KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattotarkastus voi olla kattosi pelastus

Katon tarkastus on katon pelastaja

Missä kunnossa talosi katto on? Harmillisen usein tämä kysymys tulee mieleen vasta silloin, kun ongelmia on jo havaittavissa. Jos tiilikatolta irtoilee tiiliä, peltikatolla näkyy ruostetta tai huopakaton saumat irvistelevät, tilanteeseen kannattaa puuttua heti, sillä haitat eivät ole välttämättä vain ulkonäöllisiä.

Aina katon ongelmat eivät näy millään lailla päällepäin. Siksi on järkevää suorittaa säännöllisesti huolellinen kattotarkastus, jossa käydään läpi katon eri osa-alueet ja varmistetaan, että kaikki toimii kuten pitääkin. Meiltä saat kokeneen kattoammattilaisen toteuttaman kattotarkastuksen, jonka myötä saat luotettavan arvion kattosi kunnosta. Kattotarkastus antaa sinulle tärkeää informaatiota katon tilanteesta ja sen mahdollisista ongelmista, vaurioista tai puutteista.

Aina kun tilaat meiltä jonkin kattotyön, saat kattotarkastuksen kaupan päälle. Olipa kyseessä sitten rännien puhdistus tai vaikkapa haljenneen tiilen vaihto, kattotarkastus kuuluu samaan pakettiin.  Kattotarkastuksessa otamme huomioon myös rakennuksen läheisyydessä olevia riskitekijöitä. Kirjaamme ylös esimerkiksi talon lähellä kasvavat puut, mikäli huomaamme niiden vaikuttavan lahoilta tai muuten riskialttiilta.

Ammattilaisen tekemä kattotarkastus pidentää kattosi käyttöikää, sillä kun mahdolliset ongelmat huomataan ajoissa, ne eivät pääse leviämään käsiin. Salakavalasti kehittyvät kosteusvauriot voivat pahimmassa tapauksessa vaarantaa sekä rakennuksen käytettävyyden että asukkaiden terveyden. Siksi katon kuntoon kannattaa suhtautua vakavasti.

Aina kun valitset meidät tekemään kattotyösi, saat varmasti kokonaisvaltaista palvelua. Oli kyseessä sitten kattotarkastuksen paljastama pieni kattovuoto, tai suuremman luokan kattoremontti, me toteutamme työt suunnittelusta toteutukseen ja aina rakennusjätteiden poistoimittamiseen. Panostamme asiakaslähtöiseen sekä kustannustehokkaaseen palveluun. Ryhdymme korjaustöihin vain jos tarve vaatii, emmekä keksi ongelmia omasta päästämme. Pitkä kokemus suomalaisista katoista on opettanut meille kyvyn havaita katon tarpeet realistisesti.

Ehjä ja toimiva katto on aina hintansa arvoinen. Pitkässä juoksussa säännölliset kattohuollot maksavat itsensä varmasti takaisin, kun katto säilyy kestävänä vuodesta toiseen. Kaikkiin ammattilaisfirmalta tilattuihin kattotöihin on saatavilla verohelpotus, joka kulkee nimellä kotitalousvähennys. Kotitalousvähennystä voivat hakea omakotitalojen ja kesämökkien remontoijat. Myös rahoituksen saaminen on mahdollista, sitä voit hakea helposti verkkosivustomme kautta.

Kattotarkastus säännöllisesti ja ammattilaisen tietotaidolla

Ammattilaisen kokeneet silmät ovat harjaantuneet näkemään monia katon ominaisuuksia  silmämääräisesti. Eri katemateriaalien kohdalla täytyy ottaa huomioon eri asioita. Jos kyseessä on peltikatto, tarkastetaan, onko maalipinta kunnossa ja näkyykö missään ruostetta. Peltien kiinnitykset, saumaukset, jiirit, peltilistat sekä harjatiiviste tarkastetaan. Tarvittaessa vanhat naulat tai kateruuvit vaihdetaan uusiin ruuveihin. Tiilikaton kohdalla käydään läpi, onko tiilejä päässyt halkeilemaan tai irtoilemaan ja missä kunnossa pinnoite on. Huopakatolla katsotaan, onko katolla paunaumia tai repeämiä sekä ovatko saumaukset pysyneet kunnolla kiinni. Tiili- ja huopakattojen kohdalla tarkastellaan myös sitä, onko katon pintaan alkanut muodostua sammalkasvustoa.

Myös kaikkien kattotuotteiden kunto tarkastetaan. Jokainen kattotuote palvelee kokonaisuutta, joten niiden kaikkien tulisi olla ehjiä ja toimivia. Esimerkiksi rikkinäiset tai tukkeutuneet rännit aiheuttavat suuren kosteusvaurion riskin. Laadukkaat kattoturvatuotteet, eli tikkaat ja kattosillat, helpottavat katolla työskenteleviä ihmisiä, esimerkiksi nuohoojia, työssään. Kattotarkastuksen tekevä kattotyöntekijä tarkastaa myös, onko savupiippu ehjä ja piipunpellitys kunnossa.

