KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattoremontin suunnittelussa otetaan huomioon sekä kokonaisuus että yksityiskohdat

Kattoremontin suunnittelu

Kattoremontti on melko suuri projekti, jossa täytyy ottaa huomioon sekä laaja kokonaisuus että lukuisia tarkkoja yksityiskohtia. Siksi kattoremontin suunnittelu ja toteutus kannattaa jättää kokeneen kattofirman käsiin.

Kun tilaat kattoremontin meiltä, saat koko projektin kokonaisvaltaisena avaimet käteen -palveluna. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin kertoa mietteesi ja toiveesi remontin suhteen, me teemme kaiken muun. Ja kun sanomme kaiken, myös tarkoitamme sitä. Aluksi teemme perinpohjaisen kattotarkastuksen selvittääksemme katon lähtötilanteen. Keskustelemme kanssasi siitä, mitä ammattilaisen näkökulmasta katolle on järkevintä tehdä, ja perustelemme näkemyksemme. Kattotarkastuksen sekä keskustelumme pohjalta muodostuu realistinen remonttisuunnitelma. Kun olet hyväksynyt tekemämme tarjouksen, remontti voi alkaa.

Kun kattoremonttia aletaan suunnitella, yksi oleellisimmista kysymyksistä liittyy katemateriaalin valintaan. Olisiko sinun katollesi paras vaihtoehto tiili-, pelti- vai huopakatto? Kullakin katevaihtoehdolla on omat plussansa ja miinuksensa, joita kannattaa punnita huolellisesti. Useimmiten katemateriaaliksi valitaan sama kuin oli edellinenkin katto. Mikäli jokin muu katemateriaali miellyttää enemmän, eikä asuinalueella ole säännöksin määritelty käytettäväksi tiettyä materiaalia, voimme hyvin kattoremontin yhteydessä vaihtaa huovan peltiin, pellin tiileen tai toisinpäin.

Peltikatto on materiaalina kevyt ja sen asentaminen on melko nopeaa. Peltikatto on helppo pitää puhtaana, eikä sille muodostu niin helposti sammalkasvustoa kuin muille kattotyypeille. Jos valintasi on peltikatto, vaihtoehtoina ovat erilaiset profiilipellit, peltisepän käsityönä tekemä, yksilöllinen konesaumakatto tai edullisempi lukkosaumakatto. Peltikatto ei ole kaikista ääntä eristävin vaihtoehto, mutta tähänkin on hieman helpottavia vaihtoehtoja mm. eristenauhojen tai ääntä vaimentavan pinnoitusten ansiosta.

Tiilikatto on klassisen kaunis valinta, joka ikääntyy kauniisti ja tuo talon julkisivulle ihan omanlaisensa tunnelman. Tiilikaton korjaaminen on melko helppoa, sillä yksittäiset haljenneet tiilet voidaan vaihtaa. Tiilikatolle muodostuu suhteellisen helposti sammalkasvustoa, mutta se voidaan pitää kurissa oikeanlaisilla suojakäsittelyillä sekä katon säännöllisellä puhdistamisella.

Huopakatto eli bitumikatto sopii katolle kuin katolle. Nykyaikainen bitumi on joustava ja vesitiivis materiaali, joka kestää vuodesta toiseen. Huopakatto eristää hyvin ääntä ja laajan kuvio- ja värivalikoimansa ansiosta jokainen saa varmasti makuunsa ja taloon sopivan katon. Tiilikaton lailla myös huopakatolle voi kasvaa sammalta, jos puiden lehdet ja muut roskat ehtivät muhia siellä liian pitkään. Toisinaan huopakatto saattaa myös kuivua ja halkeilla auringon paahteessa.

Kun päätökset ja suunnitelmat ovat selvillä, voidaan materiaalit laittaa tilaukseen. Meidän kauttamme saat käyttöösi hinta-laatusuhteeltaan parhaat materiaalit, ja koska tilaamme aina suuria eriä, myös hinnat ovat edullisemmat. Me tilaamme kaikki materiaalit ja kuljetamme ne tontillesi. Suoritamme remontin kaikki vaiheet, teemme huolellisen loppusiivouksen ja -tarkastuksen ja hävitämme kaikki rakennusjätteet asianmukaisesti.

