KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattosaneeraus palauttaa talosi suojan uudenveroiseksi

kattosaneeraus

Olisiko nyt aika kattosaneeraukselle? Jos kattosi on palvellut jo pitkään tai se on alkanut näyttää vuosien kuluttamalta ja säiden piiskaamalta, kattosaneeraus saattaa hyvinkin olla ajankohtainen. Sen lisäksi, että huonokuntoinen katto saa koko rakennuksen näyttämään hieman kulahtaneelta, hapertunut ja rikkinäisiä osia sisältävä katto aiheuttaa myös vakavan kosteusvaurion riskin.

Jos siis tarpeenasi on kattosaneeraus, ota meihin yhteyttä! Me teemme jokaisen kattosaneerauksen kokonaisvaltaisena avaimet käteen -palveluna. Hoidamme kaiken suunnittelusta loppusiivoukseen saakka, eikä sinun tarvitse kantaa huolta mistään.

Pitkä kokemuksemme kattoalalta on tehnyt meistä vakaita ammattilaisia, jotka suorittavat laadukkaan kattoremontin kattotyypistä ja -materiaalista riippumatta. Teemme kattosaneerauksia niin omakoti-, rivi- kuin kerrostaloillekin, olipa kattomuotona sitten satula-, pulpetti taikka tasakatto. Meillä on vahva asiantuntemus kaikista eri kattomateriaaleista ja niiden ominaisuuksista, ja jaamme tietotaitoamme mielellämme kaikille asiakkaillemme.

Teemme työmme aina asiakaslähtöisesti. Tärkein tavoitteemme on, että juuri sinä saat nauttia toimivasta ja turvallisesta katosta, joka lisäksi kohentaa rakennuksen julkisivua ja kestää katseita vielä vuosienkin päästä. Mitoitamme jokaisen projektin kohteen mukaan. Teemme mielellämme vain osittaisenkin kattoremontin, jos se näyttää järkevimmältä vaihtoehdolta, sillä pyrimme aina kustannustehokkaimpaan ratkaisuun.

Koska meillä on pitkä kokemus suomalaisista katoista, osaamme valita parhaat materiaalit ja työtavat kuhunkin kohteeseen. Meidän kauttamme saat katollesi hinta-laatusuhteeltaan parhaat materiaalit, jotka olemme käytössä havainneet kestäviksi ja toimiviksi.

Kun otat meihin yhteyttä, tulemme mahdollisimman pian tarkistamaan kattosi tämän hetkisen kunnon. Joka kerta kun olemme katollasi, suoritamme maksuttoman yleistarkastuksen. Tsekkaamme esimerkiksi katon pinnoitteen kunnon, savupiipun eheyden sekä sadevesijärjestelmän toimivuuden. Kun piilevätkin ongelmat havaitaan mahdollisimman varhain, voidaan säästyä suuremmilta ongelmilta katolla.

Yksityishenkilön teettämiin kattotöihin on saatavana verohelpotus, jota kutsutaan kotitalousvähennykseksi. Tarvittaessa voit myös hakea kattosaneeraukselle rahoitusta verkkosivustomme kautta.

Lähetä meille tarjouspyyntö, niin tehdään sinulle uusi, tyylikäs katto, joka nostaa talosi arvoa ja tuo turvaa sen asukkaille!

Saneeraamme kaikki katot materiaalista ja muodosta riippumatta

Yksi kattosaneerauksen suurin kysymys liittyy kattomateriaalin valintaan. Useimmiten katto saneerataan samalla katemateriaalilla kuin aikaisempikin oli, mutta joskus kyseeseen voi tulla katemateriaalin vaihto. Tämä temppu vaatii kuitenkin usein toimenpidelupaa, joten asiasta kannattaa kysyä paikalliselta rakennusvalvonnalta, ennen kuin aloittaa remonttityöt. Olisiko sinun katollesi paras vaihtoehto pelti-, tiili- vai huopakatto? Eri katemateriaaleilla on erilaiset ominaisuutensa, joiden plussia ja miinuksia on hyvä miettiä.

