KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Voiko kattoremontin tehdä itse? Tee-se-itse kattoremontti vaatii ammattimaisia otteita

Kattoremontin tekeminen itse

Onnistuneen kattoremontin tekeminen vaatii laajaa osaamista ja tietotaitoa. Kattoremontin tekemisessä täytyy osata ottaa huomioon eri kattotyyppien ja -materiaalien ominaisuudet sekä lukemattomia muita yksityiskohtia.

Kattoremontin tekeminen on myös erittäin tarkkaa puuhaa, sillä pieneltäkin vaikuttava virhe saattaa jo ihan lähitulevaisuudessa aiheuttaa suuria ongelmia.

Suurin syy sille, miksi jotkut harkitsevat tee-se-itse -kattoremonttia, on tietenkin hinta. Ajatus edullisimmista kustannuksista saattaa tuntua houkuttelevalta, vaikka aikaa ja vaivaa projektiin tarvittaisiinkin paljon. Suositeltavaa kuitenkin olisi, että kattoremontin tekisi vain kokenut kattoalan ammattilainen. Katon kunto vaikuttaa ratkaisevasti koko rakennuksen käyttöikään sekä asumismukavuuteen, ja katon ongelmat voivat pahimmassa tapauksessa vaarantaa jopa talon asukkaiden terveyden. Kosteusvauriot saattavat lähteä etenemään pienestäkin katon epäkohdasta, ja homeongelmat kehittyvät salakavalasti.

Jos kattoremontti menee pieleen, voivat korjausten aiheuttamat kustannukset nousta korkeuksiin. Itse tehty kattoremontti vie myös usein paljon enemmän aikaa kuin ammattilaistiimin tekemänä.

Meiltä saat kattoremontin kokonaisvaltaisena avaimet käteen -palveluna ja laadukkaana takuutyönä. Kokeneiden kattoammattilaisten tekemä remontti onnistuu kerralla, eikä työ kestä kauaa. Me teemme niin pelti-, tiili- kuin huopakattojenkin kattoremontit kattotyypistä riippumatta. Meidän kauttamme saat katollesi laadukkaat ja kestävät materiaalit sekä hinta-laatusuhteeltaan parhaat kattotuotteet, kuten vesikourut, lumiesteet, tikkaat, piipunpellityksen jne.

Pyrimme aina kattoremontissa kustannustehokkaimpaan työtapaan. Teemme mielellämme osittaisen kattoremontin, jos se näyttää järkevimmältä ratkaisulta. Emme koskaan tee turhaa työtä tai rupea korjaamaan ehjää, vaan kerromme sinulle rehellisesti, missä kunnossa vanha katto on ja voidaanko sitä hyödyttää uutta rakennettaessa.

Kattoremontin kustannuksia miettiessäsi on hyvä muistaa, että ammattilaisella teetettyyn kattoremonttiin on saatavilla verohelpotus, jota kutsutaan kotitalousvähennykseksi. Tarvittaessa voit myös hakea kattoremontille rahoitusta kätevästi verkkosivustomme kautta.

Sen sijaan että alkaisit itse tekemään kattoremonttia, ota meihin yhteyttä! Kun annat meidän rakentaa sinulle uuden katon, säästät paljon aikaa ja vaivaa. Todennäköisesti myös rahaa säästyy, sillä katto tulee kerralla kuntoon ja kestää käytössä jopa vuosikymmeniä eteenpäin!

Kattoremontin tekeminen on haastavaa työtä

Uuden katon rakentaminen on yksi haastavimmista remonteista. Työvaiheita on monta ja niihin kaikkiin tarvitaan pettämätöntä tietoa ja taitoa.

Kattoremontti alkaa usein vanhan katteen purkamisella. Purkutyöt täytyy suorittaa huolellisesti ja turvallisesti, ja on varmistettava, ettei esimerkiksi pellinpalasia ja kateruuveja lentele ympäriinsä ja jää vaaraksi pihapiiriin.

Ennen uuden katon asentamista on tarkistettava kattorakenteiden kunto. Ovatko rakenteet ehjät ja tulevatko ne kestämään uuden katon aiheuttaman kuormituksen? Jos uusi katto rakennetaan heikkojen kattorakenteiden päälle, koko rakennuksen turvallisuus voi olla vaarassa.

Myös aluskatteen asentaminen on tarkkaa puuhaa, sillä se ei saa jäädä liian kireäksi eikä liian löysäksi. On myös oltava tarkkana, ettei kondenssipintaa asenneta vahingossa ylöspäin.

Koko kattoremontin ajan on kiinnitettävä tarkasti huomiota kosteuden hallintaan. Avoimet rakenteet täytyy suojata sateelta ja varmistettava, ettei vettä pääse yläpohjaan tai talon seinille. Myös salaojituksen kuormittuvuuteen täytyy kiinnittää huomiota.