Kun tilaat kattoremontin meiltä, voit luottaa siihen, että kaikki sujuu jouhevasti suunnittelusta toteutukseen.

Laadukkaat kattotuotteet kattoremontin yhteydessä

Toimiva katto on laaja kokonaisuus, jonka jokaisella osasella on tärkeä tehtävä. Jotta uusi katto jaksaisi palvella mahdollisimman pitkään, erilaisten kattotuotteiden tulisi olla laadukkaita ja oikein asennettuja.

Sadevesijärjestelmän moitteeton toimivuus on elintärkeää rakennuksen turvallisuuden kannalta. Ehjät ja säännöllisesti roskista tyhjennetyt rännit ohjaavat oikeisiin kohtiin asennettuina sade- ja sulamisvedet kauas talon rakenteista. Jos vesikourut eli rännit ovat rikkinäiset tai tukossa, kosteusvaurioiden uhka kasvaa huomattavasti.

Lumiesteet suojelevat rakennuksen läheisyydessä liikkuvia ihmisiä runsaslumisina talvina. Laadukkaat ja ehjät kattosillat ja palotikkaat puolestaan helpottavat esimerkiksi nuohoojien ja kattohuoltajien työskentelyä.

Yhä useammat ovat myös kiinnostuneita aurinkopaneelien asentamisesta, sillä sähkön säästäminen ja päästöjen vähentäminen ovat hyviä asioita luonnonkin kannalta.

Kattoremontin yhteydessä voidaan asentaa myös kattokuvut, kattoluukut ja pieneläinesteet. Ja jos huonestoissa tuntuu vetoa, voidaan miettiä eristyksen lisäämistä yläpohjaan, jotta talon energiatehokkuutta saadaan parannettua.

Kun valitset meidät tekemään taloyhtiön kattoremontin, saat käyttöösi toimiviksi havaitut ja hinta-laatusuhteeltaan parhaat kattotuotteet. Nykyaikaiset kattotuotteet ovat laadukkaita, säänkestäviä ja siistin näköisiä. Oikeilla valinnoilla kattotuotteet eivät pistä silmään ainakaan negatiivisessa mielessä. Esimerkiksi rännit voidaan valita sulautumaan rakennuksen muuhun värimaailmaan, tai vaihtoehtoisesti niillä voidaan tuoda julkisivulle hienoa kontrastia ja raamikkuutta.

Taloyhtiön kattoremontissa taloudellisin vaihtoehto on pistää kaikki kuntoon kerralla, sen sijaan että kattoa tilkittäisiin tuolloin tuolta ja silloin täältä. Laadukkaat, nykyaikaiset kattotuotteet pidentävät katon käyttöikää ja lisäävät huomattavasti sen turvallisuutta.

Koska kattoremontti on melko suuri projekti, jossa täytyy ottaa huomioon sekä laaja kokonaisuus että tarkat yksityiskohdat, tekijäksi kannattaa valita kokenut, vakaa kattofirma. Meillä on pitkä kokemus suomalaisista katoista ja tiedämme, mitä ne tarvitsevat kestääkseen vuodenaikojen vaihtelut vuodesta toiseen. Ota meihin yhteyttä, niin me tulemme rakentamaan katon, joka kestää niin talven lumikasat, kesän auringon paahteen kuin syksyiset myrskytuuletkin.

Mitä taloyhtiön kattoremontti maksaa?

Kun taloyhtiössä aletaan puhua kattoremontista, ensimmäisenä kysymyksenä nousee useimmiten mieleen kustannuksiin liittyvät asiat. Kuinka paljon tällainen projekti tulisi maksamaan?

Taloyhtiön kattoremontin hintaa ei voida sanoa suoralta kädeltä, sillä jokainen rakennus on yksilöllinen. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi katon pinta-ala ja jyrkkyysaste sekä katon lähtötilanne, varsinkin sen alapuolisten rakenteiden kunto. Rakennuksen sijainti ja korkeus vaikuttavat myös hintaan, sekä se, tullaanko remontissa tarvitsemaan rakennustelineitä tai henkilönostimia.