Peltikatto on kevyt kokonaisuus, joka on helppo asentaa. Peltikaton puhtaana pitäminen on melko vaivatonta, sillä liukkaan pintansa ansiosta lehdet ja roskat eivät jämähdä sinne, eivätkä sammalkasvustot pääse kasvamaan niin helposti kuin muissa kattomateriaaleissa. Oikein asennettu ja laadukkaista materiaaleista tehty peltikatto kestää myrskytuulet ja kaatosateet, ja sen hintakin on melko edullinen. Peltikatto ei yleensä eristä kovin hyvin ääntä, joten herkkäuniset saattavat häiriintyä sateen ropinasta. Peltikattoihin on saatavilla äänieristysnauhoja tai valmiiksi ääntä eristävällä pinnalla varustettuina, joka hillitsee äänihaittoja.

Tiilikattovaihtoehtoina ovat betonitiilikatto tai savitiilikatto. Savitiilikatto on tyyriimpi, mutta se toisaalta maksaa itsensä takaisin käyttövuosissa; savitiilikatto saattaa kestää käytössä jopa sata vuotta! Myös betonitiilikatto on oikein hoidettuna erittäin kestävä materiaali. Yksittäisiä rikkoutuneita tiiliä on helppo vaihtaa, ja ulkonäöltään tiilikatto on ajattoman kaunis vaihtoehto. Tiilikatto on tärkeä pitää puhtaana, sillä sammaleet ja muut kasvustot viihtyvät sen huokoisessa pinnassa turhan hyvin.

Bitumikatto eli puhekielessä huopakatto sopii kaikenmuotoisille katoille. Suuren väri- ja kuviovalikoiman ansiosta huopakatoista löytyy varmasti jokaisen makuun sopiva vaihtoehto. Huopakatto eristää hyvin ääntä ja on erittäin vesitiivis. Tiilikaton tapaan myös huopakatoille muodostuu helposti sammalta, mutta oikeanlaisilla huolloilla kasvustot saadaan pidettyä kurissa.

Kerromme sinulle mielellämme lisää eri katemateriaalien ominaisuuksista. Kokemuksemme ansiosta osaamme arvioida, mikä vaihtoehto sopisi juuri sinun katollesi parhaiten.

Kokonaisvaltaisten kattosaneerausten lisäksi toimenkuvaamme kuuluvat kaikenlaiset katon korjaus- ja huoltotyöt. Toisinaan tarve korjaukselle saattaa ilmentyä aivan yllättäen, jos syksyn myrskytuulet tai talven lumikaaos aiheuttavat vaurioita katolle. Me olemme käytettävissäsi ympäri vuoden, ympäri Suomen.

Kattosaneerauksen yhteydessä on hyvä päivittää kattotuotteet

Katto on laaja kokonaisuus, jonka jokaisen elementin täytyy olla kunnossa, jotta katto jaksaisi palvella vuodesta toiseen. Kattosaneerauksen yhteydessä on hyvä päivittää erilaisia kattotuotteita. Toimivat kattotuotteet pidentävät kattosi käyttöikää ja ehkäisevät vesivahinkoja. Esimerkiksi uusi ja laadukas sadevesijärjestelmä ehkäisee tehokkaasti vesivahinkojen syntymistä. Kun vesikourut eli rännit ovat ehjät ja optimaalisesti asennetut, sade- ja sulamisvedet pääsevät valumaan tarpeeksi kauas talon rakenteista. Jos rännit ovat rikkinäiset, ruosteiset tai tukossa, vesivahingon riski kasvaa huomattavasti.

Koska katolla täytyy tehdä erilaisia huoltotöitä muutaman kerran vuodessa, kattotikkaiden ja -siltojen toimivuus on erittäin tärkeää työntekijöiden turvallisuuden kannalta. Lumiesteet puolestaan suojelevat rakennuksen lähellä liikkuvia ihmisiä runsaslumisina talvina. Kattoluukku mahdollistaa kulkuyhteyden välikatolle ja toimii tarvittaessa myös palo- tai huoltoluukkuna. Sellaisiin rakennuksiin, joihin ei tule tarpeeksi valoa seinäikkunoiden kautta, voidaan lisätä katto- tai kattovalokupu viihtyisyyttä lisäämään.