Kattotarkastus kannattaa aina jättää kokeneen ammattilaisen vastuulle. Toki katon kuntoa on hyvä tarkkailla pitkin vuotta ominkin silmin, mutta kun koulutettu kattotyöntekijä suorittaa tarkastuksen, katon tilanteesta saadaan mahdollisimman tarkka kuva. Kokemus ja näkemys auttavat myös huomaamaan mahdolliset riskitekijät ja ennaltaehkäisemään niitä tehokkaasti.

Katon tarkastaminen kannattaa tehdä parikin kertaa vuodessa, sillä Suomen vaihtelevat sääolosuhteet aiheuttavat katoille paljon haasteita. Kesän porottava aurinko, syksyn myrskytuulet ja roskaavat lehdet sekä talven lumet ja jäät saattavat aiheuttaa katolle vaurioita, varsinkin jos jotkut osa-alueet ovat jo valmiiksi huonossa kunnossa.

Kun panostat laadukkaisiin kattohuoltoihin, kattosi käyttöikä pitenee ja talosi arvo nousee. Säännölliset kattohuollot säästävät myös rahaa; kun katon pieniinkin ongelmiin puututaan heti, vältytään suuremmilta ongelmilta, jotka veisivät paljon aikaa ja rahaa.

Tarkistamme myös yläpohjan mahdollisuuksien mukaan

Katon yläpohja paljastaa paljon katon kunnosta. Yläpohjaan päästään joko talon päädyssä olevasta huoltoluukusta, katolla sijaitsevasta tarkastusluukusta tai joissakin tapauksissa talon sisäpuolelta. Varsinkin jos on vähänkään syytä epäillä, että vesikatteesta on päässyt vettä läpi, olisi tärkeää päästä katsastamaan katon alapuoliset rakenteet.

Yläpohjasta voidaan tarkastella mm. aluskatetta alhaaltapäin. Silmämääräinen tarkastelu paljastaa yleensä riittävästi aluskatteen yleiskunnosta.

Yläpohjassa tarkastetaan eristeiden kunto, havainnoidaan tuuletuksen riittävyys ja varmistetaan, ettei missään näy valumajälkiä. Jos jotain ongelmakohtia paljastuu, annamme tästä arvion hyvän tarjouksen kera. Jos vesivuotoa ilmenee, paikallistamme ja paikkaamme sen. Jos ilmanvaihto on puutteellista, lisäämme sitä, ja jos eristeet ovat huonossa kunnossa, vaihdamme ne.

Ovatpa katon ongelmat pieniä tai suuria, me korjaamme ne vahvalla ammattitaidolla. Kerromme sinulle aina katon tilanteesta rehellisen ja realistisen arvion. Emme tee koskaan turhia töitä, joten sinun ei tarvitse pelätä, että keksimällä keksimme korjattavaa tai teemme kärpäsestä härkäsen. Jokaisen työmme tavoitteena on asiakaslähtöinen palvelu sekä kustannustehokas toimintatapa. Pääasia on, että jokainen katto olisi toimiva, turvallinen ja ajan hammasta kestävä.

Jos kattosi kunto yhtään mietityttää, kattotarkastus ei koskaan mene hukkaan. Jos mitään ongelmia ei löydy, sehän on pelkästään hyvä asia, ja voit olla taas rauhallisin mielin.

Kattotarkastus voidaan tehdä myös muiden kattotöiden yhteydessä, jolloin tarkastus tulee kaupan päälle. Jos siis tilaat meidät tekemään katolle vaikkapa pinnoituksen tai suojakäsittelyn, tarkastamme katon samalla kertaa.

Koska olemme työskennelleet pitkään suomalaisilla katoilla, havainnoimme kattoa ja sen ympäristöä lähes automaattisesti. Kohtaamme jokaisen katon yksilönä ja otamme huomioon sekä kokonaiskuvan että pienet yksityiskohdat. Katon kunnossapidossa on monen monta huomioon otettavaa asiaa, jotka voivat tuntua vaikeilta muistaa, mutta koska me teemme tätä työksemme, autamme sinua enemmän kuin mielellämme!

Katon yleisimmät ongelmat ovat kattovuodot, huono ilmanvaihto ja parannusta vaativa kattoturva

Katolla voi ilmetä monenlaisia ongelmia, mutta yleisimpiä niistä ovat ehdottomasti vesivuodoista tai huonosta ilmanvaihdosta aiheutuneet mikrobivauriot. Kattovuodot aiheutuvat usein läpivientien ongelmista, mutta toisinaan myös jiirit, muut saumat ja esimerkiksi rikkinäiset tiilet voivat päästää vettä lävitseen. Näissä tapauksissa toimiva aluskate pelastaa kuitenkin usein tilanteen.

Toinen katto-ongelmia aiheuttava osa-alue on puutteellinen kattoturva. Asunnon omistaja on aina vastuussa katolla työskentelevien sekä talon läheisyydessä liikkuvien ihmisten turvallisuudesta. Jos esimerkiksi katolta tippuva lumi aiheuttaa vaurioita autoille tai vaaratilanteita ihmisille, vastuu lankeaa talon omistajalle.

