelee yleensä alle 50 vuotta.

Koska eri kattomateriaalit ja eri työtavat vaikuttavat kattoremontin hintaan merkittävästi, emme voi suoralta kädeltä ilmoittaa remontin neliöhintaa. Kattoremontin tarkan neliöhinnan saat lähettämällä meille tarjouspyynnön. Tulemme paikan päälle tarkistamaan katon lähtötilanteen ja keskustelemaan kanssasi remonttiin liittyvistä toiveistasi. Kattotarkastuksen ja keskustelumme pohjalta teemme sinulle tarjouksen, johon sisältyvät kaikki kattoremontin materiaalit ja työt. Sinun ei tarvitse pelätä salakavalasti nousevia kustannuksia tai piilokuluja, sillä otamme tarjouksessamme huomioon sekä kokonaisuuden että kaikki pienetkin yksityiskohdat.

Ota meihin yhteyttä, niin tehdään sinulle uusi, upea katto!