Piipunpellitys suojelee savupiippua rapautumiselta ja pidentää sen käyttöikää, ja piipunhattu estää vesien valumisen hormeihin. Pieneläinesteet estävät jyrsijöiden pesiytymisen katon uumeniin. Suosiotaan koko ajan kasvattavat aurinkopaneelit puolestaan jalostavat aurinkoenergian sähkö- ja lämpöenergiaksi, mikä pienentää sähkölaskua ja säästää luontoa.

Edellä mainitut sekä muut kattotuotteet kannattaa asentaa kattosaneerauksen yhteydessä, sillä taloudellisin vaihtoehto on uusia kaikki tarvittava samalla kertaa. Myös villojen uusiminen ja lahovaurioisten puuosien vaihtaminen voidaan suorittaa tässä yhteydessä.

Kun valitset kattosaneerauksen tekijäksi meidät, saat käyttöösi markkinoiden laadukkaimmat kattotuotteet. Kun kattokokonaisuuden kaikki osat ovat moderneja ja kestäviksi todettuja, uusi katto saa heti käyttöön kaiken potentiaalinsa.

Nykyaikaiset kattotuotteet eivät pistä ikävästi silmään, vaan sulautuvat tyylikkäästi osaksi kattokokonaisuutta. Halutessasi voit toki vaikuttaa talosi julkisivuun esimerkiksi valitsemalla erottuvan väriset rännit, jotka voivat tuoda taloosi ryhdikkyyttä ja mukavaa kontrastia.

Voiko kattosaneerauksen tehdä talvella?

Onko kattosi saneerauksen tarpeessa, mutta talvi lähestyy uhkaavasti? Pitäisikö palata asiaan uudestaan keväämmällä? Ei välttämättä! Itse asiassa talvi on usein jopa ihanteellista aikaa kattosaneeraukselle. Vähäsateisuuden ja matalan ilmankosteuden ansiosta kattomateriaalit pysyvät kuivina. Pakkasen jäädyttämä pihamaa ei myöskään ota nokkiinsa painavista työkoneista, eikä meidän tarvitse varoa pihaistutuksista yhtä paljon kuin kesäkautena.

Talvikuukausina saatamme myös päästä luoksesi nopeammin, sillä silloin meillä on hiljaisempaa kuin kesällä, joka on kattosaneerausten sesonkiaikaa. Lisäksi talvikautena kattosaneerauksen hinta on usein edullisempi.

Mutta jos kattosaneeraus tehdään talvella, joutuvatko talon asukkaat palelemaan tai jopa lähtemään evakkoon? Vastaus on ei! Vesikatto ei eristä lämpöä, eli sen vaihtaminen ei vaikuta asunnon lämpötilaan mitenkään. Jos yläpohjan eristeitä täytyy vaihtaa, teemme sen pienissä erissä, jolloin vaikutus lämpötilaan on mahdollisimman vähäinen.

Me teemme onnistuneen kattosaneerauksen säällä kuin säällä, vuodenajasta riippumatta. Voit vaikkapa tilata kattosaneerauksen talvilomasi ajaksi. Saat nauttia huolettomasta lomasta ja kun palaat kotiin, pääset ihailemaan uutta, upeaa kattoasi. Me teemme myös esimerkiksi autotallien, grillikatosten ja muiden piharakennusten kattosaneeraukset.

Jos katto vaikuttaa huonokuntoiselta, talossasi on sisäilmaongelmia tai siellä vetää, kattosaneerausta ei kannata lykätä. Kun katon ongelmiin puututaan mahdollisimman pian, kattosaneerauksessa säästetään huomattavasti aikaa ja rahaa. Kosteusvauriot voivat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa jopa vakavia terveysongelmia talon asukkaille. Vaikka siis talvi jo kolkuttelisi ovella, ota ameihin yhteyttä!