Materiaalien valinta vaikuttaa luonnollisesti kattoremontin hintaan. Valitaanko katemateriaaliksi edullinen ja helposti asennettava peltikatto, ajattoman upea ja melko helposti korjattavissa oleva tiilikatto vai monimuotoinen, ääntä tehokkaasti eristävä huopakatto. Myös näiden katevaihtoehtojen sisällä on eri vaihtoehtoja, kuten peltikatoksi voi valita joko käsityönä tehdyn, mutta hieman kalliimman konesaumakaton tai nopeasti asennettavan, edullisemman lukkosaumakaton. Tiilikatteessa vaihtoehtoina ovat edullisempi betonitiili tai hintavampi, mutta todella pitkäikäinen savitiili.

Saat tietää taloyhtiön kattoremontin hinnan, kun lähetät meille tarjouspyynnön. Me tulemme paikan päälle ja kiipeämme katollesi tekemään perusteellisen kattotarkastuksen. Hinta-arviomme tulee perustumaan aina faktoihin, jotka kattotarkastuksen yhteydessä huomaamme. Keskustelemme asianosaisten kanssa kattoremonttiin liittyvistä toiveista ja teemme keskustelun sekä kattotarkastuksen perusteella hintatarjouksen. Tekemämme tarjous on realistinen ja siinä on otettu huomioon kaikki pienetkin asiat, kuten kattoläpivientien lukumäärä, jiirit/sisätaitteet, lipat sekä se, mitä edellisessä kappaleessa luetelluista lisävarusteista katolle päätetään asentaa.

Tekemäämme tarjoukseen sisältyvät kaikki kattoremontissa tarvittavat materiaalit sekä työvaiheet. Kun tilaat kattoremontin meiltä, sinun ei tarvitse pelätä salakavalasti remontin aikana nousevia kuluja, vaan kerromme sinulle aina rehellisesti, mitä kyseisen rakennuksen katolle kannattaa tehdä ja miksi.

Taloyhtiön kattoremontti on todella kannattava sijoitus, sillä se nostaa välittömästi asuntojen arvoa sekä suojelee rakennusta ja asukkaita esimerkiksi kosteusvaurioiden tuomilta haitoilta. Hyötyynsä ja edessä oleviin käyttövuosiinsa nähden kattoremontti on aina myös melko edullinen.

Kattoremontti onnistuu myös talvella!

Uskomatonta, mutta totta; talvi on erinomaista aikaa tehdä kattoremontti! Talvi on vähäsateista aikaa ja varsinkin kuiva pikkupakkanen on ihanteellinen keli kattoremontille. Ja koska kattoremonttien sesonkiaika on kesällä, olemme silloin hyvin kiireisiä, kun taas talvikaudella saatamme päästä luoksesi nopeammalla aikataululla.

Talvipakkasen kovettama maa kestää myös paremmin työkoneiden painon, eikä pihapiiriin jää samanlaisia painaumia kuin kesäisin sulalle, pehmeälle maalle jäisi.

Taloyhtiön jäsenissä sekä asukkaissa ajatus talvella tehtävästä kattoremontista saattaa kuitenkin kauhistuttaa. Joudutaanko asunnoissa palelemaan tai lähtemään jopa kokonaan evakkoon remontin ajaksi? Onneksi ei! Suurimmassa osassa tapauksista kattoremontti ei vaikuta asuntojen lämpötilaan mitenkään. Joskus yläpohjan eristeitä joudutaan vaihtamaan, mutta senkin voi tehdä pienissä erissä, jolloin vaikutus säilyy todella pienenä.

Vaikka talvikausi olisikin jo lähellä, kattoremonttia ei kannata lykätä. Mitä varhaisemmassa vaiheessa remontti aloitetaan, sen nopeammin ja edullisemmin se saadaan tehtyä. Varsinkin jos katossa on jo ilmiselviä ongelmia, kuten rikkinäisiä kohtia tai jopa vuotoja, asiaan tulisi puuttua heti. Pahaksi päässeet kosteusvauriot voivat aiheuttaa rakennukselle suuria tuhoja ja myös vaarantaa asukkaiden terveyden.