Joskus kattoremonttiin liittyy myös esimerkiksi yläpohjan villoitusta tai puurakenteiden vaihtoa. Nämä ovat haastavia ja tarkkuutta vaativia töitä, joissa on suuri mahdollisuus virheille, jos tekijä on kokematon tai huolimaton.

Uuden katteen asennus on kaikin puolin keskittymistä vaativaa hommaa. Uutta katetta asennettaessa täytyy varmistaa, ettei siihen taikka aluskatteeseen tule minkäänlaisia vaurioita. Pieneltäkin vaikuttava reikä voi olla ikävien homevaurioiden alku.

Yksi vaativimmista osuuksista kattoremontissa on tiiviiden läpivientien toteutus. Pienikin virhe läpivientien suhteen voi saada aikaan suurta tuhoa.

Loppusilauksena katolle asennetaan erilaisia kattotuotteita, kuten tikkaita, lumiesteitä, pieneläinesteitä ja rännejä. Myös näiden asentamisessa täytyy olla huolellinen, ettei katolle tule viime hetkellä paikkausta vaativia reikiä. Kattoturvatuotteet täytyy osata asentaa oikein, jotta esimerkiksi nuohoojan on turvallista liikkua katolla. Väärin asennetut kattoturvatuotteet voivat johtaa syytteeseen.

Meillä on pitkä kokemus kattoremonteista. Tiedämme, että jokainen katto on erilainen, emmekä tee työtämme sokealla rutiinilla. Meiltä voit tilata myös korjaus- tai muutostyöt, jos parhaillaan kärsit pieleen menneen kattoremontin jälkiseurauksista. Laadukkailla korjaustöillä katosta saadaan toimiva ja pitkäikäinen.

Me teemme sinulle kestävän katon!

Jos haluat kattosi kerralla kuntoon, ota meihin yhteyttä! Meiltä saat laadukkaan kattoremontin kattomateriaalista ja -muodosta riippumatta. Teemme niin omakotitalojen, rivitalojen, kesämökkien kuin piharakennustenkin kattoremontit. Myöskään katon korkeus tai jyrkkyys eivät aiheuta ongelmia.

Kun lähetät meille tarjouspyynnön, tulemme mahdollisimman pian luoksesi katsomaan, minkälainen vanhan katon lähtökunto on. Kerro meille myös kattoremonttiin liittyvistä ajatuksistasi ja toiveistasi. Laadimme saamiemme tietojen pohjalta laadimme remonttisuunnitelman sekä tarjouksen. Tekemäämme tarjoukseen kuuluvat kaikki kattoremonttiin tarvittavat materiaalit ja työt, aina vanhan katon purkamisesta loppusiivoukseen asti. Tilaamme kaikki materiaalit ja toimitamme ne paikalle, suojaamme pihapiirisi ja kuljetamme kaikki rakennusjätteet pois tontiltasi. Mahdollisesti tarvittavat rakennustelineet ja henkilönostimet tulevat meiltä. Käytännössä siis sinun ei tarvitse huolehtia yhtään mistään. Voit vaikkapa tilata kattoremontin lomasi ajaksi, jolloin saat nauttia rauhassa vapaa-ajasta ja palata kotiin ihastelemaan upouutta kattoasi!

Autamme sinua valitsemaan parhaiten sinun taloosi ja tarpeisiisi sopivan kattomateriaalin. Meillä on paljon tietoa erilaisista kattomateriaaleista ja tiedämme, mitkä toimivat Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa parhaiten.

Kun uusi katto on valmis, voit tilata meiltä myös säännölliset kattohuollot, jotka auttavat kattoasi palvelemaan vuodesta toiseen. Kaksi kertaa vuodessa tehtävä kattotarkastus mahdollistaa sen, että kaikkiin mahdollisiin ongelmiin pystytään puuttumaan heti, eivätkä ne ehdi aiheuttaa esimerkiksi vesivahinkoa. Kattohuoltoon kuuluu katon puhdistaminen, sillä varsinkin tiili- ja huopakatot keräävät helposti roskaa ja alkavat kasvaa sammalta. Myös rännit tyhjennetään ja koko sadevesijärjestelmän toimivuus varmistetaan, kuin myös kaikkien muiden kattotuotteiden kunto.

Kun tilaat kattoremontin meiltä, voit luottaa saavasi asiakaslähtöistä palvelua. Saat meihin yhteyden koko remontin ajan ja saat meiltä vastauksen kaikkiin remonttiin liittyviin kysymyksiin. Pitkä kokemus takaa sen, että jokainen kattoremontti sujuu sulavasti ja hyvällä meinigillä. Ja vaikka vastaan tulisi yllätyksiä, niistäkin selvitään rauhallisesti ja hutiloimatta.

Ota meihin yhteyttä, niin tehdään sinulle kestävä, kaunis katto!