Teemme talviaikaan myös muita katon huolto- ja korjaustöitä, esimerkiksi rännien sulattamista ja lumien pudottamista katolta. Toisinaan tarve katon korjaamiselle saattaa tulla myös aivan yllättäen, esimerkiksi jos alueella riehuu rivakka syysmyrsky. Kovan tuulen aiheuttamia kattovaurioita voi olla esimerkiksi kattotikkaiden hajoaminen, lumiesteiden repeäminen, rännien tippuminen tai eri syistä johtuvat kattovuodot. Jos tällaisia vaurioita ilmenee, ne täytyy korjata välittömästi, etteivät ne pääsisi aiheuttamaan vielä suurempia ongelmia rakennuksellesi.

Miten kattosaneeraus etenee?

Kattosaneeraus pyörähtää käyntiin, kun vastaanotamme tarjouspyyntösi. Tulemme mahdollisimman pian luoksesi tsekkaamaan katon tämän hetkisen kunnon. Keskustelemme kanssasi remonttiin liittyvistä toiveistasi ja kysymyksistäsi. Keskustelumme sekä kattotarkastuksen pohjalta teemme tarkan suunnitelman kattosaneerausta varten. Tämän jälkeen teemme sinulle tarjouksen. Tarjous pitää sisällään hinnan kaikista kattosaneerauksen aiheuttamista kustannuksista. Siihen sisältyy kaikki materiaalit ja työt ja siinä otetaan huomioon kokonaisuuden lisäksi pienet yksityiskohdat. Kun olet hyväksynyt tarjouksemme ja suunnitelmamme, kattosaneeraus voi alkaa.

Usein kattosaneeraus aloitetaan purkutöillä. Vanha vesikate puretaan pois uuden tieltä ja lahonneet puuosat poistetaan. Yläpohjan kattorakenne rakennetaan ja aluskate läpivienteineen asennetaan. Tarvittaessa yläpohjan eristeitä lisätään tai ne uusitaan kokonaan.

Kattosaneerauksen yhteydessä asennetaan kaikki tarpeelliset kattotuotteet, esimerkiksi sadevesijärjestelmä, kattosillat, kattoluukut, lumiesteet, piipunpellitys ja pieneläinesteet. Katto on laaja kokonaisuus, jossa jokaista osasta tarvitaan, siksi kaikkien kattotuotteidenkin tulee olla laadukkaita ja oikein asennettuja.

Kun kattosaneeraus on saatu valmiiksi, suoritamme vielä tarkan lopputarkastuksen varmistaaksemme, että kaikki toimii moitteettomasti. Lopuksi siivoamme jälkemme ja kuljetamme kaikki purku- ja rakennusjätteet pois tontiltasi ja toimitamme ne kaatopaikalle.

Sitten olemmekin valmiit jättämään sinut nauttimaan uudesta katostasi! Kohtaamme jokaisen katon ja jokaisen asiakkaan yksilönä ja mitoitamme työmme projektin mukaan. Teemme aina parhaamme, jotta kattosaneeraus sujuisi mahdollisimman helposti, nopeasti ja hyvällä mielellä.

Rakennuksessa voi asua aivan normaalisti koko kattosaneerauksen ajan. Kokonaisvaltainen avaimet käteen -toimintatapamme takaa sen, ettei sinun tarvitse tehdä muuta kuin kertoa toiveesi kattosaneerauksen suhteen, me teemme kaiken muun. Tuomme kaiken tarvittavan tullessamme ja kun poistumme, jätämme pihapiirisi juuri siihen kuntoon jossa se oli ennen projektin alkamista. Saat meihin helposti yhteyden koko projektin ajan ja vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin, joita mieleesi juolahtaa.

Kuinka pitkä projekti kattosaneeraus on?

Kun kattosaneeraus tulee ajankohtaiseksi, saatat miettiä, kuinka kauan projekti tulee kestämään. Joutuvatko talon asukkaat sietämään häiriötä ja meteliä kuukausikaupalla? Vastaus on onneksi ei. Kattosaneerauksen kesto vaihtelee kohteen mukaan, mutta yleisimmin projekti kestää muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Kattosaneerauksen kestoon vaikuttavat esimerkiksi kohteen sijainti, katon koko ja jyrkkyysaste sekä se, onko kyseessä pelti-, huopa- vai tiilikatto.