Meillä on pitkä kokemus kattoremonteista, ja suoritamme laadukkaat remontit vuodenajasta riippumatta. Tilaamalla taloyhtiön kattoremontin meiltä, saat varmasti vastinetta rahoillesi. Tavoitteenamme on aina jättää jälkeemme upea katto sekä tyytyväiset asiakkaat. Koska suoritamme jokaisen remontin kokonaisvaltaisena avaimet käteen -palveluna, voit olla varma siitä, ettei sinun tarvitse kantaa huolta mistään. Me teemme aivan kaiken suunnittelusta loppusiivoukseen, sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin kertoa ajatuksesi ja toiveesi remontin suhteen. Me tilaamme materiaalit ja toimitamme ne paikalle ja viemme rakennusjätteet mennessämme. Luultavasti tulet yllättymään siitä, miten jouhevasti kaikki hoituikaan.

Me teemme myös erilaisten piharakennusten kattoremontit, esimerkiksi autotalleille, grillikatoksille ja niin edelleen.

Uuden katon säännölliset kattohuollot pidentävät huomattavasti katon käyttöikää

Talven pakkaset ja lumikasautumat, kesäinen auringon porotus, syksyiset myrskytuulet… Täällä Suomessa katot joutuvat kestämään kaikenlaista vuodenaikojen vaihdellessa. Jotta uusi katto voisi palvella jopa vuosikymmenten ajan, se tarvitsee säännöllistä huoltoa ja korjausta.

Kattoremontin jälkeen jatkamme mielellämme yhteistyötä ja tulemme tekemään säännölliset kattohuollot. Yleinen suositus on, että katto tarkastettaisiin ainakin kaksi kertaa vuodessa, syksyisin ennen talven tuloa ja keväisin lumien sulamisen jälkeen.

Jotta katon pinnoite pysyisi hyvässä kunnossa ja jotta katolle ei alkaisi muodostua kosteutta, varisseet lehdet ja muut roskat olisi hyvä tyhjentää katolta säännöllisesti. Varsinkin tiili- ja huopakatot alkavat helposti kasvaa sammalta, mutta joissain olosuhteissa peltikatoillekin voi alkaa ilmestyä ei-toivottuja kasvustoja. Katon puhdistaminen ja erilaiset suojakäsittelyt ehkäisevät tehokkaasti tätä ongelmaa.

Yksi tärkeimmistä seikoista kattotarkastuksessa on sadevesijärjestelmän esteettömän toimivuuden varmistaminen. Myös muiden kattotuotteiden ehjyys täytyy tarkastaa. Lisäksi on hyvä tarkistaa, etteivät puuosat ole päässeet lahoamaan ja ettei katon pinnoite ole päässyt huonoon kuntoon. Tarkastuksessa on hyvä käydä läpi myös jiirit ja räystäiden reunat.

Eri katemateriaalit vaativat erilaisia huoltotoimia. Peltikatto on sileä, joten se on melko helppo pitää puhtaana, mutta ajan kanssa siihen saattaa muodostua ruostetta. Huopa- ja tiilikattojen sammaloitumisongelmaa voi ehkäistä oikeanlaisilla pesi- ja suoja-aineilla. Huopakatto saattaa myös alkaa kuivua ja halkeilla auringossa.

Kattotarkastukset ja -huollot pitävät sisällään monia eri piirteitä, ja on tärkeää ottaa huomioon kaikki pienetkin yksityiskohdat. Siksi nämäkin kattotyöt kannattaa jättää ammattilaisen vastuulle. Meillä on käytössämme oikeanlaiset turvavälineet ja tiedämme turvalliset työtavat, joten yksityishenkilön ei tarvitse riskeerata itseään ja lähteä katolle omin päin.

Tarvitseepa kattosi siis pientä korjausta tai kokonaisvaltaista kattoremonttia, ota meihin yhteyttä! Me teemme ilolla kaikki suuret ja pienet kattotyöt. Voit pyytää meitä vaikkapa pudottamaan lumet turvallisesti ja kattoa vahingoittamatta.

Säännölliset kattotarkastukset ovat kannattava satsaus. Kun katon kuntoa ylläpidetään säännöllisesti, salakavalat ongelmat eivät pääse aiheuttamaan kalliita ja vaarallisia haittoja. Pienillä teoilla katon käyttöikää voidaan pidentää jopa vuosikymmenten mittaiseksi.