Jos kattotarkastuksen yhteydessä paljastuu heikkoja kohtia kattoturvan suhteen, ehdotamme ja mielellämme myös toteutamme kaikki tarvittavat korjaukset. Asennamme laadukkaat kattosillat, lapetikkaat sekä lumiesteet. Varmistamme, että kaikki kattotuotteet on kiinnitetty oikein ja kestävästi.

Katon ongelmat eivät välttämättä näy päälle päin. Katon huonosta kunnosta voi kuitenkin kertoa esimerkiksi se, jos talon sisäilma tuntuu tunkkaiselta tai jos huoneet ovat vetoisia. Myös katon vallannut sammalpeite voi kätkeä sisäänsä ongelmia, sillä sammal kerää itseensä kosteutta, mikä ei tee katolle pitkässä juoksussa ollenkaan hyvää.

Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää sadevesijärjestelmään, sillä sen toimivuus ehkäisee tehokkaasti kosteusvaurioiden muodostumista. Sadevesijärjestelmä koostuu vesikouruista eli ränneistä sekä syöksytorvista. Sadevesijärjestelmä täytyy olla oikein asennettu, jottka sade- ja sulamisvedet kulkeutuvat tarpeeksi kauas talon rakenteista. Rännien tulee olla ehjät, tyhjät ja puhtaat, jotta ne toimivat tehokkaasti. Kattotarkastuksen yhteydessä tarkistetaan, että rännit on kiinnitetty kunnolla ja etteivät puun lehdet ja muut roskat ole päässeet tukkimaan niitä. Jos talon lähellä sijaitsee runsaasti roskaavia puita, rännejä tarvitsee todennäköisesti tyhjentää useammin.

Kattotikkaiden kunto ei ehkä äkkiseltään tunnu niin tärkeältä, sillä eipä katolla tule niin useasti kiipeiltyä, mutta nuohoojat ja muut katolla työskentelevät ovat asiasta varmasti eri mieltä. Siksi tikkaiden, kattosiltojen ja muiden kattoturvatuotteiden kunnosta kannattaa pitää hyvää huolta.

Säännölliset kattotarkastukset pidentävät huomattavasti kattosi käyttöikää

Säännöllisiin kattotarkastuksiin panostaminen on erittäin järkevä sijoitus. Kun katto tarkastetaan säännöllisesti ammattilaisen ottein, kaikki ongelmat havaitaan jo alkuvaiheessa, eivätkä pääse kehittymään yhtään pidemmälle. Esimerkiksi pieni kattovuoto ei ole välttämättä ehtinyt aiheuttaa tuhoa, jos siihen puututaan mahdollisimman pian, mutta jos aikaa pääsee kulumaan kuukausia ja taas kuukausia, tilanne on voinut päästä kehittymään todella vakavaksi. Ja jos jokin kattotuote on huonosti kiinni, se voi kestää jonkin aikaa, mutta lopulta esimerkiksi rankan lumisateen ja painavan lumikuorman seurauksena lumiesteet tai rännit saattavat romahtaa alas.

Vaikka kattoa huoltaisi säännöllisesti, jossain vaiheessa se tulee väistämättä käyttöikänsä päähän. Kun tämä aika koittaa, voit tilata meidät tekemään sinulle uuden katon.

Teemme jokaisen kattoremontin takuutyönä ja kokonaisvaltaisena avaimet käteen -palveluna. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei sinun tehtäväksesi jää mitään, vaan me hoidamme aivan kaiken. Teemme tarkan remonttisuunnitelman, tilaamme hinta-laatusuhteeltaan parhaat materiaalit ja toimitamme ne paikalle, suoritamme kattoremontin kaikki vaiheet ja lopuksi siivoamme jälkemme ja toimitamme kaikki purku- ja rakennusjätteet pois tontiltasi.

Kun lähetät meille tarjouspyynnön, tulemme mahdollisimman pian tarkistamaan kattosi lähtökunnon. Keskustelemme kanssasi remonttia koskevista toiveistasi ja niiden sekä kattotarkastuksen perusteella laadimme remonttisuunnitelman ja teemme sinulle tarjouksen.

Tekemäämme tarjoukseen sisältyvät aina kaikki kattoremontissa tarvittavat materiaalit ja työt. Sinun ei tarvitse pelätä piilokuluja tai salakavalasti nousevia kustannuksia. Saat remontista selkeän laskun, jossa on eritelty työt ja materiaalit. Tämä helpottaa esimerkiksi kotitalousvähennyksen hakemista.

Kuten aiemmin todettiin, yksityishenkilön ammattilaisella teettämiin kattoremontteihin on saatavissa kotitalousvähennys. Ja jos taloudellinen tilanteesi ei kaipaisi tällä hetkellä suuria kertakuluja, voit maksaa remontin myös osissa, kun haet projektillesi rahoitusta verkkosivustomme kautta.