Myös katon lähtökunto vaikuttaa oleellisesti remontin kestoon, sillä jos katon yläpohjaan tai muihin rakenteisiin on ehtinyt muodostua kosteusvaurioita, korjaustyöt tietenkin pitkittävät projektia.

Me pyrimme aina valitsemaan kattosaneerauksissa sen kustannustehokkaimman ratkaisun. Teemme mielellämme vain osittaisenkin saneerauksen, jos se vaikuttaa järkevimmältä vaihtoehdolta. Yleensä taloudellisin tapa on tehdä kaikki tarvittavat työt yhdellä kertaa, joten esimerkiksi sadevesijärjestelmän tai muiden kattotuotteiden päivittäminen kannattaa suorittaa kattosaneerauksen

yhteydessä. Joillekin katoille tehdään kattosaneerauksen lopuksi myös pintakäsittely, esimerkiksi maalaus tai pinnoitus.

Meidän kattoasiantuntijoillamme on pitkä kokemus kattosaneerauksista. Teemme työmme aina tehokkaasti mutta laadukkaasti, ripeästi mutta tarkasti. Emme halua kiirehtiä ja hutiloida, vaan varaamme kullekin projektille sen tarvitseman ajan.

Kattosaneerauksen kesto on hyötyihinsä nähden todella lyhyt aika. Upouusi katto nostaa talosi arvoa ja suojelee sen asukkaita. Kaunis katto kohentaa koko rakennuksen julkisivua ja kestää katseita jopa vuosikymmenten ajan. Ja kuten jo aiemmin mainittiin, voit tilata kattosaneerauksen vaikkapa lomasi ajaksi. Suoritamme kattosaneerauksen poissa ollessasi ja kun palaat kotiin, saat nauttia arjesta uuden kattosi alla.

Kun valitset kattosaneerauksen tekijöiksi meidät, voit luottaa siihen, että työ tullaan tekemään asiakkaan etu edellä. Työskentelemme huolellisesti ja turvallisesti, emme jätä työvälineitä lojumaan ympäriinsä emmekä tallaa istutuksiasi. Pidämme tarkasti huolta työturvallisuudesta ja varmistamme, ettei rakennuksen lähellä liikkuville koidu minkäänlaista vaaraa.

Ennen kuin huomaatkaan, työmme on valmis ja jätämme sinut ihastelemaan uutta, upeaa kattoasi.

Mitä kattosaneeraus kustantaa?

Kattosaneerauksen kohdalla yksi suurimmista kysymyksistä liittyy varmasti kustannuksiin ja siihen, minkälaisen loven talouteen projekti saa aikaan. Kaikkia kattotöitä kannattaa kuitenkin ajatella tärkeänä investointina; siisti ja toimiva katto nostaa rakennuksen arvoa ja tuo turvaa sen asukkaille. Kun kattosaneeraus tehdään hyvissä ajoin, voidaan välttyä vakavilta kosteusvaurioilta, joiden korjaaminen varsinkin vie paljon rahaa. Ja kun kattosaneerauksen hinta jaetaan katon edessä oleville käyttövuosille, se on aina yllättävänkin edullinen.

Kattosaneerauksen hintaa ei voida ilmoittaa suoralta kädeltä, sillä jokainen rakennus on yksilöllinen. Tarkan hinnat saat pyytämällä meiltä tarjouksen. Kiipeämme katollesi tarkistamaan sen lähtötilanteen ja keskustelemme kanssasi kattosaneeraukseen liittyvistä toiveistasi ja ajatuksistasi. Keskustelumme sekä kattotarkastuksen pohjalta osaamme kertoa sinulle realistisen hinnan kattosaneerauksen kuluista. Tekemäämme tarjoukseen sisältyvät kaikki materiaalit ja työt. Siinä otetaan huomioon kaikki yksityiskohdat, esimerkiksi talon sijainti, katon koko ja kaltevuus, henkilönostimien ja rakennustelineiden käyttö sekä valittujen materiaalien hinnat.

Meiltä saat aina yhden, selkeän laskun, johon on eritelty materiaalit ja työt. Kun asioita kanssamme, sinun ei tarvitse pelätä salakavalasti nousevia kuluja tai piilokustannuksia.

Kun tilaat kattosaneerauksen meiltä, saat nauttia kokonaisvaltaisesta avaimet käteen -palvelusta. Ja joka kerta kun liikumme katollasi, pistämme merkille sen yleisilmeen. Ammattilaisen harjaantuneet silmät huomaavat heti, mitä juuri sinun kattosi tarvitsee palvellakseen turvallisesti. Emme myy sinulle turhia töitä emmekä korjaa ehjää, vaan kerromme sinulle rehellisesti, mitä katolle kannattaa tehdä ja miksi. Haluamme, että jokainen saa asua toimivan ja turvallisen katon alla.

Kattosaneerauksen kustannuksia mietittäessä kannattaa ottaa huomioon, että kaikkiin yksityishenkilön tekemiin kattosaneerauksiin on saatavissa verohelpotus, jota kutsutaan kotitalousvähennykseksi. Tarvittaessa voit myös hakea projektillesi helposti rahoitusta verkkosivustomme kautta.

Tarvitaanko kattosaneeraukseen rakennus- tai toimenpidelupaa?

Nouseeko sinunkin verenpaineesi, kun edes mietit kaikenlaisia sopimus- ja lupa-asioita sekä niiden aiheuttamaa paperisotaa? Kun kattosaneeraus tulee ajankohtaisesti, moni miettii kauhulla, joutuuko projektin takia ravaamaan virastosta toiseen ja täyttämään virallisen paperin toinen toisensa perään.

Onneksi suurin osa kattosaneerauksista voidaan tehdä ilman rakennuslupaa. Rakennuslupa tarvitaan vain niissä tapauksissa, kun kattosaneerauksessa tehtävää korjausta tai muutosta voidaan suoraan verrata uuden rakentamiseen. Käytännössä tämä voi tarkoittaa esimerkiksi rakennuksen tai sen kerrospinta-alan laajentamista tai rakennuksen käyttötarkoituksen muuttamista. Jos kattosaneerauksen yhteydessä tehdään muita muutostöitä tai jos kattoa korotetaan lisäkerroksen avulla, tarve rakennuslupaan kannattaa varmuuden vuoksi selvittää.

Toisinaan kattosaneeraukseen saatetaan tarvita toimenpidelupa, joka on kevyempi lupa kuin rakennuslupa. Toimenpidelupaa tarvitaan, kun rakennuksen julkisivua muutetaan, sen teknistä järjestelmää vaihdetaan tai jos kattosaneerauksen yhteydessä tehtävällä muutoksella vaikutetaan selvästi rakennuksen energiatehokkuuteen.

Kun valitset meidät tekemään kattosaneerauksesi, sinun ei tarvitse olla huolissasi lupa-asioista, sillä me olemme apunasi! Kun otat meihin yhteyttä, tulemme luoksesi katsomaan, millainen kattosi lähtötilanne on. Kattotarkastuksen jälkeen osaamme kertoa, mitä lupaa sinun täytyy hakea ja miksi. Me autamme sinua lupa-asioiden selvittämisessä ja vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi.

Kun lupa-asiat on selvitetty ja kattosaneeraus saatu valmiiksi, jatkamme mielellämme yhteystyötä kanssasi. Me suoritamme kaikenlaiset katon korjaukseen ja huoltoon liittyvät työt, olivatpa ne suuria tai pieniä. Voit pyytää meitä tekemään kattohuollon kahdesti vuodessa, tekemään huopa- tai tiilikatolle sammaleenpoiston ja suojakäsittelyn, tyhjentämään rännit lehdistä ja muista roskista, korjaamaan myrskyvaurioita tai vaikkapa pudottamaan lumet turvallisesti katoltasi.

Olipa kattosi tarve suuri tai pieni, ota rohkeasti yhteyttä! Pidetään yhdessä huolta siitä, että sinun kattosi kiinnittää huomiota tyylikkyydellään ja että se jaksaa palvella kestävänä ja turvallisena vielä seuraavaakin sukupolvea.